Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
salenne wrote:Nie no wiadomo. Nie do końca dobrze się wyraziłam. Jak brzuch jest bardzo duży no to to też ma wpływ, oczywiście. Jednak przy powiedzmy "standardowych" rozmiarach ciążowych raczej górę biorą geny. Ja byłam ogromna w pierwszej ciąży. Przytyłam 30kg, a rozstępów praktycznie brak. Choć wiadomo, zobaczymy co będzie teraz 😁👧 2017 ❤ 👶 2021
-
salenne wrote:Ja objawów typowo ciążowych też mam niewiele. Bolą mnie piersi i mam duże zapotrzebowanie na sen i w sumie tyle. Mój żołądek się buntuje i o ile mdłości nie mam to potrafię być okrutnie głodna, a żołądek nie chce nic przyjąć, jakby był pełny. To dopiero dramat. Burczy w brzuchu, a jeść nie można
Ja tez mam cos podobnego. Jestem glodna, ale na nic nie mam ochoty. Wszystko mnie obrzydza. Z woda tez tak mam, chce mi sie pic, ale w tym samym momencie, nie mam ochoty sie napic 🙈👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Właśnie wyszłam z wizyty 💜 okruszek ma 1,6 cm, ma głowę, brzuszek i zaczątki raczek i nóżek 😍 serduszko bije 150 uderzeń na minutę 💜
Lekarz założył mi kartę ciąży i powiedział, że ciąża jest już pewniejsza, bo mam skończone 8 tygodni, a do tego czasu wysypują się wady genetyczne letalne 🙏🏻
Także mam zlecone badania wirusowe i kolejna wizyta 25.01 - dwa dni przed pobraniem Nifty, żeby sprawdzić czy u okrucha wszystko w porządku 🤞🏻🙏🏻💜Sylvka, Lili90, Ani0nka, salenne, _Luna_, Bunia89, vesper, Anuszka28, antonna, Felinka94, loveforever1, Kasik, Maybelle, Aga007, Lexia, Różowa_90, a.ky.ska, puszek369, bridagues, GabaŻaba, golonat, kasha86 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
megson91 wrote:Właśnie wyszłam z wizyty 💜 okruszek ma 1,6 cm, ma głowę, brzuszek i zaczątki raczek i nóżek 😍 serduszko bije 150 uderzeń na minutę 💜
Lekarz założył mi kartę ciąży i powiedział, że ciąża jest już pewniejsza, bo mam skończone 8 tygodni, a do tego czasu wysypują się wady genetyczne letalne 🙏🏻
Także mam zlecone badania wirusowe i kolejna wizyta 25.01 - dwa dni przed pobraniem Nifty, żeby sprawdzić czy u okrucha wszystko w porządku 🤞🏻🙏🏻💜
Super 🥰 a co powiedział na te twardnienia?loveforever1, Aga007 lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja też po wizycie 🙂 Bąbel ma 2,75cm i wychodzi równo z datą OM. Także z czystym sumieniem umawiam się na prenatalne ☺️
Ani0nka, salenne, _Luna_, vesper, Anuszka28, antonna, Felinka94, loveforever1, Maybelle, Aga007, Lexia, megson91, Różowa_90, a.ky.ska, puszek369, bridagues, Kira, kasha86 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Jakasienka wrote:Mnie od 2,5 tygodnia też ciągle boli żołądek / ogólnie brzuch. Aczkolwiek nie jest aż tak tragicznie. W nocy spać mogę.
Mam nadzieję, że to normalne, ale w sumie nie konsultowałam. W pon. idę na USG to zapytam. -
megson91 wrote:Właśnie wyszłam z wizyty 💜 okruszek ma 1,6 cm, ma głowę, brzuszek i zaczątki raczek i nóżek 😍 serduszko bije 150 uderzeń na minutę 💜
Także mam zlecone badania wirusowe i kolejna wizyta 25.01 - dwa dni przed pobraniem Nifty, żeby sprawdzić czy u okrucha wszystko w porządku 🤞🏻🙏🏻💜
Super! Ja umowilam Nifty na srode/czwartek, a w poniedzialek mam USG prenatalne. Bedzie stresujacy tydzien 😱megson91, DeLaCruz lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Aga007 wrote:Avaaa: Nie jestem ekspertem, ale moze to wina diety ? Ja myslalam,ze zdrowo sie odzywiam, nigdy jakos szczegolnie mnie nie przyciagalo do lakoci i wyszla mi (praktycznie od poczatku ciazy) cukrzyca ciazowa,malo tego... mialam ponad 150 ketonow w moczu bylam w istnym szoku (mam 177cm wzrostu i waze 65kg). Moze organizm sie buntuje bo czegos mu brak ? I stad uczucie glodu... jezeli chcesz moge sie podzielic wytycznymi od swojej diabetolog jezeli chodzi o komponowanie posilkow
-
Jejku cudowne wiadomości dziewczyny!
Megson a co o tych stwardnieniach mówił lekarz?
Ja dziś brzuch wzdęty twardy az skóra ciągnie i gaaaazy 🤦🏻♀️ mam dość i facet też 🙈🤦🏻♀️🤢
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Super wieści z wizyt 🥰🥰 ale Wam zazdroszczę, już też bym chciała być po.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Salenne bez problemu ksiazeczka z ktorej korzystam jest online. Online masz nawet wielsza rozpiske produktow. Na stronce sa tez przykladowe jadlospisy w zakladce 'Zalecenia Zywieniowe'.
Podesle tutaj linki,moze komus jeszcze sie przyda:
ZASADY KOMPONOWANIA POSILKOW
https://www.slodkiemamy.edu.pl/zalecenia_zywieniowe/zasady_komponowania_posilkow/
PRODUKTY SKROBIOWE
https://www.slodkiemamy.edu.pl/zalecenia_zywieniowe/grupy_produktow/produkty_skrobiowe/
WARZYWA (nieskrobiowe i skrobiowe)
https://www.slodkiemamy.edu.pl/zalecenia_zywieniowe/grupy_produktow/warzywa/
OWOCE
https://www.slodkiemamy.edu.pl/zalecenia_zywieniowe/grupy_produktow/owoce/
PRODUKTY MLECZNE
https://www.slodkiemamy.edu.pl/zalecenia_zywieniowe/grupy_produktow/produkty_mleczne/
Mięso, ryby, drób, jaja, rośliny strączkowe
https://www.slodkiemamy.edu.pl/zalecenia_zywieniowe/grupy_produktow/mieso_ryby_drob_jaja_rosliny_straczkowe/
NASTIONA I ORZECHY
https://www.slodkiemamy.edu.pl/zalecenia_zywieniowe/grupy_produktow/nasiona_orzechy/
TLUSZCZE
https://www.slodkiemamy.edu.pl/zalecenia_zywieniowe/grupy_produktow/tluszcze/salenne, Mommy2, Różowa_90, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Na twardnienia macicy magne B6 forte 3x2 plus nospa forte doraźnie, maksymalnie 3x1 🥺
Powiedział, że na ten moment nic nie możemy poradzić 🥺06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
megson91 wrote:Na twardnienia macicy magne B6 forte 3x2 plus nospa forte doraźnie, maksymalnie 3x1 🥺
Powiedział, że na ten moment nic nie możemy poradzić 🥺megson91 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Cześć Dziewczyny,
Pozwolicie, że dołączę do wątku? 😊
W skrócie:
Pierwsze dziecko po długiej walce i in vitro - córeczka ma 2 latka.
Druga ciąża - naturalna, totalny szok😉
Jesteśmy po wizycie serduszkowej, na ten moment wszystko wygląda ok, 8 tc.
Pozdrawiam i miłego dnia😊DeLaCruz, bridagues, sara9555, Karoola, Felinka94, Lexia, salenne, megson91, Ani0nka, vesper, Różowa_90, loveforever1, Kira, Sylvka, puszek369, antonna, _Luna_, Lili90, Bunia89, kasha86 lubią tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
asienka30 wrote:Cześć Dziewczyny,
Pozwolicie, że dołączę do wątku? 😊
W skrócie:
Pierwsze dziecko po długiej walce i in vitro - córeczka ma 2 latka.
Druga ciąża - naturalna, totalny szok😉
Jesteśmy po wizycie serduszkowej, na ten moment wszystko wygląda ok, 8 tc.
Pozdrawiam i miłego dnia😊asienka30 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,