Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny witam się znad deski do prasowania. Wreszcie i na mnie przyszła kolej. Ale przyznaję się po dobroci że tego łóżeczka wczoraj nie zamówiłam jeszcze. To może dzisiaj?
Nie wiem czemu odkładam, i wybranej i sklep z najlepsza cena znaleziony.. a ja odwlekam. A chyba jednak lepiej już zamówić żeby się wietrzylo z tej nowości!
Anhydra jak fajnie że się odezwałaś
Niezapominajka czekamy na wieści!!!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Frida91 wrote:Ale seks chyba tak nie działa na tym etapie że podrażnia szyjke i wywoła poród?
Według mnie nie, chyba że przy naprawdę głębokiej penetracji ale jakoś mimo wszystko sobie tego nie wyobrażam. Zawsze można wybrać taką pozycję z płytsza penetracja, wtedy nie ma szans że szyjkę się podrażni. Już chyba bardziej bym się obawiała skurczy przy orgazmie, bo to jednak i skurcze i oksytocyna która się wydziela. Choć na pewno zależy od osoby. Moja znajoma jak już była w 40tc i chciała przyspieszyć poród to robili wszystko co mogli, i spacery, i pikantne potrawy i sexy i orgazmy, a i tak miała wywoływany w 41 tc..♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
To o czym piszecie przypomniało mi odcinek Przyjaciół jak Rachel była po terminie...już mnie przestaje śmieszyć 😋😋
https://m.youtube.com/watch?v=MSdN25AaPu0Bobby29, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Jakby bejbik był na wylocie już to może i seks coś wywołać, choć mi ginka mówiła, że regularny seks działa jak masaż szyjki ale nie daje żadnej gwarancji na rozwój akcji
Szkoda , że mój mąż tego nie rozumie🙈
Ehhh mój też nie... Młoda poszła spać, możnaby coś podziałać a ten z przerażeniem patrzy na mój brzuch i mówi że boi się że zacznę rodzić ☹️ Będę żyć w celibacie jeszcze że 3 miesiące minimum 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 12:38
-
Kurde a mój by nawet chciał, w sensie nie ma większych oporow, a ja mam w ogóle jakaś awersję do seksów. Może to dlatego że nie czuje się zbyt atrakcyjnie, ale jaki by ten powód nie był to naprawdę mam libido poniżej poziomu morza...♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Domi, Natty, Anhydra gratuluję donoszenia maluszków!! 😘 Nikt w kolejkę się nie wpycha, czekamy aż pokażą się na świecie!
Anhydra, gratuluję figurki. Jak Ty to robisz, że leżysz i nie tyjesz? Cudnie wyglądasz!
Marcelina, mija też od kilku tygodni dość długo bada szyjkę. A jak się trafi skurcz w trakcie to jeszcze dłużej, bo porównuje.
Czy ktoś wie co z Iga? Chyba też "terminowo" była do przodu? Jeśli czytasz to napisz co u Ciebie?
Pewnie Niezapominajka straciła głowę dla maleństwa i o forum zapomniała że szczęścia! 😋natty85, Domi_tur, Marcelina85, IGA.G lubią tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Przy seksie i potencjalnej indukcji porodu, poza bezpośrednią stymulacją (skurcze i te sprawy), na skrócenie szyjki mogą też zadziałać prostaglandyny obecne w nasieniu. Podobno. Przeze mnie abstynenta od 9 miesiecy- niepotwierdzone 😭.
Ja myślę, że ważna jest tutaj regularność. Eksperymentować/zaczynać na tym etapie bym się bała. Ale jeżeli dla kogoś seks to że tak powiem chleb powszedni 😉 to pewnie dla jego szyjki też 😊. Aczkolwiek ja podziwiam Was Dziewczyny bo mi na tym etapie przewrotka z boku na bok zajmuje całą minutę!
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Ja chce juz rodzic...skore.mam tak.napieta ...boli strasznie. Codziennie kolejne rozstępy dochodzą...po prostu peka skóra bo.niewytrzymuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 14:23
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja w pierwszej ciąży wypróbowałam wszystko łącznie z seksem, spacerami, olejkiem rycynowym, herbata z liści malin, lazeniem po schodach tam i z powrotem (mieszkaliśmy na parterze - A ja specjalnie wychodziłam i robiłam rundki na 4pietro), a nawet w 38tc zaliczyłam wesele z tańcami do 4rano i wejście na Mysia wieże w Kruszwicy... Nic a nic nie zadziałało..
Także ja jestem sceptycznie nastawiona do domowych sposobow... w sumie medycsne sposoby u mnie tez zawiodly... po prostu mojemu synkowi było za dobrze w brzuszku i nie chciał wychodzić. -
natty85 wrote:Ja chce juz rodzic...skore.mam tak.napieta ...boli strasznie. Codziennie kolejne rozstępy dochodzą...po prostu peka skóra bo.niewytrzymuje
WspółczujęSmaruj kilka razy dziennie kremem na rozstępy, najlepiej aby mocno nawilzal.
Mnie ciągną potwornie mięśnie za brzuch, po bokach - pod biustem i na dole okropnie kluje. Plecy bolą od wkluc. Trudno mi ocenić czy się bardziej rozluźnily po tym zabiegu, chyba nieszczegolnie -
Anhydra super że napisałaś. Gratuluję donoszonych ciąż
u mnie celibat od sierpnia 2017
prawie jak niepokalane poczęcie.
Mam cichą nadzieję że przy moim ciśnieniu nie będą mnie trzymać do 38, tym bardziej że mała jest już kluską.
Dzisiaj dzień rozpusty dostałam pojemnik pierogów z jagodami od mamyod razu mi przeszły nerwy, ciśnienie w normie
co żarcie robi z człowiekiem
Bobby29, Misi@, Anhydra lubią tę wiadomość
-
Wiki miałam to samo- No Oki, bez wesela i bez Kruszwicy i urodziłam 10 dni po terminie, a na dodatek od regularnych skurczy do porodu minęły u mnie 3 dni .. No cóż, nie życzę nikomu (chociaz ostatnie 24h na znieczuleniu) ale rożnie moze byc. Jak Anhydra napisała porod to jedna z trudniejszych do przewidzenia czy zaplanowania rzeczy.
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Ale seks chyba tak nie działa na tym etapie że podrażnia szyjke i wywoła poród?
No to tez wszystko zależy. Generalnie seks jest tez polecany jako przyspieszacz czasu poroduu mnie okazal sie jednak nieskuteczny!
Jednak co do badania, to moj gin bada bardzo delikatnie, nigdy nie mialam ani skurczy ani krwawien.
Natomiast jak w dniu terminu zglosilam sie na ktg to inny lekarz mnie badal i po powrocie do domu zaczely sie delikatne skurcze i odchodzenie czopa. Nie wiem czy zrobil to celowo na typ etapie, w każdym razie po 2 dniach jechalam na porodowke -
Ja chciałm rodzić za dwa tygodnie a tu nic się na to nie zapowiada 😕
A jak Wasze humory dzisiaj? Bo mój wyjątkowo dobry i przypływ energii, dziś chyba biomet korzystny zdecydowanie 💪😂3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka mój biometr dzisiaj też korzystny 😂😂😂
Ja po prysznicu dziś stwierdziłam, że zaczynam na poważnie masować sutki a nie tylko o tym gadać. Całe życie traktuję ten swój biust jakby nie istniał (w sumie tak też wygląda 🙈) więc do roboty... Pomasowałam jakieś 5 minutek i mogę potwierdzić, że masaż skutków może powodować skurcze 😂 Są lekkie i takie okresowe, ale już wiem co będę uskuteczniać każdego dnia 😁DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość
-
Takie lekkie okresowe skurcze też powodują skracanie szyjki i rozwarcie - przynajmniej u mnie 😂
A ja dziś obudził się z plamami na koszuli 😮 siara zaczęła lecieć ! Aż dziwne bo tylko w nocy... Chociaż faktycznie piersi bolą jakby bardziej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 15:15
Bobby29 lubi tę wiadomość