Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Acyklowir
https://www.mp.pl/pacjent/ciaza/przebiegciazy/63605,ospa-wietrzna-u-kobiet-w-ciazy
Po 20 tygodniu dla dzidziusia nie powinno być powikłań w przypadku zakażenia. Jedynie jeśli wystąpi przed samym porodem, chyba może się nawet urodzić z ospą. -
Katana, trzymaj się. Może w koncu wyjaśnią się twoje dziwne dolegliwości. ja u siebie też ostatnio zaobserwowałam jakieś drętwienie zaraz pod biustem. Zganiam to na to, że mam bardzo wysoko brzuch i może dlatego.
Co do kolejek to ja nigdy nie prosiłam o przepuszczenie. Kiedyś wręcz dziewczyna przede mną wpadła w kolejkę i rzuciła tylko że ona z jedną rzeczą to pójdzie pierwsza... Nie miałam wtedy siły się kłócić, bo chwilę wcześniej awaryjnie wychodziłam ze sklepu, bo było mi słabo. Posiedzialam chwilę w aucie i wróciłam później już tylko po wózek z zakupami.
W aptece raz pani farmaceutka poprosiła mnie z kolejki żebym podeszła, to babka w kolejce tylko coś podgadywala, że nigdy się nie doczeka aż ją obsłużą.
W przychodni jak chciałam się umówić do diabetologa, to w kolejce do rejestracji facet koło 30stki mnie przepuścił. Byłam w szoku, ale ślicznie podziękowałam.
No i ostatnio jak czekałam na wizytę do gina, to kobietka z wcześniejszym numerkiem mnie przepuściła.
Mój mąż się śmieje, że teraz już widać, to przepuszczają.
A jeśli chodzi o to jak jestem z mężem, to tak samo. Nigdy nie proszę o przepuszczenie. Ostatnio nas jakaś pani przepuściła w biedrze, ale nie wiem czy dlatego, że jestem w ciąży czy dlatego, że mieliśmy tylko jedną rzecz do kupienia.
Był taki czas, że ciągle robiło mi się słabo jak dłużej postalam, więc wtedy zostawiałam męża w sklepie a sama wychodziłam na zewnątrz.
Także tak to jest.
A co do wynikow badań, to na ostatniej morfologii hemoglobina wyszła mi 11,1 i moja gin w ogóle mi żelaza nie przepisała, biorę tylko tyle co mam w tabletce z witaminami dla ciężarnych. Wcześniej miałam 10,8 to też nie dała mi żelaza. Robiłam sam poziom żelaza to był w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 08:50
-
Malinka7 wrote:Katana, trzymaj się. Może w koncu wyjaśnią się twoje dziwne dolegliwości. ja u siebie też ostatnio zaobserwowałam jakieś drętwienie zaraz pod biustem. Zganiam to na to, że mam bardzo wysoko brzuch i może dlatego.
Też mam drętwienie pod biustem, z prawej strony. Nie pytałam jeszcze lekarza więc nie wiem o co chodzi. Podejrzewam ze to może jakiś ucisk. Dodatkowo ciężko mi sie oddycha w wyprostowanej pozycji, lrpiej w lekko zgiętej.
Macie jakiś sposób na opuchnięte stopy i kostki? Momentami sa tak gorące ze mam wrazenie ze mi wybuchną.Póki co kupiłam jakiś zel Bielenda sexi mama na zmęczone nogi, a nie wiem czy można stosować coś mocniejszego. -
Jestem zła.
Dzisiejszy obchód niczego nie wyjaśnił.Leukocyty na antybiotyku wzrosły w piątek były 19.3 a teraz są 21tys.W piątek na po obiedzie badanie,dziś na czczo,chyba to też ma znaczenie.
Czekamy na wyniki d-dimerów.
Chcą mi podać sterydy na rozwój płuc jutro,ale dopóki nie zrobią usg nie wyrażę zgody.Zresztą ja nie widzę u mnie ciąży zagrożonej.Szyjka długa twarda,zamknięta,skurczy mało i słabe bo podpatruje ich siłę na ktg.Jeśli zagrożone dziecko to ok mogę wziąć,ale dziecka nikt nie badał. -
Pojechałam dziś rano do biedry na szybkie zakupy i już leżę i kwicze. U mnie termometr w cieniu pokazał przed 10 28 st 🤯.
W ogóle dziś jestem zmęczona. Późno wczoraj poszłam spać, w nocy się budziłam. A to siku, a to gorąco, a to niewygodnie 🙄. Dziedzic wstał po 6 od razu z awantura 😅. „ Nie możecie leżeć na leżąco bo tak jest brzydko”. I wez dyskutuj 😁. Pograndzil godzinę i zasnął na kolejna. Wstał w genialnym humorze. Rodzicielstwo to niesamowita przygoda 😁Frida91, Agagusia, Smerfelinka, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url]
-
Poproszę dziś o kciuki bo mam wizytę u ginekologa
Mam nadzieję, że nasza Gwiazda przybrała jak należy i podskoczyła trochę w centylach... No i że dostanę zielone światło na wyjazd na weekend
U nas też upał już od rana, a muszę dojechać tam tramwajem i godzinę po wizycie mam jeszcze szkołę rodzenia. Mam nadzieję, że przeżyję. Zaopatrzę się w baniak wodyDrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, Chimera, Bobby29, kayama, Domi_tur, Smerfelinka, Pierniczkowa, Niezapominajka5, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Kurcze taka lampa, ze pasowałoby wyprać ubranka, ale jakoś mi się wydaje wcześnie jeszcze. Nie pamietam kiedy prałam poprzednim razem.
Wydaje mi się, ze jak poleżą w szafie 2 m-ce to będą z powrotem nieświeże. Używane miałam pochowane czyste, a nowe od razu po zakupie piore wiec wszystko już było prane. Chyba poczekam do lipca .[/url]
-
Malinka7 wrote:Katana, trzymaj się. Może w koncu wyjaśnią się twoje dziwne dolegliwości. ja u siebie też ostatnio zaobserwowałam jakieś drętwienie zaraz pod biustem. Zganiam to na to, że mam bardzo wysoko brzuch i może dlatego.
Hej, dzięki, noc przeżyłam. Ale nad ranem dostałam silnych boli brzucha i mdłościDostałam kroplowki z paracetamolu i no-spy i przeszło ale mdlilo mnie jeszcze długo. Wyniki badań krwi wyszły dobrze, na mocz czekam. Na obchodzie lekarz ok, jest teoria ze to nadrzerka żołądka lub dwunastnicy. Mdłości prawie przeszły po jedzeniu. Dostałam Omeprazol. Brzuch napięty na górze dalej jest. Pewnie będę miała jeszcze jakieś badania.
Dziś piekiełko, 30 stopni na zewnątrz, na sali gorąco ...Codziennie rano i wieczorem robią ktg, wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 10:35
-
A mnie ostatnio spotkała miła sytuacja, odbierałam zamowienie w sklepie sportowym, malutkim, wiec stanęłam zaraz obok drzwi autem. Wyszlo tego sporo, bo dwie reklamówki , ale lekkie bylo - pudełka z butami dziecięcymi, jakies ciuchy. I facet do mnie - moze zanieść to Pani do samochodu? Ja w szoku:) nie wiem czy to przez ten brzuch juz spory, czy przez to ze fryzurę mialam prosto z salony bo akurat wracałam po ścięciu i układaniu:)uśmiechnęłam sie tylko i rzuciłam ze nie, spokojnie, dwojka dzieci w domu, wuwc nie ma lekko:) Ale baaardzo milo mi sie zrobiło:)
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Nikomu stąd nie spieszy się po moje usg.Mąż wyrwał się na chwilę z pracy poszedł do poradni(jest upoważniony jeśli chodzi o moją dokumentacje)i mam xero.Co oznaczają hiperechogeniczne płuca u płodu.
Trochę grzebie w internecie na ten temat ale ciężko coś znaleźć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 10:51
-
Dziewczyny mam pytanie o laktator. Gdzie go przechowujecie i w czym? Mój póki co jest w pudełku w szufladzie przy łóżku. I tak go muszę jeszcze wyparzyć no a później będzie przecież w użyciu, gdzie go wtedy trzymacie? W kuchni? Przy łóżku? W czym go transportować np do szpitala (chce wziąć ze sobą do porodu lub przygotować do wzięcia) lub nawet w jakaś podróż? Nie mogę wymyślić jakiejś zadowalającej mnie opcji.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziewczyny, orientowalyscie sie moze juz jak u Was jest z ktg ba koniec ciazy? Bo z tego co widze to baardzo roznie. Moj gin prywatny nie zaleca wcale, mowi ze nie na takich rekomendacji, nawet po tych dwoch cięciach, za to zeby mi wyjąc dziecko w ledwie zaczętym 37 tc to juz sa, niezle:) Na żelaznej tez dopiero po terminie, co 2-3 dni, mam nadzieje ciazy nie przenosić, bo to u nas i tak nie wskazane byloby. A pytalam dzis u położnej na nfz i oni generalnie zalecają standardowo po 37 tc raz-dwa w tygodniu. Polozna dzis byla mocno zdziwiona ze na Żelaznej dopiero po tp, skwitowała to : po terminie to sie rodzi, a nie ktg robi. Zalezy mi zeby miec to ktg od tego 36-37 tygodnia, boje sie ze z blizną po 2cc moze sie zaczynać cos dziac, w drugiej ciazy trafilam na patologie w 34tc z krwawieniem niewyjaśnionym, choc z łożyskiem wszystko bylo Ok. Ide do gina na nfz w czwartek to pogadam jak to ma wyglądać. Szczerze to chodze to niego cala ciąże glownie po to zeby miec na końcówce to ktg blisko domu i bez kolejek jak na Żelaznej wykonane. A jak jest u Was standardowo to rozwiązywane?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Niebieska Gwiazda wrote:Nikomu stąd nie spieszy się po moje usg.Mąż wyrwał się na chwilę z pracy poszedł do poradni(jest upoważniony jeśli chodzi o moją dokumentacje)i mam xero.Co oznaczają hyperechogeniczne płuca.
Trochę grzebie w internecie na ten temat ale ciężko coś znaleźć.
Niebieska jeżeli uda ci się powstrzymać to nie czytaj w internetach za duzo... Wystarczy tyle żeby się z grubsza dowiedzieć co to jest, bo jak się zaczniesz wczytywać to nie będziesz mogła przestać i stres gotowy. Ale rozumiem cię, zwłaszcza teraz kiedy obserwujemy tą niekompetencje lekarzy i położnych obok siebie. Niemniej jednak bierz duża poprawkę na to co czytasz i staraj się dotrwać do tej wizyty i kogoś ogarniętego, z tego co pamiętam masz zaplanowaną.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
W ciąży fizjologicznej zgodnie z zaleceniami ktg wykonuje się dopiero w terminie porodu. Teraz jest w ogóle trochę inaczej. Bo z Julkiem musiałam jeździć do szpitala codziennie po terminie, a teraz to trzeba jechać w dniu terminu i robią wtedy ktg i usg a następnie dopiero za tydzień (o ile się wcześniej nie zacznie).
Rany, ja mam nadzieje, ze nie przenoszę 😱. 28 lipca mam urodziny i życzyłabym sobie prezent w postaci pięknego porodu 😁Agagusia lubi tę wiadomość
[/url]
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny mam pytanie o laktator. Gdzie go przechowujecie i w czym? Mój póki co jest w pudełku w szufladzie przy łóżku. I tak go muszę jeszcze wyparzyć no a później będzie przecież w użyciu, gdzie go wtedy trzymacie? W kuchni? Przy łóżku? W czym go transportować np do szpitala (chce wziąć ze sobą do porodu lub przygotować do wzięcia) lub nawet w jakaś podróż? Nie mogę wymyślić jakiejś zadowalającej mnie opcji.
Ja właśnie wyparzyłam i włożyłam do komody Maluszka w sypialni. Jest na wyciągnięcie ręki z mojego łóżka w razie czegomam w domu po starej apteczce samochodowej taki pokrowiec zapinany na zamek i w tym go będę przewozić
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
U mnie w szpitalu na ktg po 37tyg i nikt nie robi problemu,pytają tylko czy pacjentka chce u nich rodzić.W dniu terminu przyjmują bez problemu do szpitala i się czeka.
Poznałam dziewczynę której dziecko owinięte jest pępowiną i od 31tyg robi ktg dwa razy w tygodniu. -
Cześć dziewczyny jak dajecie dziś radę? Ja póki co mam zasłonięte okna i wyzamykane tylko jedno uchylone w korytarzu od strony zacienionej...innaczej nie widzę opcji. Szkoda tylko bo mam wizytę u chirurga, więc i tak muszę wyjść się smażyć i tak....3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]