Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasik wrote:Pocieszylyscie mnie😊 przyjdzie i na nią pora, do 18 w pampersie chodzić nie będzie 😂 spróbuje ją sadzac jak selenne i zobaczymy. Może tak się uda, bo jak teraz pytam czy chce susiu to zawsze mówi nie, ucieka do pokoju i tam robi 🙉
Najlepszy sposób to dać dziecku czas. Ja miałam kupione majteczki i co jakiś czas przy zmianie pieluchy pytałam czy chce założyć majtki - odpowiedz chyba przez pół roku była: Nie! Nie naciskałam, nie wysadzałam, bo czytałam że to może narobić więcej szkody niż pożytku (w nawykowych zaparciach itd.) - pewnego dnia znów „tak o” zapytałam, czy chce majtki a ona, że tak. Odpieluchowała się w dwa dni. Pierwszego dnia 50% trafiało już do nocnika. Także gotowość dziecka i samo przyjdzie. W sumie jak ze wszystkim a co do nocnika to stosowałam może z tydzień (nie byłam w stanie czyścić nocnika z kupy 🙈) - od razu poleciałam po nakładkę i tak zostało
New Baby
Julia -
asienka30 wrote:Cześć Dziewczyny,
Pozwolicie, że dołączę do wątku? 😊
W skrócie:
Pierwsze dziecko po długiej walce i in vitro - córeczka ma 2 latka.
Druga ciąża - naturalna, totalny szok😉
Jesteśmy po wizycie serduszkowej, na ten moment wszystko wygląda ok, 8 tc.
Pozdrawiam i miłego dnia😊
bridagues Niestety nie mam wiedzy, ale wydaje mi się że jedno pominięcie dawki w takiej sytuacji szkody nie narobi 🤔bridagues, asienka30 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
antonna wrote:Super! Ja umowilam Nifty na srode/czwartek, a w poniedzialek mam USG prenatalne. Bedzie stresujacy tydzien 😱
Ja mam prenatalne w piątek, nie mogę się doczekać a jednocześnie umieram że strachu.
Ktoś jeszcze w przyszłym tygodniu? -
Ja mam prenatalne w środę, stres niesamowity. W pierwszej ciąży tak tego nie przeżywałam. Pierwszy raz od początku ciąży dziś czuję się zdecydowanie lepiej, mniejsze mdłości, zmęczenie jest, ale mimo wszystko jakby więcej energii we mnie wstąpiło. Mam nadzieję, że to początek lepszego samopoczucia, bo szczerze ostatnie tygodnie mnie mocno zmęczyły.
-
Jezu dziewczyny tak mnie boli dzisiaj w krzyżu, że już nie wiem jaką pozycję mam przyjąć. Czy to normalne na tym etapie? Zawsze mi się wydawało, że może boleć, ale jak brzuch jest już duży🤔 HELP bo zwariuję
-
Dziewczyny jak radzicie sobie z mdlosciami?🙏
Męczą mnie od samego rana całymi dniami. Słyszałam o imbirze ale sam jego zapach mnie odrzuca, o tym żeby jeść zanim wstanie się z łóżka, jedzenie częściej ale małych posiłków też nic nie daje już drugi tydzień jestem przykuta do łóżka bo tak mi źle 🤦♀️ -
Kira wrote:Jezu dziewczyny tak mnie boli dzisiaj w krzyżu, że już nie wiem jaką pozycję mam przyjąć. Czy to normalne na tym etapie? Zawsze mi się wydawało, że może boleć, ale jak brzuch jest już duży🤔 HELP bo zwariuję
Z tego co wiem, to już na wczesnym etapie ciąży może boleć kręgosłup w związku z rozciąganiem wiązadeł. Mnie boli na codzień, ale to już od ponad roku, taka pozostałość po dźwiganiu córci.
-
Maybelle wrote:Znowu pospalam z córką na drzemce 😄
Wczoraj też odleciałam razem z nią.
Kurczę, ja się najbardziej boję znowu tego braku snu po urodzeniu dziecka. Moja mała już tak fajnie przesypia całe noce. A tu od nowa będą niesprzespane noce 🤯
I nie będzie, że odeśpię w dzień, bo z dwójką 😂 Jak ja to przeżyję, to nie wiem
Ja też się boję braku snu, tym bardziej że moja córka zaczęła spać dopiero jak skończyła 3 lata, do tego czasu co noc były pobudki, raz więcej, raz mniej, ale jednak 3 lata nieprzespane nocki. Mam nadzieję, że drugie dziecko będzie łaskawsze;) -
Kurczę, ja się najbardziej boję znowu tego braku snu po urodzeniu dziecka. Moja mała już tak fajnie przesypia całe noce. A tu od nowa będą niesprzespane noce 🤯
-
Ja też się tego boję. Najgorzej jak jestem bardzo zmęczona po całym dniu, męczę się wtedy z zaśnięciem i o tym pomyślę to paniki dostaję. Chociaż już jestem wystarczająco wypoczęta- moje najmłodsze dziecko ma 4 lata, ale wiem jak było na początku :p teraz do tego mąż za granicą, przedszkole, szkoła, pies, zakupy, lekarze 🙃 -
sara9555 wrote:Ja też się tego boję. Najgorzej jak jestem bardzo zmęczona po całym dniu, męczę się wtedy z zaśnięciem i o tym pomyślę to paniki dostaję. Chociaż już jestem wystarczająco wypoczęta- moje najmłodsze dziecko ma 4 lata, ale wiem jak było na początku :p teraz do tego mąż za granicą, przedszkole, szkoła, pies, zakupy, lekarze 🙃
Dziewczyny na pocieszenie powiem, że też stresuje się tym samym. Brakiem snu i zmęczeniem i dojdzie mi jeszcze przedszkole od września. Okropnie się boję jak to ogarnę 🤦 Mój syn dalej nie przesypia nocy, ale i tak te nocki są lepsze niż były. Jeśli dwójka nie będzie mi spać to się załamie. Wystarczy, że starszy będzie chory i już sypie się nocka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 14:27
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja raczej kiepsko sypiam więc wstawanie do bobo mnie nie przeraża
Czy tylko ja dzisiaj zjadłabym konia z kopytami? 🤦🏻♀️ Nie mogę się nasycić, pierwszy raz...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak.