X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron mam około 16 i dostałam w poniedziałek od lekarki luteinę dopochwowo i duphaston. Już przeszło, ale 20 min zwijalam się z bolu i dostałam biegunki. Ból był tak mocny, że już się zastanawiałam czy nie jechać do szpitala, ale całe szczęście ból ustal. Martwi mnie to co to było. 😔 Staraliśmy się o dzidzi 3 lata, tak bardzo nie chce go stracić. 😔

mo_Nika lubi tę wiadomość

ckais65gzcoqvzes.png

Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Progesteron mam około 16 i dostałam w poniedziałek od lekarki luteinę dopochwowo i duphaston. Już przeszło, ale 20 min zwijalam się z bolu i dostałam biegunki. Ból był tak mocny, że już się zastanawiałam czy nie jechać do szpitala, ale całe szczęście ból ustal. Martwi mnie to co to było. 😔 Staraliśmy się o dzidzi 3 lata, tak bardzo nie chce go stracić. 😔
    Może warto by to sprawdzić lub chociaż skonsultować? Generalnie bóle są normalne bo macica i wszystkie wiązadła się rozciągają. Mnie też bolało nawet czasem do tej pory coś szarpnie czy zakłuje. Też ból czuję przy pełnym pęcherzu a nawet przy zapełnionym jelicie 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka a miałaś też kiedyś taki ostry ból? Ja też do tej pory często odczuwałam bóle podbrzusza i jajników, ale nie takie ostre, przez które zwijalam się na kanapie. 😔

ckais65gzcoqvzes.png

• Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dziś jeansy ciążowe w H&M z 150 zł na 50zł przecenione.

Karoola, GabaŻaba, Ani0nka, Karo_lalala, Felinka94, Lexia, Malina330 lubią tę wiadomość

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili bardzo mi przykro. Trzymam kciuki, żebyś szybko zobaczyła znów dwie kreski na teście ❤️

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Kasik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka, ja też już jedne na promocje w hm kupiłam.
    Z dolegliwości od piątku boli mnie brzuch w okolicy pępka i promieniuje w dół. Nie wiem czy to jelita, żołądek czy co 🙉

0d1yrjjg8bycqurj.png
    👧 12.2019
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Felinka a miałaś też kiedyś taki ostry ból? Ja też do tej pory często odczuwałam bóle podbrzusza i jajników, ale nie takie ostre, przez które zwijalam się na kanapie. 😔
    Na aa początku w okolicach okresu. Az mi się robiło gorąco i w oczach czarno ale taki ból trwał max minute i puszczał
    A Ty teraz nie jesteś przypadkiem w okolicach kolejnego krwawienia? Ja normalnie miałabym dziś kolejny okres i właśnie mam takie lekkie dolegliwości

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa ja miałam parę tygodni coś podobnego. Obudziłam się nad ranem z silnym bólem brzucha, poszłam do toalety okazało się że to biegunka. W międzyczasie zaczęły się zawroty głowy, uderzenia gorąca, ciemno przed oczami. Skończyło się na jednorazowej akcji. Gdy położyłam się do łóżka, miałam jeszcze dreszcze, ale zasnęłam. później było ok.

Daj znać jak u Ciebie:)

pierwsza ciąża: córeczka - sierpień 2022

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039
    28.05 jest serduszko! (6+1 z USG)

preg.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak raz w ciąży która się nie utrzymała, ale było to na wczesnym etapie i nie wiem czy akurat miało związek z stratą czy samą ciążą 🤷 Bóle jajników, zasłabnięcie, ból brzucha, biegunka, zawroty głowy, wymioty, poty. Wszystko trwało parę minut...ale nie był to 8 tydzień, tylko pare dni po pozytywie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 10:05

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Andzia35 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Na ostatniej wizycie wyszło właśnie, że pecherzyk ciazowy jest za mały względem wielkości zarodka, już wtedy lekarz powiedział, że z tego względu szanse są 50 na 50. Na to nie można było w żaden sposób wpłynąć, jedynie czekać na rozwój sytuacji... I tak wszelkie leki podtrzymujące przyjmowałam.
    Brałam pod uwagę, że to się tak skonczy, nawet bardziej niż pozytywny finał, ale na utratę dziecka nie da się przygotować.
    Od poniedziałku miałam delikatne różowe plamienia i odstawiłam akard, wczoraj plamień więcej, a późnym wieczorem już krew. Po konsultacji że swoim lekarzem pojechał na izbę sprawdzić czy to napewno poronienie. Stwierdzili brak akcji serca i kazali w poniedziałek zgłosić się na zabieg. Mam mieszane uczucia co do zabiegu, jeżeli nie będzie nic złego się działo wolałabym samoistne oczyszczenie.
    Puszek o tym jeszcze nie słyszałam, poczytam co to, na tą chwilę będę chciała zbadać jeszcze kariotyp. W pierwszej ciąży serce zatrzymało się w 7 tyg. Obawiam się, że to my mamy wadliwe geny...
    Lili nie zakładaj wadliwych genów, wadliwe kariotypy zdarzają się naprawdę dość rzadko. Ja ze swoich doświadczeń sugeruje przebadać immunologie dokładnie. U mnie organizm odrzucał lub nie pozwalał rozwijać się zarodkowi właśnie z przyczyn immunologicznych. Po wdrożeniu odpowiedniego leczenia zaszłam w 1 cyklu i teraz już szczęśliwie prawie wchodze w 2 semestr. Dobra diagnostyka to podstawa sukcesu ;)

Lili90 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2cdpokqz.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 01:02

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pojechaliśmy wczoraj na izbę przyjęć, bo ból zaczął wracać i się mocno wystraszyliśmy.

Nie wiedziałam, że to jest tak że jak się jedzie na izbę przyjęć to wtedy trzeba zostać na obserwacji na min jedną dobę. :( Okazało się, że moje przeziębienie to nie przeziębienie tylko covid. A na USG serduszko bije ale jest jakiś krwiak.
    Najgorsze, że hormony mi tak buzują, że już mam podpuchnięte oczy od płaczu, bo tak mocno chcę do domu. Wczoraj lekarz mi powiedział, że będę musiała zostać min 3 dni..
    Czy mogę się wypisać prawnie sama na żądanie dzisiaj? Odkąd tu jestem to się gorzej czuje. W domu piłam syrop z cebuli, herbatki z miodem, robiłam płukanki na gardlo, a tutaj nie podają nic, żeby chorobę ugasić..

ckais65gzcoqvzes.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Dziewczyny, pojechaliśmy wczoraj na izbę przyjęć, bo ból zaczął wracać i się mocno wystraszyliśmy.

Nie wiedziałam, że to jest tak że jak się jedzie na izbę przyjęć to wtedy trzeba zostać na obserwacji na min jedną dobę. :( Okazało się, że moje przeziębienie to nie przeziębienie tylko covid. A na USG serduszko bije ale jest jakiś krwiak.
    Najgorsze, że hormony mi tak buzują, że już mam podpuchnięte oczy od płaczu, bo tak mocno chcę do domu. Wczoraj lekarz mi powiedział, że będę musiała zostać min 3 dni..
    Czy mogę się wypisać prawnie sama na żądanie dzisiaj? Odkąd tu jestem to się gorzej czuje. W domu piłam syrop z cebuli, herbatki z miodem, robiłam płukanki na gardlo, a tutaj nie podają nic, żeby chorobę ugasić..
    Zawsze można się wypisać na własne zadanie. Jednak, żebyś potem nie żałowała, gdyby cokolwiek się stało. Zdrówka. Wtedy zgłaszasz lekarzowi, że się chce wypisać jako covid plus musisz mieć transport ew ktoś musi Cie odebrać zazwyczaj max, który ma zwolnienie na to z kwarantanny. Ps gdyby się vos działo to musiałabyś dzwonic pp karetkę covidowa z domu.

Karoola lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:

Ale się narobiło 😥😥😥 myślę że najlepiej jak przetrwasz i zostaniesz.. Może ból jest jakoś związany z covidem..

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • studentka Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://forms.gle/4Lh1kaBqKdukdDaP9
    Dzień dobry, zwracam się z prośbą do kobiet w ciąży o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej, jest anonimowa i dobrowolna. Powinna zająć nie więcej niż 10 minut
    Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi 😊

• antonna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:

Może mąż moglby Ci dostarczyc paczke z tymi specyfikami? Jesli nie masz malych dzieci w domu to pobyt w szpitalu kilka dni nie jest jeszcze taki straszny. Zapytaj lekarza jakie widzi wskazania do tego, ze masz zostac. Moze chodzi o ten krwiak?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, przykro mi z powodu straty :( trzymaj się 😥😘

U mnie rodzinka poinformowana. Wszyscy się bardzo cieszą 😉 obecnie to na byle psiknięcie moja mama pyta, czy wszystko okej, co baaaardzo mnie irytuje. Mam nadzieję, że emocje trochę opadną i to minie. No i za jakiś czas się przeprowadzamy, także będzie spokojniej 💪🏻😉

Dziś za to czuję się beznadziejnie, od dwóch dni budzę się przed 5.00 i trudno mi ponownie zasnąć :/ dziś się udało i pospałam do 9.30, ale za to wstałam z bólem głowy- promieniującym od potylicy do czoła. Kawa trochę pomogła, ale dalej czuję tę głowę. Od wczoraj też apetyt niby na wiele rzeczy, ale jak dochodzi do jedzenia to zjem trochę i mi się odechciewa :/

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:

A Ty nie robiłaś testu na covid wcześniej ?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 robiłam w piatek test zakupiony w aptece i wyszedł negatywny.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie!

ckais65gzcoqvzes.png

• Karoola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    kasha86 robiłam w piatek test zakupiony w aptece i wyszedł negatywny.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie!
    To troszkę lipa, nie można ufać tym testom.

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ