Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie. Mała waży tylko 1500g, to już praktycznie hipotrofia... Ostatnio była o tydzień do tyłu, teraz już o 2
A lekarz mierzył kilka razy i wychodziło to samo +/- kilka gramów. Przepływy i łożysko w porządku więc nie wiadomo dlaczego. Mam przyjść za tydzień na kontrolę i jak będzie nieciekawie to szpital żeby być cały czas pod kontrolą
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Jestem po wizycie. Mała waży tylko 1500g, to już praktycznie hipotrofia... Ostatnio była o tydzień do tyłu, teraz już o 2
A lekarz mierzył kilka razy i wychodziło to samo +/- kilka gramów. Przepływy i łożysko w porządku więc nie wiadomo dlaczego. Mam przyjść za tydzień na kontrolę i jak będzie nieciekawie to szpital żeby być cały czas pod kontrolą
Postaraj się nie martwić. Który to centyl? Dostałaś jeszcze jakieś zalecenia oprócz wizyty kontrolnej za tydzień?[/url]
-
Mam 32tc+0. Centyl chyba 1
Na razie mam leżeć i odpoczywać jak najwięcej. Nie ma jakiegoś bezpośredniego zagrożenia więc na razie po prostu uważnie obserwować ruchy i w razie czego kontaktować się albo jechać na ip jakby mała np.pół dnia nie ruszała się w ogóle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 18:13
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Mam 32tc+0. Centyl chyba 1
Na razie mam leżeć i odpoczywać jak najwięcej. Nie ma jakiegoś bezpośredniego zagrożenia więc na razie po prostu uważnie obserwować ruchy i w razie czego kontaktować się albo jechać na ip jakby mała np.pół dnia nie ruszała się w ogóle.
Odpoczywaj zatem i nie przejmuj się za bardzo. Przepływy w porządku a to bardzo ważne. Będzie dobrze ❤️[/url]
-
Niebieska Gwiazda wrote:W Łodzi już nie ma ProFamilii
Ja biore wlasnie taki zestaw jak Domi plus 2 pary spodenek. Otulacz bambusowy, ze 4 pieluszki mniejsze i wieksze plus kocyk bawełniany. Po 2 czapeczki, skarpetki i niedrapki - do szpitala spoko, bo tam sie nie obcina paznokci, potem juz nie stosowałam.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Frida91 wrote:Mam 32tc+0. Centyl chyba 1
Na razie mam leżeć i odpoczywać jak najwięcej. Nie ma jakiegoś bezpośredniego zagrożenia więc na razie po prostu uważnie obserwować ruchy i w razie czego kontaktować się albo jechać na ip jakby mała np.pół dnia nie ruszała się w ogóle.
Poniżej wrzucam siatkę dla 32 tygodnia:
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl).
Trzymam kciuki za małą, niech urośnie duża do przyszłej wizyty &&&
Nadal twierdzę,że pewnie to jej taka uroda
Ja dopiero przed wizytą i też się martwię.Frida91, werni lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyFrida, a Ty jestes na heparynie i ASA? Moze powinnas zwiekszyc dawke? Choc jesli Ci powiedzial, ze przeplywy dobre... Moze idz jeszcze do kogos innego z jakims wypasnym sprzetem, zeby Cie ponownie zbadal. Jakby co polecam w Pzn te swoja klinike, wydaje mi sie, ze mierza dobrze.
My sie wybralismy na Tarnowskie Termy, pojechalismy dopiero o 18, bo wczesniej bym sie chyba usmażyła. Fajnie jest, ale nadal mega cieplo, nie ma prawie roznicy miedzy powietrzem a woda w basenie 🙈
Jesli chodzi o pranie, ciuszki wypralam w 60 stopniach. Kocyki, spiworki, zabawki itd. w 40. A rzeczy z bambusa na programie delikatnym w 30, bo by je szlag trafil w wyzszej temperaturze. A propos, kocyk bambusowy Maylily to złoto, byla u mnie dzis kumpela z kocykiem z Lullalove i dzien do nocy. Ten z Lulla ma tylko 50 % bambusa, oszukuja klientow. Ja polecam ten: https://maylily.pl/kocyki-dziane-bamboolove-147?p=1
-
Agagusia wrote:O to szkoda, bo ponic fajnie sie tam rodziło.
Ja biore wlasnie taki zestaw jak Domi plus 2 pary spodenek. Otulacz bambusowy, ze 4 pieluszki mniejsze i wieksze plus kocyk bawełniany. Po 2 czapeczki, skarpetki i niedrapki - do szpitala spoko, bo tam sie nie obcina paznokci, potem juz nie stosowałam.
Właśnie mam zapakowane osobno 3 pieluchy tetrowe, otulacz muslinowy, cienki kocyk bawełniany. Do tego skarpetki i dwie czapeczki. Dopakowałam jedną parę spodenek. W torbie na porodowkę mam zapakowany cieńszy rożek.
Pranie robiłam w temp 40 stopni, potem prasowanie na max. Nie popadam w paranoję temperaturowąWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 19:12
-
A któraś z Was pytała na wizycie o to cmienie okresowe w dole brzucha? Dzisiaj znowu miałam przez chwilę.
Ktoś wie,czy warto się o to martwić,czy to raczej jakieś uciski na nerwy?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
baileys wrote:Frida, a Ty jestes na heparynie i ASA? Moze powinnas zwiekszyc dawke? Choc jesli Ci powiedzial, ze przeplywy dobre... Moze idz jeszcze do kogos innego z jakims wypasnym sprzetem, zeby Cie ponownie zbadal. Jakby co polecam w Pzn te swoja klinike, wydaje mi sie, ze mierza dobrze.
My sie wybralismy na Tarnowskie Termy, pojechalismy dopiero o 18, bo wczesniej bym sie chyba usmażyła. Fajnie jest, ale nadal mega cieplo, nie ma prawie roznicy miedzy powietrzem a woda w basenie 🙈
Jesli chodzi o pranie, ciuszki wypralam w 60 stopniach. Kocyki, spiworki, zabawki itd. w 40. A rzeczy z bambusa na programie delikatnym w 30, bo by je szlag trafil w wyzszej temperaturze. A propos, kocyk bambusowy Maylily to złoto, byla u mnie dzis kumpela z kocykiem z Lullalove i dzien do nocy. Ten z Lulla ma tylko 50 % bambusa, oszukuja klientow. Ja polecam ten: https://maylily.pl/kocyki-dziane-bamboolove-147?p=1
Albo coś zle patrzę, albo te z serii bamboolove tez maja 50% bawełny w składzie. Patrzyłam na inne i chyba tylko te z pomponami maja 100% bambus.
Rozważam zakup jeszcze jednego kocyka bo po Julku mam tylko jeden bawełniany, a reszta to sztuczne materiały. Kupiłam ostatnio jeden z texpolu (50% bambus) i chyba muszę dokupić jeszcze jakiś. Ze 100% bambusa znalazłam firmy Le Pampuch i Pulp. Tylko trochę mi szkoda wydać ponad 100 za mały kocyk
[/url]