Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie trochę się boję jak to będzie...Bo Tosia jak się urodzi drugie będzie miała 2 łatka bez 2 miesięcy. A na razie zajmuje się nią 24hna doba. W nocy budzi się z 10 razy taki ma okresStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:No właśnie trochę się boję jak to będzie...Bo Tosia jak się urodzi drugie będzie miała 2 łatka bez 2 miesięcy. A na razie zajmuje się nią 24hna doba. W nocy budzi się z 10 razy taki ma okres
No widzisz... Moja Łucja ma ledwie 11 miesiecy. Jak drugie się urodzi będzie miała 17-18 miesiecy bo moge irodzic za wcześnie. Młoda urodziłam w 35 t 5d i leżałam 5 tygodni w szpitalu. Strasznie się boje takiego pobytu w szpitalu teraz - nie wyobrażam sobie że mogłabym Łucję zostawic w domu i lezec w tym czasie w szpitaluPapapatka lubi tę wiadomość
-
Ja.urodzialm Tosie równo w.37tyg Ale.byla duza bo 3350g no ale to była ciąża z Ivf. Teraz wszystkiego.sie boje czy będzie dobrze czy dam sobie radę..Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja wczoraj przez to plamienie tak się bałam, że ciągle myślałam czy na pewno wszystko jest ok.
Z tego wszystkiego w nocy śniło mi się, że zaczęłam krwawić... Obudziłam się że stanem przedzawałowym
Dzisiaj był tylko śluz delikatnie zabarwiony na różowo. Ale naprawdę delikatnie.
Muszę przystopować ten strach bo takie sny mnie wykończąCiąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Agagusia wrote:Dziewczyny, a myslalyscie juz nad imionami? Jakie macie typy na dziewczynkę i chlopca?
Ja miałam już swoje typy w poprzedniej ciąży. Dorotka ❤️, ewentualnie Hania.
A chłopak to już problem. Nic mi się nie podoba. Myślałam o Remigiuszu lub Eryku. Ale tu nie mam pewności.Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Mi zależy żeby imię było na tyle oryginalne by nie było kilku imienników w klasie ale jednak nie dziwne i koniecznie polskie Po za tym najlepiej krótkie i żeby nie dało się "brzydko" zdrobnić jak np Kaśka, Aśka,Baśka. Dlatego jestem zadowolona z Łucji Do Łucji jakoś pasuje mi Róża ale gdybym celowała w dłuższe imiona (mam bardzo długie nazwisko) to zastanawiałabym sie na Melanią. Choć pochodzenie chyba nie jest polskie... Sama mam oryginalne imie, co roku nadaane max 4 osobom ale jakoś szczególnie mi nie przeszkadza. Calkiem je lubie i zawsze gdy ktos mnie wolal wiedzialm ze to do mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 13:24
Nacha lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z plamieniami I krwawieniami. Chociaż w większości przypadków to niegroźne, to jednak uważam i radzę Wam skontrolować u gina, czy wszystko w porządku. Tak więc nie bagatelizujcie tego, nie szukajcie odp. na forach, tylko upewnijcie się, czy wszystko jest ok.
emi2016, Ania95 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Chimera wrote:Ja póki co w ogóle jeszcze nie myślałam o imionach. Dla dziewczynki to nie mam zielonego pojęcia, a dla chłopca podobałoby mi się Robert. Nie wiem co powie mój mąż, bo jak raz zaczęłam ten temat, to stwierdził że to jeszcze za wcześnie. Pewnie poczekamy aż będziemy znali płeć
Mój o imionach chcial rozmawiac dopiero 2 miesiace przed porodem ! Cala ciazr mowilam do brzucha Anielka a on mi etdy powiedzial ze my sie nie podoba ! Tyle dobrego ze Mloda urodzila sie na Anieli i kompletnir nie pasowalo mi do niej to imie to sie poddalam -
U mnie dla chlopca chyba Krzys albo Tymek, a dla dziewczynki Iga albo ew Lilka, ale tu maz sie nie zgadza...
Kolezanka w czerwcu nazwała synka Julian, fajne ma zdrobnienia, tez mi sie podoba, zastanawiałam sie tez nad Jerzym.emi2016 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
emi2016 wrote:Mi zależy żeby imię było na tyle oryginalne by nie było kilku imienników w klasie ale jednak nie dziwne i koniecznie polskie Po za tym najlepiej krótkie i żeby nie dało się "brzydko" zdrobnić jak np Kaśka, Aśka,Baśka. Dlatego jestem zadowolona z Łucji Do Łucji jakoś pasuje mi Róża ale gdybym celowała w dłuższe imiona (mam bardzo długie nazwisko) to zastanawiałabym sie na Melanią. Choć pochodzenie chyba nie jest polskie... Sama mam oryginalne imie, co roku nadaane max 4 osobom ale jakoś szczególnie mi nie przeszkadza. Calkiem je lubie i zawsze gdy ktos mnie wolal wiedzialm ze to do mnie
A mi właśnie bardzo podobają się zdrobnienia:
Basia-Barbara-Basieńka- gdyby nie fakt, że to imię mojej teściowej to bym rozważyła ;P
Podobnie Ola-Aleksandra-Oleńka- nad nim się zastanawiam
Inne typy (mojego mèża) to Julia, Zuzanna albo Zofia.
Do Zofii mam sentyment, bo tak miała na imię moja babcia, no i samo znaczenie imienia "mądrość" ma w sobie jakąś moc.
A do chłopca. ..no nie wiem, ale skoro Domi (mój Anioł Stróż) twierdzi, że będzie Dziewczynka to chyba nie muszę się zastanawiaćDomi_tur lubi tę wiadomość
Anhydra wrote:A mi właśnie bardzo podobają się zdrobnienia:
Basia-Barbara-Basieńka- gdyby nie fakt, że to imię mojej teściowej to bym rozważyła ;P
Podobnie Ola-Aleksandra-Oleńka- nad nim się zastanawiam
Inne typy (mojego mèża) to Julia, Zuzanna albo Zofia.
Do Zofii mam sentyment, bo tak miała na imię moja babcia, no i samo znaczenie imienia "mądrość" ma w sobie jakąś moc.
A do chłopca. ..no nie wiem, ale skoro Domi (mój Anioł Stróż) twierdzi, że będzie Dziewczynka to chyba nie muszę się zastanawiać
Ależ mi tez podobaja sie zdrobnienia Basia Asia Kasia Ola gorzej z Baśka Kaśka Aśka A Łucja to Łucja. Łucyjka, Lusia -
Agagusia wrote:U mnie dla chlopca chyba Krzys albo Tymek, a dla dziewczynki Iga albo ew Lilka, ale tu maz sie nie zgadza...
Kolezanka w czerwcu nazwała synka Julian, fajne ma zdrobnienia, tez mi sie podoba, zastanawiałam sie tez nad Jerzym.
O! Jerzyk bardzo fajnie!
Za to mój dawny kolega to miał Juliusz a nie Julian- ale zdtobnienia podobne .
Jeszcze mi się Adam bardzo podoba
emi2016 wrote:Mój o imionach chcial rozmawiac dopiero 2 miesiace przed porodem ! Cala ciazr mowilam do brzucha Anielka a on mi etdy powiedzial ze my sie nie podoba ! Tyle dobrego ze Mloda urodzila sie na Anieli i kompletnir nie pasowalo mi do niej to imie to sie poddalam
Emi a jak Twoja Mała ma ostatecznie na imię?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK