X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Nie bardzo rozumiem o jaka grupę Ci chodzi...
    Co do wegla i zebow sposobow i metod jest wiele, niektorzy np. Mieszaja z olejem kokosowym podpytaj wujka Google. Ja z lenistwa najczęściej rozwalam kapsulke i zawatoscia smaruje zeby. Wiadomo dlugo sie nie utrzyma. Potem normalnie myje zeby pastą i sa bielutkie :) Pytalam sie stomatologa, czy to nie szkodzi, bo wyczytałam, ze moze zdzierac szkliwo. Stwierdził, ze stosowane z umiarem.nie powinno szkodzić bardziej niz wybielanie w gabinecie i tego sie trzymam :)

O grupy z takimi naturalnymi różnymi zdrowymi sposobami na życie. To Ty chyba pisałaś, że należysz? Moje szare komórki umierają - nie potrafię się wysłowić ostatnio w ogóle :( dobra znalazłam, ale to Sung pisała :D już widzę :D

a z tym węglem muszę poszukać. A nie jest to niesmaczne? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 17:47

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Siedze na grupach różnych zdrowotnych alternatywnych i tam węgiel jest wielbiony i polecany nawet dzieciom. Też jestem fanką.

Dasz linki do grup - ja też lubię naturalną medycynę :) chętnie poczytam i może dowiem się czegoś :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) nie było nie ostatnio przez Święta... Gratuluję udanych wizyt i współczuję strat...

Ja dzis zaczęłam plamic i bylam na usg. Mój lekarz dzis nie pracował ale jak zadzwoniłam ze plamię to specjalne dla mnie otworzyl gabinet i zrobil usg..
    Na szczęście jest ok. Jest serduszko bije 117 uderzen na minute z usg wychodzi 6t3d :) ale mam uwazac nie wiadomo skad to krwawienie. Wszystko wyglada ok. Mam fuzo odpoczywac i dbac o siebie. Nie nosić dziecka :(

Byla ktoras w podobnej sytuacji ?

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Hej dziewczyny:) nie było nie ostatnio przez Święta... Gratuluję udanych wizyt i współczuję strat...

Ja dzis zaczęłam plamic i bylam na usg. Mój lekarz dzis nie pracował ale jak zadzwoniłam ze plamię to specjalne dla mnie otworzyl gabinet i zrobil usg..
    Na szczęście jest ok. Jest serduszko bije 117 uderzen na minute z usg wychodzi 6t3d :) ale mam uwazac nie wiadomo skad to krwawienie. Wszystko wyglada ok. Mam fuzo odpoczywac i dbac o siebie. Nie nosić dziecka :(

Byla ktoras w podobnej sytuacji ?

Z tego co czytałam i słyszałam to często zdarzają plamienia z nie wiadomo jakich powodów i najczęściej nie są one groźne :)

emi2016 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają mdłości w ciąży obadajcie sobie tą opaskę
    http://opaskinanudnosci.pl/poranne-mdlosci/
    Znajoma mi ją poleciła, która również jest w ciąży.
    Jej ta opaska przynosi ogromną ulgę.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    O grupy z takimi naturalnymi różnymi zdrowymi sposobami na życie. To Ty chyba pisałaś, że należysz? Moje szare komórki umierają - nie potrafię się wysłowić ostatnio w ogóle :( dobra znalazłam, ale to Sung pisała :D już widzę :D

a z tym węglem muszę poszukać. A nie jest to niesmaczne? :D

Jak dla mnue bez smaku, ale ja tego nie polykam tylko potem wypluwam, tak jak normalnie przy myciu zebow.

Troche dzis pochodzilam i odczuwam taki klujacy bol w miednicy. Nie wiem czy to tego przyczyna czy sie kosci pomalu rozszerzaja... Pamiętam, ze w pierwszej ciąży tez mnie trochę klulo, ale nie wiem na ktorym etapie i teraz sie trochę martwię...

3jgx3e3kie55f15r.png

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Jak dla mnue bez smaku, ale ja tego nie polykam tylko potem wypluwam, tak jak normalnie przy myciu zebow.

Troche dzis pochodzilam i odczuwam taki klujacy bol w miednicy. Nie wiem czy to tego przyczyna czy sie kosci pomalu rozszerzaja... Pamiętam, ze w pierwszej ciąży tez mnie trochę klulo, ale nie wiem na ktorym etapie i teraz sie trochę martwię...

hmmm chyba spróbuję :D wizja białych kłów, bez wybielania mnie kusi bardzo :)

co do drugiej części, to mnie pachwiny z kolei ciągną.

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez chce sie pic jak wielbladowi.szczegolnie wieczorem.mozenie pije tyle ile trzeba w ciagu dnia.uzupelniam sobie 200ml elektrolitow

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi wyglada na to ze jesteśmy dokładnie na tym samym etapie :)

Mnie tez co jakiś czas coś zaboli albo zakłuje. Zakładam że to normalne

emi2016 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem z piciem ;( nie mogę niczego wypić bo mi niedobrze;( i już nie wiem co robic. Pije ok 2 szklanek dziennie..bo zmuszani się do tego ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Dasz linki do grup - ja też lubię naturalną medycynę :) chętnie poczytam i może dowiem się czegoś :)

dodaj mnie do przyjaciółek do ci wyślę.

Uwielbiam smak węgla... jak cukierek jest dla mnie...

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

• Myszowelove Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ano jezdzilam, poza brzuchem niewiele mi przybyło i jak najbardziej die dali. Za to narty w każdej ciazy odpuszczałam, nie czułam sie na siłach i bałam sie upadku, choc biegówki to co innego.
    Gratuluje dzis wizytującym - tez juz sie nie moge doczekac, a wizytam dopiero w czwartek... to czekanie to męczarnia psychiczna:(
    To wizytujemy razem! Ja ide na sprawdzenie czy jest serduszko i założenie karty :)

Agagusia lubi tę wiadomość

74di3e5ewh0bo3f8.png
    w4sqskjoba8oxpzl.png
  • Myszowelove Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung, Usiasia, Olciak - bardzo mi przykro...:(
    Domi - a czy mogłabyś mi powróżyć z fusów jakiej płci dzieciątko będę miała? :) :) :)

74di3e5ewh0bo3f8.png
    w4sqskjoba8oxpzl.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszowelove wrote:
    Sung, Usiasia, Olciak - bardzo mi przykro...:(
    Domi - a czy mogłabyś mi powróżyć z fusów jakiej płci dzieciątko będę miała? :) :) :)

Kochana, niestety mówię tylko wtedy kiedy intuicja mi coś podpowiada :) ale jak chcesz to mogę strzelać hihi :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja byłam w szpitalu :( dostałam krwawienia, tak nagle, jak stałam :( z bobasem na szczęście wszystko ok, ma już 2,4 cm i serduszko bije, nic się nie odkleja, szyjka zamknięta, ale strachu się najadłam :( nie wiadomo skąd to krwawienie... Mam brać większą dawkę luteiny i umówić się szybciej do mojego gina. Eh... Oby najgorsze było za mną. Na razie krwawienia nie ma. Bólów też nie miałam. Jedyne co czułam to kłucie w pochwie.
    Trzymajcie kciuki, żeby było już ok.

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja byłam w szpitalu :( dostałam krwawienia, tak nagle, jak stałam :( z bobasem na szczęście wszystko ok, ma już 2,4 cm i serduszko bije, nic się nie odkleja, szyjka zamknięta, ale strachu się najadłam :( nie wiadomo skąd to krwawienie... Mam brać większą dawkę luteiny i umówić się szybciej do mojego gina. Eh... Oby najgorsze było za mną. Na razie krwawienia nie ma. Bólów też nie miałam. Jedyne co czułam to kłucie w pochwie.
    Trzymajcie kciuki, żeby było już ok.

Kurcze...to jakaś plaga z tymi krwawieniami czy jak?
    Dostałaś nakaz leżenia?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekające na drugie dziecko....macie czasami uczucie strachu ...Czy podolacie? Nie wiem czy to hormony ale dzisiaj chce mi się płakać że nie dam rady z dwójką ,że z Tosia już ledwo sobie daje radę. Itp.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie doszło dzisiaj pieczenie w żołądku i przełyku i to takie nieznośne... wrrr.. co do picia też zauważyłam u siebie wielkie pragnienie :) jakoś na gazowane nie mam chęci, za to non stop piła bym sok pomarańczowy :)

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny czekające na drugie dziecko....macie czasami uczucie strachu ...Czy podolacie? Nie wiem czy to hormony ale dzisiaj chce mi się płakać że nie dam rady z dwójką ,że z Tosia już ledwo sobie daje radę. Itp.

Spokojnie. Z doświadczenia wiem, że im więcej dzieci tym jesteś bardziej zorganizowana. Bardzo szybko zalapiesz nowy rytm, a i mała siostrzyczka też będzie pomocna. Naprawdę, będzie dobrze. :)

natty85, Marimiko, smeg lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    U mnie doszło dzisiaj pieczenie w żołądku i przełyku i to takie nieznośne... wrrr.. co do picia też zauważyłam u siebie wielkie pragnienie :) jakoś na gazowane nie mam chęci, za to non stop piła bym sok pomarańczowy :)

Na to polecam zimne mleko ;) zawsze mi pomagało.

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ