X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:
    Dziewczyny <3 mogę dopytać jakie suplementy bierzecie ? Ja muszę kupować osobno kwas foliowy, jodi i witamine d3. Suplementy kompaktowe zawierały w większości biotyne i moja tarczyca po tym różnie się zachowywała.

Moja gin jest zdania,że nie ma co przesadzać z suplementami, ale pytanie mam odnośnie omega 3. Staram się jeść ryby 2x w tygodniu... ale czasem zwyczajnie mnie odrzuca od mięsa i ryb :) koleżanka polecała omega 3 firmy kfd, ale w aptece kupiam firmy sfd (o tym samym składzie)... I zastanawiam się jak jest u Was, czy bierzecie dodatkowo? Czy stawiacie wylacznie na diete?
    Ja biorę pregna plus bez żelaza plus dha i czasami dodatkową Wit d

Aga007 lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • bridagues Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:
    Dziewczyny <3 mogę dopytać jakie suplementy bierzecie ? Ja muszę kupować osobno kwas foliowy, jodi i witamine d3. Suplementy kompaktowe zawierały w większości biotyne i moja tarczyca po tym różnie się zachowywała.

Moja gin jest zdania,że nie ma co przesadzać z suplementami, ale pytanie mam odnośnie omega 3. Staram się jeść ryby 2x w tygodniu... ale czasem zwyczajnie mnie odrzuca od mięsa i ryb :) koleżanka polecała omega 3 firmy kfd, ale w aptece kupiam firmy sfd (o tym samym składzie)... I zastanawiam się jak jest u Was, czy bierzecie dodatkowo? Czy stawiacie wylacznie na diete?
    Ja biorę MamaDHA Premium+. Aktualnie dietę mam teraz mega ubogą 🤭.
    Pan tabletka ma fajny artykuł o suplementach w ciąży
    https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

Aga007, kasha86, Malina330, Lexia lubią tę wiadomość

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • DeLaCruz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Prenatal uno i dha

Aga007, Ani0nka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:

Ja biorę DHA MAMA Premium i osobno będę brała Magne B6. W tych suplementach jest DHA. Ryb nie jem w ogóle, bo nie lubię (oprócz owoców morza: krewetki , kalmary). Nie biorę nic dodatkowo (przed ciążą piłam oleje ale teraz nie mogę).

Aga007 lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ktoś pisał jeszcze o stopach i powiększeniu się ich rozmiaru po ciąży. Na otuchę powiem, że ja normalnie mam rozm 41/42 (przy wzroście 1,85 cm). I bardzo się bałam, że zwiększy mi się rozmiar (bo i tak już mam problem z butami). Ale wszystkie buty, które miałam wcześniej pasują także mi rozmiar pozostał 🙏🏻 Także to nie jest reguła, że stopy będą większe :)
    Zastanawiałam się czy chodziło o stopy procentowe w kredytach czy o stopy stopy 😂 nie mogę znaleźć tego posta teraz 😅. Jeśli chodzi o stopy stopy to z 39 urosły na 40 w poprzedniej ciąży. Mam nadzieję, że już więcej nie urosną. Te procentowe też by mogły nie rosnąć 🤭

kasha86 lubi tę wiadomość

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 01:03

Aga007 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Mi się stopy powiększyły po pierwszej ciąży z 39 na 41, ale po drugiej już nic 😜

Jeju to ja bym miała 44!! Boże oby nie ;)) w ogóle butów nie znajdę 🙈 a to mój duży kompleks 💁🏼‍♀️

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:

A jaki bierzesz jod? Ja też biorę osobno kwas foliowy, osobno DHA, osobno witaminę D - szukam jeszcze jodu... Nie potrafię przełknąć dużych tabletek, w formie których są witaminy dla kobiet w ciąży 🙁 Szukam wszystkiego w formie kropel lub naprawdę malutkich tabletek... Niestety, nerwica przełyku...

Aga007 lubi tę wiadomość

c55fikgnknyzdjqy.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha heparyna stracza, czasem dlugo się ją podaje i w większych dawkach. Jak majy podjerzenie właśnie zakrzepicy to panie mają usg dsimery i inne badania;) najpoważniejsze to zakrzepica płucna to faktycznie Pani w ciąży leżała na oddziale, ale wszystko było oki i urodziła naturalnie.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridagues:baardzo lubie Pana Tabletke :) wlasnie wyprobowalam kilka polecanych, ale po jedym najbardziej kompaktowym (kwas foliowy,dha, d3, jod, żelazo) Poszło mi w kosmos żelazo :D Gorna granica była 35 a ja po miesiącu suplementowania miałam 42:O

Odnośnie omega 3 to czytałam,że w ciąży wystarczy zjeść np. 150g łososia 2x w tygodniu i zapotrzebowanie jest spełnione :) Pytam, bo skoro nie szkodzi a pomaga to nie rozumiem czemu gin nie sugerowała żeby właczyc do witamin ktore biore rowniez omega-3 :)

Malina330 lubi tę wiadomość

16udvfxm4jo5afw5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz biorę pregna ( dostalam.zapas u ginekologa), a tak mam mama dha

Aga007 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bridagues wrote:
    Zastanawiałam się czy chodziło o stopy procentowe w kredytach czy o stopy stopy 😂 nie mogę znaleźć tego posta teraz 😅. Jeśli chodzi o stopy stopy to z 39 urosły na 40 w poprzedniej ciąży. Mam nadzieję, że już więcej nie urosną. Te procentowe też by mogły nie rosnąć 🤭

Aaaa hahaha matko … może to nie chodziło o stopy stopy 🙈 ale skojarzyłam, że bałam się tego w pierwszej ciąży, więc pomyślałam od razu o tym 🤣 ale było coś tam o %% - tez nie mogłam znaleźć tego wpisu :)

bridagues lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AM1606 wrote:
    A jaki bierzesz jod? Ja też biorę osobno kwas foliowy, osobno DHA, osobno witaminę D - szukam jeszcze jodu... Nie potrafię przełknąć dużych tabletek, w formie których są witaminy dla kobiet w ciąży 🙁 Szukam wszystkiego w formie kropel lub naprawdę malutkich tabletek... Niestety, nerwica przełyku...

Mam problemy z tarczycą i gin przepisała mi jodid (niestety jest tylko na recepte),wcześniej brałam kelp, ale w kelpie jest 150 jednostek a w jodid 200 i jodid ma maluteńkie tabletki :)

16udvfxm4jo5afw5.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AM1606 wrote:
    Pregna plus jest malusie

Aga007 lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:

Moja gin też jest zdania, że za dużo witamin to niedobrze i nawet pokusiła się, że przez to Hania była tak dużym noworodkiem 🤷🏼‍♀️ w poprzedniej ciąży brałam prenatal Duo. Teraz jak narazie biorę tylko kwas foliowy, za jakiś czas zacznę łykać witaminy, bo teraz jeszcze po przeziębieniu widzę, że skóra w kącikach ust zrobiła się tak sucha, jakby zajady mialymi się zrobić🤦🏼‍♀️ także gdzieś już może czegoś brakuje, bo jak narazie mam dietę owocowo-warzywna, trochę pieczywa, od słodkiego odrzuciło na szczęście, bo z Hania nie znałam poziomu zaslodzenia, chyba cukier z paczki bym wyjadała i zagryzał słodka bułka i nawet by mnie nie zemdliło 😅

Niby mdłości nawet już przeszły, ale z apetytem dalej ciężko, chodzę i szukam sama nie wiem czego. Dzisiaj zjadłam chleb w jajku, na obiad fasolka szparagowa i teraz myślę czy coś jeszcze, ale w sumie na nic nie mam chęci 🙈 na wadze 2,5kg mniej, ale to w sumie dobrze, bo u mnie maluch ma z czego brać 😅

Aga007 lubi tę wiadomość

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:
    Mam problemy z tarczycą i gin przepisała mi jodid (niestety jest tylko na recepte),wcześniej brałam kelp, ale w kelpie jest 150 jednostek a w jodid 200 i jodid ma maluteńkie tabletki :)

Właśnie dziś znalazłam wodę mineralną Ustronianka z jodem, która rzekomo zawiera 150 jednostek w butelce... Hmmm... Ile w tym prawdy 🤷🏼‍♀️ Zastanawiam się jednak, czy jeżeli jest to rzetelna wartość i informacja, to wypicie takiej butelki dziennie przy braku problemów z tarczyca wystarczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 22:00

Aga007 lubi tę wiadomość

c55fikgnknyzdjqy.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Kasha heparyna stracza, czasem dlugo się ją podaje i w większych dawkach. Jak majy podjerzenie właśnie zakrzepicy to panie mają usg dsimery i inne badania;) najpoważniejsze to zakrzepica płucna to faktycznie Pani w ciąży leżała na oddziale, ale wszystko było oki i urodziła naturalnie.

Oj to dobrze .. więcej pozytywnych historii i pozytywnych zakończeń poproszę :)
    Tak, d-dimery miałam tak bardzo podwyższone, że aż dostałam telefon z labolatorium i pani zaczęła od słów: tylko proszę się nie denerwować, miałam 1886,0 ng/ml (norma:0-500). Ale w ciąży podobno mogą być tak podwyższone.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 01:03

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Jeju to ja bym miała 44!! Boże oby nie ;)) w ogóle butów nie znajdę 🙈 a to mój duży kompleks 💁🏼‍♀️

Tylko, że ja mam 161cm wzrostu 🤣

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Pregna plus jest malusie

Jak bardzo malusie? 🙂🙂🙂

c55fikgnknyzdjqy.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ