Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
My zaraz jedziemy do położnej nauczyć się masażu Shantala Maluszka
Ja mam chyba kupioną tą samą koszulę co Frida, cała rozpinana, wizualnie wygląda spoko i spełnia swoje funkcje. Moja położna wiele lat pracowała e szpitalu, w którym chcę rodzić i mówiła, że rozpinana koszula jest ważna. Albo przynosisz swoją rozpinaną, albo rodzisz w szpitalnej jednorazowejnikt się nie bawi w barbarzyńskie rozdzieranie koszul na kobiecie, nie masz rozpinanej-dostajesz jednorazową
od nas już zależy czy chcemy komfortowo się czuć czy nie. Osobiście jeśli koszula nie będzie wyglądać jak po teksańskiej masakrze, wypiorę ją w 90 stopniach i będę używać do karmienia
Drzewko-jestem zawiedziona, trzeba bylo wrzucić chociaż popiersie! 😂
Ja na szczęście od piątku czuję się dużo lepiej, lędźwia przestały boleć, Mały nie uciska szyjki, teraz to mogłabym jechać autem nawet do Chorwacji 😂
Dziewczyny, możecie pokazać jakie macie kocyki dla Maluszków? Kupiłam same super cienkie, muślinowe lub cienkie bawełniane materiałowe, nie wiem czy nie powinnam mieć czegoś cieplejszegoDrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Kontroluj ten cukier, to groźne dla Twojego malucha! Wg mojej wiedzy powinnaś wypić natychmiast cos słodkiego i potem zjesc posiłek z cukrami złożonymi. Niech wypowiedzą sie dziewczyny z cukrzyca. O ile mi wiadomo cukier nie powinien nam spadać poniżej 70. Jesz dodatkowa, pozna kolacje tuz przed położeniem sie spac?
Limerikowo, joan85 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Pierniczkowa wrote:U mnie dzisiaj cukier na czczo 47
zjadłam chałkę i zaraz zabieram się za prasowanie, bo dostałam kolejna wielką torbę rzeczy tym razem 68
Pierniczkowa taki niski cukier jest już niebezpieczny dla maleństwa, więc skonsultowałabym to z kimś. I koniecznie jedz późną kolację, tak jak pisze Agagusia. Ja też muszę tego pilnować, bo inaczej mam niskie cukry rano i w nocy. To już jest hipoglikemia. A robiłaś może hemoglobinę glikowaną? Mnie to badanie polecił diabetolog, żeby zobaczyć, jak często miałam taki niski cukier i wartość rzeczywiście wyszła poniżej normy.👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Drzewko podziwiam ze tyle godzin wytrzymalas
Nam tez polozna w szpitalu.mowila o rozpinanej po calosci koszuli I sprobuje jeszcze takiej poszukac na allegro zeby nie byla za droga, z kolei kuzynka rodzila w rozponanej do karmienia I po rozpieciu przylozyli jej dzieciatko na klate.
A teraz pytanko z innej beczki... czy ktoras z Was,tez ma problemy z wydalaniem?.u mnie albo zaparcia albo wtecz biegunka, od jakichs 2 tygodni nie bylo.normalnie a staram sie jesc na prawfe zdrowe I pelnowartosciowe rzeczy. Zastanawiam sie czy nie isc z tym.do lekarza, chyba gastrologa? Nigdy mie bylam.u takiego I.nie wiem.czy z tym sie do niego chodziDrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Smerfinka ja robiłam te hemoglobinę i mam niską wartość, ale na czczo cukier za wysoki... w srode wizyta i diabetologa. oerientujesz się o co może chodzić?
ja fizycznie nie daje radyostatnio nie zdążyłam dobiec i Anielka wpadła pod huśtawkę, na szczęście nic się nie stało. nie daje rady jej wysadzac na siku na dworze, brzuch mi ciąży bardzo. oby wytrwać czerwiec a w lipcu mam już pomoc
-
Jestem pod kontrolą diabetologa i na insulinach od 15 tc. Wczoraj po takich samych dawkach cukier na czczo 89 a dzisiaj takie cuda. Z tego co mówiła mój dr na końcówce mogą tak szaleć.
-
Domi_tur wrote:
Dziewczyny, możecie pokazać jakie macie kocyki dla Maluszków? Kupiłam same super cienkie, muślinowe lub cienkie bawełniane materiałowe, nie wiem czy nie powinnam mieć czegoś cieplejszego
Ja mam jeden taki bardzo ciepły raczej na zimę, jeden cieniutki Minky, drugi też minky ale mały do wózka i 1 bawełniany ażurowy zrobiłam szydełkiemWięc do wyboru do koloru hehe
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
A ja o dziwo dobrze spałam. Obudziłam się ze 2 razy na krótko. Za to z brzuchem bez zmian, twardy i ciąży mi jakby ważył ze 20 kg, nie jestem w stanie dłużej i ustać
. Też mam serdecznie dość ciąży i nie będę tęsknić do tego stanu. Tęsknię za normalnymi ciuchami, sprawnością i samodzielnościa. Moja mała rusza się dużo i teraz to już nie jest przyjemne
Wczoraj mi chyba nogę wsadziła z tylu prawie w plecy nie wiem jak to zrobiła
A z kolei jak się mało rusza to się zaraz denerwuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 09:29
-
IGA.G wrote:Smerfinka ja robiłam te hemoglobinę i mam niską wartość, ale na czczo cukier za wysoki... w srode wizyta i diabetologa. oerientujesz się o co może chodzić?
Możesz mieć spadki cukru po posiłkach (ja początkowo mierzyłam cukier 1, 2 i 3 godz. po posiłku i wtedy jadłam następny) albo w nocy. Jeśli wartość nie jest bardzo niska, to da się to załatwić regularnymi posiłkami. Ja teraz jem maķsymalnie co 3 godz. Tyle wiem od diabetologa
Pierniczkowa wrote:Jestem pod kontrolą diabetologa i na insulinach od 15 tc. Wczoraj po takich samych dawkach cukier na czczo 89 a dzisiaj takie cuda. Z tego co mówiła mój dr na końcówce mogą tak szaleć.
Wiesz co, niby cukry mogą szaleć na końcówce, ale mnie diabetolog uczulił na wartości poniżej 70, a poniżej 60 kazał szybko umawiać się na wizytę. Takie spadki są niebezpieczne niezależnie od tego, czy jesteś na insulinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 09:33
IGA.G lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Jestem zła,byłam na badaniu.Mój lekarz na urlopie.Próbują wszystko zatuszować.Płuca w ciąży są nieczynne i to nie było tak tylko tachykardia u dziecka wynikała z mojej infekcji.Zlecili mi na jutro ddimery,a po usg może ktoś pójdzie do poradni.Mam ich dość,jestem zła i chce mi się płakać.Nie chciały mi dać dojść do słowa.Rozmowa z nimi była trudna i myślę,że nic z tego co mówiłam do nich nie dotarło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 10:20
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Hej ja to dziś lub jutro zacznę kupować rzeczy do szpitala. Jeden kocyk mam ale kupie jeszcze cienkie i grube. Widziałam na insta. Bambusowe i chyba taki też kupie.
-
Mi tez brzuch bardzo ciąży i ciężko znoszę swoją niesprawność. Tak jak Frida chciałabym podbiec, podskoczyć czy normalnie z lozka wstać. Upały tez mnie dobijają.
Nasza niania ma ostatnio sporo wolnego lub pracuje krócej. W takie dni jest mega ciężko bo tez fizycznie nie nie daje rady biegać za energicznym dwulatkiem. Dodatkowo nasz plac zabaw jest mocno nasłoneczniony co mnie strasznie osłabia.
Kiedy jest naprawdę ciężko w sukurs przychodzi netflix 😀. Ostatnio oglądamy bajkę Puffin Rock. Polecam! Bardzo łagodna i przyjemna, nie napiżdża kolorem i dźwiękiem. Sama gapie się z przyjemnością 😂.
Kocyki mam różne - dwa polarowe, jeden cienki bawełniany, jeden tkany akrylowy i teraz dokupiłam bawełna+bambus z texpolu. Myśle ze to starczy. Nie mam w sumie nic grubszego do wózka. Przy Julku miałam taka mała kołderkę minky, ale wydałam razem z wózkiem. Muszę się za czymś takim rozejrzeć.Sylvka lubi tę wiadomość
[/url]
-
Niebieska Gwiazda wrote:Jestem zła,byłam na badaniu.Mój lekarz na urlopie.Próbują wszystko zatuszować.Płuca w ciąży są nieczynne i to nie było tak tylko tachykardia u dziecka wynikała z mojej infekcji.Zlecili mi na jutro ddimery,a po usg może ktoś pójdzie do poradni.Mam ich dość,jestem zła i chce mi się płakać.Nie chciały mi dać dojść do słowa.Rozmowa z nimi była trudna i myślę,że nic z tego co mówiłam do nich nie dotarło.
Chciałam zacytować, a polubiłam.
Twój lekarz jest na jakimś dłuższym urlopie? Przypomnij, to on zauważył coś na pluckach?[/url]
-
Pierniczkowa wrote:Jestem pod kontrolą diabetologa i na insulinach od 15 tc. Wczoraj po takich samych dawkach cukier na czczo 89 a dzisiaj takie cuda. Z tego co mówiła mój dr na końcówce mogą tak szaleć.
Mnie też niestety teraz szaleją. Nawet przy insulinie mi wczoraj wywaliło po kolacji, ale nie jestem w stanie tego przewidzieć jeśli zazwyczaj przy tym co jadłam było ok.
Czyli co dziewczyny mówicie, że do porodu jednak musi być cała rozpinana koszula. Z góry do dołu? Kurczę a ja myślałam, że wezmę taką starą co mi jej żal nie będzie i wywalę do kosza 😢3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
trzydziecha wrote:
A teraz pytanko z innej beczki... czy ktoras z Was,tez ma problemy z wydalaniem?.u mnie albo zaparcia albo wtecz biegunka, od jakichs 2 tygodni nie bylo.normalnie a staram sie jesc na prawfe zdrowe I pelnowartosciowe rzeczy. Zastanawiam sie czy nie isc z tym.do lekarza, chyba gastrologa? Nigdy mie bylam.u takiego I.nie wiem.czy z tym sie do niego chodzi
Tak ja też mam takie problemy i niestwty muszę czasami ratować się kawą mlekiem a nie bierzesz czasem żelaza bo ono powoduje takie problemy?
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja mam na sierpień cienki otulacz bambusowy i oddychające Woombie + opcje cieplejsza poniżej: ażurowy bawełniany kocyk z TK Maxx, otulacz muślinowy dwuwarstwowy z Amazon i uszyty przeze mnie cienki flanelowy rożek.
Na jesień mam welurowy śpiworek 2 TOG z Mothercare, na zimę śpiworek pokryty "misiem" 3.5 TOG z Babaluno.
Na szkole rodzenia położna polecała konkretnie taki masaż Shantala:
https://www.youtube.com/watch?v=Pxia5WdZ_vY&list=PL6tYOGP7rrObWvPvvU_YJEFRP6jciperc
I jeszcze antykolkowy wg Małgorzaty Czarnieckiej:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79405,2449645.html
https://www.gdzierodzic.info/artykul/53Domi_tur lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Od dzisiaj do środy 1 + "1 za GROSZ" na całą markę Nacomi w Hebe
Chyba wypróbuję olejek i masło do ciała z serii ciążowej.
Bobby29 lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
nick nieaktualnyja mam takie kocyki: komplet minky w spadku, kocyk ze smyka 2 stronny (jedna taka gładka bawełniana we wzorki a druga granatowa taka jakby hmm pluszowa/ welurowa), i cieniutki bawełniany z aliexpress. Poza tym to pieluchy, rożek i śpiworek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 11:25
Domi_tur lubi tę wiadomość