Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera wrote:Dokładnie, dorzuciła bym jeszcze do tego Tomka-w klasie mieliśmy 4chlopakow o tym imieniu.
Właśnie ja mam małego 4-letniego Tomka Jeden, jedyny w całym przedszkolu! imię nadane ostatecznie po porodzie, bo nie byliśmy przekonani w 100% do żadnego. Teraz nie wyobrażam sobie innego imienia u mojego łobuza
Jeśli miałaby być dziewczynka to chciałabym Olusie Tomek i Ola ładnie brzmi:)
Gdyby był chlopak - znowu bylby problem - podoba mi sie Janek, po moim tacie, ale mąż sie chyba nie zgodzi.
Innej opcji nie mam - może Paweł? Albo Adam? Wojtek? Łukasz? Mikołaj? Nie mam zielonego pojęcia. Ale chcialabym jakies polskie i proste. Nic wymyślonego.
P.S. trzymajcie dzis kciuki! O 19 mam wizyte u ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 14:25
Anhydra, emi2016 lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
U nas imię musi być na A oboje z mężem mamy imiona na A a nazwisko na H więc będzie HAHAHA dla chłopca na pewno Aleksander ja bym dla dziewczynki chciała Anielka ale mąż się nie zgadza więc pewnie będzie Amelka ❤️
Anhydra, werni, KB2018, emi2016 lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
nick nieaktualnyJa w pierwszej ciąży od początku miałam przeczucia że będzie syn i widziałam ze będzie Jan. Na szczęście moda na to imię trochę aie skończyła bo w przedszkolu mój Jano jest jedyny teraz nie mam ani przeczuć ani pomysłu na imię. I nawet nie wiem czy wolałabym dziewczynkę czy kolejnego chłopca. Wiadomo ze nie to jest najważniejsze ale znajomi chcą mieć parke a ja chyba skłaniam się ku myśli o drugim chłopaku:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 15:26
-
emi2016 wrote:Mi zależy żeby imię było na tyle oryginalne by nie było kilku imienników w klasie ale jednak nie dziwne i koniecznie polskie Po za tym najlepiej krótkie i żeby nie dało się "brzydko" zdrobnić jak np Kaśka, Aśka,Baśka. Dlatego jestem zadowolona z Łucji Do Łucji jakoś pasuje mi Róża ale gdybym celowała w dłuższe imiona (mam bardzo długie nazwisko) to zastanawiałabym sie na Melanią. Choć pochodzenie chyba nie jest polskie... Sama mam oryginalne imie, co roku nadaane max 4 osobom ale jakoś szczególnie mi nie przeszkadza. Calkiem je lubie i zawsze gdy ktos mnie wolal wiedzialm ze to do mnie
Łucja to mój typ już od paru lat. Jak będzie dziewczynka to na pewno damy jej Łucja. Ciesze się bardzo, że u Was się sprawdziłoemi2016 lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
A ja też od dawna jestem zwolenniczką Łucji (piękne imię Emi i od zawsze podoba mi się Alicja. Dla chłopca Błażej
emi2016 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Hej
My dla dziewczynki mamy od 1 ciąży Zofia Katarzyna (drugie po mojej mamie) a synek ma na imię Filip Tomasz (drugie po teściu) teraz dla chłopca nie wiemy jakie byśmy wybrali... myśleliśmy na Hubertem jak byłam w ciąży, którą straciłam ale okazało się, że męża kuzyn w styczniu będzie miał syna Huberta
Kurczę mam straszne zaparcia od jakiegoś tygodnia... w pierwszej ciąży brałam lactulosum i mi pomagał ale w 2 trymestrze, nie wiem czy w 1 można ten syrop pić
-
nick nieaktualnySylvka wrote:A dziewczyny w jakiem jesteście wieku jeśli można zapytać ja jutro kończę z moim bratem 30stkę i czuje sie jak stara dupa
Taaaa... ja też mam 30 lat... plus jeszcze 3. Właściwie 3,5:)
Robisz impreze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 16:06
Sylvka lubi tę wiadomość
-
Mojemu mężowi też Alicja podoba się
A mi nie
Karolina to mój typ...
A jak będzie chłopak to już w ogóle jest problem... już z Adasiem długo myśleliśmy i dopiero po porodzie uzgodnilismy... teraz to w ogóleSylvka lubi tę wiadomość
-
Sylvka wrote:A dziewczyny w jakiem jesteście wieku jeśli można zapytać ja jutro kończę z moim bratem 30stkę i czuje sie jak stara dupa
Ja za 6 dni kończę 35
Wcale nie czuję się jak stara dupaSylvka, emi2016, Anhydra lubią tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
KB2018 wrote:Taaaa... ja też mam 30 lat... plus jeszcze 3. Właściwie 3,5:)
Robisz impreze?
Tak będzie jutro mała bibka dla rodziny z inicjatywy rodziców hehe. Tydzień temu była impreza niespodzianka z przyjaciółmi. Zoragnizował mąż z bratową dla mnie brata i naszej wspólnej przyjaciółki bo to jedna paczka. Fajnie było
Cieszę się że chociaż udało mi się zaciążyc chwilę przed 30stką bo tak to bym miała jutro mega dołkaKB2018, emi2016 lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
emi2016 wrote:Mi zależy żeby imię było na tyle oryginalne by nie było kilku imienników w klasie ale jednak nie dziwne i koniecznie polskie Po za tym najlepiej krótkie i żeby nie dało się "brzydko" zdrobnić jak np Kaśka, Aśka,Baśka. Dlatego jestem zadowolona z Łucji Do Łucji jakoś pasuje mi Róża ale gdybym celowała w dłuższe imiona (mam bardzo długie nazwisko) to zastanawiałabym sie na Melanią. Choć pochodzenie chyba nie jest polskie... Sama mam oryginalne imie, co roku nadaane max 4 osobom ale jakoś szczególnie mi nie przeszkadza. Calkiem je lubie i zawsze gdy ktos mnie wolal wiedzialm ze to do mnie
jak mozna dopytać, to jak brzmi Twoje imię? -
Chimera wrote:Dopiero jak człowiek zaczyna się zastanawiać nad imieniem dla dziecka, to zdaje sobie sprawę jak wiele imion mu się z kimś kojarzy (najczęściej źle).
Mój szwagier przyjął taką zasadę: wziął listę najczęściej nadawanych w poprzednim roku imion i od razu odrzucił "top 10". Chociaż pewnie gdyby było tam jakieś imie, które szczególnie by mu się podobało, to zastanowiłby się jeszcze
My poprzednim razem tez mielismy zamiar nie nadawać imienia z top10, ale coz... Wybralismy Zuzanne przed sprawdzeniem listy i tak sie spodobalo, ze nie bylo juz odwrotu... W sumie smieszne te trendy imienne! Kiedyś przecież nie bylo internetu, a zawsze jakas moda sie przejawia. Pamietam z przedszkola i szkoly, ze w moim roczniku dominowaly Kaski i Michaly