Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga007 wrote:Dziewczyny mogę dopytać jakie suplementy bierzecie ? Ja muszę kupować osobno kwas foliowy, jodi i witamine d3. Suplementy kompaktowe zawierały w większości biotyne i moja tarczyca po tym różnie się zachowywała.
Moja gin jest zdania,że nie ma co przesadzać z suplementami, ale pytanie mam odnośnie omega 3. Staram się jeść ryby 2x w tygodniu... ale czasem zwyczajnie mnie odrzuca od mięsa i ryb koleżanka polecała omega 3 firmy kfd, ale w aptece kupiam firmy sfd (o tym samym składzie)... I zastanawiam się jak jest u Was, czy bierzecie dodatkowo? Czy stawiacie wylacznie na diete?Aga007 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Aga007 wrote:Dziewczyny mogę dopytać jakie suplementy bierzecie ? Ja muszę kupować osobno kwas foliowy, jodi i witamine d3. Suplementy kompaktowe zawierały w większości biotyne i moja tarczyca po tym różnie się zachowywała.
Moja gin jest zdania,że nie ma co przesadzać z suplementami, ale pytanie mam odnośnie omega 3. Staram się jeść ryby 2x w tygodniu... ale czasem zwyczajnie mnie odrzuca od mięsa i ryb koleżanka polecała omega 3 firmy kfd, ale w aptece kupiam firmy sfd (o tym samym składzie)... I zastanawiam się jak jest u Was, czy bierzecie dodatkowo? Czy stawiacie wylacznie na diete?
Pan tabletka ma fajny artykuł o suplementach w ciąży
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/Aga007, kasha86, Malina330, Lexia lubią tę wiadomość
-
Moja gin jest zdania,że nie ma co przesadzać z suplementami, ale pytanie mam odnośnie omega 3. Staram się jeść ryby 2x w tygodniu... ale czasem zwyczajnie mnie odrzuca od mięsa i ryb koleżanka polecała omega 3 firmy kfd, ale w aptece kupiam firmy sfd (o tym samym składzie)... I zastanawiam się jak jest u Was, czy bierzecie dodatkowo? Czy stawiacie wylacznie na diete?
Ja biorę DHA MAMA Premium i osobno będę brała Magne B6. W tych suplementach jest DHA. Ryb nie jem w ogóle, bo nie lubię (oprócz owoców morza: krewetki , kalmary). Nie biorę nic dodatkowo (przed ciążą piłam oleje ale teraz nie mogę).Aga007 lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:Ktoś pisał jeszcze o stopach i powiększeniu się ich rozmiaru po ciąży. Na otuchę powiem, że ja normalnie mam rozm 41/42 (przy wzroście 1,85 cm). I bardzo się bałam, że zwiększy mi się rozmiar (bo i tak już mam problem z butami). Ale wszystkie buty, które miałam wcześniej pasują także mi rozmiar pozostał 🙏🏻 Także to nie jest reguła, że stopy będą większe
kasha86 lubi tę wiadomość
-
A jaki bierzesz jod? Ja też biorę osobno kwas foliowy, osobno DHA, osobno witaminę D - szukam jeszcze jodu... Nie potrafię przełknąć dużych tabletek, w formie których są witaminy dla kobiet w ciąży 🙁 Szukam wszystkiego w formie kropel lub naprawdę malutkich tabletek... Niestety, nerwica przełyku...
Aga007 lubi tę wiadomość
-
Kasha heparyna stracza, czasem dlugo się ją podaje i w większych dawkach. Jak majy podjerzenie właśnie zakrzepicy to panie mają usg dsimery i inne badania;) najpoważniejsze to zakrzepica płucna to faktycznie Pani w ciąży leżała na oddziale, ale wszystko było oki i urodziła naturalnie.
kasha86 lubi tę wiadomość
-
Bridagues:baardzo lubie Pana Tabletke wlasnie wyprobowalam kilka polecanych, ale po jedym najbardziej kompaktowym (kwas foliowy,dha, d3, jod, żelazo) Poszło mi w kosmos żelazo Gorna granica była 35 a ja po miesiącu suplementowania miałam 42:O
Odnośnie omega 3 to czytałam,że w ciąży wystarczy zjeść np. 150g łososia 2x w tygodniu i zapotrzebowanie jest spełnione Pytam, bo skoro nie szkodzi a pomaga to nie rozumiem czemu gin nie sugerowała żeby właczyc do witamin ktore biore rowniez omega-3Malina330 lubi tę wiadomość
-
bridagues wrote:Zastanawiałam się czy chodziło o stopy procentowe w kredytach czy o stopy stopy 😂 nie mogę znaleźć tego posta teraz 😅. Jeśli chodzi o stopy stopy to z 39 urosły na 40 w poprzedniej ciąży. Mam nadzieję, że już więcej nie urosną. Te procentowe też by mogły nie rosnąć 🤭
Aaaa hahaha matko … może to nie chodziło o stopy stopy 🙈 ale skojarzyłam, że bałam się tego w pierwszej ciąży, więc pomyślałam od razu o tym 🤣 ale było coś tam o %% - tez nie mogłam znaleźć tego wpisubridagues lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
AM1606 wrote:A jaki bierzesz jod? Ja też biorę osobno kwas foliowy, osobno DHA, osobno witaminę D - szukam jeszcze jodu... Nie potrafię przełknąć dużych tabletek, w formie których są witaminy dla kobiet w ciąży 🙁 Szukam wszystkiego w formie kropel lub naprawdę malutkich tabletek... Niestety, nerwica przełyku...
Mam problemy z tarczycą i gin przepisała mi jodid (niestety jest tylko na recepte),wcześniej brałam kelp, ale w kelpie jest 150 jednostek a w jodid 200 i jodid ma maluteńkie tabletki -
AM1606 wrote:A jaki bierzesz jod? Ja też biorę osobno kwas foliowy, osobno DHA, osobno witaminę D - szukam jeszcze jodu... Nie potrafię przełknąć dużych tabletek, w formie których są witaminy dla kobiet w ciąży 🙁 Szukam wszystkiego w formie kropel lub naprawdę malutkich tabletek... Niestety, nerwica przełyku...
Aga007 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Moja gin też jest zdania, że za dużo witamin to niedobrze i nawet pokusiła się, że przez to Hania była tak dużym noworodkiem 🤷🏼♀️ w poprzedniej ciąży brałam prenatal Duo. Teraz jak narazie biorę tylko kwas foliowy, za jakiś czas zacznę łykać witaminy, bo teraz jeszcze po przeziębieniu widzę, że skóra w kącikach ust zrobiła się tak sucha, jakby zajady mialymi się zrobić🤦🏼♀️ także gdzieś już może czegoś brakuje, bo jak narazie mam dietę owocowo-warzywna, trochę pieczywa, od słodkiego odrzuciło na szczęście, bo z Hania nie znałam poziomu zaslodzenia, chyba cukier z paczki bym wyjadała i zagryzał słodka bułka i nawet by mnie nie zemdliło 😅
Niby mdłości nawet już przeszły, ale z apetytem dalej ciężko, chodzę i szukam sama nie wiem czego. Dzisiaj zjadłam chleb w jajku, na obiad fasolka szparagowa i teraz myślę czy coś jeszcze, ale w sumie na nic nie mam chęci 🙈 na wadze 2,5kg mniej, ale to w sumie dobrze, bo u mnie maluch ma z czego brać 😅Aga007 lubi tę wiadomość
-
Aga007 wrote:Mam problemy z tarczycą i gin przepisała mi jodid (niestety jest tylko na recepte),wcześniej brałam kelp, ale w kelpie jest 150 jednostek a w jodid 200 i jodid ma maluteńkie tabletki
Właśnie dziś znalazłam wodę mineralną Ustronianka z jodem, która rzekomo zawiera 150 jednostek w butelce... Hmmm... Ile w tym prawdy 🤷🏼♀️ Zastanawiam się jednak, czy jeżeli jest to rzetelna wartość i informacja, to wypicie takiej butelki dziennie przy braku problemów z tarczyca wystarczy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 22:00
Aga007 lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Kasha heparyna stracza, czasem dlugo się ją podaje i w większych dawkach. Jak majy podjerzenie właśnie zakrzepicy to panie mają usg dsimery i inne badania;) najpoważniejsze to zakrzepica płucna to faktycznie Pani w ciąży leżała na oddziale, ale wszystko było oki i urodziła naturalnie.
Oj to dobrze .. więcej pozytywnych historii i pozytywnych zakończeń poproszę
Tak, d-dimery miałam tak bardzo podwyższone, że aż dostałam telefon z labolatorium i pani zaczęła od słów: tylko proszę się nie denerwować, miałam 1886,0 ng/ml (norma:0-500). Ale w ciąży podobno mogą być tak podwyższone.
New Baby
Julia