X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A rozmiarówka obwodu pokrywa się np z Esotiq i Triumph?
    Myślisz,że jak teraz noszę 80F, to z HM 80E będzie dobre?
    Chciałabym zamówić, ale kurcze boję się,że znowu źle dobiore i trzeba będzie odsylac.

Kurcze niestety nie mam porownania z Esotiq I Triumph :/ mysle ze miseczki zgadzaja sie ze standardowa rozmiarowka a co do obwodu warto wziac +5, ja bym tak zrobila. Ale mam bardzo maly biust wiec ciezko sie wypowiadac jak to.u innych wyglada :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Trzydziecha, przeczytałam że przyszły do Ciebie sanki... i sobie pomyślałam, WOW już sanki na zimę kupują... ide chyba spać :D

Hahahaha jeszcze az tak.zle ze mna nie jest, chyba :D

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kalija, zamien sie na tesciowa! Moja jedyne co dla mnie zrobila w tej ciazy, to kupila kwiatki na balkon, czym w sumie przysporzyla nam tylko wiecej roboty, bo musielismy je potem sadzic 😉

Nie oddam swojej, trafił mi się bardzo fajny egzemplarz 😊 nie trzeba jej o nic prosić, ale prawda jest taka, że my z mężem też jej dużo pomagamy, jak to w rodzinie bywa. Teraz mnie trochę rozpieszcza , bo bardzo długo czekała na wnuka od strony syna

dqprgu1royghdo7j.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze śpiworkami warto jeszcze poczekać - niewiadomo jak duże dzieci będą nasze jesienią/zimą i czy będzie wygodnie w nich wozić czy - trzeba przymierzać fotelik+dziecko+spiworek najlepiej żeby wybrać najlepszy! :) z takimi zakupami naprawdę warto się wstrzymać :)

nie pamiętam która z was pytała o kombinezon smyk 74 - ja bym oddała bo będzie zaduży, smyk ma zawyżone rozmiarówki - u nich 68 to spokojnie na półroczne dziecko :) a dodatkowo pamiętajcie że nie wozimy w kombinezonie bo aucie ....

Kalija lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a są przeceny wieczorami w 5 10 15w necie? Moja znajoma opowiadała ze się nakupowala jak była w ciąży.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny a są przeceny wieczorami w 5 10 15w necie? Moja znajoma opowiadała ze się nakupowala jak była w ciąży.
    Tak,co chwilę są. Przynajmniej raz w tygodniu jest promocja -50% lub -70% :D Tez tam trochę kupiłam.

werni, OlaWi lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    ze śpiworkami warto jeszcze poczekać - niewiadomo jak duże dzieci będą nasze jesienią/zimą i czy będzie wygodnie w nich wozić czy - trzeba przymierzać fotelik+dziecko+spiworek najlepiej żeby wybrać najlepszy! :) z takimi zakupami naprawdę warto się wstrzymać :)

nie pamiętam która z was pytała o kombinezon smyk 74 - ja bym oddała bo będzie zaduży, smyk ma zawyżone rozmiarówki - u nich 68 to spokojnie na półroczne dziecko :) a dodatkowo pamiętajcie że nie wozimy w kombinezonie bo aucie ....

Ja pytałam, no zdecydowałam oddać. Poniosło mnie na fali promocji ;) Stwierdziłam że kupię kombinezon i śpiworek zimowy na olx, dużo jest ładnych prawie jak nowe za niskie ceny.

Agagusia, menka2 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Tak,co chwilę są. Przynajmniej raz w tygodniu jest promocja -50% lub -70% :D Tez tam trochę kupiłam.

Oo to super może coś upoluje :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Oo to super może coś upoluje :)
    Polub ich na fb to będziesz widziała co chwilę kiedy mają promocję ;)

werni lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy prowadzicie auto w ciąży? ja prowadze codziennie. dzisiaj pierwszy raz w życiu zatrzymała mnie policja ;p do kontroli. i policjant zaczął mi mówić o niebezpieczeństwie prowadzenia w zaawansowanej ciąży...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, ale zazdroszczę teściowej ☺ moja dzwoni do mnie tylko po to, żeby zapytać czy mogę jej psa wyprowadzić na spacer, albo doładować kartę miejską :/

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Dziewczyny, czy wy prowadzicie auto w ciąży? ja prowadze codziennie. dzisiaj pierwszy raz w życiu zatrzymała mnie policja ;p do kontroli. i policjant zaczął mi mówić o niebezpieczeństwie prowadzenia w zaawansowanej ciąży...

Tak, ja też codziennie prowadzę ☺ nie słyszałam, żeby to było niebezpieczne...

• werni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa blisko mieszka ale nic się nie odzywa tylko czasami jak mój do niej dzwoni to się pyta jak się czuje i ze ma mnie pozdrowić.
    Dzięki Frida :*

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Tak, ja normalnie prowadzę auto.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Też prowadzę często. Jakież to wg pana policjanta są te niebezpieczeństwa, bo ciekawa jestem co też się panu uroiło ;)

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:

Ja prowadzę, ale w poprzedniej ciąży na jakimś etapie już przestałam bo nie czułam się pewnie. Nie pamietam kiedy to było. Teraz jeszcze nie czuje tego tak.
    A co do komentarza policjanta to znając poziom wiedzy niektórych reprezentantów polskiej drogówki to się dziwie, ze nie dostałaś zjebki za zapięte pasy ;).

joan85, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śpiworka na zimę to zamierzam kupić dopiero kiedy będzie trzeba.
    Na dużo rzeczy się już teraz napalałam, ale ostatnio zdałam sobie sprawę z tego, że tylko zagrace sobie pokój, a niewiadomo czy rzeczywiście będzie mi dana rzecz potrzebna dlatego stwierdziłam, że zdarze jeszcze zamówić niektóre rzeczy po porodzie. Np. poduszkę do karmienia. Miałam już zamawiać, ale stwierdziłam, że poczekam z tym. Tak samo z tym fotelem. Też mi się strasznie podobają i zawsze mówiłam że chce taki, ale też z tym poczekam. Gdybym już mieszkała u siebie w domu i miała o wiele więcej miejsca to może inaczej bym na to patrzyła, a tak to nie chce się potykać o przeróżne rzeczy.

Bobby29, Frida91, kayama, menka2 lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:

Whaat? Nie no bezpieczniej jest jechać rowerem :p ja też jeżdżę codziennie, choć nie sprawia mi to już żadnej przyjemności, Młody się zawsze wierci bo siedzę chyba jakoś niewygodnie dla niego no i czuję się jak na egzaminie bo się dwieście razy rozglądam 😂

Ale co Iga, jakiś mandacik był? :) czy rutynowa kontrola? :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie uspokoiłyście, bo zasiał ziarno niepewności ;p ja mam pasy dla ciężarnych i nic nie mówił na ten temat :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Whaat? Nie no bezpieczniej jest jechać rowerem :p ja też jeżdżę codziennie, choć nie sprawia mi to już żadnej przyjemności, Młody się zawsze wierci bo siedzę chyba jakoś niewygodnie dla niego no i czuję się jak na egzaminie bo się dwieście razy rozglądam 😂

Ale co Iga, jakiś mandacik był? :) czy rutynowa kontrola? :)
    korntola, bo nie miałam tylnego kierunkowskazu ;p ale kazali naprawić i tyle. :) ja to miałam takiego stresa, że szok, pierwszy raz mnie zatrzymali ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ