WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    O rety ;/
    Zdrówka
    Dzięki...Nie wiedziałam że w ciąży żołądek jest obok cycków;)

Misi@ lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty weź dicoflor i przede wszystkim dużo pij.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 17:47

Vampire lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska A jak Ty się dziś czujesz?

Vampire, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Niebieska A jak Ty się dziś czujesz?

Zupełnie dobrze,skurczy brak.Jestem senna i szybko się męczę.Złapałam nerwa o dziwo nie na męża tylko na syna który pojechał do dziadków na trochę.Być może wyda się to dziwne bo syn ma 4 lata ale czasem cierpliwości mibrak.Ze złości popłakałam się jak skończyłam z nim rozmawiać na skype.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam od okulisty i... przespalam 4 godziny🙄 Nie wiem co mi sie stalo, nigdy nie sypiam w dzien. Chyba ta koncowka ciazy tak wysysa energie.
    Badania wyszly w porzadku, wada wzroku stabilna, nie poglebia sie, cisnienie w oczach, siatkowka git. Babka powiedziala, ze jestem modelowym przypadkiem na laserowa korekcje wzroku i zebym to rozwazyla. Jesli przy dziecku da sie odlozyc ekstra 10 tysiecy, to na pewno rozwaze 😉

Ciesze sie, ze u Was dziewczyny sie wyciszylo. Natty, mnie bardzo pomagal Enterol na jelitowke od zawsze. A Niezapominajka cos pisala?

Vampire lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, ja dzisiaj przespałam się w ciągu dnia tylko 1,5 godzinki, a wczoraj 2 i czułam, że mi mało :D powróciła moja zmora z 1 trymestru.

Niezapominajka nic nie pisała. Czekamy na wieści 😊

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się bo worek z maluchami już właściwie otwarty,a Marimiko która zajmowała się wpisami terminów gdzieś zniknęła.Przeglądałam pierwszą stronę i od początku jest Ania 95 i Agagusia.Czy któraś z was podejmie się stworzenia listy dzidziusiów?Taka lista powinna znajdować się w miarę na początku.Chyba,że jest jakiś inny sposób?

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze się wyciszyły, ale ogolnie brzuch boli. I maly baaardzo aktywny jest.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    U mnie napięcie przedmiesiączkowe minęło 😂 jeszcze tylko przetrwać wieczór z teściem... Chimera myślami jestem z Tobą 😂
    Domi wiedziałam, że mnie zrozumiesz :D

Mnie zaczął ćmić brzuch i w ogóle całą drogę w aucie mi się spinał. Długo to tu nie wysiedze, ale teściowa mi naszykowała miejsce na huśtawce żebym się położyła w razie potrzeby.

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko daj znać jak u was.

Aga dobrze, że się wyciszyło, ale z tą szyjką jak widać po twoim przykładzie to na prawdę nigdy nic nie wiadomo. Tyle jej się skróciło w tak krótkim czasie 😲

Dziewczyny mam nadzieję, że wszystkie nabierzemy sił na tą końcówkę ciąży i duuuuuzo cierpliwości zwłaszcza do mężów i teściów 😂

Miałam już nic nie kupować, ale wymieklam. Winowajcą była duża tabliczka -50% i tak to kupiłam dwa komplety ( body, spodenki, czapeczka ) z Name it i kilka rzeczy dla starszej. Teraz próbuje sobie wmówić, że na prawdę tego potrzebuję 😄

A teraz idę postać trochę przy żelazku i poprasuje ubranka na 68 i więcej rozmiarów już nie piorę ;) potem biorę się za torbę. Takie to ambitne plany na wieczór 💪😅

Agagusia lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam spotkanie z moim cudownym teściem 😂 masakra, ja wiem, że on to wszystko gada w dobrej wierze ale żarciki typu "oo jeszcze się toczysz, a już myślałem że M Cię taczką wozi" są lekko nie na miejscu 🙄
    I mój hit dzisiejszego wieczoru "Trzeba będzie za rok tu basenik postawić i trampolinę, bo wiesz, za rok Szymek będzie miał rok!" serio?! Rok?! Myślałam, że za rok będzie miał czternaście i wyślę go na językowy obóz do Hiszpanii 🙄🙄🙄

Agagusia, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis przez Was w tk maxx ;) bylo ostatnie woombie za 60zł, kupilam, choć to taki śmieszny model z poduszkami bezpieczeństwa po bokach :) zobaczę jak się sprawdzi. Sa tak przyszyte że w razie co można odciąć;)
    Kupiłam też kocyk, apaszki i pieluszki muslinowe. Jednym słowem to moje największe zakupy w tym sklepie bo zazwyczaj dla siebie nic nie znajduje :)

fvln5f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 20:30

Misi@, Bobby29, Agagusia, Applejoy lubią tę wiadomość

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska tule. Też mam 4 latka w domu i czasem sił brak choć staram się być cierpliwa.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - współczuję 😔

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała szaleje, dziwne trochę bo prawie nie śpi, bardzo krótko, mam nadzieję że ta mezoterapia nie zaszkodziła.. Zmęczona jestem jej harcami, mogła by kilka godzin podrzemac :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy przeżyli, chociaż już mnie nerwy brały jak słyszałam te polityczne pieprzenie. Chyba musiałam wyglądać na fest zmarnowaną, bo wszyscy mi tylko proponowali jakieś poduszki pod plecy, w to wodę do picia, ciągle pytali jak się czuje...to też bywa wkurwiajace.

Po drodze zatrzymaliśmy się jeszcze do apteki po nospe, bo cały czas mam twardnienia brzucha, a od jakiegoś pół godziny do tego doszedł ból w krzyżu. Byle dojechać do domu i moc się położyć w moim łóżku!!

Domi_tur lubi tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że temat przegadany z milion razy ... w czym będziecie "trzymać" dziecko poza łóżeczkiem ... kurde bo szukam jakiegoś rozwiązania - oświeciło mnie że coś by się przydało w sumie :D

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, do leżenia na kanapie mam kokon, a bardziej mobilnie z ewentualnym bujaniem Kinderkraft 5w1 :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, pożyczony bujaczek leżaczek tiny love

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 21:24

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was słyszała opinie o żelu położniczym Natalis? Jestem ciekawa czy faktycznie pomaga przy porodzie i szukam jakiś opinii zanim wydam 150 zł ;) kurka chyba mnie zaczyna dopadac stres przedporodowy;)

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ