X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Nie bardzo rozumiem o jaka grupę Ci chodzi...
    Co do wegla i zebow sposobow i metod jest wiele, niektorzy np. Mieszaja z olejem kokosowym podpytaj wujka Google. Ja z lenistwa najczęściej rozwalam kapsulke i zawatoscia smaruje zeby. Wiadomo dlugo sie nie utrzyma. Potem normalnie myje zeby pastą i sa bielutkie :) Pytalam sie stomatologa, czy to nie szkodzi, bo wyczytałam, ze moze zdzierac szkliwo. Stwierdził, ze stosowane z umiarem.nie powinno szkodzić bardziej niz wybielanie w gabinecie i tego sie trzymam :)

O grupy z takimi naturalnymi różnymi zdrowymi sposobami na życie. To Ty chyba pisałaś, że należysz? Moje szare komórki umierają - nie potrafię się wysłowić ostatnio w ogóle :( dobra znalazłam, ale to Sung pisała :D już widzę :D

a z tym węglem muszę poszukać. A nie jest to niesmaczne? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 17:47

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Siedze na grupach różnych zdrowotnych alternatywnych i tam węgiel jest wielbiony i polecany nawet dzieciom. Też jestem fanką.

Dasz linki do grup - ja też lubię naturalną medycynę :) chętnie poczytam i może dowiem się czegoś :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) nie było nie ostatnio przez Święta... Gratuluję udanych wizyt i współczuję strat...

Ja dzis zaczęłam plamic i bylam na usg. Mój lekarz dzis nie pracował ale jak zadzwoniłam ze plamię to specjalne dla mnie otworzyl gabinet i zrobil usg..
    Na szczęście jest ok. Jest serduszko bije 117 uderzen na minute z usg wychodzi 6t3d :) ale mam uwazac nie wiadomo skad to krwawienie. Wszystko wyglada ok. Mam fuzo odpoczywac i dbac o siebie. Nie nosić dziecka :(

Byla ktoras w podobnej sytuacji ?

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Hej dziewczyny:) nie było nie ostatnio przez Święta... Gratuluję udanych wizyt i współczuję strat...

Ja dzis zaczęłam plamic i bylam na usg. Mój lekarz dzis nie pracował ale jak zadzwoniłam ze plamię to specjalne dla mnie otworzyl gabinet i zrobil usg..
    Na szczęście jest ok. Jest serduszko bije 117 uderzen na minute z usg wychodzi 6t3d :) ale mam uwazac nie wiadomo skad to krwawienie. Wszystko wyglada ok. Mam fuzo odpoczywac i dbac o siebie. Nie nosić dziecka :(

Byla ktoras w podobnej sytuacji ?

Z tego co czytałam i słyszałam to często zdarzają plamienia z nie wiadomo jakich powodów i najczęściej nie są one groźne :)

emi2016 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają mdłości w ciąży obadajcie sobie tą opaskę
    http://opaskinanudnosci.pl/poranne-mdlosci/
    Znajoma mi ją poleciła, która również jest w ciąży.
    Jej ta opaska przynosi ogromną ulgę.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    O grupy z takimi naturalnymi różnymi zdrowymi sposobami na życie. To Ty chyba pisałaś, że należysz? Moje szare komórki umierają - nie potrafię się wysłowić ostatnio w ogóle :( dobra znalazłam, ale to Sung pisała :D już widzę :D

a z tym węglem muszę poszukać. A nie jest to niesmaczne? :D

Jak dla mnue bez smaku, ale ja tego nie polykam tylko potem wypluwam, tak jak normalnie przy myciu zebow.

Troche dzis pochodzilam i odczuwam taki klujacy bol w miednicy. Nie wiem czy to tego przyczyna czy sie kosci pomalu rozszerzaja... Pamiętam, ze w pierwszej ciąży tez mnie trochę klulo, ale nie wiem na ktorym etapie i teraz sie trochę martwię...

3jgx3e3kie55f15r.png

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Jak dla mnue bez smaku, ale ja tego nie polykam tylko potem wypluwam, tak jak normalnie przy myciu zebow.

Troche dzis pochodzilam i odczuwam taki klujacy bol w miednicy. Nie wiem czy to tego przyczyna czy sie kosci pomalu rozszerzaja... Pamiętam, ze w pierwszej ciąży tez mnie trochę klulo, ale nie wiem na ktorym etapie i teraz sie trochę martwię...

hmmm chyba spróbuję :D wizja białych kłów, bez wybielania mnie kusi bardzo :)

co do drugiej części, to mnie pachwiny z kolei ciągną.

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez chce sie pic jak wielbladowi.szczegolnie wieczorem.mozenie pije tyle ile trzeba w ciagu dnia.uzupelniam sobie 200ml elektrolitow

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi wyglada na to ze jesteśmy dokładnie na tym samym etapie :)

Mnie tez co jakiś czas coś zaboli albo zakłuje. Zakładam że to normalne

emi2016 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem z piciem ;( nie mogę niczego wypić bo mi niedobrze;( i już nie wiem co robic. Pije ok 2 szklanek dziennie..bo zmuszani się do tego ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Dasz linki do grup - ja też lubię naturalną medycynę :) chętnie poczytam i może dowiem się czegoś :)

dodaj mnie do przyjaciółek do ci wyślę.

Uwielbiam smak węgla... jak cukierek jest dla mnie...

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

• Myszowelove Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ano jezdzilam, poza brzuchem niewiele mi przybyło i jak najbardziej die dali. Za to narty w każdej ciazy odpuszczałam, nie czułam sie na siłach i bałam sie upadku, choc biegówki to co innego.
    Gratuluje dzis wizytującym - tez juz sie nie moge doczekac, a wizytam dopiero w czwartek... to czekanie to męczarnia psychiczna:(
    To wizytujemy razem! Ja ide na sprawdzenie czy jest serduszko i założenie karty :)

Agagusia lubi tę wiadomość

74di3e5ewh0bo3f8.png
    w4sqskjoba8oxpzl.png
  • Myszowelove Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung, Usiasia, Olciak - bardzo mi przykro...:(
    Domi - a czy mogłabyś mi powróżyć z fusów jakiej płci dzieciątko będę miała? :) :) :)

74di3e5ewh0bo3f8.png
    w4sqskjoba8oxpzl.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszowelove wrote:
    Sung, Usiasia, Olciak - bardzo mi przykro...:(
    Domi - a czy mogłabyś mi powróżyć z fusów jakiej płci dzieciątko będę miała? :) :) :)

Kochana, niestety mówię tylko wtedy kiedy intuicja mi coś podpowiada :) ale jak chcesz to mogę strzelać hihi :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja byłam w szpitalu :( dostałam krwawienia, tak nagle, jak stałam :( z bobasem na szczęście wszystko ok, ma już 2,4 cm i serduszko bije, nic się nie odkleja, szyjka zamknięta, ale strachu się najadłam :( nie wiadomo skąd to krwawienie... Mam brać większą dawkę luteiny i umówić się szybciej do mojego gina. Eh... Oby najgorsze było za mną. Na razie krwawienia nie ma. Bólów też nie miałam. Jedyne co czułam to kłucie w pochwie.
    Trzymajcie kciuki, żeby było już ok.

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja byłam w szpitalu :( dostałam krwawienia, tak nagle, jak stałam :( z bobasem na szczęście wszystko ok, ma już 2,4 cm i serduszko bije, nic się nie odkleja, szyjka zamknięta, ale strachu się najadłam :( nie wiadomo skąd to krwawienie... Mam brać większą dawkę luteiny i umówić się szybciej do mojego gina. Eh... Oby najgorsze było za mną. Na razie krwawienia nie ma. Bólów też nie miałam. Jedyne co czułam to kłucie w pochwie.
    Trzymajcie kciuki, żeby było już ok.

Kurcze...to jakaś plaga z tymi krwawieniami czy jak?
    Dostałaś nakaz leżenia?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekające na drugie dziecko....macie czasami uczucie strachu ...Czy podolacie? Nie wiem czy to hormony ale dzisiaj chce mi się płakać że nie dam rady z dwójką ,że z Tosia już ledwo sobie daje radę. Itp.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie doszło dzisiaj pieczenie w żołądku i przełyku i to takie nieznośne... wrrr.. co do picia też zauważyłam u siebie wielkie pragnienie :) jakoś na gazowane nie mam chęci, za to non stop piła bym sok pomarańczowy :)

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny czekające na drugie dziecko....macie czasami uczucie strachu ...Czy podolacie? Nie wiem czy to hormony ale dzisiaj chce mi się płakać że nie dam rady z dwójką ,że z Tosia już ledwo sobie daje radę. Itp.

Spokojnie. Z doświadczenia wiem, że im więcej dzieci tym jesteś bardziej zorganizowana. Bardzo szybko zalapiesz nowy rytm, a i mała siostrzyczka też będzie pomocna. Naprawdę, będzie dobrze. :)

natty85, Marimiko, smeg lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    U mnie doszło dzisiaj pieczenie w żołądku i przełyku i to takie nieznośne... wrrr.. co do picia też zauważyłam u siebie wielkie pragnienie :) jakoś na gazowane nie mam chęci, za to non stop piła bym sok pomarańczowy :)

Na to polecam zimne mleko ;) zawsze mi pomagało.

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ