Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam coś napisać, ale jeśli ktoś porównuję TVP do TVN to już ewidentny dowód na to, że żadne argumenty nie przemówią, także dzięki dziewczyny możecie mnie wykreślić z pierwszej strony bo do teorii płaskiej ziemi jeszcze mi daleko i nie zamierzam być tu obrażana przez osoby które mają inne zdanie. To tylko świadczy o tych osobach co w sumie wiele by tłumaczyło 🤔 także żegnam 🙋🏻♀️🙋🏻♀️🙋🏻♀️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
A najśmieszniejsze, że przed ciążą w „dla ciebie” na instagramie często wyświetlało mi się jedzonko, bo lubiłam sobie poszukać jakiś nowych przepisów, spróbować czegoś innego i podpatrzeć. A teraz jak mi się pokazują zdjęcia jedzenia to scroluję szybciutko na coś innego 😂
-
Ani0nka wrote:Która z Was wizytuje w następnym tygodniu? Ja wtorek 😄
Ja też wtorek o 13:30 💜Ani0nka, salenne lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Felinka, zostań proszę. To forum jest dla wsparcia. Wiadomo, że są różne opinie na różne tematy, szacunek należy się wszystkim. Każdy ma prawo do swojego.zdania. mam nadzieję, że jednak zmienisz zdanie i zostaiesz. Mamy przeżywać te mile chwilę i cieszyć się z naszych ciąż i maluszków:)
Karoola, Różowa_90 lubią tę wiadomość
-
a słuchajcie jak to jest z tą zakrzepicą tak ogólnie ?
Ja się tego boje najbardziej w całej tej ciąży i po mam generalnie problem wykryty w pierwszej ciąży z żyłami - krew w nodze mi się cofa zamiast iść w stronę serca. Na plus jest to, że jestem w miarę szczupła ale na minus to ze jestem bardzo wysoka (tak powiedział angiolog). Miałam zrobić zabieg na to, ale długo się wstrzymywałam. Flebolog kazał mi zabieg zrobić przed kolejna ciąża a angiolog u którego byłam powiedział, że mam zrobić ten zabieg po wszystkich ciążach, które planuje, bo żylaki wrócą na bank. No wiec zaszłam w ciąże a teraz od kilku dni bardzo boli mnie lewa noga. Szczególnie w nocy. I niestety wyszły mi takie wystające sine żylaki na nodze (wcześniej były mniejsze i nie wypukłe). Strasznie mnie to martwi. Spać przez to nie mogę. Noszę podkolanówki uciskowe w 1 klasie. Ale kiedyś lekarz zalecił mi klasę 2. Teraz jak kupowałam to inny powiedział, że mam kupić klasę 1, bo dwójki nie dam rady ubrać i to z brzuchem (ciążowym). Nie powinnam brać już clexane albo acard, że zminimalizować ryzyko zakrzepicy ? Co jeszcze mogłabym zrobić ? Któraś z Was ma podobne problemy?
Wystraszyłam się tą historią o wózku po zakrzepicy i tej o zgonie po szczepieniu i zakrzepicy …Karoola lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:a słuchajcie jak to jest z tą zakrzepicą tak ogólnie ?
Ja się tego boje najbardziej w całej tej ciąży i po mam generalnie problem wykryty w pierwszej ciąży z żyłami - krew w nodze mi się cofa zamiast iść w stronę serca. Na plus jest to, że jestem w miarę szczupła ale na minus to ze jestem bardzo wysoka (tak powiedział angiolog). Miałam zrobić zabieg na to, ale długo się wstrzymywałam. Flebolog kazał mi zabieg zrobić przed kolejna ciąża a angiolog u którego byłam powiedział, że mam zrobić ten zabieg po wszystkich ciążach, które planuje, bo żylaki wrócą na bank. No wiec zaszłam w ciąże a teraz od kilku dni bardzo boli mnie lewa noga. Szczególnie w nocy. I niestety wyszły mi takie wystające sine żylaki na nodze (wcześniej były mniejsze i nie wypukłe). Strasznie mnie to martwi. Spać przez to nie mogę. Noszę podkolanówki uciskowe w 1 klasie. Ale kiedyś lekarz zalecił mi klasę 2. Teraz jak kupowałam to inny powiedział, że mam kupić klasę 1, bo dwójki nie dam rady ubrać i to z brzuchem (ciążowym). Nie powinnam brać już clexane albo acard, że zminimalizować ryzyko zakrzepicy ? Co jeszcze mogłabym zrobić ? Któraś z Was ma podobne problemy?
Wystraszyłam się tą historią o wózku po zakrzepicy i tej o zgonie po szczepieniu i zakrzepicy …
kasha86 lubi tę wiadomość
-
Felinka94 wrote:Chciałam coś napisać, ale jeśli ktoś porównuję TVP do TVN to już ewidentny dowód na to, że żadne argumenty nie przemówią, także dzięki dziewczyny możecie mnie wykreślić z pierwszej strony bo do teorii płaskiej ziemi jeszcze mi daleko i nie zamierzam być tu obrażana przez osoby które mają inne zdanie. To tylko świadczy o tych osobach co w sumie wiele by tłumaczyło 🤔 także żegnam 🙋🏻♀️🙋🏻♀️🙋🏻♀️
Felinka sama pierwsza nazwałaś szczepienie się w ciąży "głupotą". Mimo, że wiele z nas to zrobiło bądź zamierza. To z takim samym odezwem się spotkałaś. A teraz piszesz o szacunku. Ja żadnej mojej pacjentki, która mi się dusiła przed covidowym pilnym cięciem nie nazwałam głupią.Karoola, salenne, kasha86, puszek369, Ani0nka, Różowa_90, Malina330, a.ky.ska, Lexia, megson91 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
puszek369 wrote:Na pewno warto być podmioty opieką flebologa. Niech zrobi Ci usg Doppler kończyn dolnych. Może być potrzeba pończoch uciskowych, czy pofilaktyka przeciwzakrzepowa clexanem.
No właśnie kazali mi zacząć od podkolanówek. Doppler mam 11.02. w lux med u angiologa (generalnie nie mają flebologa, ale ten angiolog wzbudził moje zaufanie i jakby sprawiał wrażenie, że nie jest z moimi żyłami tak źle jak opisał mi to wcześniej flebolog - prywatny). Jestem ciekawa co mi dadzą na ten ból:(
Czyli clexane pomaga na tą zakrzepicę - w poprzedniej ciąży brałam miesiąc przed i miesiąc po cc.
New Baby
Julia -
puszek369 wrote:Sama operacja zwiększa ryzyko zakrzepu
Wtedy właśnie ważne zastrzyki szybka pioizacja, po 6-8 godzinach. Uciskowe podkolanki czy pończochy do operacji. Pamiętaj je zawsze warto założyć, żeby do operacji były.
No właśnie mówił mi o tym flebolog, że do porodu czy do cięcia w nich pójdę. A jak często to się zdarza? W sensie po operacji ta zakrzepica, jak się przyjmuje zastrzyki ? Z tą pionizacją to jestem ciekawa jak pójdzie, bo ostatnio próbowali mnie postawic na nogi właśnie jakoś wcześnie ale byłam tak naćpana lekami przeciwbólowymi, że nie dałam rady (nie przez ból a przez ten stan po tramalu i innych) - trafiłam na cudowną położną, która zwiększała mi dawki co jakiś czas 🙏🏻🙏🏻 Wstałam za drugim podejściem. Ale podobno przy drugiej cc jest łatwiej wstać (?)0
New Baby
Julia -
Dziewczyny prawda jest taka, że ginekolodzy rekomendują szczepionki mRNA dla kobiet w ciąży (oczywiście w odpowiednim momencie).
Do nas należy wybór, czy chcemy to zrobić czy nie. Każdy bierze odpowiedzialność za siebie i swoje postępowanie. Tylko pamiętajmy, że teraz mamy jeszcze na pokładzie malucha/maluchy.
Ja nie wyobrażam się nie szczepić. Szczególnie, gdy (odpukać) musiałabym wylądować teraz w szpitalu.DeLaCruz, Malina330, a.ky.ska, bridagues, megson91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mogę dopytać jakie suplementy bierzecie ? Ja muszę kupować osobno kwas foliowy, jodi i witamine d3, jeszcze magne b6 3x dziennie. Suplementy kompaktowe zawierały w większości biotyne i moja tarczyca po tym różnie się zachowywała.
Moja gin jest zdania,że nie ma co przesadzać z suplementami, ale pytanie mam odnośnie omega 3. Staram się jeść ryby 2x w tygodniu... ale czasem zwyczajnie mnie odrzuca od mięsa i ryb koleżanka polecała omega 3 firmy kfd, ale w aptece kupiam firmy sfd (o tym samym składzie)... I zastanawiam się jak jest u Was, czy bierzecie dodatkowo? Czy stawiacie wylacznie na diete?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 21:58
-
Ktoś pisał jeszcze o stopach i powiększeniu się ich rozmiaru po ciąży. Na otuchę powiem, że ja normalnie mam rozm 41/42 (przy wzroście 1,85 cm). I bardzo się bałam, że zwiększy mi się rozmiar (bo i tak już mam problem z butami). Ale wszystkie buty, które miałam wcześniej pasują także mi rozmiar pozostał 🙏🏻 Także to nie jest reguła, że stopy będą większe
New Baby
Julia -
Aga007 wrote:Dziewczyny mogę dopytać jakie suplementy bierzecie ? Ja muszę kupować osobno kwas foliowy, jodi i witamine d3. Suplementy kompaktowe zawierały w większości biotyne i moja tarczyca po tym różnie się zachowywała.
Moja gin jest zdania,że nie ma co przesadzać z suplementami, ale pytanie mam odnośnie omega 3. Staram się jeść ryby 2x w tygodniu... ale czasem zwyczajnie mnie odrzuca od mięsa i ryb koleżanka polecała omega 3 firmy kfd, ale w aptece kupiam firmy sfd (o tym samym składzie)... I zastanawiam się jak jest u Was, czy bierzecie dodatkowo? Czy stawiacie wylacznie na diete?Aga007 lubi tę wiadomość