X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia321 wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie z mdlosciami?🙏
    Męczą mnie od samego rana całymi dniami. Słyszałam o imbirze ale sam jego zapach mnie odrzuca, o tym żeby jeść zanim wstanie się z łóżka, jedzenie częściej ale małych posiłków też nic nie daje już drugi tydzień jestem przykuta do łóżka bo tak mi źle 🤦‍♀️

Ja sobie nie radzę. Jak jest bardzo źle to po prostu idę zwymiotować 🤷‍♀️

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do braku snu idzie się przyzwyczaić 😅 ja zawsze byłam etatowym spiochem i bałam się jak to będzie, że pewnie dziecka w nocy nie usłyszę itd. ale 3 trymestr jest tak skonstruowany, że i tak mało co śpisz 😂😂 bo to brzuch przeszkadza, a to siku, dziecko akurat kopie Cię w żebra, także o. U nas Hania akurat nie ma problemu ze snem, czasami przy ząbkowaniu czy przy katarze zdarzały się gorsze noce, zobaczymy jak będzie teraz, czy też trafi się nam taki mały śpioch 🙏

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny na pocieszenie powiem, że też stresuje się tym samym. Brakiem snu i zmęczeniem i dojdzie mi jeszcze przedszkole od września. Okropnie się boję jak to ogarnę 🤦 Mój syn dalej nie przesypia nocy, ale i tak te nocki są lepsze niż były. Jeśli dwójka nie będzie mi spać to się załamie. Wystarczy, że starszy będzie chory i już sypie się nocka.

Ja miałam dwójkę poniżej 2 lat. Do starszego wstawał mąż, a młodszą ja miałam po prostu u siebie w łóżku, żeby się nie podnosić. Cycek do buzi i zasypiałam razem z nią 😁 i nawet się wysypialam. Syna do łóżka wzięłam jak miał dopiero pol roku (wcześniej wstawałam do łóżeczka i to była katorga, bo się potrafił budzić co godzinę).

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tak przerażona że coś może pójść nie tak z ciąża, że marzę o nieprzespanych nocach. 🙈
    Chociaż nigdy nie miałam z tym problemów.
    Gorzej przeraża mnie trauma z karmieniem... Mimo, że później było na prawdę na luziku to co przeżyłam w szpitalu to moje.
    I jak sobie przypomnę baby blues po porodzie... Ahhh straszne to było 😁

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Avaaa Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia321 wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie z mdlosciami?🙏
    Męczą mnie od samego rana całymi dniami. Słyszałam o imbirze ale sam jego zapach mnie odrzuca, o tym żeby jeść zanim wstanie się z łóżka, jedzenie częściej ale małych posiłków też nic nie daje już drugi tydzień jestem przykuta do łóżka bo tak mi źle 🤦‍♀️

Są specjalne gumy ale ja wiem czy pomagają, herbata z czerwonokrzewu np Rooibos (są różne wersje smakowe tez imbirowa)można kupić w aptece, ja kupiłam np w intermarche, to jest jedyna herbata, która w ogole mogę pic, wiec może i Tobie podpasuje, a tak szczerze to mam to samo, nigdy w życiu się tak złe nie czułam i tak długo, mdłości, wymioty, zawroty głowy, bol żołądka i zasłabnięcia, oprócz tego jadłowstręt jak tylko pomyśle o jedzeniu to aż mnie telepie, a jak nie zjem to żołądek boli cały czas, nawet w nocy. Tez tylko leze, nigdzie nie wychodzę, nawet mi się nie chce z nikim rozmawiać, bo nie mam siły. Liczę, ze przejdzie jak najszybciej. Już bym wolała urodzić i mieć nieprzespane noce, przez dziecko, a nie przez bol czy wymioty. Trzymaj się ❤️

DeLaCruz, Natalia321 lubią tę wiadomość

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ja miałam dwójkę poniżej 2 lat. Do starszego wstawał mąż, a młodszą ja miałam po prostu u siebie w łóżku, żeby się nie podnosić. Cycek do buzi i zasypiałam razem z nią 😁 i nawet się wysypialam. Syna do łóżka wzięłam jak miał dopiero pol roku (wcześniej wstawałam do łóżeczka i to była katorga, bo się potrafił budzić co godzinę).

Ja czasem się lapalam na zasypianiu z dzieckiem przy piersi w nocy, dlatego teraz planuje zakup łóżeczka dostawnego, żeby mieć dziecia bliżej w nocy.

Karoola, DeLaCruz, Malina330 lubią tę wiadomość

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Ja jestem tak przerażona że coś może pójść nie tak z ciąża, że marzę o nieprzespanych nocach. 🙈
    Chociaż nigdy nie miałam z tym problemów.
    Gorzej przeraża mnie trauma z karmieniem... Mimo, że później było na prawdę na luziku to co przeżyłam w szpitalu to moje.
    I jak sobie przypomnę baby blues po porodzie... Ahhh straszne to było 😁
    Mnie chyba od baby blues chroni pobyt w szpitalu po porodzie zawsze dłużej niż normalnie 7-14dni, wtedy w razie czego jest pomoc specjalistów i to wspomaga moje pozytywne myślenie :p

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:

My też spaliśmy z synem, też ratowałam się cycem do buzi i spałam dalej. Tylko przez pierwszy miesiąc wstawałam do łóżeczka, albo mąż go podawał i odnosił. Teraz sobie nie wyobrażam spania z noworodkiem, bo obawiam się że będzie nas czwórka w łóżku. Boję się, że młody zrobi krzywdę maleństwu🤦 Jakoś będziemy musieli się podzielić, obawiam się też wybuchu napięć między nami spowodowanych zmęczeniem i burzą hormonów. No nic... co ma być to będzie, może pozytywnie się zaskoczę i drugie będzie śpiącym aniołkiem w przeciwieństwie do starszego brata😁

DeLaCruz lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 00:56

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Ja czasem się lapalam na zasypianiu z dzieckiem przy piersi w nocy, dlatego teraz planuje zakup łóżeczka dostawnego, żeby mieć dziecia bliżej w nocy.
    Ja też i też mam zamiar kupić takie łóżeczko

sara9555 lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Mnie chyba od baby blues chroni pobyt w szpitalu po porodzie zawsze dłużej niż normalnie 7-14dni, wtedy w razie czego jest pomoc specjalistów i to wspomaga moje pozytywne myślenie :p
    No właśnie ja miałam najgorzej w szpitalu, jeszcze lekarka mnie dobiła że mnie nie wypuści jak nie będę karmić cyckiem.. W domu już było mi lepiej.

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce twardo cały czas wstawałam i odkładałam ją do łóżeczka. Jak będzie teraz, nie wiem 😅 Nie ukrywam jednak, że wizja nieprzespanych nocy mnie przeraża bo kiepsko to znosiłam. Szpital po porodzie to był dla mnie horror. Laktacja nie chciała wystartować, córka płakała dniami i nocami, a położne nie były skore do pomocy.

• antonna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Znowu pospalam z córką na drzemce 😄
    Wczoraj też odleciałam razem z nią.

Kurczę, ja się najbardziej boję znowu tego braku snu po urodzeniu dziecka. Moja mała już tak fajnie przesypia całe noce. A tu od nowa będą niesprzespane noce 🤯
    I nie będzie, że odeśpię w dzień, bo z dwójką 😂 Jak ja to przeżyję, to nie wiem
    To ja nie mam tego problemu, bo moja mlodsza corka wciaz sie budzi w nocy okolo cztery razy 🤣 Ale musze Ci powiedziec, ze o wiele lepiej znosilam nieprzespane noce orzy drugim dziecku niz przy pierwszym. Organizm juz zahartowany 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 17:10

DeLaCruz, Maybelle lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darinka wrote:
    Witajcie dziewczyny, można do Was dołączyć?
    Podczytuję Was od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałam odwagi pisać. Jestem już mamą 3 latki, a aktualnie wychodzi 11 tydzień z drugim skarbem, termin porodu wg miesiączki 3 sierpień, a wg usg 1. Ostatni raz bylam na wizycie 23 grudnia, wszystko było w porządku. Czuję się dużo gorzej niż w pierwszej ciąży, mam silne mdłości, i straszną niemoc, po prostu nie mam na nic siły, a każda najprostsza czynność to wyzwanie. A do tego wymagająca córka w domu. Jeszcze pracuje, ale 19 stycznia mam badania prenatalne i planuję iść na zwolnienie, ze względu na słabe samopoczucie i dość stresującą pracę.
    Dziewczyny, dzisiaj się zmartwiłam, wcześniej nie zgłębiłam tematu, zaufałam swojemu lekarzowi. Zresztą uważam, że jest bardzo dobrym specjalistą. Ale o co chodzi: robiłam glukozę na czczo i wyszło 93, lekarz powiedział, że w normie i nic z tym nie robiłam. Teraz po Waszych wypowiedziach jestem w strasznym stresie, bo okazuje się że mój wynik jest za wysoki, a ja jestem już w 11 tygodniu. Przejmuję się tym bardzo, już się naczytałam jakie skutki nieleczona cukrzyca może mieć dla dziecka i się podłamałam. Nie wiem co teraz robić, nie wiem czemu mój lekarz nie zwrócił na to uwagi, to dobry lekarz, ordynator ginekologii w szpitalu, prowadził mi pierwszą ciążę i zawsze był czujny i uważny.

Ja miałam 91,8 i mój tez mówił, że w normie. Ale i tak poszłam na krzywą, dla swojego świetego spokoju i posłuchałam rady jednej z Was - a mianowicie się najadłam wieczór przed - kanapka z szynką i orzechy :) i od razu cukier na czczo lepszy - 89,70 i reszta też ok. Nie stresuj się. Często dziewczyny nie wiedzą, że są w ciąży i do ginekologa idą dopiero w okolicy 10 tyg, także zrób test :)

Darinka lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    My też spaliśmy z synem, też ratowałam się cycem do buzi i spałam dalej. Tylko przez pierwszy miesiąc wstawałam do łóżeczka, albo mąż go podawał i odnosił. Teraz sobie nie wyobrażam spania z noworodkiem, bo obawiam się że będzie nas czwórka w łóżku. Boję się, że młody zrobi krzywdę maleństwu🤦 Jakoś będziemy musieli się podzielić, obawiam się też wybuchu napięć między nami spowodowanych zmęczeniem i burzą hormonów. No nic... co ma być to będzie, może pozytywnie się zaskoczę i drugie będzie śpiącym aniołkiem w przeciwieństwie do starszego brata😁

Moi starsi, więc łatwiejsza sytuacja, bo śpią w swoich pokojach. Znajdziecie sposób i dla Was, jakby nie było, kiedyś będzie przesypiać noce 😉

Sylvka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Malina330 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie rozważam łóżeczko dostawne, będzie blisko w nocy. Wczoraj i dzisiaj większość dnia przeleżałam. Jakoś tak mnie zmęczenie po sprzątaniu wzięło i nic nie robię 😅

A Wam jak weekend mija?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 17:42

0d1ys65ga8jc6hgm.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina330 wrote:
    Też właśnie rozważam łóżeczko dostawne, będzie blisko w nocy. Wczoraj i dzisiaj większość dnia przeleżałam. Jakoś tak mnie zmęczenie po sprzątaniu wzięło i nic nie robię 😅

A Wam jak weekend mija?

Mielismy dzis miec prawie 30 gosci, bo wyprawialismy roczek corki, ale wczoraj starsza wrocila z temperaturą z przedszkola i wszystko trzeba bylo przelozyc 🙈 Takze w waskim gronie zjedlismy obiad i tort 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 18:14

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Natalia321 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avaaa wrote:
    Są specjalne gumy ale ja wiem czy pomagają, herbata z czerwonokrzewu np Rooibos (są różne wersje smakowe tez imbirowa)można kupić w aptece, ja kupiłam np w intermarche, to jest jedyna herbata, która w ogole mogę pic, wiec może i Tobie podpasuje, a tak szczerze to mam to samo, nigdy w życiu się tak złe nie czułam i tak długo, mdłości, wymioty, zawroty głowy, bol żołądka i zasłabnięcia, oprócz tego jadłowstręt jak tylko pomyśle o jedzeniu to aż mnie telepie, a jak nie zjem to żołądek boli cały czas, nawet w nocy. Tez tylko leze, nigdzie nie wychodzę, nawet mi się nie chce z nikim rozmawiać, bo nie mam siły. Liczę, ze przejdzie jak najszybciej. Już bym wolała urodzić i mieć nieprzespane noce, przez dziecko, a nie przez bol czy wymioty. Trzymaj się ❤️
    Dziękuję, spróbuje tej herbaty chociaż bo ja jedyne co mogę wypić to woda. Czytałam o tych gmach ale one na bazie imbiru on niby pomaga ale u mnie działa odwrotnie.

• Malina330 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia321 wrote:
    Dziękuję, spróbuje tej herbaty chociaż bo ja jedyne co mogę wypić to woda. Czytałam o tych gmach ale one na bazie imbiru on niby pomaga ale u mnie działa odwrotnie.

Mi pomogła trochę cola 🙊

Natalia321 lubi tę wiadomość

0d1ys65ga8jc6hgm.png
  • Karo_lalala Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina330 wrote:

A Wam jak weekend mija?

Ppowiem Wam, że dzisiaj miałam jakieś 'okienko' - nic nie doskwierało pół dnia. Co za cudowne uczucie 😂 teraz wiadomo, trochę zjazd, ale i tak pfu, pfu całkiem ok!

thgfkw7icaham55v.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ