X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wrzucam Wam zdjęcia dot standardu w zakresie zdrowia psychicznego. To nowość od 2019 roku

fed0eefd40134344med.jpg
    6eb331c7e1339814med.jpg
    382b09cc53482396med.jpg

Marcelina85, plinka89, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala dla Kazika zabiorę chyba taki secik jak Domi. W 36 spotykam się z położna ze szpitala to jeszcze ja podpytam.

Bobby, dzięki za przypomnienie o szlafroku. Tego mi jeszcze brakuje.

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Mała waży tylko 1500g, to już praktycznie hipotrofia... Ostatnio była o tydzień do tyłu, teraz już o 2 :( A lekarz mierzył kilka razy i wychodziło to samo +/- kilka gramów. Przepływy i łożysko w porządku więc nie wiadomo dlaczego. Mam przyjść za tydzień na kontrolę i jak będzie nieciekawie to szpital żeby być cały czas pod kontrolą :(

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Jestem po wizycie. Mała waży tylko 1500g, to już praktycznie hipotrofia... Ostatnio była o tydzień do tyłu, teraz już o 2 :( A lekarz mierzył kilka razy i wychodziło to samo +/- kilka gramów. Przepływy i łożysko w porządku więc nie wiadomo dlaczego. Mam przyjść za tydzień na kontrolę i jak będzie nieciekawie to szpital żeby być cały czas pod kontrolą :(

Postaraj się nie martwić. Który to centyl? Dostałaś jeszcze jakieś zalecenia oprócz wizyty kontrolnej za tydzień?

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida a jaki masz dokładnie tydzień teraz?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 32tc+0. Centyl chyba 1 :/
    Na razie mam leżeć i odpoczywać jak najwięcej. Nie ma jakiegoś bezpośredniego zagrożenia więc na razie po prostu uważnie obserwować ruchy i w razie czego kontaktować się albo jechać na ip jakby mała np.pół dnia nie ruszała się w ogóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 18:13

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakiej temperaturze pierzecie ubranka? Większość na metkach ma 40 stopni i boję się że jak włączę 60 to się zniszczą... A przecież i tak będę wszystko prasowała.

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, na pewno będzie wszystko dobrze 😘 oby to była taka uroda malutkiej. Ja trzymam kciuki, żeby na następnej wizycie były lepsze wieści :)

Frida91 lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️❤️❤️

Bobby29 a Ty kiedy masz kolejną wizytę?

Frida91 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida trzymam kciuki żeby mała przybierała i grzecznie siedziała w brzuszku aż będzie powyżej 2kg.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Na razie mam leżeć i odpoczywać jak najwięcej. Nie ma jakiegoś bezpośredniego zagrożenia więc na razie po prostu uważnie obserwować ruchy i w razie czego kontaktować się albo jechać na ip jakby mała np.pół dnia nie ruszała się w ogóle.

Odpoczywaj zatem i nie przejmuj się za bardzo. Przepływy w porządku a to bardzo ważne. Będzie dobrze ❤️

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    W Łodzi już nie ma ProFamilii
    O to szkoda, bo ponic fajnie sie tam rodziło.

Ja biore wlasnie taki zestaw jak Domi plus 2 pary spodenek. Otulacz bambusowy, ze 4 pieluszki mniejsze i wieksze plus kocyk bawełniany. Po 2 czapeczki, skarpetki i niedrapki - do szpitala spoko, bo tam sie nie obcina paznokci, potem juz nie stosowałam.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję,że jakoś to będzie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Kochana, nie martw się. Mała wcale nie jest w 1 centylu.
    Poniżej wrzucam siatkę dla 32 tygodnia:

32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl).

Trzymam kciuki za małą, niech urośnie duża do przyszłej wizyty &&&
    Nadal twierdzę,że pewnie to jej taka uroda <3
    Ja dopiero przed wizytą i też się martwię.

Frida91, werni lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida trzymaj się! Na pewno będzie dobrze.

Nie martwcie się, że maluchom będzie za ciepło, nam położna ciągle truje, że przecież w brzuszku maja 36 stopni czy coś koło tego ;-)

joan85 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, a Ty jestes na heparynie i ASA? Moze powinnas zwiekszyc dawke? Choc jesli Ci powiedzial, ze przeplywy dobre... Moze idz jeszcze do kogos innego z jakims wypasnym sprzetem, zeby Cie ponownie zbadal. Jakby co polecam w Pzn te swoja klinike, wydaje mi sie, ze mierza dobrze.

My sie wybralismy na Tarnowskie Termy, pojechalismy dopiero o 18, bo wczesniej bym sie chyba usmażyła. Fajnie jest, ale nadal mega cieplo, nie ma prawie roznicy miedzy powietrzem a woda w basenie 🙈

Jesli chodzi o pranie, ciuszki wypralam w 60 stopniach. Kocyki, spiworki, zabawki itd. w 40. A rzeczy z bambusa na programie delikatnym w 30, bo by je szlag trafil w wyzszej temperaturze. A propos, kocyk bambusowy Maylily to złoto, byla u mnie dzis kumpela z kocykiem z Lullalove i dzien do nocy. Ten z Lulla ma tylko 50 % bambusa, oszukuja klientow. Ja polecam ten: https://maylily.pl/kocyki-dziane-bamboolove-147?p=1

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do szpitala na Polnej w Poz dla dziecka nie musze nic wlasciwie brac
    wszystko daja :-)
    miejsca w torbie wiecej
    ale wezme kaftaniki bo szpitalne b czesto sa za ciasne/za male i sztywne

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    O to szkoda, bo ponic fajnie sie tam rodziło.

Ja biore wlasnie taki zestaw jak Domi plus 2 pary spodenek. Otulacz bambusowy, ze 4 pieluszki mniejsze i wieksze plus kocyk bawełniany. Po 2 czapeczki, skarpetki i niedrapki - do szpitala spoko, bo tam sie nie obcina paznokci, potem juz nie stosowałam.

Właśnie mam zapakowane osobno 3 pieluchy tetrowe, otulacz muslinowy, cienki kocyk bawełniany. Do tego skarpetki i dwie czapeczki. Dopakowałam jedną parę spodenek. W torbie na porodowkę mam zapakowany cieńszy rożek.
    Pranie robiłam w temp 40 stopni, potem prasowanie na max. Nie popadam w paranoję temperaturową:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 19:12

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z Was pytała na wizycie o to cmienie okresowe w dole brzucha? Dzisiaj znowu miałam przez chwilę.
    Ktoś wie,czy warto się o to martwić,czy to raczej jakieś uciski na nerwy?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Frida, a Ty jestes na heparynie i ASA? Moze powinnas zwiekszyc dawke? Choc jesli Ci powiedzial, ze przeplywy dobre... Moze idz jeszcze do kogos innego z jakims wypasnym sprzetem, zeby Cie ponownie zbadal. Jakby co polecam w Pzn te swoja klinike, wydaje mi sie, ze mierza dobrze.

My sie wybralismy na Tarnowskie Termy, pojechalismy dopiero o 18, bo wczesniej bym sie chyba usmażyła. Fajnie jest, ale nadal mega cieplo, nie ma prawie roznicy miedzy powietrzem a woda w basenie 🙈

Jesli chodzi o pranie, ciuszki wypralam w 60 stopniach. Kocyki, spiworki, zabawki itd. w 40. A rzeczy z bambusa na programie delikatnym w 30, bo by je szlag trafil w wyzszej temperaturze. A propos, kocyk bambusowy Maylily to złoto, byla u mnie dzis kumpela z kocykiem z Lullalove i dzien do nocy. Ten z Lulla ma tylko 50 % bambusa, oszukuja klientow. Ja polecam ten: https://maylily.pl/kocyki-dziane-bamboolove-147?p=1

Albo coś zle patrzę, albo te z serii bamboolove tez maja 50% bawełny w składzie. Patrzyłam na inne i chyba tylko te z pomponami maja 100% bambus.
    Rozważam zakup jeszcze jednego kocyka bo po Julku mam tylko jeden bawełniany, a reszta to sztuczne materiały. Kupiłam ostatnio jeden z texpolu (50% bambus) i chyba muszę dokupić jeszcze jakiś. Ze 100% bambusa znalazłam firmy Le Pampuch i Pulp. Tylko trochę mi szkoda wydać ponad 100 za mały kocyk :/

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ