X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, czy ktoś kiedyś podejrzewał u Ciebie Adenomioze ? Mamy pęcherzyk, problemy z pierwsza ciąża (pisałaś o plakieniach kiedyś itp) ostatnio o tym czytałam. Moze poczytaj o tym, mam nadzieję, że to nie to, ale jeżeli w jakiś sposób się to przyda dla Ciebie to może warto znaleźć specjalistę, który to wykryje

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • GabaŻaba Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak słów. Lili przytulas. Trzymaj się jakoś 😔

m3sxs65g9htoyqae.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh wrote:
    Hej kochana, miło że o mnie pomyślałaś ❤️. U mnie ogólnie dobrze już, stresowałam się bardzo tymi krwawieniami ale z maluszkiem jest dobrze więc jestem spokojniejsza. Czekam na poniedziałkowe prenatalne ☺️. A co u Ciebie? Wiesz skąd te plamienia?

Edit. Odnośnie diety cukrzycowej. U mnie to jest jakiś cyrk. Insulina którą dostałam tak mi zbija cukier że mogę wszystko jeść. Muszę często sprawdzać poxiom cukru bo spada mi zbyt mocno od jakiegoś czasu. Kilka dni temu, pól godziny po podaniu insuliny cukier mi spadł do 45...Pisałam do swojej diabetolog ale zero odzewu i dodatkowo wizytę mi przełożyli. Zaczęliśmy z mężem na własną rękę odejmować po jednej jednostce bo to niebezpieczne zaczyna się robić. Póki co zeszliśmy z 7j na 5j.

Niestety nie zostało dokładnie stwierdzone skąd krawienie, ale najważniejsze że z maluchem jest ok. Ja mam prenatalne w piątek 🙊

Ewidentnie masz za dużą dawkę insuliny, dobrze że sobie zmniejszyłaś o 2 j.

Ja też mam refundowany Neoparin, cieżko mi idzie wstrzykiwanie. Bardziej boli niż fraxy którą miała wcześniej.
    Najbardziej mnie dziwi, że w lecie nie miałam jej refundowanej (tzn miałam napisane, że jest zalecona) ale gin stwierdziła że mi nie przysługuje i płaciłam 100%

Lili tak bardzo mi przykro....❤️💔

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Malina330 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Musze się z Wami pożegnać. Serduszko przestało bić 😭
    Życzę Wam spokojnych ciąż.

Ja neoparin i luteina miałam darmowa juz od 4tc. Euthyrox też jest niby w tej grupie refundowanych dla ciężarnych, ale ja płaciłam 100%

Lili90 bardzo mi przykro... Trzymaj się <3

0d1ys65ga8jc6hgm.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi bardzo Lili 😭

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Musze się z Wami pożegnać. Serduszko przestało bić 😭
    Życzę Wam spokojnych ciąż.

Ja neoparin i luteina miałam darmowa juz od 4tc. Euthyrox też jest niby w tej grupie refundowanych dla ciężarnych, ale ja płaciłam 100%

Współczuję bardzo :( Trzymaj się ❤️

34bw2n0a9897alzf.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a mialas wizytę teraz 14 stycznia i teraz, coś Cię zaniepokoiło?

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Karo_lalala Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili trzymaj się ciepło 😥

thgfkw7icaham55v.png
  • Kasik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili bardzo Ci współczuję. Przeczuwałaś coś? Miałaś jakieś objawy?

0d1yrjjg8bycqurj.png
    👧 12.2019
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili trzymaj się!

pierwsza ciąża: córeczka - sierpień 2022

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039
    28.05 jest serduszko! (6+1 z USG)

preg.png
  • Czarna32 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili przykro mi trzymaj się jakoś 😔

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, bardzo mi przykro.

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • Mirra Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily, bardzo mi przykro. Trzymaj się ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatniej wizycie wyszło właśnie, że pecherzyk ciazowy jest za mały względem wielkości zarodka, już wtedy lekarz powiedział, że z tego względu szanse są 50 na 50. Na to nie można było w żaden sposób wpłynąć, jedynie czekać na rozwój sytuacji... I tak wszelkie leki podtrzymujące przyjmowałam.
    Brałam pod uwagę, że to się tak skonczy, nawet bardziej niż pozytywny finał, ale na utratę dziecka nie da się przygotować.
    Od poniedziałku miałam delikatne różowe plamienia i odstawiłam akard, wczoraj plamień więcej, a późnym wieczorem już krew. Po konsultacji że swoim lekarzem pojechał na izbę sprawdzić czy to napewno poronienie. Stwierdzili brak akcji serca i kazali w poniedziałek zgłosić się na zabieg. Mam mieszane uczucia co do zabiegu, jeżeli nie będzie nic złego się działo wolałabym samoistne oczyszczenie.
    Puszek o tym jeszcze nie słyszałam, poczytam co to, na tą chwilę będę chciała zbadać jeszcze kariotyp. W pierwszej ciąży serce zatrzymało się w 7 tyg. Obawiam się, że to my mamy wadliwe geny...

• Karoola Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Na ostatniej wizycie wyszło właśnie, że pecherzyk ciazowy jest za mały względem wielkości zarodka, już wtedy lekarz powiedział, że z tego względu szanse są 50 na 50. Na to nie można było w żaden sposób wpłynąć, jedynie czekać na rozwój sytuacji... I tak wszelkie leki podtrzymujące przyjmowałam.
    Brałam pod uwagę, że to się tak skonczy, nawet bardziej niż pozytywny finał, ale na utratę dziecka nie da się przygotować.
    Od poniedziałku miałam delikatne różowe plamienia i odstawiłam akard, wczoraj plamień więcej, a późnym wieczorem już krew. Po konsultacji że swoim lekarzem pojechał na izbę sprawdzić czy to napewno poronienie. Stwierdzili brak akcji serca i kazali w poniedziałek zgłosić się na zabieg. Mam mieszane uczucia co do zabiegu, jeżeli nie będzie nic złego się działo wolałabym samoistne oczyszczenie.
    Puszek o tym jeszcze nie słyszałam, poczytam co to, na tą chwilę będę chciała zbadać jeszcze kariotyp. W pierwszej ciąży serce zatrzymało się w 7 tyg. Obawiam się, że to my mamy wadliwe geny...
    Mega mi przykro... Ja nie miałam zabiegu... Ale z perspektywy czasu wolałabym mieć... Długo u mnie to wszystko trwało... 3 miesiące nie było wiadomo co ze mną, beta nie spadała, były resztki. Jednak zaufałam lekarzowi że to było dla mnie najlepsze.

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili trzymam kciuki aby wszystko poszło po Twojej myśli jak najszybciej i dużo siły dla Was, macie już zdrowego synusia wiec jestem o Was spokojna będzie dobrze ❤️

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:

U mnie po stwierdzeniu braku akcji serca kazali czekać 2 tygodnie na rozwój sytuacji. W niedzielę byłam IP plamienie rozkręciło się do krawienia a w poniedziałek było już po wszystkim. Oczyscilam się samoistnie i udało się uniknąć zabiegu. Trzymam kciuki żeby w tym wszystkim chociaż ominęło Cię to czego nie chcesz ❤️ Na pocieszenie powiem, że mam stwierdzoną aberaccje w kariotypie i mam zdrowego synka tak jak Ty. Wierzę, że ta ciąża też jest zdrowa skoro do tego etapu przebiega bez problemowo. Także nawet z wadliwym kariotypem można się doczekać zdrowego potomstwa. Trzymam kciuki za Was i mocno przytulam w tym naprawdę trudnych chwilach ❤️❤️❤️

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie proszę, sprzatalam kuchnię i nagle dopadł mnie silny ból podbrzusza identyczny jak przy miesiączce. Leżę na kanapie i zwijam się z bolu. Martwię się co się dzieje. Czy to normalne ? Tak się zdarza? Jestem w 8 tygodniu..

ckais65gzcoqvzes.png

Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili nie wiem co powiedzieć, w takiej sytuacji niewiadomo co powiedzieć...
    Jest mi cholernie przykro, aż mnie zabolało w środku....
    Przytulam Cię mocno, życzę Ci aby wszystko było tak jakbyś chciała i żeby udało się szybko zajść w zdrową ciążę <3

Co do darmowych leków, dziś w aptece zdziwiłam się gdy dostałam za free Euthyrox..

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Dziewczyny pomóżcie proszę, sprzatalam kuchnię i nagle dopadł mnie silny ból podbrzusza identyczny jak przy miesiączce. Leżę na kanapie i zwijam się z bolu. Martwię się co się dzieje. Czy to normalne ? Tak się zdarza? Jestem w 8 tygodniu..
    Ilonka progesteron masz okej? Ja miałam silne skurcze ale odkąd biorę duphaston i magnez jest zdecydowanie lepiej. Niby progesteron miałam dobry ale zamiast wzrastać to przy trzecim pomiarze zaczął spadać

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ