WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kosz mojzesza Shnuggle

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje ze u nas wielkie nic:)
    Tyle godzin skurczy, od 7 do 13 -14 i wszysciutko minelo, kurczę nie uwierzyłabym gdybym nie przeżyła. Niby 3 ciaza, 3 akcja porodowa, a jednak sie człowiek przekonuje ze zielony jest w temacie🤣
    To samo z ta szyjka, w niecałe 2 doby z 4,5 i totalnie zamkniętej do 1,5 cm i przepuszczajacej palec, a przy tym brak typowej regularnej akcji skurczowej, tez nie uwierzyłabym. Porod to jednak nieprzewidywalne, fascynujące zjawisko😲

plinka89, Chimera, Misi@, Frida91, Niebieska Gwiazda, kayama, Smerfelinka, Applejoy, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w nocy bedzie Ok, to rano jedziemy do dziadkow, oczywiscie jakby co z torbami😊 - w ostateczności godzina i bedziemy stamtąd na Żelaznej. Zostawiamy chlopcow, w poniedzialek tapetujemy ten nieszczęsny kawalek ściany, koncze kocyk robic, zawieszany półeczki i obrazki i tak za tydzien maly moze sie rodzic. A przez ten tydzien mam zamiar troche dom wysprzątać i poczuć sie z mezem jeszcze, przed armagedonem jaki nas czeka, jak bezdzietna para😊
    W czwartek mam wizyte z ktg, wiec rozeznam sie w sytuacji.
    I Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie i kciuki!!!!

Misi@, emi2016, Bobby29, Domi_tur, Marcelina85 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi doskonale Cię rozumiem. Twój teść ma takie samo "poczucie humoru jak mój szwagier. Ja już się do tego przyzwyczailam, że mówi do mnie grubaska Jak jestem w ciazy, ale wstyd mi było jak dwa tyg. Temu była u mnie sąsiadka z dzieckiem 6 miesiecy, które składało sobie paluszki do buźki A on z tekstem... w stylu nie jedź tak dużo jak mama. Sąsiadka szybko się ewakulowala ;/
    Aga natura jest nieprzewidywalna. Może to i Lepiej, że jeszcze posiedzi mały w brzuchu ;)

Domi_tur lubi tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będziemy u nas w pokoju na górze, to mały będzie w łóżeczku. Jak będziemy urzędować na dole to albo będzie leżał na narożniku albo w wózku. Jeśli okaże się, że coś innego nam by się przydało to wtedy kupimy. :)

Nacha lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Jak będziemy u nas w pokoju na górze, to mały będzie w łóżeczku. Jak będziemy urzędować na dole to albo będzie leżał na narożniku albo w wózku. Jeśli okaże się, że coś innego nam by się przydało to wtedy kupimy. :)
    My podobnie planujemy :) No i jeszcze będę kładła małą na macie na podłodze.

Nacha, Malinka7 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czyli miałaś mniej więcej to co ja wczoraj 😂

Misi@, brakuje słów żeby opisać hasełka mojego teścia. Dziś mu przypomniałam jak to pół roku temu nie pytając mnie ani męża o to ile chcemy mieć dzieci uznał wszem i wobec, że jedynaki to dzieci upośledzone i wolałby nie mieć dzieci w ogóle niż tylko jedno 🙄 Jego młodszy syn, mając wtedy 3miesieczną córkę namówił swoją żoną na zrezygnowanie z karmienia piersią na rzecz natychmiastowych starań o dwójkę kolejnych pociech... Niestety po dwóch miesiącach żywienia mlekiem modyfikowanym za granicą i będąc e trakcie budowy domu, przekalkulowali sobie, że nie stać ich na więcej niż jedno dziecko. Wtedy też teściu zamknął się w temacie robienia więcej dzieci "żeby nie były upośledzone". Ale i tak im co tydzień wypomina, że budują za duży dom skoro nie chcą mieć więcej dzieci, że na co im tyle metrów jak jedna mała Hania tylko będzie po nich biegać...
    Ja to mu od razu zripostowałam, że nie jego docinki wykarmią mi rodzinę i wolę mieć jedno dziecko, na które będzie mnie stać by pokazać mu ile możliwości i perspektyw daje ten świat, niż klepać biedę z szóstką dzieci bo dzięki temu "nie będą upośledzone"... No temat rzeka...

No i usłyszałam dziś też, że jestem jego prawdziwą synową bo w przeciwieństwie do tej drugiej dam mu wnuka, który nazwiskiem przedłuży ród... No ja pier$&e jaki wyznacznik... 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi OMG.
    No to moja teściowa jak dowiedziała się, że będę mieć syna to nie chciała nawet zdjec z usg oglądać bo ona chciała wnuczke i powiedziała, że musi wyjść i przejść się na spacer, żeby ochłonąć...także ten... A wczoraj dzwoniła, że w weekend nie może przyjść wie przyjdzie w tyg. Tylko do Antka choć wie, że ja tego nie lubię bo Antek ma rytuał i jak się nie wyspie to potem jest marudny i nie chce isc do przedszkola a ja muszę odpoczywać...No i ten tekst ja tylko do Antka. Już jej kiedyś Powiedziałam, że my też tu mieszkamy i ma tak nawet nie mówić, że tylko do Antka bo nas też odwiedza. Ale ona swoje...Tak mnie to wkurza.. Bo oczywiście przyjdzie zmęczona da prezent wnuków i... Tak będzie siedzieć przy stole do nie wiadomo której godziny ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 22:46

Applejoy lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję więc żeby Antek ugościł babcię według własnego uznania a Ty udawaj, że jej w ogóle nie zauważasz 😂 no skoro Ona tylko do Antka...

Limerikowo, Marcelina85, emi2016, Vampire, Chimera, Misi@, Kalija, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Domi OMG.
    No to moja teściowa jak dowiedziała się, że będę mieć syna to nie chciała nawet zdjec z usg oglądać bo ona chciała wnuczke i powiedziała, że musi wyjść i przejść się na spacer, żeby ochłonąć...także ten... A wczoraj dzwoniła, że w weekend nie może przyjść wie przyjdzie w tyg. Tylko do Antka choć wie, że ja tego nie lubię bo Antek ma rytuał i jak się nie wyspie to potem jest marudny i nie chce isc do przedszkola a ja muszę odpoczywać...No i ten tekst ja tylko do Antka. Już jej kiedyś Powiedziałam, że my też tu mieszkamy i ma tak nawet nie mówić, że tylko do Antka bo nas też odwiedza. Ale ona swoje...Tak mnie to wkurza.. Bo oczywiście przyjdzie zmęczona da prezent wnuków i... Tak będzie siedzieć przy stole do nie wiadomo której godziny ;(

Chciałam zacytować a polubiłam 🤭🤭🤦🏻‍♀️.

Teściowa pełną parą 🤭. Bardzo dobrze że pokazałaś granice - i jak się nie podoba że będzie wnuczek to niech sobie wnuczkę na drutach zrobi :P

Limerikowo, Misi@ lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi tescie tak srednio stoja jako dziadki, tablecik wycieczki mecze zakupy to tak akurat dla nich i fotki z wnukami

jakbym niektore story opisala to tez ciezko uwierzyc a z zycia wziete

jak z kol narzekamy czasem na wyczyny tesciow to powtarzam jedno zdanie: obysmy my byly lepsze niz ci tesciowie z durnych kawalow

z kolei ma Mama do rany przyloz i 2x synowe, 2x ziecie tylko Ja, chwala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 23:48

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi drutami to Super pomysl 😀

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać, bo Mała kopie mnie po zebrach, więc nadrabiam 2 dni zaległości i aż się zastanawiam, czy nie trafiłam przez przypadek do Lipcówek ;) chwila nieuwagi a tu tyle emocji!! Niezapominajka, trzymam kciuki! Aga, Domi, jeszcze chwilkę wytrzymajcie :) mnie też trochę nastraszył gin na wizycie w piątek - wg jego badania palpacyjnego, moja szyjka ma 1 cm, w porywach do 1,5 cm, pytał czy nic mnie nie boli i kazał w razie czego od razu jechać na IP...ale to ten gin na NFZ w CZMP, który od początku wpisuje mi w karcie co wizyta 2 cm szyjki, podczas gdy moja prowadząca, do której chodzę prywatnie w usg dopochwowo widziała ponad 4 cm. Nic mnie nie boli, więc staram się doczekać do 18 lipca na wizytę u niej, chociaż jak Was czytam, to trudno zachować spokój... tym bardziej, że u mnie jeszcze ciąża niedonoszona.

Mój M. też mi działa na nerwy, może to od tego napięcia z braku <3, bo jakoś się ostatnio boimy. Praktycznie co wieczór wypija sobie piwko, chociaż truję mu nonstop i strzelam fochy, że sama się zawioze na IP, albo poproszę sąsiada... nie rusza go to, ostatnio zripostował, że po jednym piwku może prowadzić, albo żebym zadzwoniła po Ukraińca z Ubera. No szlag mnie trafi! I jeszcze moi kumple namawiają go na męski wypad na kajaki w niecały miesiąc po moim porodzie, jak oznajmił że się zdecydował jechać, wpadłam w histerię i mu zabroniłam :( aż siebie nie poznaję... ale poskutkowalo, bo następnego dnia im odmówił i wytłumaczył, że zostanie jednak w domu, bo ja chcę żeby mi pomógł.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja też czekam na zodiakalnego lwa więc do 23.07 0:00 nogi zaciśnięte 😂

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Domi ja też czekam na zodiakalnego lwa więc do 23.07 0:00 nogi zaciśnięte 😂

Ja tez licze na lwiatko ;)

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też chce Lwa...skoro już nawet imię to sugeruje ;)
    Marcelina moj wczoraj wieczorem wypił cyfr. Też mu uświadomiłam, że dzień wcześniej prawie szwagier zawiózł mnie na IP. Jakoś dziś nie mam do niego sił. Dałączam do kluby wkurzonych żon;p

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój M. też Lew, ale się będą kłócić z córą! ;)

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Dziewczyny rozsypujemy się za 16 dni😂

I oficjalnie donosiłam mojego Kurczaka 🥰🥰🥰

Ania95, Chimera, Marcelina85, emi2016, Bobby29, Misi@, Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, Frida91, trzydziecha, DrzewkoPomarańczowe, kayama, zielonooka7, Sylvka, plinka89, AnaKwiat, wiki2, Vampire, Pierniczkowa, Malinka7, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Zastanawiam się bo worek z maluchami już właściwie otwarty,a Marimiko która zajmowała się wpisami terminów gdzieś zniknęła.Przeglądałam pierwszą stronę i od początku jest Ania 95 i Agagusia.Czy któraś z was podejmie się stworzenia listy dzidziusiów?Taka lista powinna znajdować się w miarę na początku.Chyba,że jest jakiś inny sposób?

Mogę nam stworzyć taką listę :) to czekam na pierwszego maluszka <3

emi2016, Marcelina85, Chimera, Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, Frida91, Pierniczkowa, werni lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie z rana. Jakoś się niewyspalam. Niby moje łóżko mnie uzdrowiło, bo twardnienia mi przeszły, ale w połowie nocy obudził mnie taki ból w boku, że nie mogłam się ruszyć. Na szczęście po obrocie przeszło, ale męża na tyle to wystraszyło, że jest dzisiaj nowym człowiekiem 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:32

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ