X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Domi jutro o 20. Już się bardzo stresujesz. Wpierniczam to białko i kalorie, widzę że przytyłam nie tylko na brzuchu (brzuch też rosnie, chociaż tyle), ale jutro się okaże czy to działa i czy mała nadrabia..
    Ja też jem jak głupia. Podjadam.. i też przytyłam.
    Mam nadzieję,że to chociaż przyniesie efekty.
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)
    Ja mam w czwartek.
    Jeśli mała źle wypadnie,to niestety szpital.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, Bobby - jakby sie dalo to chętnie oddalabym kilka g od mojej dzidzi.
    Ja z kolei zastanawiam sie dlaczego natura obdarowuje mnie stosunkowo, jak na moje gabaryty, duzymi dziećmi... Pierwsza cora 3989, ta porownujac w karcie ciazy idzie leb w leb... Z ciaza wszystko ok, cukrzycy nie ma, genetycznie tez nie można tego podciągnąć, bo ja urodzilam sie z waga 3 kg w 41 tc

Bobby29, Frida91 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Według tych kalkulatorów co mają lekarze trochę inaczej wylicza, bo mojej małej wagę 940g z 28+2 wyliczył lekarz na 3ci percentyl, a na tych siatkach na które my tu patrzymy to było coś koło 20-30, więc z tego co widzę bardzo podobnie jak u Fridy.
    Ooo to nie wiedziałam o tym. Mi dr nie mówił, który percentyl, ale waga była podobna jak u Was.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolejek, to tak jak juz kiedys pisalam, korzystam z przywilejow ciezarnych, gdzie tylko sie da.

W 1 ciazy, tez jakos nie bylo mi to potrzebne, ale teraz nie mam tyle czasu na wypoczynek. W domu praktycznie caly dzien na nogach, do tego latam miedzy pietrami, tu jakis spacer na plac zabaw, wiec jak widzę kolejke na 10 osob to zaczyna robic mi sie slabo i cisne naprzód:D

Poza tym nawet najmilsza kasjerka moze nie zauwazyc ciężarówki stojacej na samym koncu kolejki, tak jak mnie kiedys jedna Pani właśnie przepraszala ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Na razie mam czekać spokojnie, bo nie ma jakiegoś bezpośredniego zagrożenia. Też pocieszam się tym właśnie i że maluch ma się dobrze, fika dużo, poziom wód też w normie, bo czesto przy hipotrofii jest coraz mniej wód. To widzisz mamy bardzo podobną sytuację. W poniedziałek za tydzień idę na kontrolę do tego samego lekarza ale do innego gabinetu i ciekawe jak tam wyjdą pomiary...
    Trzymam kciuki żeby u was było lepiej!

Dziekuje! Dam znać co powie dr Kajdy, ona się specjalizuje w hipotrofii, więc liczę na jej uwagi, choć połówkowe robiłam akurat u niej i powiem ci że jakoś wylewna nie była za bardzo. No ale zobaczymy. Też trzymam za was kciuki!!!

Frida91, OlaWi lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę co mogę kupić dla chlopcow bliźniaków 6-7 letnich? Jadę w czwartek w odwiedziny do przyjaciółki, urodziła dwa miesiące temu, i dla bobasa coś na pewno wybiorę, ale dla starszych chłopców chciałabym mieć jakiś upominek, a w ogóle nie wiem co mogłoby być w miarę dla nich interesującego. Myślę że na taki upominek mogłabym wydać koło 100zl łącznie na tych dwóch urwisów. Jak myslicie? Myślałam o jakiejś grze planszowej albo puzzlach, ale co do gry planszowej to nie mam pojęcia które są fajne.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś pan z dwójką dzieci przepuscil w kolejce w Biedrze, co więcej zaproponował że pomoże zanieść zakupy :) nie miałam tego dużo, ale zaangażował w to dzieci, które z radością chciały mi pomóc 😂 przed nim stała kobieta ok 40stki, która na mój widok się odwróciła i prawie przestała oddychać żebym tylko nie przeszła przed nią :p aż się wszyscy faceci z kasy obok patrzyli, na co jeden skomentował "tylko facet, którego żona stała w kolejkach przepusci ciężarną przy kasie ". Także szacun dla tego pana👍👍👍

Bobby29, Agagusia, plinka89, DrzewkoPomarańczowe, joan85, Limerikowo, OlaWi, Nacha, Niezapominajka5, emi2016, trzydziecha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Jestem po wizycie. Mała waży tylko 1500g, to już praktycznie hipotrofia... Ostatnio była o tydzień do tyłu, teraz już o 2 :( A lekarz mierzył kilka razy i wychodziło to samo +/- kilka gramów. Przepływy i łożysko w porządku więc nie wiadomo dlaczego. Mam przyjść za tydzień na kontrolę i jak będzie nieciekawie to szpital żeby być cały czas pod kontrolą :(

Mój też tydzień do tylu. Za 2 tyg się dowiem czy nabrał ciałka.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni to trzymam kciuki żeby było ok :)

werni lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby - a moze jakies male zestawy Lego? Puzzle tez moj lubi i drogie nie sa, mysle ze Ok 150-200 elementów. Jakies pojazdy albo dinozaury moze, albo piłkarze.

Ja jestem po wizycie u dr Puzyny - mojego doktorka od porodu, z Żelaznej. Niewiele ta wizyta wniosła, generalnie jest Ok i nie ma przeciwwskazań do próby Vba2c, waga małego z koncowki 29tc tez mu due podobała - 1390, wiec leciutko poniżej średniej. Jedno mnie straaasznue ucieszyło - maly lezy gliwa w dol znowu!!!!!!!:))))))) Czyli albo taki z niego kreciol, albo te moje cwiczenia pomogły:) jeszcze w 29t6d i w tamta srode byl pupa w dole, wiec musiał sie obrócić w ta noc niedzielna, pamietam ze strasznie sie wtedy kręcił, nawet nie kopał tylko sie wiercił, trwało to z dobra godzine, w srodku nocy. Mam nadzieje ze juz sie nie obróci spowrotem, choc znając jego zamiłowanie do zmieniania pozycji to kto wie...
    Mam sie pojawić znow szpitalu w skończonym 35tc, czyli 4.07 na dokładne usg m.in. szacujące wage dziecka pod koniec ciazy i znow wizyta u dr Puzyny.

Bobby29, Marcelina85, OlaWi, emi2016 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    No bez sensu, akurat jak jestem w ciąży nie ma już ProFamilii, a tam miałabym najbliżej. Mój wymarzony szpital...szkoda, że moje starania tyle trwały :/

Ja też nie wiem ile tych ubranek spakować, a przede wszystkim w jakich rozmiarach. Najchętniej wzięłabym tylko na pierwszy dzień po 1 komplecie z 56 i 62, a resztę naszykowala w domu w podpisanych woreczkach do zabrania dla męża na później. Bo potem tyle tych ubranek będzie do wysterylizowania od nowa po szpitalu...

Ja już zrobiłam całe pranie ze 2 tygodnie temu, w płynie Jelp w 60 stopniach i wysuszyłam do sucha w suszarce bębnowej, więc tak sobie myślę że były już wystawione na wystarczające temperatury i chyba nie będę prasować. Prasowanie wszystkich pieluch było wyczerpujące, a i tak robiłam to przed tą falą upałów. Fakt, że miałam tego całą stertę, bo nastawiam się na testowanie pieluszek wielorazowych, na zmianę z jednorazowymi Bambiboo.

Dzisiaj zauważyłam u siebie coś jakby cień linea negra:

qywyz7.jpg

Ja to mam niezłą kreche na brzuchu hehe

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, co tam u Ciebie nowego ? Jak w szpitalu?
    Trzymam kciuki za wszystkie nasze ‚malutkie’ maluchy! Oby szybko przybierały i nie stresowały rodzicow.
    Niebieska - a Ty odezwij sie po obchodzie jutro, mam nadzieje ze sie cos ruszy z diagnostyka u Ciebie.
    Anhydra - ktory to juz tydzien? Ile koszykarz wazy? Bo cos mi sie wydaje ze u Was jeszcze z 2-3 tygodnie i macie ciąże odnoszona, nie?

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Moje piersi są sporo większe niż przed ciąża, ale jakiś czas temu zrobiły się wiotkie. Na wcześniejszych etapach ciąży były nabrzmiałe i miałam wrażenie ze wybuchną. Podobnie miałam z Julkiem.
    Czy którejś z Was tez zwiotczały?

Mi się wydaje ze tez takie trochę zwiotczale są

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Werni to trzymam kciuki żeby było ok :)

I wzajemnie :) jeśli po za tym wszystko ok jak to moja ginka powiedziała nie trzeba się martwić :)

Frida91 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym.podjadaniem to ostatnio mąż mnie opieprzył, że czemu mleka nie pije,skąd wapń biorę itp, bo usłyszał, że młodszy jest mniejszy niż starszak na tym samym etapie. No cóż, musiałam mu przypomnieć, że mam nietolerancję laktozy i suplementuję raczej w inny sposób niż przez nabiał.
    Jeśli któraś jeszcze cierpi na huśtawki nastroju, to mogę przybić pionę - albo beczę o głupotę lub przy jakiejś piosence z Youtube albo mam ochotę komuś szyję przegryźć - ostatnio ciotce. Mówię jej, co tam w szpitalu po USG powiedzieli, że tym razem mam wody (AFI) w normie a ona, że za jej czasów to nikt się nad czymś takim nie rozwodził zbytnio a dzieci sie rodziły i wszystko było fajnie. Bosz...

06837800ba.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) miałam dziś badanie 3 trymestru i niby wszystko ok, ale wizyta wraz z badaniem trwała 12 min! Wogole lekarz (ma bardzo dobre opinie jako specjalista od badań prenatalnych) bardzo się spieszył i na moje pytania odpowiadał już praktycznie w drzwiach. Jak czytam, że wasze badania trwają po 40-60 min to mam wątpliwości czy mój sprawdził faktycznie wszystko z należytą starannością :/ mąż uważa, że przesadzam i nie widzi żadnego problemu

werni lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joan85 wrote:
    Jeśli któraś jeszcze cierpi na huśtawki nastroju, to mogę przybić pionę - albo beczę o głupotę lub przy jakiejś piosence z Youtube albo mam ochotę komuś szyję przegryźć - ostatnio ciotce. Mówię jej, co tam w szpitalu po USG powiedzieli, że tym razem mam wody (AFI) w normie a ona, że za jej czasów to nikt się nad czymś takim nie rozwodził zbytnio a dzieci sie rodziły i wszystko było fajnie. Bosz...

Dlatego ja nikomu nie opowiadam takich szczegółów, odkąd moja matka zareagowała tak samo jak Twoja ciotka.

Też mam wahania nastrojów. Ostatnio często robi mi się smutno bez powodu i bardzo łatwo doprowadzić mnie do łez. Nie lubię siebie takiej 😣

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do humoru ostatnio jestem jakaś poddenerwowana.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak opowiadam szczegoly z wizyt to matce ciotce czy tesciowej wyjasniam po raz enty afi, szyjka, crl i wage na dany tydzien
    moja mama nie miala usg.ciotka jest zachwycona obrazami w przestrzeni od poczatku
    tesciowie co tydz pytaja sie jak.die czuje, mnie lub maz informuje
    raczej wszyscy rozumieja ze dzis zajsc w ciaze utrzymac i miec zdrowe dziecko jest ciezej w natloku obowiazkow
    na szczescie medycyna dziala cuda

to prawda ze kiedys sie dzieci rodzily ale tez byly problemy
    dokladnych statystyk nie prowadzono o wielu rzeczach nie miano pojecia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 01:02

joan85 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Ale w brzuszku sa golutkie :D

Nie do końca, bo są w płynie i mają tą maź, ale mniejsza z tym 😉 w każdym razie moja położna twierdzi, że te pierwsze dni powinno się w długi rękaw ubrać. Dzidziuś był wcześniej w wyższej temperaturze i jeszcze do końca nie potrafi sam się 'wyregulować' (nie wiem czy do dobre określenie). Ale wiadomo wszystko w granicach rozsądku. Trzeba go obserwować 😊

plinka89, joan85 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ