X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba taki dzień bo ja wczoraj zasnęłam normalnie, jakoś między 24 a 1, i zazwyczaj 8-9 wstaje, a dziś do 11 się kisilam lozku, i podsypialam i z każdą drzemka miałam nawet sny. Gdyby mnie kurier nie wykurzył z łóżka to spokojnie jeszcze bym leżała :) przyszło moje, chyba już ostatnie zamówienie z apteki. Po dorzuceniu do koszyka inhalatora po ostatniej akcji aktualne zamówienie było na >500pln 😱. W sumie w aptece zostawiłam >800pln, ale kupowałam tam i rzeczy do pielęgnacji, o te okołoporodowe dla mnie, ręczniki bambusowe z kapturkiem, no o sprzęty aspirator, termometr i inhalator. Więc w sumie niby spora kwota, ale z drugiej strony i zakupy zacne.

A wiecie wkurzyłam sie, bo zamawiałam w babyboom takie rzeczy jeszcze wyprawowe, jak przewijak itp. Oni wysłali paczke w poniedziałek. I już trzeci dzień jest w WER Warszawa. Denerwuje się bo paczka jest spora i specjalnie tak zamawiałam żeby mój mi odebrał w sobotę w żabie (wybierałam odbiór w punkcie) i jeszcze się okaże że nie przyjdzie.. Wtedy będę musiała chyba kogoś prosić żeby mi ta paczkę przyniósł z tej zabki :/ Miałyście może taka sytuacje? Cos można z tym zrobić żeby przyspieszyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 13:20

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, jestem zdziwiona , gdy ja zamawiałam z babyboom (już 2x) to paczki miałam w Żabce na 2 i 3 dzień. Wątpię by dało się przyspieszyć.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do wtórnych dziewic po cc :D Też miałam przez parę miesięcy taki sam problem z seksem jak wy.

Niebieska, trzymam kciuki.

Ja muszę wytrzymać jeszcze tydzień. Wtedy ciąża donoszona i kończę brać sterydy, więc spokojnie mogę rodzic i karmić. Przyznam, że mam już dość wielkiego brzucha i wstawiania w nocy 4 razy na siku. Mam nadzieję, że drugie będzie spać tak jak pierwsze i tylko 1 pobudka w ciągu nocy :D (przynajmniej do pół roku)

tb73vut14i57zd3c.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja umyłam wczoraj okna a dziś u mnie oczywiście leje😞 dalej mam lenia i jestem strasznie drażliwa.

Do tego wczoraj się dowiedziałam od cioci mojego męża, że teściowa przeżywała lata naszej bezdzietności twierdząc, że trafiła jej się wybrakowana synowa😳 Teściowa zawsze nas wspierała i nigdy mi nic takiego nie dała odczuć, wydaje mi się, że ciotka coś tu miesza. Mąż twierdzi , że rodzice nigdy nic takiego nie sugerowali i szczerze mnie lubią. Kurde no, po co mówić takie rzeczy ciezarnej ? 😒 hormony mi nie pomagają teraz...

Kalija- najwyraźniej to ciotka ma jakieś problemy z poziomem wrażliwości i doborem słów, skoro Tobie takie komentarze serwuje. Założę siè, że komentarz Twojej teściowej, że obecna ciąża jest "wyczekana" zamieniłaby, że słyszala od tesciowej, jak mówiła że "jesteś leniwa i każesz jej na wnuki czekać" 😂. Znam ten typ ludzi- coś na pograniczu społecznego Aspergera 😉 (bo o czysta złośliwosc bym nie podejrzewala) Jedyna rada- nie przejmować sie 😘.

Dziewczyny- ja też jestem już dzisiaj po solidnej drzemce 😁

Kalija lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po cc tak ciasno się robi? :O a jak jest po naturalnym? Wolałabym mieć uczucie ciasnoty niż worka na ziemniaki :P

• menka2 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po wizycie i czekałam na wieści w stylu :"o pięknie, już niedługo ..." za to usłyszałam, że nie ma co liczyć na szybkie rozwiązanie :( dzidzia wysoko, szyjka niby miękka ale nic szczególnego się z nią nie dzieje, no i już waży około 3300 (wiadomo może ważyć 3 kg ale równie dobrze 3,5 ...) ehh dołączam do grona które chcą już urodzić !!!! boje się wagi końcowej, tego że nie dam rady urodzić SN ... zamiast się cieszyć z wizyty że dzidziulek zdrowy, dorodny to ja bym się najchętniej rozpłakała ... ehh hormony ewidentnie! trzeba się wziąść w garść i wykorzystać ostatnie dwa (?!?) tygodnie ile się da ;)

p.s. i dołączam do grona GBS pozytywnych :/ w pierwszej ciąży był ujemny aż się zdziwiłam tym wynikiem teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 13:54

Sylvka, OlaWi, Niebieska Gwiazda, emi2016, werni, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się w takim razie rozgrzeszona w sprawie mojego dzisiejszego lenistwa i senności. Popijam kawę, ale nie sądzę żeby mi pomogła, bo już to czuję...
    Mnie też dzisiaj wyrwał kurier z łóżka i gdyby nie to na pewno ciagnęłabym dalej swój smoczy sen bez przerwy na śniadanie.

Przyszły piękne półki chmurki, wymagają skręcenia ale zapodam Wam jak cudnie będą się prezentować 😍 Już przymierzyłam do szarej ściany i jestem oczarowana. Nie mogę się doczekać kiedy dopniemy wszystko na ostatni guziki.
    33fb927c0d94.png

Misi@, Anhydra, kayama, emi2016, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    a ja po wizycie i czekałam na wieści w stylu :"o pięknie, już niedługo ..." za to usłyszałam, że nie ma co liczyć na szybkie rozwiązanie :( dzidzia wysoko, szyjka niby miękka ale nic szczególnego się z nią nie dzieje, no i już waży około 3300 (wiadomo może ważyć 3 kg ale równie dobrze 3,5 ...) ehh dołączam do grona które chcą już urodzić !!!! boje się wagi końcowej, tego że nie dam rady urodzić SN ... zamiast się cieszyć z wizyty że dzidziulek zdrowy, dorodny to ja bym się najchętniej rozpłakała ... ehh hormony ewidentnie! trzeba się wziąść w garść i wykorzystać ostatnie dwa (?!?) tygodnie ile się da ;)

p.s. i dołączam do grona GBS pozytywnych :/ w pierwszej ciąży był ujemny aż się zdziwiłam tym wynikiem teraz

Sorki za polubienie...to tak jak u mnie nastawiałam się na szybkie rozwiązanie a tu termin przesunął się o 3 dni :( u mnie też bez rewolucji, cisza i spokój. Szyjka wydłużona i zamknięta, skurczy zero, czop nie odchodzi.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• menka2 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    To po cc tak ciasno się robi? :O a jak jest po naturalnym? Wolałabym mieć uczucie ciasnoty niż worka na ziemniaki :P

chyba to nie kwestia porodu tyle co przy KP jest mega sucho co daje uczucie ciasności - mimo naturalnego porodu to od razu po połogu było ciasno/niewygodnie ... i niestety trwało to do momentu zakończenia KP ;/

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Sorki za polubienie...to tak jak u mnie nastawiałam się na szybkie rozwiązanie a tu termin przesunął się o 3 dni :( u mnie też bez rewolucji, cisza i spokój. Szyjka wydłużona i zamknięta, skurczy zero, czop nie odchodzi.

widzę, że jesteśmy na tym samym etapie ;) mi dziś lekarz chciał ustawić wizytę kolejną na 1 sierpnia - tak jak termin porodu ale mu powiedziałam, że nie mam mowy, maksymalnie za dwa tygodnie się widzimy i ma zdziałać wtedy cuda aby akcja się rozpoczęła - zamierzam rodzić jeszcze w lipcu :D

Sylvka, plinka89, emi2016 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    chyba to nie kwestia porodu tyle co przy KP jest mega sucho co daje uczucie ciasności - mimo naturalnego porodu to od razu po połogu było ciasno/niewygodnie ... i niestety trwało to do momentu zakończenia KP ;/

Ale to cały czas czy podczas seksu? Lubrykanty nie pomagają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też urodziłam sn i również długo było sucho i ciasno.
    Sylvka piękne chmurki gdzie je kupiłaś? 😍

Mi jutro mąż zawiesza w końcu karnisze w sypialni...Hehe 8 lat było bez, ale kupiłam takie ładne firanki dla dzieci ( ostatecznie będzie to teraz pokoj dzjeciecy), że nie daruje. ;)

• menka2 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ale to cały czas czy podczas seksu? Lubrykanty nie pomagają?

u mnie było cały czas a raczej do momentu powrotu owulacji czli ponad 1,5 roku ;/ ale też libido jest mniejsze - u mnie było zerowe niestety ...

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sucho trzeba znaleźć jakiś sposób, ale to ciasno przywraca mi nadzieję 😂🙈

Ania95, Anhydra, menka2, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi@ pokaż firanki🤩
    A jeśli chodzi o ramki to widziałam takie na allegro

Domi, jak tam, ogarnęłaś się czy dalej leniuchujesz jak większość z nas dzisiaj? 😄

dqprgu1royghdo7j.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a ja zerknęłam w kartę ciąży i wizyty 2 tyg. temu mam napisane, że szyjka 20%. Ćmienie ustąpiło, ale też ucinam już 2 drzemkę :P

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Na sucho trzeba znaleźć jakiś sposób, ale to ciasno przywraca mi nadzieję 😂🙈

Hehe mi też 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to „sucho” po porodzie to ponoć najlepiej zaopatrzyć sie w duża butelkę żelu do usg. Widziałam ostatnio w ziaji za ok 5zl całkiem sporą butlę 😎

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Bobby, jestem zdziwiona , gdy ja zamawiałam z babyboom (już 2x) to paczki miałam w Żabce na 2 i 3 dzień. Wątpię by dało się przyspieszyć.

Oni wysłali szybko, to w tej centrali już trzeci dzień lezy :/ byłam właśnie na poczcie zapytać czy da się jakoś interweniowac etc, ale niestety nic nie można z tym zrobić. Smuteczek.

Byłam też w aptece po letrox i kupowalam od razu lactulose, sztuk dwie. A pani aptekarska do mnie z poważną miną, czy nie za ciężko mi będzie z tymi syropami!? Ale śmiechłam, od razu mi się humor poprawił :) to się nazywa dbanie o ciężarne 😅 dobrze ze mnie nie widziała wychodzącej potem że sklepu z zakupami bo by na zawał jeszcze zeszła 😅

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Dołączam się do wtórnych dziewic po cc :D Też miałam przez parę miesięcy taki sam problem z seksem jak wy.

Hmmm ja nie wiem do której grupy mam sie zaliczyc, bo skonczylam na cc po dlugiej probie sn :P
    Ja to mialam problem po porodzie, ale raczej z nawilzeniem podczas seksu. Nie wiazalam tego nigdy z porodem, bo czytalam, chyba u Hafiji, ze jest to zwiazane z gospodarka hormonalną przy kp.

Co do pomiarow na usg - u mnie tez waga dzidzi na usg sie wahala sporo w zależności od przekroju, miedzy 2900 a 3200.

Ja tez dzis opadlam z sil...w ogole znowu czuje jakies takie napięcie w brzuchu, chocbym zaraz miala peknac :/

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ