Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny na bole plecow bardzo polecam.gimnastyke dla ciezarnych I basen, mi juz przeszlo I to jest mega ulga!
Jest tez takie cwiczenie ze lezy sie na plecach, chwyta w dlonie najpierw jedna stope potem druga I calkowicie rozluznia sie nogi I cale cialo, pracuja tylko rece ktore trzymaja nogi. Tak lezec przez chwile I to tez daje ulge bo plecy sie rozluzniaja.
Plus wszelkie naciaganie plecow, sieganie rekami w gore, rozciaganie. -
Dzięki dziewczyny za szybkie odpowiedzi. Zlookałam na google grafiki i to to. Tylko u mnie był brązowe, a nie waniliowe:) Nie wiem dlaczego wydawało mi się ze to będzie taki korek kosystencji twardej żelatyny (sorry za dosłowne opisy). Tak czy ineczej nic się nie dzieje wiecej poza dosyć mocnym ćmeniem miesiączkowym.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, zrobiło mi się wczoraj wstyd kazikowego kącika i właśnie zamówiłam na Allegro literki i jeszcze taka zawieszkę księżyc i gwiazdki 😁.
Jak literki zawieszę to od razu dziury w ścianie zamaskuje - mąż będzie zachwycony, ze mu w remoncie pomogłam 😅. A jak fotografka przyjdzie na sesje to tez mniejszy wstyd będzie 😁
Drzewko zawstydz męża, idź do sklepu budowlanego po gładź szpachlową elastyczną (małe wiadereczko), małą szapachelkę i gąbeczkę do ścierania. Sama załatasz dziury! To naprawdę łatwe i nie wymaga żadnych umiejętności. Tylko nie nakładaj szpachli zbyt grubo byś nie miała za dużo do tarcia 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 10:08
Applejoy, emi2016, baileys, Bobby29, menka2, werni lubią tę wiadomość
-
U mnie hormony pojawiają się niespodziewanie. Wczoraj na wieczór pokłóciłam się z mężem o to, że jego rodzice będą mi tu tylko przeszkadzać po porodzie, a potem to już poszło 🙄
Właśnie siedzę na krzywej. Niby glokoza była cytrynowa, ale ciężko weszła. Tzn szlo dobrze, ale w trakcie picia pielęgniarka przyleciała, że pobrała mi ze złego miejsca krew, bo tylko z palca nie z żyły, wróciłam się i już później tak dobrze nie wchodziła glukoza, ale jakoś dałam radę. Jeszcze godzinka w przychodni i do domu.
Też wam pozazdrościłam pokoików i myślałam chociaż coś starszej zmienić, ale stwierdziłam, że jednak nie mam na to czasu. Może jak już ogarnę wszystkie rzeczy, które mam narazie na liście to pomyślę o jakiś zmianach
-
Dla rozluxnieniea atmosferki, śmieje się do męża że to pewnie dziś, bo teściowie na obiad przyjeżdzają i pewnie zostaną do kolacji i późnego wieczora. Przywoża nam chłopaków ok 14 i idą po kolei do męża zęby sobie robić. Nie ma jak poród z teściami w odmu.
Ale drugi był ze szwagrem:))) Męża brat akurat u nas nocował, bo nie mieszkał już w akademiku, a kończył jakieś badania w Wawie do pracy magisterskiej. No i wiecie, młody, chłopak-student, śpi u nas w salonie, a ja się budzę ze skurczami:/ No, gdyby to jeszcze był facet który dzieci ma, przezył z żoną ciążę, to wiecie, jakoś łatwiej wtedy na te tematy przy kims gadać. A tak, to liczyłam te skurcze, oddychałam ładnie jak bolało, a On się miotał po mieszkaniu, pewnie jeszcze bardziej skrępowany niż ja:)Nie mogłam się doczekać aż sie w końcu zbierze na tą uczelnię - wyszedł chyba z godzinę wczesniej niż planował
A z pierwszym synem fałszywy alarm był z....hydraulikiem:) Był listopad, zaczęli grzać, a nam zaczął ciec kaloryfer, więc mąż hydraulika umówił. Ten wpadł jakos bardzo wczesnie rano, tuż po 8. Ja sie z łóżka zerwałam i do łazienki weszłam. A tam czuje że mi cos po nogach cieknie... No to męża wołam - mówie jaka jest sytuacja, byliśmy ok tydzien do terminu. I jak to w pierszej ciązy, że do szpitala chce od razu jechać.No to mąż do tego hydraulika - długo to jeszcze potrwa? bo my chyba za chwilę musimy wyjść z domu - no komedia:) Okazało się to była wydzielina w jakiejś dzikiej ilości.Frida91, Misi@, Domi_tur, Anhydra, Chimera, emi2016, baileys, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, menka2, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Hej. Ja po wczorajszej wizycie. Maluszek waży 3 kg i mamy dziś ciążę donoszona 😁 Tak się cieszę. Ktg wyszło ok tylko na USG zobaczył jakaś niemiarowość czynnościowa serduszka więc po porodzie kardiolog będzie go oglądał. Ale gin uspokajał mnie że to nic groźnego.
Także od dziś mogę normalnie funkcjonować i akcja może się rozwinąć albo za 2 dni albo za tydzień. Zobaczymy 😊OlaWi, Applejoy, Frida91, Misi@, Domi_tur, Anhydra, Smerfelinka, Kalija, Chimera, emi2016, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Pierniczkowa, Mary Magdalena, menka2, Marcelina85, kayama lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czujecie jakąś różnice po masażu krocza? Ja po wczorajszym przytulaniu z mężem mam wrażenie że tam jest jeszcze ciasniej niż normalnie. Nic się za bardzo nie rozciagnelo... Nie mam pojęcia jak ta główka ma się tam zmieścić serio. Boję się nacięcia ale już sama nie wiem co będzie lepsze i jak to powinno wyglądać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 10:11
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Aga, ja przez nadmiar wydzieliny spałam ostatnio w majtkach z wkładką bo raz zaliczyłam rano stres czy to nie ciekną wody po nogach 😂
Frida-ciasno? Nie znam tego uczucia, zazdroszczę 😂 ja jestem jakaś rozciagnięta i rozpulchniona. Też wczoraj mieliśmy przytulanko i niestety odczucia się mocno osłabiły.
Mam nadzieję, że potem wróci to wszystko do normy 😱
-
U mnie jest chyba kiepsko.Wstałam rano i pojechałam do labu na badania.Z tą samą babką byłam umówiona na ktg.Ktg od razu po badaniu.Wyszło źle tzn.zawężone.Kazali mi iść do sklepu i coś zjeść i ktg do powtórki.Poszłam do biedry bo najbliżej.Po powrocie i nakarmieniu malucha powtórka ktg.Po badaniu odesłano mnie do szpitala który jest obok bo mój gin ma dyżur.Siedzę w szpitalu i czekam bo okazało się,że operuje.Może z godzinkę zejdzie albo dłużej tego nikt nie wie.Co do wyników nikt nic nie mówi.
-
Niebieska Gwiazda - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Trzydziecha - gimnastyka na ból kręgosłupa działa cuda - dopóki ćwiczyłam było nieźle, ale teraz z racji nadciśnienie mam zakaz j z każdym dniem jest coraz gorzej...szwagierka obiecała m. Nakleić taśmy kinezjologiczne - mam nadzieję ze to choć trochę ulży..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 10:37
Niebieska Gwiazda, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Miałam Wam tego nie pisać.. Ale to powiem...
Sama przegapiłam niestety ten moment bo jest już od wczoraj... Zaczęła się wyprzedaż mojego ukochanego Nexta🙈🙈🙈 już niestety zostało niewiele rzeczy i jeszcze mniej rozmiarów, ale da radę upolować kilka perełek 🙈🙈🙈Misi@, emi2016, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Domi powinni wrócić do normy Już po porodzie można zaczac ćwiczyć mięśnie dna miednicy.
Mnie jakaś panika ogarnia co do tego krocza, czy dam radę... Myślę o tym żelu do porodu ale nie wiem czy warto wydać 200zl i czy w ogóle coś to da...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Niebieska - mocne kciuki! Dawaj znac jak tam u Was.
Domi - u mnie tez ostatnio luźniej i efekty specjalne:) trudno osiągnąć, choc libido tak jak przez cala ciąże wysokie😊
A dzus rano cos dziwnego / czułam czkawkę małego zamiast na gole to w gorze brzucha - zeczeksm sobie wkręcać ze nz pewno sie obrócił 🙁. Ale to chyba malo prawdopodobne na tym etapie, nie? Ruchy czuje tak jak wczesniej. A moze to nie byla czkawka, bo bardzo krotko trwała, tylko w takim razie co?Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja tradycyjnie dopiero wstalam. W nocy pobudek jak zwykle 4. Moj organizm chyba serio przygotowuje sie na Malucha i nocne karmienia, bo chodze spac o 1 i budze sie idealnie co 2 godziny - o 3,5,7,9. Co ciekawe, mimo takiego trybu jestem potem wzglednie wyspana, wchodze chyba w gleboki sen po kazdym zasnieciu na nowo, bo sni mi za kazdym razem inny sen.
Kurcze, Anhydra, to ja mam wieksze skurcze niz Ty, mimo ze wydaje mi sie, ze nie mam ich wcale! A masz juz odstawione calkowicie leki?
U mnie bole i ćmienie nabieraja na sile z dnia na dzien, jakbym nie brala duzo magnezu i luteiny to roznie by moglo byc. Mialam dzis sprzatac mieszkanie, ale troche sie zaczynam bac wiekszej aktywnosci 😳 A bylo tak pieknie tyle miesiecy...
Humorki u mnie sa, obrywa sie zwlaszcza mezowi i innym kierowcom jak jezdze po miescie😀 Za to w ciazy poprawily mi sie relacje z rodzicami, zawsze mielismy do siebie jakies drobne gleboko ukryte pretensje, a teraz jest mega spoczko 😊
OlaWi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jeszcze jedno, ta łuska babki jajowatej co Wam ostatnio wklejałam, naprawde dziala na wzdecia i problemy z wyproznianiem!
Ja biore duzo żelaza i bylo juz bardzo zle, lactulosum, smoothie, kiwi, sliwki nic nie pomagalo. A ten proszek pity 3 razy dziennie tak! Moze unikne jednak giga hemoroidow 😉Bobby29, Agagusia, kayama lubią tę wiadomość
-
werni wrote:Dziewczyny a jak z Waszymi hormonami ? Dziś rano mnie nosiło, chodziłam wkurzona a na wieczór chciało mi się płakać. Podobno w połogu jest jeszcze gorzej.
Ja jestem ogólnie bardziej wrażliwa i taka "miętka" emocjonalnie, ale nie mam wkurwów. Z tym, że ja nie miewam pmsa przed okresem.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Frida91 wrote:Dziewczyny czujecie jakąś różnice po masażu krocza? Ja po wczorajszym przytulaniu z mężem mam wrażenie że tam jest jeszcze ciasniej niż normalnie. Nic się za bardzo nie rozciagnelo... Nie mam pojęcia jak ta główka ma się tam zmieścić serio. Boję się nacięcia ale już sama nie wiem co będzie lepsze i jak to powinno wyglądać.
Ja co prawda nie masowalam krocza więc nie mam porównania, ale moje odczucia są takie same. Wydaje mi się że jestem tam jeszcze ciaśniejsza i zastanawialam się jak to dziecko stamtąd wyjdzie♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Kalija wrote:Drzewko zawstydz męża, idź do sklepu budowlanego po gładź szpachlową elastyczną (małe wiadereczko), małą szapachelkę i gąbeczkę do ścierania. Sama załatasz dziury! To naprawdę łatwe i nie wymaga żadnych umiejętności. Tylko nie nakładaj szpachli zbyt grubo byś nie miała za dużo do tarcia 😉
Kalija, zrobiłabym to i jestem przekonana, ze efekt był by zadowalający a mąż rzeczywiście zawstydzony. Ale ja trochę wyznaje zasada „nie umiesz - nie musisz” 😁. Coś czuje, ze po takim moim skutecznym szpachlowaniu terminy u małża by się jeszcze wydłużyły i robiłabym odtąd wszystkie tego typu fuchy 😅.plinka89, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość
[/url]