X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam coś napisać, ale jeśli ktoś porównuję TVP do TVN to już ewidentny dowód na to, że żadne argumenty nie przemówią, także dzięki dziewczyny możecie mnie wykreślić z pierwszej strony bo do teorii płaskiej ziemi jeszcze mi daleko i nie zamierzam być tu obrażana przez osoby które mają inne zdanie. To tylko świadczy o tych osobach :) co w sumie wiele by tłumaczyło 🤔 także żegnam 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najśmieszniejsze, że przed ciążą w „dla ciebie” na instagramie często wyświetlało mi się jedzonko, bo lubiłam sobie poszukać jakiś nowych przepisów, spróbować czegoś innego i podpatrzeć. A teraz jak mi się pokazują zdjęcia jedzenia to scroluję szybciutko na coś innego 😂

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też we wtorek mam USG prenatalne, a potem wizytę u mojego lekarza w poniedziałek za tydzień. Krew też mi jutro pobierają ale ta ocena ryzyka będzie aż do 10 dni od badania !

Ani0nka, salenne, megson91 lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Która z Was wizytuje w następnym tygodniu? Ja wtorek 😄

Ja też wtorek o 13:30 💜

Ani0nka, salenne lubią tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson to chyba jesteś pierwsza, ja 17:45 :)

megson91 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, zostań proszę. To forum jest dla wsparcia. Wiadomo, że są różne opinie na różne tematy, szacunek należy się wszystkim. Każdy ma prawo do swojego.zdania. mam nadzieję, że jednak zmienisz zdanie i zostaiesz. Mamy przeżywać te mile chwilę i cieszyć się z naszych ciąż i maluszków:)

Karoola, Różowa_90 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 9 wtorek ;)

megson91, Ani0nka lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a słuchajcie jak to jest z tą zakrzepicą tak ogólnie ?
    Ja się tego boje najbardziej w całej tej ciąży i po :( mam generalnie problem wykryty w pierwszej ciąży z żyłami - krew w nodze mi się cofa zamiast iść w stronę serca. Na plus jest to, że jestem w miarę szczupła ale na minus to ze jestem bardzo wysoka (tak powiedział angiolog). Miałam zrobić zabieg na to, ale długo się wstrzymywałam. Flebolog kazał mi zabieg zrobić przed kolejna ciąża a angiolog u którego byłam powiedział, że mam zrobić ten zabieg po wszystkich ciążach, które planuje, bo żylaki wrócą na bank. No wiec zaszłam w ciąże a teraz od kilku dni bardzo boli mnie lewa noga. Szczególnie w nocy. I niestety wyszły mi takie wystające sine żylaki na nodze (wcześniej były mniejsze i nie wypukłe). Strasznie mnie to martwi. Spać przez to nie mogę. Noszę podkolanówki uciskowe w 1 klasie. Ale kiedyś lekarz zalecił mi klasę 2. Teraz jak kupowałam to inny powiedział, że mam kupić klasę 1, bo dwójki nie dam rady ubrać i to z brzuchem (ciążowym). Nie powinnam brać już clexane albo acard, że zminimalizować ryzyko zakrzepicy ? Co jeszcze mogłabym zrobić ? Któraś z Was ma podobne problemy?
    Wystraszyłam się tą historią o wózku po zakrzepicy i tej o zgonie po szczepieniu i zakrzepicy … :(

Karoola lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Czarna32 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪

GabaŻaba lubi tę wiadomość

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    a słuchajcie jak to jest z tą zakrzepicą tak ogólnie ?
    Ja się tego boje najbardziej w całej tej ciąży i po :( mam generalnie problem wykryty w pierwszej ciąży z żyłami - krew w nodze mi się cofa zamiast iść w stronę serca. Na plus jest to, że jestem w miarę szczupła ale na minus to ze jestem bardzo wysoka (tak powiedział angiolog). Miałam zrobić zabieg na to, ale długo się wstrzymywałam. Flebolog kazał mi zabieg zrobić przed kolejna ciąża a angiolog u którego byłam powiedział, że mam zrobić ten zabieg po wszystkich ciążach, które planuje, bo żylaki wrócą na bank. No wiec zaszłam w ciąże a teraz od kilku dni bardzo boli mnie lewa noga. Szczególnie w nocy. I niestety wyszły mi takie wystające sine żylaki na nodze (wcześniej były mniejsze i nie wypukłe). Strasznie mnie to martwi. Spać przez to nie mogę. Noszę podkolanówki uciskowe w 1 klasie. Ale kiedyś lekarz zalecił mi klasę 2. Teraz jak kupowałam to inny powiedział, że mam kupić klasę 1, bo dwójki nie dam rady ubrać i to z brzuchem (ciążowym). Nie powinnam brać już clexane albo acard, że zminimalizować ryzyko zakrzepicy ? Co jeszcze mogłabym zrobić ? Któraś z Was ma podobne problemy?
    Wystraszyłam się tą historią o wózku po zakrzepicy i tej o zgonie po szczepieniu i zakrzepicy … :(
    Na pewno warto być podmioty opieką flebologa. Niech zrobi Ci usg Doppler kończyn dolnych. Może być potrzeba pończoch uciskowych, czy pofilaktyka przeciwzakrzepowa clexanem.

kasha86 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Chciałam coś napisać, ale jeśli ktoś porównuję TVP do TVN to już ewidentny dowód na to, że żadne argumenty nie przemówią, także dzięki dziewczyny możecie mnie wykreślić z pierwszej strony bo do teorii płaskiej ziemi jeszcze mi daleko i nie zamierzam być tu obrażana przez osoby które mają inne zdanie. To tylko świadczy o tych osobach :) co w sumie wiele by tłumaczyło 🤔 także żegnam 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

Felinka sama pierwsza nazwałaś szczepienie się w ciąży "głupotą". Mimo, że wiele z nas to zrobiło bądź zamierza. To z takim samym odezwem się spotkałaś. A teraz piszesz o szacunku. Ja żadnej mojej pacjentki, która mi się dusiła przed covidowym pilnym cięciem nie nazwałam głupią.

Karoola, salenne, kasha86, puszek369, Ani0nka, Różowa_90, Malina330, a.ky.ska, Lexia, megson91 lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Na pewno warto być podmioty opieką flebologa. Niech zrobi Ci usg Doppler kończyn dolnych. Może być potrzeba pończoch uciskowych, czy pofilaktyka przeciwzakrzepowa clexanem.

No właśnie kazali mi zacząć od podkolanówek. Doppler mam 11.02. w lux med u angiologa (generalnie nie mają flebologa, ale ten angiolog wzbudził moje zaufanie i jakby sprawiał wrażenie, że nie jest z moimi żyłami tak źle jak opisał mi to wcześniej flebolog - prywatny). Jestem ciekawa co mi dadzą na ten ból:(
    Czyli clexane pomaga na tą zakrzepicę - w poprzedniej ciąży brałam miesiąc przed i miesiąc po cc.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama operacja zwiększa ryzyko zakrzepu
    Wtedy właśnie ważne zastrzyki szybka pioizacja, po 6-8 godzinach. Uciskowe podkolanki czy pończochy do operacji. Pamiętaj je zawsze warto założyć, żeby do operacji były.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Sama operacja zwiększa ryzyko zakrzepu
    Wtedy właśnie ważne zastrzyki szybka pioizacja, po 6-8 godzinach. Uciskowe podkolanki czy pończochy do operacji. Pamiętaj je zawsze warto założyć, żeby do operacji były.

No właśnie mówił mi o tym flebolog, że do porodu czy do cięcia w nich pójdę. A jak często to się zdarza? W sensie po operacji ta zakrzepica, jak się przyjmuje zastrzyki ? Z tą pionizacją to jestem ciekawa jak pójdzie, bo ostatnio próbowali mnie postawic na nogi właśnie jakoś wcześnie ale byłam tak naćpana lekami przeciwbólowymi, że nie dałam rady (nie przez ból a przez ten stan po tramalu i innych) - trafiłam na cudowną położną, która zwiększała mi dawki co jakiś czas 🙏🏻🙏🏻 Wstałam za drugim podejściem. Ale podobno przy drugiej cc jest łatwiej wstać (?)0

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    kasha86 robiłam w piatek test zakupiony w aptece i wyszedł negatywny.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie!
    Ilonkaa jak się czujesz?

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Karo_lalala Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prawda jest taka, że ginekolodzy rekomendują szczepionki mRNA dla kobiet w ciąży (oczywiście w odpowiednim momencie).
    Do nas należy wybór, czy chcemy to zrobić czy nie. Każdy bierze odpowiedzialność za siebie i swoje postępowanie. Tylko pamiętajmy, że teraz mamy jeszcze na pokładzie malucha/maluchy.
    Ja nie wyobrażam się nie szczepić. Szczególnie, gdy (odpukać) musiałabym wylądować teraz w szpitalu.

DeLaCruz, Malina330, a.ky.ska, bridagues, megson91 lubią tę wiadomość

thgfkw7icaham55v.png
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny <3 mogę dopytać jakie suplementy bierzecie ? Ja muszę kupować osobno kwas foliowy, jodi i witamine d3, jeszcze magne b6 3x dziennie. Suplementy kompaktowe zawierały w większości biotyne i moja tarczyca po tym różnie się zachowywała.

Moja gin jest zdania,że nie ma co przesadzać z suplementami, ale pytanie mam odnośnie omega 3. Staram się jeść ryby 2x w tygodniu... ale czasem zwyczajnie mnie odrzuca od mięsa i ryb :) koleżanka polecała omega 3 firmy kfd, ale w aptece kupiam firmy sfd (o tym samym składzie)... I zastanawiam się jak jest u Was, czy bierzecie dodatkowo? Czy stawiacie wylacznie na diete?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 21:58

16udvfxm4jo5afw5.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pisał jeszcze o stopach i powiększeniu się ich rozmiaru po ciąży. Na otuchę powiem, że ja normalnie mam rozm 41/42 (przy wzroście 1,85 cm). I bardzo się bałam, że zwiększy mi się rozmiar (bo i tak już mam problem z butami). Ale wszystkie buty, które miałam wcześniej pasują także mi rozmiar pozostał 🙏🏻 Także to nie jest reguła, że stopy będą większe :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Karo_lalala Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:
    Dziewczyny <3 mogę dopytać jakie suplementy bierzecie ? Ja muszę kupować osobno kwas foliowy, jodi i witamine d3. Suplementy kompaktowe zawierały w większości biotyne i moja tarczyca po tym różnie się zachowywała.

Moja gin jest zdania,że nie ma co przesadzać z suplementami, ale pytanie mam odnośnie omega 3. Staram się jeść ryby 2x w tygodniu... ale czasem zwyczajnie mnie odrzuca od mięsa i ryb :) koleżanka polecała omega 3 firmy kfd, ale w aptece kupiam firmy sfd (o tym samym składzie)... I zastanawiam się jak jest u Was, czy bierzecie dodatkowo? Czy stawiacie wylacznie na diete?
    Hej, suplementy zalecił mi ginekolog, podał kilka opcji, ja biorę Femibion 1, Pregne DHA i Asmag forte 3x1 + z rana euthyrox 112 🙃

Aga007 lubi tę wiadomość

thgfkw7icaham55v.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się stopy powiększyły po pierwszej ciąży z 39 na 41, ale po drugiej już nic 😜

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ