Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida91 wrote:Mi aż się wierzyć nie chcę jak patrzę na mój brzuch, że niby w środku dziecko jest za małe
Bo czuję się, jakbym połknęła piłkę do kosza albo arbuza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2658925d1473.jpg
Cudna fotka:)Frida91 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Dzień dobry dziewczyny !
Nie odzywałam się, bo przez ostatni tydzień byłam u rodziców i dopiero ogarnęłam pranie/sprzątanie, Mała poszła spać i mam chwile na forum.
Dziś mam wizytę - proszę o kciuki... Zaczyna mi wzrastać ciśnienie i obawiam się, że trafię do szpitala na konsultację kardiologiczną
Niebieska - cieszę się, że sytuacja się uspokoiła i mam nadzieję, że teraz już nei będzie takich niespodzianek !Niebieska Gwiazda, kayama, OlaWi, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Marta - powiedziałam, że chce się upewnić czy z Maluszkiem wszystko w porządku, bo kolejna wizyta dopiero za dwa tygodnie a mnie nawiedzają różnego rodzaju skurcze i dyskomfort :p i że chce dokładnie pomierzyć Maleństwo. Zapytała mnie babeczka czy mam zastrzeżenia do swojego lekarza, powiedziałam jej, że nie ale pod koniec ciąży wolę dmuchać na zimne
Frida - piękna piłeczka! Tam na pewno mieszka zdrowa i nie taka mała Gwiazda
Ja chyba mam mniejszy brzuszek a przede wszystkim niżej 😁Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Ps. Na Lipcowych już trzecie dziecko na świecie... Nie żebym straszyła aleee... JESTEŚMY NASTĘPNE! 😲😲😲
Niebieska Gwiazda, werni, emi2016, Pierniczkowa, Frida91, plinka89, Bobby29, Chimera, Limerikowo, Agagusia, Nacha, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Niebieska dobrze ze wszystko ok
Frida super fotka
Podobają mi się te fotele do karmienia ale ja to raczej na leżąco będę karmić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 13:02
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Niebieska super ze sytuacja opanowana.
Ja po lekarzu, niestety nie da mi się dac żadnych leków na rozluznienie mięśni bo wszystkie szkodzą dziecku, dała skierowanie na rehabilitację w przychodni, to jedyne co można zrobić rozciągać te mięśnie. Pocieszyla mnie tylko ze nie pekne
po prostu będzie bolało i ciągnęło. Na rehabilitacji ublagalam aby mnie teraz przyjęli bo terminy maja nawet w ciąży na przyszły rok hahaha. Ale boją się mnie masować. Będę chodzić na 10 sesji ćwiczeń rozciągających. Do tego mam ta płatna fizjoterapeutke 2 razy w tygodniu. No robię co moge aby to zelżało ...
W domu sobie codziennie ćwiczę może coś troszkę daje, bo już 2 dzień rano po obudzeniu przez ok 2 godziny miałam trochę mniejsze napięcie ibtwardość brzucha, tak że sie trochę pokrzatalam po domu, coś poribiłam. Ale potem wszystko wraca i znów do wyra leżeć -
Niebieska super że maluch już spokojniejsze ma tętno. Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj. Nie jestem w stanie nadrobić. Dokucza mi twardnienie brzucha znowu mimo spasmoliny. Wczoraj mała tak wbiła się w taśmę że wyłam na głos z bólu. Na szczęście po 30 min łaskawie się przesunęła. Jeszcze 4 tygodnie do końca, w czwartek mam się zgłosić do szpitala. Jestem przerażona że znowu będę musiała się tłumaczyć że naprawdę trzymam dietę i to nie moja wina że młoda tak rośnie. To już powoli jakaś obsesja, zanim cokolwiek zjem 5 razy się zastanawiam czy na serio odczuwam głód...
-
My po wizycie. Za tydzień znowu kontrola z uwagi na ciśnienie. Jeśli się nie obniży to zostaje cc..
Za to szyjka podobno super, tak dobrze nie było, maluszek wysoko.
Domi_tur, kayama, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Agagusia, Ania95, Smerfelinka, werni lubią tę wiadomość
-
OlaWi wrote:My po wizycie. Za tydzień znowu kontrola z uwagi na ciśnienie. Jeśli się nie obniży to zostaje cc..
OlaWi, ja maiałam nadciśnienei w poprzedniej ciąży i oprócz tego wskazanie do cięcia ze względu na cukrzycę typu 1 i po ustablizowaniu ciśnienie dopegytem dostałam zgodę na próbę snPoszukaj szpitala, który ię na to zgodzi.
Zsotawaiam Wam jeszze zdjęcie jak się Mały w brzuchu wypinał wczoraj całą drogę - aż bolało !
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3f9e84bba15.jpgkayama, Bobby29, Limerikowo, Ania95, Smerfelinka, werni lubią tę wiadomość
-
Niebieska dobrze, że opanowali sytuację, trzymam kciuki żebyś nie miała więcej takich strachów
Ja dziś korzystam, bo powietrze się przeluzowało i wreszcie mogłam porządnie wywietrzyć mieszkanie, teraz to się da żyć. Chyba sobie pogotuje na zapas i pomroże obiady, bo jak ma znów przyjść taka hica, to ja dziękuję za stanie nad garami
Frida piękny brzuszek, u mnie podobne gabaryty ☺️ Muszę też namówić męża na wyjście z aparatem w plener.
Kayama mnie też ciąży brzuch jak dłużej pochodzę, wybraliśmy się z mężem wczoraj na spacer i już po 15 minutach zastanawiałam się czy jakby tu złapać ten brzuch to sobie trochę ulżę, ale niespecjalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:28
Frida91, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
emi2016 wrote:OlaWi, ja maiałam nadciśnienei w poprzedniej ciąży i oprócz tego wskazanie do cięcia ze względu na cukrzycę typu 1 i po ustablizowaniu ciśnienie dopegytem dostałam zgodę na próbę sn
Poszukaj szpitala, który ię na to zgodzi.
Zsotawaiam Wam jeszze zdjęcie jak się Mały w brzuchu wypinał wczoraj całą drogę - aż bolało !
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3f9e84bba15.jpg
no mam dopegyt drugi tydzień teraz 3x1, jest ciut lepiej.emi2016 lubi tę wiadomość
-
Przyszedł mi kombinezon ze Smyka
. Cały czas się zastanawiam czy nie będzie za duży i nie wymienić go na 68...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b2f60bb04ca.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9fe917036dd.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 15:21
OlaWi lubi tę wiadomość
-
Ja polecam spiworek do wozka. Tosia dwie zimy jezdzila w spiworku i w gondoli i w spacerowce. A do fotelika i tak nie powinno wkladac sie dziecka w kombinezonie.
Smyk ma.zawyzona rozmiarowke zwlaszcza kombinezony.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
OlaWi wrote:My po wizycie. Za tydzień znowu kontrola z uwagi na ciśnienie. Jeśli się nie obniży to zostaje cc..
ja rodzilam sn z b wysokim cis cala ciaze
trzymalam 140/90 na duzych dawkach lekow dopegyt i isoptin
bylo zagrozenie rzucawka
na 38tc wybijalo po poludniu lub do poludnia 187/110 i jechalismy do szpitala pare x potem znowu spadalo 120/80 w szpitalu
wszystko zalezy od dr i szpitala jaki porod
w 2ej ciazy nie mialam klopotow z cis na lekach trzymalo ok teraz tezWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 15:50
-
kayama wrote:Przyszedł mi kombinezon ze Smyka
. Cały czas się zastanawiam czy nie będzie za duży i nie wymienić go na 68...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b2f60bb04ca.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9fe917036dd.jpg
ja bym zostawila wiekszy
kazde dziecko indywidualnie potem na kluseczke lub nie przybiera
ja mam wciaz 74 na zime po corkach
dla Zuzi byl ciut za duzy bo jest drobnej budowy ( ale jest dluuuga) z konca pazdz a dla Karoliny byl w sam raz(rodzona na pocz. czerwca)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 15:54