Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Niezapominajka i Aga kciuki zaciśnięte:)

Jakie ubranka zapakować na jako pierwsze po porodzie? Pisalyscie że wtedy ubiera się malucha cieplej.
    Oraz jakie mydlo i zel pod prysznic najlepiej wziąć? Czytałam że lepiej żeby nie miało intensywnego zapachu
    Jako pierwsze mam: pajac, body na dl rękaw, skarpetki, czapeczka i niedrapki, rożek
    Mało intensywne to najlepiej szare mydło bezzapachowe sa w płynie (biały jeleń jest chyba zapachowy, moja położna odradza jelenia). No i mówi ze warto roztworem wody z mydłem pryskać na papier i takim wycierać sie po toalecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 08:29

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Poszukam szarego mydła w płynie. A te ciuszki i rożek to zapakować do torby "do porodu" czy "po porodzie"?

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Niezapominajki 8-). Ja się chyba tak przyjęłam ze w nocy rozbolal mnie brzuch. Ale raczej nie skurcze. Ale dostałam teraz biegunki i już wiem co, na wieczór nazarłam się frytek z piekarnika które wyszły niedopieczone, i mam za swoje. Teraz na śniadanie ryż z jabłkiem :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Witam z z biwaku nad rzeka Pilicą. My z mezem na bogato bo mieliśmy pokój w domku, ale większość ekipy w namiotach. Jestem mega niewyspana bo ktoś pół nocy wymiotował obok naszego domku 😁.

Nadrabiam od rana forum, jestem mega ciekawa rozwoju wypadków tutaj!

Wtrącę się tez odnośnie szarego mydła. Moja polozna odradziła i jej argumentacja jest mega sensowna. Mydło ma zasadowe pH a pochwa kwaśne i mycie się mydłem zaburza jej pH. Nie myjemy się co prawda w środku, ale blisko. Ja muszę dokupić jakiś mega łagodny żel do higieny intymnej z dobrym składem i kilka saszetek tantuum rosa i będę psikac po toalecie.

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na okres połogu kupiłam sobie płyn do higieny intymnej Linoderm Mama.
    Do odkażania rany Octenisept bo też u nas polecała położna na szkole rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 09:00

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Witam z z biwaku nad rzeka Pilicą. My z mezem na bogato bo mieliśmy pokój w domku, ale większość ekipy w namiotach. Jestem mega niewyspana bo ktoś pół nocy wymiotował obok naszego domku 😁.

Nadrabiam od rana forum, jestem mega ciekawa rozwoju wypadków tutaj!

Wtrącę się tez odnośnie szarego mydła. Moja polozna odradziła i jej argumentacja jest mega sensowna. Mydło ma zasadowe pH a pochwa kwaśne i mycie się mydłem zaburza jej pH. Nie myjemy się co prawda w środku, ale blisko. Ja muszę dokupić jakiś mega łagodny żel do higieny intymnej z dobrym składem i kilka saszetek tantuum rosa i będę psikac po toalecie.

A szare do ciala sie nada? Do higieny intymnej mam ginexid, dodatkowo saszetka tantum rosa w zamyśle do rozrobienia i plukania po toalecie, a szukam czegoś pod prysznic na okres połogu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 09:08

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie raczej wycisza, czuje ze to chyba przepowiadacze. Jakby co to do położnej napisalam z pytaniem czy na tym etapie ew akcje wyciszamy kroplówka czy czekamy i rodzimy. Dam znac co odpisze, moze jeszcze którejś sie przyda.

Ja do torby fo porodu zapakowalam tylko 1 pieluszke bambusowa, otulacz na kangurowanie i 1 zestaw ciuszków i to tyle dla dziecka. Dla siebie koszule porodowa plus świeża po prysznicu w komplecie z 1 para majtek i podkładem. Reszta w torbie na ‚ po porodzie’

Applejoy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest szare mydło w płynie bezzapachowe Barwa do kupienia w rossmannie. Ja co prawda nie kupuje bo mam żel do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i po porodzie z perfecty i octenisept.
    Nie bede rzucać mądrościami ale natknęłam sie gdzieś na info ze żele do higieny intymnej nie sa nam babkom wcale potrzebne bo właśnie nie myjesz sie w środku...
    Ten pierwszy set ubranek zapakuj do torby do porodu jesli masz taki podział. Najlepiej ubranka, 1 pampersa i pieluszkę tetrową (lub jaka chcesz) zapakować w rożek zeby wszystko było w jednym pakiecie :)
    Marta mysle ze mozesz myć sie czym chcesz. Ja wychodzę z założenia ze nie ma co panikować i przesadzać najlepiej stosować to co stosowałaś do tej pory. Tak samo mam podejście do prania dziecięcych ubranek. Na początek mam specjalny płyn ale nie zamierzam tego nastawiać na gotowanie. I ja ani jednej rzeczy nie wyprasowałam. Jesli chcesz miec rzeczy niepogniecione to ok ale prasowanie dla zabijania bakterii mija sie z celem (przynajmniej tych nowych nie ufajdanych kupą) bo nikt w próżnię ich nie chowa a do szafki a ta sa i zawsze beda bakterie domowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 09:21

Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, odpisała - wziac 2 No-spy i jak sie skurcze nie wycisza to jechac na IP. Zrobione, zobaczymy co sie bedzie działo.

Niezapominajko, odezwij sie. Mam nadzieje ze wszystko dobrze u Was.

Bobby29, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Harumi Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie ciężka noc. O 3 obudził mnie mocny skurcz i straszne mdłości no i przepędzili mnie na kibelku. Potem nie mogłam zasnąć bo maluch się nie ruszał więc go budziłam. Ból bioder okropny podczas spania na bokach a teraz się obudziłam i znowu mnie mdli i boli żołądek. Jejku ta końcówka ciąży nie jest fajna ☹️☹️

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Jest szare mydło w płynie bezzapachowe Barwa do kupienia w rossmannie. Ja co prawda nie kupuje bo mam żel do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i po porodzie z perfecty i octenisept.
    Nie bede rzucać mądrościami ale natknęłam sie gdzieś na info ze żele do higieny intymnej nie sa nam babkom wcale potrzebne bo właśnie nie myjesz sie w środku...
    Ten pierwszy set ubranek zapakuj do torby do porodu jesli masz taki podział. Najlepiej ubranka, 1 pampersa i pieluszkę tetrową (lub jaka chcesz) zapakować w rożek zeby wszystko było w jednym pakiecie :)
    Marta mysle ze mozesz myć sie czym chcesz. Ja wychodzę z założenia ze nie ma co panikować i przesadzać najlepiej stosować to co stosowałaś do tej pory. Tak samo mam podejście do prania dziecięcych ubranek. Na początek mam specjalny płyn ale nie zamierzam tego nastawiać na gotowanie. I ja ani jednej rzeczy nie wyprasowałam. Jesli chcesz miec rzeczy niepogniecione to ok ale prasowanie dla zabijania bakterii mija sie z celem (przynajmniej tych nowych nie ufajdanycb kupą) bo nikt w próżnię ich nie chowa a do szafki a ta sa i zawsze beda bakterie domowe
    U nas każą pierwsze ubranko mieć w małej reklamoweczce i ja na wierzchu torby żeby nie trzeba było szukać jak poprosza i żeby tata wiedział gdzie ona jest bo w zależności od tempa albo mama.zdarzy na spokojnie podać albo tata będzie musiał znalezc

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko ubranko na wypis, pampersy, linomag, chusteczki nawilżane, i to tyle dla dziecka.
    Mam już 3 zestawy 50, 56 i 62 :D ale 62 chyba wypakuje, bo mała przystopowała i raczej więcej niż 3300 nie bedzie.
    Niezapominajka daj znać jak u Ciebie

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co w nocy się budziłam, to myślałam o Niezapominajce czy już po :D a tu jeszcze informacji nie ma.
    Niezapominajko, wszystkie czekamy i trzymamy mocno kciuki 😙

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem niewyspana.Cztery razzy w nocy na siku wstawałam,nie mogłam zasnąć i sprawdzałam co u Niezapominajki.

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również kukam i kciukam i czekam na info czy nasze pierwsze forumowe dziecko już na świecie ✊✊😍

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Chimera Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem bardzo ciekawa jak tam u Niezapominajki. U mnie noc nawet nieźle. Po śniadaniu poszliśmy z mężem do warzywniaka i piekarni, co chwila musiałam go opieprzac żeby zwolnił i dopasował tempo do mnie, bo ja już nie umiem tak szybko chodzic-od razu mnie zaczyna brzuch ciągnąć.

Jedziemy dzisiaj na roczek mojej chrześnicy, ale mi się nie chce! Zapowiedziałam już mężowi, że nie mam zamiaru prowadzić auta na dłuższe trasy i skoro ja 9 m-cy nie pije, to on może chociaż ten ostatni miesiąc sobie podarować piwo.

Chyba jestem dzisiaj w bojowym nastroju, coś czuję że się dostanie komuś...obstawiam teścia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 10:12

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż miał w zeszły weekend pożegnanie i oficjalnie ostatni raz wypił piwo :P Teraz już nie chce w razie jakbym zaczęła nagle rodzić albo gorzej się poczuła ;)

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to mój K też w ostatni weekend miał pożegnanie z alkoholem. Generalnie sam sobie to postanowił 😎
    Stwierdził że juz musi być w gotowości a i piwko bezalkoholowe przy obecnym wyborze to nawet lepsze jest niż normalne :p

Frida91, Chimera lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja dziś mam wkurwa ciąg dalszy, małż mi tak działa na nerwy, że marzę żeby spędził sobie ten dzień osobno :p leń i maruda się z niego zrobił w tym tygodniu i choć nie na taką skalę żeby się tak wkurzać to moje hormony mają potrzebę wyżycia się 😂

Co do alkoholu to mój od dwóch tygodni ma zakaz, wczoraj się odgrażał wieczorem, że sobie strzeli piwo ale wiedział jakie będą konsekwencje 😂

Nie wiem czy to jakaś aura pogodowa, czy ze mną jest coś nie tak, ale odeszły wszystkie siły, jestem jak dogorywające zwłoki, wkurwione zwłoki... 🥴🥴🥴

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie dzisiaj w bojowych nastrojach. Ja też czuję, że moje hormony szaleją. Może nie mam jakiegoś mega nerwa (jeszcze), to ogólnie dobija mnie że jestem już taka nie poradna i każda czynność wymaga mega wysiłku.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ