X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Niezapominajka i Aga kciuki zaciśnięte:)

Jakie ubranka zapakować na jako pierwsze po porodzie? Pisalyscie że wtedy ubiera się malucha cieplej.
    Oraz jakie mydlo i zel pod prysznic najlepiej wziąć? Czytałam że lepiej żeby nie miało intensywnego zapachu
    Jako pierwsze mam: pajac, body na dl rękaw, skarpetki, czapeczka i niedrapki, rożek
    Mało intensywne to najlepiej szare mydło bezzapachowe sa w płynie (biały jeleń jest chyba zapachowy, moja położna odradza jelenia). No i mówi ze warto roztworem wody z mydłem pryskać na papier i takim wycierać sie po toalecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 08:29

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Poszukam szarego mydła w płynie. A te ciuszki i rożek to zapakować do torby "do porodu" czy "po porodzie"?

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Niezapominajki 8-). Ja się chyba tak przyjęłam ze w nocy rozbolal mnie brzuch. Ale raczej nie skurcze. Ale dostałam teraz biegunki i już wiem co, na wieczór nazarłam się frytek z piekarnika które wyszły niedopieczone, i mam za swoje. Teraz na śniadanie ryż z jabłkiem :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Witam z z biwaku nad rzeka Pilicą. My z mezem na bogato bo mieliśmy pokój w domku, ale większość ekipy w namiotach. Jestem mega niewyspana bo ktoś pół nocy wymiotował obok naszego domku 😁.

Nadrabiam od rana forum, jestem mega ciekawa rozwoju wypadków tutaj!

Wtrącę się tez odnośnie szarego mydła. Moja polozna odradziła i jej argumentacja jest mega sensowna. Mydło ma zasadowe pH a pochwa kwaśne i mycie się mydłem zaburza jej pH. Nie myjemy się co prawda w środku, ale blisko. Ja muszę dokupić jakiś mega łagodny żel do higieny intymnej z dobrym składem i kilka saszetek tantuum rosa i będę psikac po toalecie.

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na okres połogu kupiłam sobie płyn do higieny intymnej Linoderm Mama.
    Do odkażania rany Octenisept bo też u nas polecała położna na szkole rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 09:00

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Witam z z biwaku nad rzeka Pilicą. My z mezem na bogato bo mieliśmy pokój w domku, ale większość ekipy w namiotach. Jestem mega niewyspana bo ktoś pół nocy wymiotował obok naszego domku 😁.

Nadrabiam od rana forum, jestem mega ciekawa rozwoju wypadków tutaj!

Wtrącę się tez odnośnie szarego mydła. Moja polozna odradziła i jej argumentacja jest mega sensowna. Mydło ma zasadowe pH a pochwa kwaśne i mycie się mydłem zaburza jej pH. Nie myjemy się co prawda w środku, ale blisko. Ja muszę dokupić jakiś mega łagodny żel do higieny intymnej z dobrym składem i kilka saszetek tantuum rosa i będę psikac po toalecie.

A szare do ciala sie nada? Do higieny intymnej mam ginexid, dodatkowo saszetka tantum rosa w zamyśle do rozrobienia i plukania po toalecie, a szukam czegoś pod prysznic na okres połogu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 09:08

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie raczej wycisza, czuje ze to chyba przepowiadacze. Jakby co to do położnej napisalam z pytaniem czy na tym etapie ew akcje wyciszamy kroplówka czy czekamy i rodzimy. Dam znac co odpisze, moze jeszcze którejś sie przyda.

Ja do torby fo porodu zapakowalam tylko 1 pieluszke bambusowa, otulacz na kangurowanie i 1 zestaw ciuszków i to tyle dla dziecka. Dla siebie koszule porodowa plus świeża po prysznicu w komplecie z 1 para majtek i podkładem. Reszta w torbie na ‚ po porodzie’

Applejoy, Misi@ lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest szare mydło w płynie bezzapachowe Barwa do kupienia w rossmannie. Ja co prawda nie kupuje bo mam żel do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i po porodzie z perfecty i octenisept.
    Nie bede rzucać mądrościami ale natknęłam sie gdzieś na info ze żele do higieny intymnej nie sa nam babkom wcale potrzebne bo właśnie nie myjesz sie w środku...
    Ten pierwszy set ubranek zapakuj do torby do porodu jesli masz taki podział. Najlepiej ubranka, 1 pampersa i pieluszkę tetrową (lub jaka chcesz) zapakować w rożek zeby wszystko było w jednym pakiecie :)
    Marta mysle ze mozesz myć sie czym chcesz. Ja wychodzę z założenia ze nie ma co panikować i przesadzać najlepiej stosować to co stosowałaś do tej pory. Tak samo mam podejście do prania dziecięcych ubranek. Na początek mam specjalny płyn ale nie zamierzam tego nastawiać na gotowanie. I ja ani jednej rzeczy nie wyprasowałam. Jesli chcesz miec rzeczy niepogniecione to ok ale prasowanie dla zabijania bakterii mija sie z celem (przynajmniej tych nowych nie ufajdanych kupą) bo nikt w próżnię ich nie chowa a do szafki a ta sa i zawsze beda bakterie domowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 09:21

Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, odpisała - wziac 2 No-spy i jak sie skurcze nie wycisza to jechac na IP. Zrobione, zobaczymy co sie bedzie działo.

Niezapominajko, odezwij sie. Mam nadzieje ze wszystko dobrze u Was.

Bobby29, Misi@ lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Harumi Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie ciężka noc. O 3 obudził mnie mocny skurcz i straszne mdłości no i przepędzili mnie na kibelku. Potem nie mogłam zasnąć bo maluch się nie ruszał więc go budziłam. Ból bioder okropny podczas spania na bokach a teraz się obudziłam i znowu mnie mdli i boli żołądek. Jejku ta końcówka ciąży nie jest fajna ☹️☹️

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Jest szare mydło w płynie bezzapachowe Barwa do kupienia w rossmannie. Ja co prawda nie kupuje bo mam żel do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i po porodzie z perfecty i octenisept.
    Nie bede rzucać mądrościami ale natknęłam sie gdzieś na info ze żele do higieny intymnej nie sa nam babkom wcale potrzebne bo właśnie nie myjesz sie w środku...
    Ten pierwszy set ubranek zapakuj do torby do porodu jesli masz taki podział. Najlepiej ubranka, 1 pampersa i pieluszkę tetrową (lub jaka chcesz) zapakować w rożek zeby wszystko było w jednym pakiecie :)
    Marta mysle ze mozesz myć sie czym chcesz. Ja wychodzę z założenia ze nie ma co panikować i przesadzać najlepiej stosować to co stosowałaś do tej pory. Tak samo mam podejście do prania dziecięcych ubranek. Na początek mam specjalny płyn ale nie zamierzam tego nastawiać na gotowanie. I ja ani jednej rzeczy nie wyprasowałam. Jesli chcesz miec rzeczy niepogniecione to ok ale prasowanie dla zabijania bakterii mija sie z celem (przynajmniej tych nowych nie ufajdanycb kupą) bo nikt w próżnię ich nie chowa a do szafki a ta sa i zawsze beda bakterie domowe
    U nas każą pierwsze ubranko mieć w małej reklamoweczce i ja na wierzchu torby żeby nie trzeba było szukać jak poprosza i żeby tata wiedział gdzie ona jest bo w zależności od tempa albo mama.zdarzy na spokojnie podać albo tata będzie musiał znalezc

Nacha lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko ubranko na wypis, pampersy, linomag, chusteczki nawilżane, i to tyle dla dziecka.
    Mam już 3 zestawy 50, 56 i 62 :D ale 62 chyba wypakuje, bo mała przystopowała i raczej więcej niż 3300 nie bedzie.
    Niezapominajka daj znać jak u Ciebie

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co w nocy się budziłam, to myślałam o Niezapominajce czy już po :D a tu jeszcze informacji nie ma.
    Niezapominajko, wszystkie czekamy i trzymamy mocno kciuki 😙

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem niewyspana.Cztery razzy w nocy na siku wstawałam,nie mogłam zasnąć i sprawdzałam co u Niezapominajki.

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również kukam i kciukam i czekam na info czy nasze pierwsze forumowe dziecko już na świecie ✊✊😍

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Chimera Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem bardzo ciekawa jak tam u Niezapominajki. U mnie noc nawet nieźle. Po śniadaniu poszliśmy z mężem do warzywniaka i piekarni, co chwila musiałam go opieprzac żeby zwolnił i dopasował tempo do mnie, bo ja już nie umiem tak szybko chodzic-od razu mnie zaczyna brzuch ciągnąć.

Jedziemy dzisiaj na roczek mojej chrześnicy, ale mi się nie chce! Zapowiedziałam już mężowi, że nie mam zamiaru prowadzić auta na dłuższe trasy i skoro ja 9 m-cy nie pije, to on może chociaż ten ostatni miesiąc sobie podarować piwo.

Chyba jestem dzisiaj w bojowym nastroju, coś czuję że się dostanie komuś...obstawiam teścia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 10:12

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż miał w zeszły weekend pożegnanie i oficjalnie ostatni raz wypił piwo :P Teraz już nie chce w razie jakbym zaczęła nagle rodzić albo gorzej się poczuła ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to mój K też w ostatni weekend miał pożegnanie z alkoholem. Generalnie sam sobie to postanowił 😎
    Stwierdził że juz musi być w gotowości a i piwko bezalkoholowe przy obecnym wyborze to nawet lepsze jest niż normalne :p

Frida91, Chimera lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja dziś mam wkurwa ciąg dalszy, małż mi tak działa na nerwy, że marzę żeby spędził sobie ten dzień osobno :p leń i maruda się z niego zrobił w tym tygodniu i choć nie na taką skalę żeby się tak wkurzać to moje hormony mają potrzebę wyżycia się 😂

Co do alkoholu to mój od dwóch tygodni ma zakaz, wczoraj się odgrażał wieczorem, że sobie strzeli piwo ale wiedział jakie będą konsekwencje 😂

Nie wiem czy to jakaś aura pogodowa, czy ze mną jest coś nie tak, ale odeszły wszystkie siły, jestem jak dogorywające zwłoki, wkurwione zwłoki... 🥴🥴🥴

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie dzisiaj w bojowych nastrojach. Ja też czuję, że moje hormony szaleją. Może nie mam jakiegoś mega nerwa (jeszcze), to ogólnie dobija mnie że jestem już taka nie poradna i każda czynność wymaga mega wysiłku.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ