X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba taki dzień bo ja wczoraj zasnęłam normalnie, jakoś między 24 a 1, i zazwyczaj 8-9 wstaje, a dziś do 11 się kisilam lozku, i podsypialam i z każdą drzemka miałam nawet sny. Gdyby mnie kurier nie wykurzył z łóżka to spokojnie jeszcze bym leżała :) przyszło moje, chyba już ostatnie zamówienie z apteki. Po dorzuceniu do koszyka inhalatora po ostatniej akcji aktualne zamówienie było na >500pln 😱. W sumie w aptece zostawiłam >800pln, ale kupowałam tam i rzeczy do pielęgnacji, o te okołoporodowe dla mnie, ręczniki bambusowe z kapturkiem, no o sprzęty aspirator, termometr i inhalator. Więc w sumie niby spora kwota, ale z drugiej strony i zakupy zacne.

A wiecie wkurzyłam sie, bo zamawiałam w babyboom takie rzeczy jeszcze wyprawowe, jak przewijak itp. Oni wysłali paczke w poniedziałek. I już trzeci dzień jest w WER Warszawa. Denerwuje się bo paczka jest spora i specjalnie tak zamawiałam żeby mój mi odebrał w sobotę w żabie (wybierałam odbiór w punkcie) i jeszcze się okaże że nie przyjdzie.. Wtedy będę musiała chyba kogoś prosić żeby mi ta paczkę przyniósł z tej zabki :/ Miałyście może taka sytuacje? Cos można z tym zrobić żeby przyspieszyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 13:20

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, jestem zdziwiona , gdy ja zamawiałam z babyboom (już 2x) to paczki miałam w Żabce na 2 i 3 dzień. Wątpię by dało się przyspieszyć.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do wtórnych dziewic po cc :D Też miałam przez parę miesięcy taki sam problem z seksem jak wy.

Niebieska, trzymam kciuki.

Ja muszę wytrzymać jeszcze tydzień. Wtedy ciąża donoszona i kończę brać sterydy, więc spokojnie mogę rodzic i karmić. Przyznam, że mam już dość wielkiego brzucha i wstawiania w nocy 4 razy na siku. Mam nadzieję, że drugie będzie spać tak jak pierwsze i tylko 1 pobudka w ciągu nocy :D (przynajmniej do pół roku)

tb73vut14i57zd3c.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja umyłam wczoraj okna a dziś u mnie oczywiście leje😞 dalej mam lenia i jestem strasznie drażliwa.

Do tego wczoraj się dowiedziałam od cioci mojego męża, że teściowa przeżywała lata naszej bezdzietności twierdząc, że trafiła jej się wybrakowana synowa😳 Teściowa zawsze nas wspierała i nigdy mi nic takiego nie dała odczuć, wydaje mi się, że ciotka coś tu miesza. Mąż twierdzi , że rodzice nigdy nic takiego nie sugerowali i szczerze mnie lubią. Kurde no, po co mówić takie rzeczy ciezarnej ? 😒 hormony mi nie pomagają teraz...

Kalija- najwyraźniej to ciotka ma jakieś problemy z poziomem wrażliwości i doborem słów, skoro Tobie takie komentarze serwuje. Założę siè, że komentarz Twojej teściowej, że obecna ciąża jest "wyczekana" zamieniłaby, że słyszala od tesciowej, jak mówiła że "jesteś leniwa i każesz jej na wnuki czekać" 😂. Znam ten typ ludzi- coś na pograniczu społecznego Aspergera 😉 (bo o czysta złośliwosc bym nie podejrzewala) Jedyna rada- nie przejmować sie 😘.

Dziewczyny- ja też jestem już dzisiaj po solidnej drzemce 😁

Kalija lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po cc tak ciasno się robi? :O a jak jest po naturalnym? Wolałabym mieć uczucie ciasnoty niż worka na ziemniaki :P

• menka2 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po wizycie i czekałam na wieści w stylu :"o pięknie, już niedługo ..." za to usłyszałam, że nie ma co liczyć na szybkie rozwiązanie :( dzidzia wysoko, szyjka niby miękka ale nic szczególnego się z nią nie dzieje, no i już waży około 3300 (wiadomo może ważyć 3 kg ale równie dobrze 3,5 ...) ehh dołączam do grona które chcą już urodzić !!!! boje się wagi końcowej, tego że nie dam rady urodzić SN ... zamiast się cieszyć z wizyty że dzidziulek zdrowy, dorodny to ja bym się najchętniej rozpłakała ... ehh hormony ewidentnie! trzeba się wziąść w garść i wykorzystać ostatnie dwa (?!?) tygodnie ile się da ;)

p.s. i dołączam do grona GBS pozytywnych :/ w pierwszej ciąży był ujemny aż się zdziwiłam tym wynikiem teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 13:54

Sylvka, OlaWi, Niebieska Gwiazda, emi2016, werni, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się w takim razie rozgrzeszona w sprawie mojego dzisiejszego lenistwa i senności. Popijam kawę, ale nie sądzę żeby mi pomogła, bo już to czuję...
    Mnie też dzisiaj wyrwał kurier z łóżka i gdyby nie to na pewno ciagnęłabym dalej swój smoczy sen bez przerwy na śniadanie.

Przyszły piękne półki chmurki, wymagają skręcenia ale zapodam Wam jak cudnie będą się prezentować 😍 Już przymierzyłam do szarej ściany i jestem oczarowana. Nie mogę się doczekać kiedy dopniemy wszystko na ostatni guziki.
    33fb927c0d94.png

Misi@, Anhydra, kayama, emi2016, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    a ja po wizycie i czekałam na wieści w stylu :"o pięknie, już niedługo ..." za to usłyszałam, że nie ma co liczyć na szybkie rozwiązanie :( dzidzia wysoko, szyjka niby miękka ale nic szczególnego się z nią nie dzieje, no i już waży około 3300 (wiadomo może ważyć 3 kg ale równie dobrze 3,5 ...) ehh dołączam do grona które chcą już urodzić !!!! boje się wagi końcowej, tego że nie dam rady urodzić SN ... zamiast się cieszyć z wizyty że dzidziulek zdrowy, dorodny to ja bym się najchętniej rozpłakała ... ehh hormony ewidentnie! trzeba się wziąść w garść i wykorzystać ostatnie dwa (?!?) tygodnie ile się da ;)

p.s. i dołączam do grona GBS pozytywnych :/ w pierwszej ciąży był ujemny aż się zdziwiłam tym wynikiem teraz

Sorki za polubienie...to tak jak u mnie nastawiałam się na szybkie rozwiązanie a tu termin przesunął się o 3 dni :( u mnie też bez rewolucji, cisza i spokój. Szyjka wydłużona i zamknięta, skurczy zero, czop nie odchodzi.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• menka2 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    To po cc tak ciasno się robi? :O a jak jest po naturalnym? Wolałabym mieć uczucie ciasnoty niż worka na ziemniaki :P

chyba to nie kwestia porodu tyle co przy KP jest mega sucho co daje uczucie ciasności - mimo naturalnego porodu to od razu po połogu było ciasno/niewygodnie ... i niestety trwało to do momentu zakończenia KP ;/

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Sorki za polubienie...to tak jak u mnie nastawiałam się na szybkie rozwiązanie a tu termin przesunął się o 3 dni :( u mnie też bez rewolucji, cisza i spokój. Szyjka wydłużona i zamknięta, skurczy zero, czop nie odchodzi.

widzę, że jesteśmy na tym samym etapie ;) mi dziś lekarz chciał ustawić wizytę kolejną na 1 sierpnia - tak jak termin porodu ale mu powiedziałam, że nie mam mowy, maksymalnie za dwa tygodnie się widzimy i ma zdziałać wtedy cuda aby akcja się rozpoczęła - zamierzam rodzić jeszcze w lipcu :D

Sylvka, plinka89, emi2016 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    chyba to nie kwestia porodu tyle co przy KP jest mega sucho co daje uczucie ciasności - mimo naturalnego porodu to od razu po połogu było ciasno/niewygodnie ... i niestety trwało to do momentu zakończenia KP ;/

Ale to cały czas czy podczas seksu? Lubrykanty nie pomagają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też urodziłam sn i również długo było sucho i ciasno.
    Sylvka piękne chmurki gdzie je kupiłaś? 😍

Mi jutro mąż zawiesza w końcu karnisze w sypialni...Hehe 8 lat było bez, ale kupiłam takie ładne firanki dla dzieci ( ostatecznie będzie to teraz pokoj dzjeciecy), że nie daruje. ;)

• menka2 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ale to cały czas czy podczas seksu? Lubrykanty nie pomagają?

u mnie było cały czas a raczej do momentu powrotu owulacji czli ponad 1,5 roku ;/ ale też libido jest mniejsze - u mnie było zerowe niestety ...

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sucho trzeba znaleźć jakiś sposób, ale to ciasno przywraca mi nadzieję 😂🙈

Ania95, Anhydra, menka2, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi@ pokaż firanki🤩
    A jeśli chodzi o ramki to widziałam takie na allegro

Domi, jak tam, ogarnęłaś się czy dalej leniuchujesz jak większość z nas dzisiaj? 😄

dqprgu1royghdo7j.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a ja zerknęłam w kartę ciąży i wizyty 2 tyg. temu mam napisane, że szyjka 20%. Ćmienie ustąpiło, ale też ucinam już 2 drzemkę :P

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Na sucho trzeba znaleźć jakiś sposób, ale to ciasno przywraca mi nadzieję 😂🙈

Hehe mi też 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to „sucho” po porodzie to ponoć najlepiej zaopatrzyć sie w duża butelkę żelu do usg. Widziałam ostatnio w ziaji za ok 5zl całkiem sporą butlę 😎

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Bobby, jestem zdziwiona , gdy ja zamawiałam z babyboom (już 2x) to paczki miałam w Żabce na 2 i 3 dzień. Wątpię by dało się przyspieszyć.

Oni wysłali szybko, to w tej centrali już trzeci dzień lezy :/ byłam właśnie na poczcie zapytać czy da się jakoś interweniowac etc, ale niestety nic nie można z tym zrobić. Smuteczek.

Byłam też w aptece po letrox i kupowalam od razu lactulose, sztuk dwie. A pani aptekarska do mnie z poważną miną, czy nie za ciężko mi będzie z tymi syropami!? Ale śmiechłam, od razu mi się humor poprawił :) to się nazywa dbanie o ciężarne 😅 dobrze ze mnie nie widziała wychodzącej potem że sklepu z zakupami bo by na zawał jeszcze zeszła 😅

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Dołączam się do wtórnych dziewic po cc :D Też miałam przez parę miesięcy taki sam problem z seksem jak wy.

Hmmm ja nie wiem do której grupy mam sie zaliczyc, bo skonczylam na cc po dlugiej probie sn :P
    Ja to mialam problem po porodzie, ale raczej z nawilzeniem podczas seksu. Nie wiazalam tego nigdy z porodem, bo czytalam, chyba u Hafiji, ze jest to zwiazane z gospodarka hormonalną przy kp.

Co do pomiarow na usg - u mnie tez waga dzidzi na usg sie wahala sporo w zależności od przekroju, miedzy 2900 a 3200.

Ja tez dzis opadlam z sil...w ogole znowu czuje jakies takie napięcie w brzuchu, chocbym zaraz miala peknac :/

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ