X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    O rety ;/
    Zdrówka
    Dzięki...Nie wiedziałam że w ciąży żołądek jest obok cycków;)

Misi@ lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty weź dicoflor i przede wszystkim dużo pij.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 17:47

Vampire lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska A jak Ty się dziś czujesz?

Vampire, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Niebieska A jak Ty się dziś czujesz?

Zupełnie dobrze,skurczy brak.Jestem senna i szybko się męczę.Złapałam nerwa o dziwo nie na męża tylko na syna który pojechał do dziadków na trochę.Być może wyda się to dziwne bo syn ma 4 lata ale czasem cierpliwości mibrak.Ze złości popłakałam się jak skończyłam z nim rozmawiać na skype.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam od okulisty i... przespalam 4 godziny🙄 Nie wiem co mi sie stalo, nigdy nie sypiam w dzien. Chyba ta koncowka ciazy tak wysysa energie.
    Badania wyszly w porzadku, wada wzroku stabilna, nie poglebia sie, cisnienie w oczach, siatkowka git. Babka powiedziala, ze jestem modelowym przypadkiem na laserowa korekcje wzroku i zebym to rozwazyla. Jesli przy dziecku da sie odlozyc ekstra 10 tysiecy, to na pewno rozwaze 😉

Ciesze sie, ze u Was dziewczyny sie wyciszylo. Natty, mnie bardzo pomagal Enterol na jelitowke od zawsze. A Niezapominajka cos pisala?

Vampire lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, ja dzisiaj przespałam się w ciągu dnia tylko 1,5 godzinki, a wczoraj 2 i czułam, że mi mało :D powróciła moja zmora z 1 trymestru.

Niezapominajka nic nie pisała. Czekamy na wieści 😊

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się bo worek z maluchami już właściwie otwarty,a Marimiko która zajmowała się wpisami terminów gdzieś zniknęła.Przeglądałam pierwszą stronę i od początku jest Ania 95 i Agagusia.Czy któraś z was podejmie się stworzenia listy dzidziusiów?Taka lista powinna znajdować się w miarę na początku.Chyba,że jest jakiś inny sposób?

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze się wyciszyły, ale ogolnie brzuch boli. I maly baaardzo aktywny jest.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    U mnie napięcie przedmiesiączkowe minęło 😂 jeszcze tylko przetrwać wieczór z teściem... Chimera myślami jestem z Tobą 😂
    Domi wiedziałam, że mnie zrozumiesz :D

Mnie zaczął ćmić brzuch i w ogóle całą drogę w aucie mi się spinał. Długo to tu nie wysiedze, ale teściowa mi naszykowała miejsce na huśtawce żebym się położyła w razie potrzeby.

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko daj znać jak u was.

Aga dobrze, że się wyciszyło, ale z tą szyjką jak widać po twoim przykładzie to na prawdę nigdy nic nie wiadomo. Tyle jej się skróciło w tak krótkim czasie 😲

Dziewczyny mam nadzieję, że wszystkie nabierzemy sił na tą końcówkę ciąży i duuuuuzo cierpliwości zwłaszcza do mężów i teściów 😂

Miałam już nic nie kupować, ale wymieklam. Winowajcą była duża tabliczka -50% i tak to kupiłam dwa komplety ( body, spodenki, czapeczka ) z Name it i kilka rzeczy dla starszej. Teraz próbuje sobie wmówić, że na prawdę tego potrzebuję 😄

A teraz idę postać trochę przy żelazku i poprasuje ubranka na 68 i więcej rozmiarów już nie piorę ;) potem biorę się za torbę. Takie to ambitne plany na wieczór 💪😅

Agagusia lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam spotkanie z moim cudownym teściem 😂 masakra, ja wiem, że on to wszystko gada w dobrej wierze ale żarciki typu "oo jeszcze się toczysz, a już myślałem że M Cię taczką wozi" są lekko nie na miejscu 🙄
    I mój hit dzisiejszego wieczoru "Trzeba będzie za rok tu basenik postawić i trampolinę, bo wiesz, za rok Szymek będzie miał rok!" serio?! Rok?! Myślałam, że za rok będzie miał czternaście i wyślę go na językowy obóz do Hiszpanii 🙄🙄🙄

Agagusia, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis przez Was w tk maxx ;) bylo ostatnie woombie za 60zł, kupilam, choć to taki śmieszny model z poduszkami bezpieczeństwa po bokach :) zobaczę jak się sprawdzi. Sa tak przyszyte że w razie co można odciąć;)
    Kupiłam też kocyk, apaszki i pieluszki muslinowe. Jednym słowem to moje największe zakupy w tym sklepie bo zazwyczaj dla siebie nic nie znajduje :)

fvln5f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 20:30

Misi@, Bobby29, Agagusia, Applejoy lubią tę wiadomość

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska tule. Też mam 4 latka w domu i czasem sił brak choć staram się być cierpliwa.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - współczuję 😔

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała szaleje, dziwne trochę bo prawie nie śpi, bardzo krótko, mam nadzieję że ta mezoterapia nie zaszkodziła.. Zmęczona jestem jej harcami, mogła by kilka godzin podrzemac :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy przeżyli, chociaż już mnie nerwy brały jak słyszałam te polityczne pieprzenie. Chyba musiałam wyglądać na fest zmarnowaną, bo wszyscy mi tylko proponowali jakieś poduszki pod plecy, w to wodę do picia, ciągle pytali jak się czuje...to też bywa wkurwiajace.

Po drodze zatrzymaliśmy się jeszcze do apteki po nospe, bo cały czas mam twardnienia brzucha, a od jakiegoś pół godziny do tego doszedł ból w krzyżu. Byle dojechać do domu i moc się położyć w moim łóżku!!

Domi_tur lubi tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że temat przegadany z milion razy ... w czym będziecie "trzymać" dziecko poza łóżeczkiem ... kurde bo szukam jakiegoś rozwiązania - oświeciło mnie że coś by się przydało w sumie :D

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, do leżenia na kanapie mam kokon, a bardziej mobilnie z ewentualnym bujaniem Kinderkraft 5w1 :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, pożyczony bujaczek leżaczek tiny love

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 21:24

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was słyszała opinie o żelu położniczym Natalis? Jestem ciekawa czy faktycznie pomaga przy porodzie i szukam jakiś opinii zanim wydam 150 zł ;) kurka chyba mnie zaczyna dopadac stres przedporodowy;)

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ