Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny widziałyście ten filmik/gif? ja już jakiś czas temu a działa na mnie tak samo za każdym razem
https://9gag.com/gag/a1Q97QP
Moja córka! Jak nic! Kurcze nawet nie pomyślałam że te dzieci się tak ruszają 😂😂🤭Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Co do odwiedzin w szpitalu po porodzie to ja ogólnie zapowiedziałam, że nikogo nie chcę widzieć. Oczywiście za wyjątkiem męża. Niepotrzebne zarazki. Rodzina musi sobie poczekać tydzień lub dwa, a przecież są teraz takie możliwości. Można wysłać zdjęcie, nawet film!
baileys, Bobby29, Limerikowo, kayama, Niebieska Gwiazda, werni lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
nick nieaktualnyO borze szumiacy, spuscic Was na chwile z oka i juz porody 😀 Ja tez trzymam kcuiki, ale jestem ciekawa pierwszego bobo na grupie 😀
My po wizycie, Emdżej ma sie bardzo dobrze, wazy 2600g, 81 percentyl. Ale glowa i brzuch nadal ok. 90-tego. Nie wiem jak ja to stworzenie przepchne przez kanal rodny 🙈 Szyjka zamknieta 3,12 cm, wiec ginekolog powiedzial, ze nie musze sie bardzo spieszyc z torba do szpitala.
Wymazy na GBS bedziemy pobierac jednak za 2 tygodnie. Kuzwa, a ja sie wczoraj depilowalam na ślepo z pol godziny, zeby sie lekarz nie przestraszyl - i po co?? Chyba na seksy to wykorzystam, zeby sie nie zmarnowalo😂
Bylismy w HM, kupilismy Mlodej na wyprzedazy jeszcze jakies ciuszki, w tym skarpetusie I Love Mum, I Love Dad 😊 byla dodatkowo promka 8 % z aplikacja. Potem na lodach, na zakupach w Tesco i zaraz sie kladziemy i ogladamy film. Ale wejde za godzine sprawdzic jak stan porodow, bo umieram z ciekawosci 😀
Smerfelinka, Domi_tur, Agagusia, Applejoy, Misi@, Bobby29, Chimera, Limerikowo, Malinka7, Niebieska Gwiazda, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalinka, jak bedziesz pozwalac kopac sie po tylku, to ludzie beda kopac jeszcze bardziej. Mowie z doswiadczenia, been there, done that. Bardzo mi szkoda takich za dobrych ludzi jak Ty.
Zamiast miec wyrzuty sumienia, to wrecz przeciwnie, wymysl sobie jakas nagrode za to, jak nastepnym razem nie ulegniesz i nie zrobisz czegos za reszte. Jak swiat nas nie zagradza, to sami sie musimy nagradzac i znac swoja wartosc.Bobby29, emi2016, plinka89, Applejoy, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
U mnie skurcze ustały, może jeden na godzinę się pojawia. Jestem wyczerpana tym dniem, mam wrażenie że bolą mnie wszystkie wnętrzności 😫
Poza tym, że skóra i włosy wyglądają jak podczas okresu to mam jeszcze dzisiaj takiego wkurwa, że sama się sobie dziwię. Hormony szaleją.
Plus jest taki, że żeby odwrócić uwagę od bólu zrobiłam dużo dziwnych rzeczy w domu, na które nigdy nie mam czasu...
Marzę już żeby położyć się spać i przespać caluteńką noc, ale mam jakiś taki wewnętrzny niepokój w sobie i pewnie lekko nie będzie... Ech co za dzień 😫 -
Dziekuje dziewczyny za rady odnosnie tych ketonow. Mam nadzieje ze to jednak nie cukrzyca nieswiadoma, sprobuje sie szybciej skontaktowac z lekarzem
-
nick nieaktualnyDomi u mnie podobnie. Tylko ja miałam i bolą mnie już chyba wszystkie kości. Nie wiem jak leżeć bo siedzieć nie mogę. Mały tak wtedy naciska, że ból większy;(
Ona miałam pobrany w czwartek ale wynik za dwa tyg. Gin powiedział, że jakby coś się działo to mam powiedzieć, że próbka jest w szpitalu w lanie odpłatnie i zejdzie polozna albo mój mąż po wynik
-
trzydziecha wrote:Hmm ja mam jakis uraz do Kopernika, przerazaja mnie te krete korytarze, ilosc odzialow I standard ale specjalistow podobno maja najlepszych. Polecam Ci isc na dni otwarte do Simiradzkiego I innych I sobie porownac. Ja w sumie bylam tylko w Simiradzkim ale personel mi sie bardzo spodobal plus kilka kolezanek polecalo
Ja znowu najbardziej znam Kopernika,tam jestem pod opieką Patologii ciąży i kiedyś leżałam na endokrynologii. Znam osobiście jedną nie fajną historię z tej porodówki, więc obawy są. Jednak chyba zostanę przy tym wyborze, no chyba że okaże się że nie będzie miejsca i mnie nie przyjmąPodobno tak tam bywa.
trzydziecha lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualny
-
Niezapominajka i Aga kciuki zaciśnięte:)
Jakie ubranka zapakować na jako pierwsze po porodzie? Pisalyscie że wtedy ubiera się malucha cieplej.
Oraz jakie mydlo i zel pod prysznic najlepiej wziąć? Czytałam że lepiej żeby nie miało intensywnego zapachuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 08:18
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Nieeee, spokojnie, to moj 3 porod, obiecałam sobie ze nie popedze zaraz do szpitala jak to zrobilam przy pierwszym, co bylo mega błędem. Brzuch twardnieje z podobna częstotliwością, choc boli juz mniej.
Na razie sobie żartujemy, sniadanie zjadłam, skurcze zapisuje i tak leci. Jakos nie czyje ze to juz, choc cos tam sie dzieje. Jak beda regularniejsze lub mocniejsze to Zadzwonie do położnej i licze ze mnie pokieruje co i jak. Jakby co tk chcialabym czuwać tej 1 fazy spędzić w domu. Dzis sobota, wiec do szpitala mamy te max 30 min.Misi@ lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm