Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lili, czy ktoś kiedyś podejrzewał u Ciebie Adenomioze ? Mamy pęcherzyk, problemy z pierwsza ciąża (pisałaś o plakieniach kiedyś itp) ostatnio o tym czytałam. Moze poczytaj o tym, mam nadzieję, że to nie to, ale jeżeli w jakiś sposób się to przyda dla Ciebie to może warto znaleźć specjalistę, który to wykryje
-
KasiaCh wrote:Hej kochana, miło że o mnie pomyślałaś ❤️. U mnie ogólnie dobrze już, stresowałam się bardzo tymi krwawieniami ale z maluszkiem jest dobrze więc jestem spokojniejsza. Czekam na poniedziałkowe prenatalne ☺️. A co u Ciebie? Wiesz skąd te plamienia?
Edit. Odnośnie diety cukrzycowej. U mnie to jest jakiś cyrk. Insulina którą dostałam tak mi zbija cukier że mogę wszystko jeść. Muszę często sprawdzać poxiom cukru bo spada mi zbyt mocno od jakiegoś czasu. Kilka dni temu, pól godziny po podaniu insuliny cukier mi spadł do 45...Pisałam do swojej diabetolog ale zero odzewu i dodatkowo wizytę mi przełożyli. Zaczęliśmy z mężem na własną rękę odejmować po jednej jednostce bo to niebezpieczne zaczyna się robić. Póki co zeszliśmy z 7j na 5j.
Niestety nie zostało dokładnie stwierdzone skąd krawienie, ale najważniejsze że z maluchem jest ok. Ja mam prenatalne w piątek 🙊
Ewidentnie masz za dużą dawkę insuliny, dobrze że sobie zmniejszyłaś o 2 j.
Ja też mam refundowany Neoparin, cieżko mi idzie wstrzykiwanie. Bardziej boli niż fraxy którą miała wcześniej.
Najbardziej mnie dziwi, że w lecie nie miałam jej refundowanej (tzn miałam napisane, że jest zalecona) ale gin stwierdziła że mi nie przysługuje i płaciłam 100%
Lili tak bardzo mi przykro....❤️💔3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Lili90 wrote:Musze się z Wami pożegnać. Serduszko przestało bić 😭
Życzę Wam spokojnych ciąż.
Ja neoparin i luteina miałam darmowa juz od 4tc. Euthyrox też jest niby w tej grupie refundowanych dla ciężarnych, ale ja płaciłam 100%
Lili90 bardzo mi przykro... Trzymaj się
-
Lili90 wrote:Musze się z Wami pożegnać. Serduszko przestało bić 😭
Życzę Wam spokojnych ciąż.
Ja neoparin i luteina miałam darmowa juz od 4tc. Euthyrox też jest niby w tej grupie refundowanych dla ciężarnych, ale ja płaciłam 100%
Współczuję bardzo Trzymaj się ❤️
-
nick nieaktualnyNa ostatniej wizycie wyszło właśnie, że pecherzyk ciazowy jest za mały względem wielkości zarodka, już wtedy lekarz powiedział, że z tego względu szanse są 50 na 50. Na to nie można było w żaden sposób wpłynąć, jedynie czekać na rozwój sytuacji... I tak wszelkie leki podtrzymujące przyjmowałam.
Brałam pod uwagę, że to się tak skonczy, nawet bardziej niż pozytywny finał, ale na utratę dziecka nie da się przygotować.
Od poniedziałku miałam delikatne różowe plamienia i odstawiłam akard, wczoraj plamień więcej, a późnym wieczorem już krew. Po konsultacji że swoim lekarzem pojechał na izbę sprawdzić czy to napewno poronienie. Stwierdzili brak akcji serca i kazali w poniedziałek zgłosić się na zabieg. Mam mieszane uczucia co do zabiegu, jeżeli nie będzie nic złego się działo wolałabym samoistne oczyszczenie.
Puszek o tym jeszcze nie słyszałam, poczytam co to, na tą chwilę będę chciała zbadać jeszcze kariotyp. W pierwszej ciąży serce zatrzymało się w 7 tyg. Obawiam się, że to my mamy wadliwe geny... -
Lili90 wrote:Na ostatniej wizycie wyszło właśnie, że pecherzyk ciazowy jest za mały względem wielkości zarodka, już wtedy lekarz powiedział, że z tego względu szanse są 50 na 50. Na to nie można było w żaden sposób wpłynąć, jedynie czekać na rozwój sytuacji... I tak wszelkie leki podtrzymujące przyjmowałam.
Brałam pod uwagę, że to się tak skonczy, nawet bardziej niż pozytywny finał, ale na utratę dziecka nie da się przygotować.
Od poniedziałku miałam delikatne różowe plamienia i odstawiłam akard, wczoraj plamień więcej, a późnym wieczorem już krew. Po konsultacji że swoim lekarzem pojechał na izbę sprawdzić czy to napewno poronienie. Stwierdzili brak akcji serca i kazali w poniedziałek zgłosić się na zabieg. Mam mieszane uczucia co do zabiegu, jeżeli nie będzie nic złego się działo wolałabym samoistne oczyszczenie.
Puszek o tym jeszcze nie słyszałam, poczytam co to, na tą chwilę będę chciała zbadać jeszcze kariotyp. W pierwszej ciąży serce zatrzymało się w 7 tyg. Obawiam się, że to my mamy wadliwe geny...Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Lili trzymam kciuki aby wszystko poszło po Twojej myśli jak najszybciej i dużo siły dla Was, macie już zdrowego synusia wiec jestem o Was spokojna będzie dobrze ❤️
-
Lili90 wrote:Na ostatniej wizycie wyszło właśnie, że pecherzyk ciazowy jest za mały względem wielkości zarodka, już wtedy lekarz powiedział, że z tego względu szanse są 50 na 50. Na to nie można było w żaden sposób wpłynąć, jedynie czekać na rozwój sytuacji... I tak wszelkie leki podtrzymujące przyjmowałam.
Puszek o tym jeszcze nie słyszałam, poczytam co to, na tą chwilę będę chciała zbadać jeszcze kariotyp. W pierwszej ciąży serce zatrzymało się w 7 tyg. Obawiam się, że to my mamy wadliwe geny...
U mnie po stwierdzeniu braku akcji serca kazali czekać 2 tygodnie na rozwój sytuacji. W niedzielę byłam IP plamienie rozkręciło się do krawienia a w poniedziałek było już po wszystkim. Oczyscilam się samoistnie i udało się uniknąć zabiegu. Trzymam kciuki żeby w tym wszystkim chociaż ominęło Cię to czego nie chcesz ❤️ Na pocieszenie powiem, że mam stwierdzoną aberaccje w kariotypie i mam zdrowego synka tak jak Ty. Wierzę, że ta ciąża też jest zdrowa skoro do tego etapu przebiega bez problemowo. Także nawet z wadliwym kariotypem można się doczekać zdrowego potomstwa. Trzymam kciuki za Was i mocno przytulam w tym naprawdę trudnych chwilach ❤️❤️❤️3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Dziewczyny pomóżcie proszę, sprzatalam kuchnię i nagle dopadł mnie silny ból podbrzusza identyczny jak przy miesiączce. Leżę na kanapie i zwijam się z bolu. Martwię się co się dzieje. Czy to normalne ? Tak się zdarza? Jestem w 8 tygodniu..
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️ -
Lili nie wiem co powiedzieć, w takiej sytuacji niewiadomo co powiedzieć...
Jest mi cholernie przykro, aż mnie zabolało w środku....
Przytulam Cię mocno, życzę Ci aby wszystko było tak jakbyś chciała i żeby udało się szybko zajść w zdrową ciążę
Co do darmowych leków, dziś w aptece zdziwiłam się gdy dostałam za free Euthyrox..
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ilonkaa wrote:Dziewczyny pomóżcie proszę, sprzatalam kuchnię i nagle dopadł mnie silny ból podbrzusza identyczny jak przy miesiączce. Leżę na kanapie i zwijam się z bolu. Martwię się co się dzieje. Czy to normalne ? Tak się zdarza? Jestem w 8 tygodniu..
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak.