Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Applejoy wrote:Dziewczyny a czy Wasze maluszki ułożyły się główką w dół już?
Moja w środę była pośladkowo - chyba już miesiąc tak siedzi, skubanej chyba tak najwygodniej. Wydaje mi się że nie przekręciła się, zobaczymy w te srode. Moja lekarka mówi że do 35tc ma czas a potem może być trudno, choć nie niemożliwe.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
joan85 wrote:A co do rozłąki ze starszym: mój syn mi dziś oświadczył, że jak zostawię go na holiday club zamniast zostawić z tatą w domu, to już nigdy się do mnie nie odezwie. Także ten....
Nieźleile dzieć ma lat?
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Myślałam, że to tylko mój małż taki popsuty był ostatnio. Ale przestałam szukać problemów i jest dużo lepiej 😂 mi siedzenie w domu siada na głowę, niby staram się ciągle wychodzić i coś ogarniać, ale przychodzi jeden gorszy tydzień kiedy wszystko boli i na nic nie mam powera i się wkurzam na wszystko
Ja się z późno obudziłam, Dzień Taty w niedzielę a ja dla małża zamówiłam dopiero przed chwilą koszulkę + bodziaki dla Szymka z tym samym napisem.. Dostanie po czasie, ważne że pamiętałam :p
Misia jest naszą rekordzistką okiennąumyłaś w tym roku okna więcej razy niż ja przez połowę życia 😂
joan85, werni, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Plinka, no weź nie pocieszaj z tymi oknami
myślałam że maszynka działa mobilizująco, ja to bym nawet i chciała trochę częściej myć bo widzę kurz i inne takie ale jakoś mi nie po drodze
Applejoy, mój młody już głową w dół, ale jeszcze mają czas na właściwą pozycję, co prawda coraz mniej miejsca na takie fikołki, ale podobno potrafią i w dniu porodu fiknąć -
Moja głową w dół
Prezentu na dzień ojca nie kupuje. W dzień matki się dowiedziałam od mężusia, że mamą zostanę dopiero po porodzie i od tamtej chwili nazywam go pieszczotliwie dawcą spermy a nie tatą. Prezent dostanie za rokjoan85, baileys, Bobby29, Applejoy, werni, Chimera, emi2016, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Nieźle
ile dzieć ma lat?
6 skończył w marcu, żmijek jeden
Nagle przestała mu się podobać wizja rodzeństwa i dziś płakał, że on do dzidziusia nie przyjedzie (rodzeństwo może swobodnie odwiedzać na oddziale bez limitu czasowego). A jeszcze w środę przypominał, że musi mieć w końcu jakieś imię i że fotelik jest dla braciszka a nie dla taty do siedzeniaBobby29 lubi tę wiadomość
-
Myszk@ wrote:Plinka, no weź nie pocieszaj z tymi oknami
myślałam że maszynka działa mobilizująco, ja to bym nawet i chciała trochę częściej myć bo widzę kurz i inne takie ale jakoś mi nie po drodze
hehehe, no ja po pierwszym myciu tez zakladalam, ze bede to robic czesciej. Nie da sie ukryc, ze myjka bardzo ułatwia zycie, ale jedbak zawsze jak zaplanuje mycie to pogoda mi nie sluzy, albo wole spedzic czas z corka niz na sprzataniu
My w ogole mamy stare okna skrzynkowe. Jak sie wprowadzilismy to tak spodovaly mi sie te ramy, ze wymienilismy tylko szyby. Takze teraz mycie okien w calym domu liczy sie razy 2
-
Co do prezentu na dzień taty, to maz dostal juz kilka tygodni temu. Corka miala wreczyc tacie ksiazeczke ,,co mi powiedzial tata". Odebralam paczke i ksiazka lezala zapakowana na fotelu i mloda sie do niej dobrala. Takze prezent wreczony!
W zwszlym roku zrobila tacie laurke, ale teraz nie wiem czy cos wymysle, bo jakos nie mam do tego glowy, a po drugie maz tez nie wpadl na pomysl by sprezentowac mi laurke na dzień mamy. A to jednak najlepszy prezent ❤️Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBoszzzzz, ile napisałyście od wczoraj wieczora, chyba nie nadrobię.
Ja mojemu zakupiłam od Majeczki na Dzień Ojca brelok do kluczy na allegro - fajny jest, wygląda na porządnie wykonany
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/991081b41a6e.jpg
Widziałam, że pisałyście o śpiworkach do wózka / fotelika - a możecie coś powiedzieć firmie Lodger? Cena powalająca, ale słyszałam, że ponoć dobra jakość, no i można je wypinać / dopinać tak, żeby były całoroczne.
Moja ułożona główką do dołu od początku ciąży do teraz, mam nadzieję, że już jej nie przyjdzie do głowy się przestawić.
Co do AFI - jestem zdziwiona, że lekarze Wam tego nie podają, bo mój ten parametr na każdej wizycie nie dość, że dokładnie mierzy, to jeszcze wpisuje w kartę ciąży (obok mojej wagi, ciśnienia, wagi Bobo, długości szyjki). Mierzy mi zawsze metodą sumy czterech największych kieszonek płynu i cały czas mam duuuużo (ok. 17-18). Ale ja piję wodę jak smok wawelski, po kilka litrów dziennie.
Byliśmy dziś na ostatnich wspólnych (w sensie z ojcami) zajęciach szkoły rodzenia. Dziś kąpaliśmy lalki i mój małż się pierwszy wyrwał do prezentacjiWygląda na to, że ma więcej instynktu niż ja
Dostaliśmy też całkiem spore paczki prezentowe, ale same produkty z badziewnym składem (oliwka Johnson, płyn do kąpieli Emolium, Sudocrem itd.)
-
nick nieaktualnyA mam jeszcze pytanie - jak pierzecie wózek i fotelik? Obie rzeczy mam nowe i mi się nie chce ich rozbierać na czynniki pierwsze, prać w pralce i z powrotem naciągać.
Myślałam o ręcznej myjni samochodowej, oni chyba robią też takie rzeczy, tylko nie wiem ile kasują -
Też słyszałam, że można wyprać wózek w myjni. Może wybiorę się tam ze starą spacerówką, gdy przyjdzie czas, bo ja jakoś miałam problem ze ściągnięciem wszystkiego. W instrukcji nic nie ma o możliwości prania w pralce, więc pewnie tylko to nam pozostaje.
-
nick nieaktualny
-
Hej doczytałam. Rozpisalyscie się na wieczór
same dobre wiadomości.
Co do spiworków podobają mi się ale kupie po porodzie.
Okna to mój będzie je mył. Jeszcze nas czeka remont pokoju bo jesteśmy do tej pory w proszku.
Plink tez mam wizytę 24 3usg o 17.15 juz się nie mogę doczekać. Miałam mieć wizytę u swojej ginki 1 lipca ale bede musiała przesunąć na 27 bo musze jechać do rodzinki na kilka a na szczęście moja ginka ma też gabinet w moim rodzinnym mieście. Ostatnio latam w nocy do łazienki i chodzę jak zombie w dzień.
W smyku kupiłam bodziaki z napisem mój tata jest najlepszyczekam na kuriera