Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalija wrote:Łöżeczko Laury + część moich łowów i część ciuszków od mamy:
https://zapodaj.net/b49068f74db2b.jpg.html
https://zapodaj.net/9e7d1085497a7.jpg.html
https://zapodaj.net/7a0f743bc5948.jpg.html
https://zapodaj.net/eda471f2c3e50.jpg.html
Edit:
Jednak nie umiem wklejać zdjęćKalija lubi tę wiadomość
-
A mi przyszly staniki z HM I miseczka duza ale o dziwo rozmiarowo dobra, czyli chyba teraz nosze za male :p ale obwod realny jednak ciasnawy I odesle je, bede polowala na inny rozmiar. Takze z mojej strony radzw wziac wiekszy obwod
Malinka7 lubi tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:A mi przyszly staniki z HM I miseczka duza ale o dziwo rozmiarowo dobra, czyli chyba teraz nosze za male :p ale obwod realny jednak ciasnawy I odesle je, bede polowala na inny rozmiar. Takze z mojej strony radzw wziac wiekszy obwod
O to ja zobaczę jaki mi przyjdzie, bo kupowałam na aktualny obwód. -
Widzę, że dużo dziś wizyt to ja się też pochwalę, że byliśmy na usg trzeciego trymestru i maly jest zupełnie idealnie według swojego wieku. Waży 1850g wiec przez ostatnie 10 dni "utył" 300g czyli chyba dokładnie tak jak powinien. Nawet pani doktor się dziwiła jak to możliwe ze przez tyle lat miałam problemy z zajściem i utrzymaniem ciąży a tu jak na razie wszystko książkowo ☺ No ja się tylko mogę cieszyć 😄
Domi_tur, Misi@, Chimera, Applejoy, Niezapominajka5, Niebieska Gwiazda, Kalija, emi2016, Agagusia, Smerfelinka, OlaWi, joan85, Bobby29, baileys, werni, Nacha, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85 lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
trzydziecha wrote:A mi przyszly staniki z HM I miseczka duza ale o dziwo rozmiarowo dobra, czyli chyba teraz nosze za male :p ale obwod realny jednak ciasnawy I odesle je, bede polowala na inny rozmiar. Takze z mojej strony radzw wziac wiekszy obwod
Myślisz,że jak teraz noszę 80F, to z HM 80E będzie dobre?
Chciałabym zamówić, ale kurcze boję się,że znowu źle dobiore i trzeba będzie odsylac.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Hej, ja tez juz po wizycie i usg trzeciego trymestru. Mamy 1700 g zdrowego chłopca- wszystko jest ok tylko ja od dzis mam leki na nadciśnienie i kontrole tydzień w szpitalu - jesli bedzie cos nie tak albo cisnienie nie zacznie spadac to mam przyjechac z torbą już na oddzial i dostanę sterydy... Mały jest o jakis tydzień wiekszy niż ciąża i ma długie nogi - chyba bedzie wysoki ! Tylko afi w dolnej granicy - 10 - mam wiecej pić i zobaczymy, łożysko nadal stopień 1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 20:12
Niebieska Gwiazda, AnaKwiat, Domi_tur, Kalija, Chimera, Pierniczkowa, Agagusia, Smerfelinka, Myszk@, OlaWi, Bobby29, Applejoy, Ania95, werni, Nacha, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Ja na wydruku z badania mam tylko, że wody w normie, bez podania AFI🤔 lekarz zwracał mi uwagę bym bardzo dużo piła, szczególnie w upalne dni. Nie mam też nic o percentylach i stopniach łożyska. Do tej pory spałam spokojnie a teraz zaczynam się zastanawiać czy te moje badania są wystarczająco szczegółowo zrobione 🤨
-
Kalija, nie martw się, mi standardowo lekarka też mówi tylko, że wody w normie.
Dzisiaj ta inna lekarka wiedząc, że chce wiedzieć wszystko powiedziała, że lozysko super, przepływy też, afi w normie z dużą iloscia kieszonek wód w brzuchu itd. Myślę, że moja lekarka nie mówi wszystkiego bo skoro wszystko jest ok to znaczy, że jest i już :pKalija, plinka89, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:Ja na wydruku z badania mam tylko, że wody w normie, bez podania AFI🤔 lekarz zwracał mi uwagę bym bardzo dużo piła, szczególnie w upalne dni. Nie mam też nic o percentylach i stopniach łożyska. Do tej pory spałam spokojnie a teraz zaczynam się zastanawiać czy te moje badania są wystarczająco szczegółowo zrobione 🤨
AFI też mam,że w normie.jeśli chodzi o łożysko to mam podany stopień,precentyli też brak tylko na który tydzień rozwinięta dana część ciała.Rozmawiałam w szpitalu z lekarzem i na świecie nie podaje się już stopnia łożyska bo to podobno niema już takiego znaczenia ważniejsze są przepływy.O precentylach dowiedziałam się w rozmowie z lekarzem. -
Domi_tur wrote:Kalija, nie martw się, mi standardowo lekarka też mówi tylko, że wody w normie.
Dzisiaj ta inna lekarka wiedząc, że chce wiedzieć wszystko powiedziała, że lozysko super, przepływy też, afi w normie z dużą iloscia kieszonek wód w brzuchu itd. Myślę, że moja lekarka nie mówi wszystkiego bo skoro wszystko jest ok to znaczy, że jest i już :p
Moj gin podobnie, mowi po prostu, ze wszystko ok, ale jak mnie cos nurtuje i pytam to odpowiada wyczerpujaca, czasem nawet zbyt wyczerpujaco.
Ech ja mam wizytę dopiero 24 i sie stresuje strasznie, bo ostatnio duzo sie dzialo...Domi_tur lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny już jestem po wizycie. To był inny gabinet więc mogła wyjść różnica w pomiarze,ale tak czy siak Malutka ma teraz ok.1800g czyli 300g różnicy między zeszłym tygodniem. Nadal mówi że jest mała w porównaniu ze średnią ale to już po prostu małe dziecko a nie hipotrofia. Tak czy siak lepiej żeby jak najwiecej leżeć i odpoczywać, pilnować ruchów i za 2 tyg kontrola.
Kamień z serca.AnaKwiat, Smerfelinka, Domi_tur, Misi@, Chimera, kayama, OlaWi, OlaWi, emi2016, Sylvka, Applejoy, Bobby29, Niebieska Gwiazda, E_linka2, Ania95, werni, DrzewkoPomarańczowe, IGA.G, Marcelina85 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Niebieska, dobrze że się maluch ogarnął
OlaWi wrote:Rzucam temat FOTEL DO KARMIENIA.
Marzy mi się uszak, ale.. wpadłam na allegro dzisiaj na ten. Myślicie, że się nada?
https://allegro.pl/oferta/fotel-uszak-skandynawski-z-regulowanym-oparciem-7876641162
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/306974/s/hauck-fotel-do-karmienia-metal-glider-kremowy/
Też miałam i śpiworek i kombinezon, śpiworek był w foteliku bo z lenistwa nie chciało mi się tego przekładać, a kombinezon na spacery
Misi@, co 2 tygodnie?! Matko... ja ostatnio myję 2 razy do roku jak mi się chcemoże teraz się poprawię bo kupiłam karchera a jeszcze nie używałam, mąż "się bawił" i nim pomył
kalija, ja mma dokładnie taki po córci, ten co Ty wkleiłaś też się nadaje, ma napisane że jest do nosidła
https://allegro.pl/oferta/klasyczny-spiworek-wozka-fotelika-szpitala-welna-6773666655
Trzydziecha, przeczytałam że przyszły do Ciebie sanki... i sobie pomyślałam, WOW już sanki na zimę kupują... ide chyba spać
Emi, oby na kontrolach się skończyło, a jak u Was z Zostawieniem Łucji? Babcia czy jednak chrzestna malutkiej?
-
Same dobre wiadomości! Bardzo się cieszę! Będziemy spać spokojniej 😊 a już niewiele czasu na spanie zostało hihi
U mnie będzie mord w mieszkaniu, ostatnio mój ślubny działa mi na nerwy 😆🤣
Nam babka w sklepie pokazywała coś podobnego do rzecznika do kąpieli i to był śpiworek na fotelik. Nie pamiętam ceny ani marki. Miało to właśnie otwory na pasy.
Ja z hm wzięłam większą miskę i obwód niż przed ciążą i jest dobry, póki co lekko miska luźna. Ale przecież się zapełni 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 21:42
joan85 lubi tę wiadomość
-
OlaWi wrote:Same dobre wiadomości! Bardzo się cieszę! Będziemy spać spokojniej 😊 a już niewiele czasu na spanie zostało hihi
U mnie będzie mord w mieszkaniu, ostatnio mój ślubny działa mi na nerwy 😆🤣
Oj, mój też mi ostatnio działa.
Hej Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, oby wszystkie nasze maluchy dotrwały do bezpiecznej granicy.
Niebieska, super, że sytuacja opanowana.
My wczoraj w Anglii obchodziliśmy Dzień Ojca, Tomek z kartką i prezentem w łapie idzie do taty, który jeszcze się kokosił w pościeli, mąż mu dziękuje a młody wypala:
- Tata, ale możesz go otworzyć dopiero, gdy wstaniesz z łóżka!
Po czym zabrał prezent i poszedł czekać aż tata się ogarnie.
Myślałam, że padnę tam ze śmiechu
A też dziś na KTG byłam, młody jakby leniwy dziś ale na wieczór cyba dostał czkawki, bo czułam takie rytmiczne stukanie na dole. No i poślady wypiął tak, że brzuch wyglądał dość dziwacznie
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Ja to juz bede najszczesliwsza jak urodze zdrowo zdrowe dziecko. Ta druga ciaza miala byc takim ,,mistycznym" przezyciem, a jest dużo bardziej stresujaca i wyczerpujaca od 1. Do tego pierdyliard roboty, podczas gdy w 1 odpoczywalam i nabieralam sil. A teraz czuje sie jakbym ich w ogole nie miala... Zastanawiam sie jak ja ogarne to wszystko? Do tego martwie sie jak zniose rozlake ze starsza cora...
Misia - okna co 2 tygodnie?! Ja myje tez 2 razy w roku i to nawet posiadanie karchera nic nie zmieniloaktualnie okna właśnie ogarnial w tym tygodniu mąż.
U nas w zwiazku tez ostatnio bylo ostro, ale po dosadnej wymianie zdan, atmosfera sie oczyscila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 21:57
-
Frida91 wrote:Dziewczyny już jestem po wizycie. To był inny gabinet więc mogła wyjść różnica w pomiarze,ale tak czy siak Malutka ma teraz ok.1800g czyli 300g różnicy między zeszłym tygodniem. Nadal mówi że jest mała w porównaniu ze średnią ale to już po prostu małe dziecko a nie hipotrofia. Tak czy siak lepiej żeby jak najwiecej leżeć i odpoczywać, pilnować ruchów i za 2 tyg kontrola.
Kamień z serca.
Super Fridaja wizytuje w środę u mojej lekarki, zobaczymy jaki przyrost od poprzedniej wizyty, bo te ostatnie kontrole to na innym sprzęcie i u innych lekarzy. Mam stresa. A w przyszłą środę kolejna wizyta u dr Kajdy.
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki