X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Łöżeczko Laury + część moich łowów i część ciuszków od mamy:

https://zapodaj.net/b49068f74db2b.jpg.html
    https://zapodaj.net/9e7d1085497a7.jpg.html
    https://zapodaj.net/7a0f743bc5948.jpg.html
    https://zapodaj.net/eda471f2c3e50.jpg.html

Edit:

Jednak nie umiem wklejać zdjęć:/
    Kalija tam poniżej zdjęcia, a powyżej tych linków co wkleilaś nam powinnaś wybrać "BBCode" (opcje są Link/BBCode/HTML), całość kopiujesz i wklejasz tu. Linki są wtedy w kwadratowych nawiasach.

Kalija lubi tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przyszly staniki z HM I miseczka duza ale o dziwo rozmiarowo dobra, czyli chyba teraz nosze za male :p ale obwod realny jednak ciasnawy I odesle je, bede polowala na inny rozmiar. Takze z mojej strony radzw wziac wiekszy obwod :)

Malinka7 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A mi przyszly staniki z HM I miseczka duza ale o dziwo rozmiarowo dobra, czyli chyba teraz nosze za male :p ale obwod realny jednak ciasnawy I odesle je, bede polowala na inny rozmiar. Takze z mojej strony radzw wziac wiekszy obwod :)

O to ja zobaczę jaki mi przyjdzie, bo kupowałam na aktualny obwód.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dużo dziś wizyt to ja się też pochwalę, że byliśmy na usg trzeciego trymestru i maly jest zupełnie idealnie według swojego wieku. Waży 1850g wiec przez ostatnie 10 dni "utył" 300g czyli chyba dokładnie tak jak powinien. Nawet pani doktor się dziwiła jak to możliwe ze przez tyle lat miałam problemy z zajściem i utrzymaniem ciąży a tu jak na razie wszystko książkowo ☺ No ja się tylko mogę cieszyć 😄

Domi_tur, Misi@, Chimera, Applejoy, Niezapominajka5, Niebieska Gwiazda, Kalija, emi2016, Agagusia, Smerfelinka, OlaWi, joan85, Bobby29, baileys, werni, Nacha, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A rozmiarówka obwodu pokrywa się np z Esotiq i Triumph?
    Myślisz,że jak teraz noszę 80F, to z HM 80E będzie dobre?
    Chciałabym zamówić, ale kurcze boję się,że znowu źle dobiore i trzeba będzie odsylac.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez juz po wizycie i usg trzeciego trymestru. Mamy 1700 g zdrowego chłopca- wszystko jest ok tylko ja od dzis mam leki na nadciśnienie i kontrole tydzień w szpitalu - jesli bedzie cos nie tak albo cisnienie nie zacznie spadac to mam przyjechac z torbą już na oddzial i dostanę sterydy... Mały jest o jakis tydzień wiekszy niż ciąża i ma długie nogi - chyba bedzie wysoki ! Tylko afi w dolnej granicy - 10 - mam wiecej pić i zobaczymy, łożysko nadal stopień 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 20:12

Niebieska Gwiazda, AnaKwiat, Domi_tur, Kalija, Chimera, Pierniczkowa, Agagusia, Smerfelinka, Myszk@, OlaWi, Bobby29, Applejoy, Ania95, werni, Nacha, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wydruku z badania mam tylko, że wody w normie, bez podania AFI🤔 lekarz zwracał mi uwagę bym bardzo dużo piła, szczególnie w upalne dni. Nie mam też nic o percentylach i stopniach łożyska. Do tej pory spałam spokojnie a teraz zaczynam się zastanawiać czy te moje badania są wystarczająco szczegółowo zrobione 🤨

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, nie martw się, mi standardowo lekarka też mówi tylko, że wody w normie.
    Dzisiaj ta inna lekarka wiedząc, że chce wiedzieć wszystko powiedziała, że lozysko super, przepływy też, afi w normie z dużą iloscia kieszonek wód w brzuchu itd. Myślę, że moja lekarka nie mówi wszystkiego bo skoro wszystko jest ok to znaczy, że jest i już :p

Kalija, plinka89, emi2016 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja na wydruku z badania mam tylko, że wody w normie, bez podania AFI🤔 lekarz zwracał mi uwagę bym bardzo dużo piła, szczególnie w upalne dni. Nie mam też nic o percentylach i stopniach łożyska. Do tej pory spałam spokojnie a teraz zaczynam się zastanawiać czy te moje badania są wystarczająco szczegółowo zrobione 🤨

AFI też mam,że w normie.jeśli chodzi o łożysko to mam podany stopień,precentyli też brak tylko na który tydzień rozwinięta dana część ciała.Rozmawiałam w szpitalu z lekarzem i na świecie nie podaje się już stopnia łożyska bo to podobno niema już takiego znaczenia ważniejsze są przepływy.O precentylach dowiedziałam się w rozmowie z lekarzem.

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Kalija, nie martw się, mi standardowo lekarka też mówi tylko, że wody w normie.
    Dzisiaj ta inna lekarka wiedząc, że chce wiedzieć wszystko powiedziała, że lozysko super, przepływy też, afi w normie z dużą iloscia kieszonek wód w brzuchu itd. Myślę, że moja lekarka nie mówi wszystkiego bo skoro wszystko jest ok to znaczy, że jest i już :p

Moj gin podobnie, mowi po prostu, ze wszystko ok, ale jak mnie cos nurtuje i pytam to odpowiada wyczerpujaca, czasem nawet zbyt wyczerpujaco.
    Ech ja mam wizytę dopiero 24 i sie stresuje strasznie, bo ostatnio duzo sie dzialo...

Domi_tur lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już jestem po wizycie. To był inny gabinet więc mogła wyjść różnica w pomiarze,ale tak czy siak Malutka ma teraz ok.1800g czyli 300g różnicy między zeszłym tygodniem. Nadal mówi że jest mała w porównaniu ze średnią ale to już po prostu małe dziecko a nie hipotrofia. Tak czy siak lepiej żeby jak najwiecej leżeć i odpoczywać, pilnować ruchów i za 2 tyg kontrola.
    Kamień z serca.

AnaKwiat, Smerfelinka, Domi_tur, Misi@, Chimera, kayama, OlaWi, OlaWi, emi2016, Sylvka, Applejoy, Bobby29, Niebieska Gwiazda, E_linka2, Ania95, werni, DrzewkoPomarańczowe, IGA.G, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida 300g na tydzień to super wynik, czyli przybiera prawidłowo i po prostu taka jej uroda :) choć myślę, że jeszcze się wszyscy mogą zdziwić i kawał Dziewuszki przyjdzie na świat ❤️

Frida91, joan85 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, dobrze że się maluch ogarnął
    OlaWi wrote:
    Rzucam temat FOTEL DO KARMIENIA.

Marzy mi się uszak, ale.. wpadłam na allegro dzisiaj na ten. Myślicie, że się nada?

https://allegro.pl/oferta/fotel-uszak-skandynawski-z-regulowanym-oparciem-7876641162
    Ja w szpitalu miałam przyjemność karmić na takim czymś, ten fotel w sumie fajny do kangurowania był, ale jak dla mnie nie jest aż taki przydatny żeby tyle za niego dać
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/306974/s/hauck-fotel-do-karmienia-metal-glider-kremowy/

Też miałam i śpiworek i kombinezon, śpiworek był w foteliku bo z lenistwa nie chciało mi się tego przekładać, a kombinezon na spacery

Misi@, co 2 tygodnie?! Matko... ja ostatnio myję 2 razy do roku jak mi się chce :D może teraz się poprawię bo kupiłam karchera a jeszcze nie używałam, mąż "się bawił" i nim pomył

kalija, ja mma dokładnie taki po córci, ten co Ty wkleiłaś też się nadaje, ma napisane że jest do nosidła ;)
    https://allegro.pl/oferta/klasyczny-spiworek-wozka-fotelika-szpitala-welna-6773666655

Trzydziecha, przeczytałam że przyszły do Ciebie sanki... i sobie pomyślałam, WOW już sanki na zimę kupują... ide chyba spać :D

Emi, oby na kontrolach się skończyło, a jak u Was z Zostawieniem Łucji? Babcia czy jednak chrzestna malutkiej?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiadomości! Bardzo się cieszę! Będziemy spać spokojniej 😊 a już niewiele czasu na spanie zostało hihi

U mnie będzie mord w mieszkaniu, ostatnio mój ślubny działa mi na nerwy 😆🤣

Nam babka w sklepie pokazywała coś podobnego do rzecznika do kąpieli i to był śpiworek na fotelik. Nie pamiętam ceny ani marki. Miało to właśnie otwory na pasy.

Ja z hm wzięłam większą miskę i obwód niż przed ciążą i jest dobry, póki co lekko miska luźna. Ale przecież się zapełni 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 21:42

joan85 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Same dobre wiadomości! Bardzo się cieszę! Będziemy spać spokojniej 😊 a już niewiele czasu na spanie zostało hihi

U mnie będzie mord w mieszkaniu, ostatnio mój ślubny działa mi na nerwy 😆🤣

Oj, mój też mi ostatnio działa :).

Hej Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, oby wszystkie nasze maluchy dotrwały do bezpiecznej granicy :).

Niebieska, super, że sytuacja opanowana.

My wczoraj w Anglii obchodziliśmy Dzień Ojca, Tomek z kartką i prezentem w łapie idzie do taty, który jeszcze się kokosił w pościeli, mąż mu dziękuje a młody wypala:
    - Tata, ale możesz go otworzyć dopiero, gdy wstaniesz z łóżka!
    Po czym zabrał prezent i poszedł czekać aż tata się ogarnie :P.
    Myślałam, że padnę tam ze śmiechu :)

A też dziś na KTG byłam, młody jakby leniwy dziś ale na wieczór cyba dostał czkawki, bo czułam takie rytmiczne stukanie na dole. No i poślady wypiął tak, że brzuch wyglądał dość dziwacznie ;)

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

06837800ba.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz bede najszczesliwsza jak urodze zdrowo zdrowe dziecko. Ta druga ciaza miala byc takim ,,mistycznym" przezyciem, a jest dużo bardziej stresujaca i wyczerpujaca od 1. Do tego pierdyliard roboty, podczas gdy w 1 odpoczywalam i nabieralam sil. A teraz czuje sie jakbym ich w ogole nie miala... Zastanawiam sie jak ja ogarne to wszystko? Do tego martwie sie jak zniose rozlake ze starsza cora...

Misia - okna co 2 tygodnie?! Ja myje tez 2 razy w roku i to nawet posiadanie karchera nic nie zmienilo :D aktualnie okna właśnie ogarnial w tym tygodniu mąż.

U nas w zwiazku tez ostatnio bylo ostro, ale po dosadnej wymianie zdan, atmosfera sie oczyscila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 21:57

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wasze maluszki ułożyły się główką w dół już?

1bab7e35e8.png[/url]
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mój już dwa tygodnie temu był ułożony głową w dół ale za tydzień mam mieć USG i wtedy już ostatecznie będzie wiadomo, czy czasem nie zmienił pozycji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 22:07

06837800ba.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny już jestem po wizycie. To był inny gabinet więc mogła wyjść różnica w pomiarze,ale tak czy siak Malutka ma teraz ok.1800g czyli 300g różnicy między zeszłym tygodniem. Nadal mówi że jest mała w porównaniu ze średnią ale to już po prostu małe dziecko a nie hipotrofia. Tak czy siak lepiej żeby jak najwiecej leżeć i odpoczywać, pilnować ruchów i za 2 tyg kontrola.
    Kamień z serca.

Super Frida :) ja wizytuje w środę u mojej lekarki, zobaczymy jaki przyrost od poprzedniej wizyty, bo te ostatnie kontrole to na innym sprzęcie i u innych lekarzy. Mam stresa. A w przyszłą środę kolejna wizyta u dr Kajdy.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rozłąki ze starszym: mój syn mi dziś oświadczył, że jak zostawię go na holiday club zamniast zostawić z tatą w domu, to już nigdy się do mnie nie odezwie. Także ten....

06837800ba.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ