X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:
    Dziewczyny <3 mogę dopytać jakie suplementy bierzecie ? Ja muszę kupować osobno kwas foliowy, jodi i witamine d3. Suplementy kompaktowe zawierały w większości biotyne i moja tarczyca po tym różnie się zachowywała.

Moja gin jest zdania,że nie ma co przesadzać z suplementami, ale pytanie mam odnośnie omega 3. Staram się jeść ryby 2x w tygodniu... ale czasem zwyczajnie mnie odrzuca od mięsa i ryb :) koleżanka polecała omega 3 firmy kfd, ale w aptece kupiam firmy sfd (o tym samym składzie)... I zastanawiam się jak jest u Was, czy bierzecie dodatkowo? Czy stawiacie wylacznie na diete?
    Ja biorę pregna plus bez żelaza plus dha i czasami dodatkową Wit d

Aga007 lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r
    2021- 2024 ciąże biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
    Zmiana leczenia
    Szczepienia limfocytami !
    + doszedł czynnik męski - Morfologia 0%—1%
  • bridagues Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:
    Dziewczyny <3 mogę dopytać jakie suplementy bierzecie ? Ja muszę kupować osobno kwas foliowy, jodi i witamine d3. Suplementy kompaktowe zawierały w większości biotyne i moja tarczyca po tym różnie się zachowywała.

Moja gin jest zdania,że nie ma co przesadzać z suplementami, ale pytanie mam odnośnie omega 3. Staram się jeść ryby 2x w tygodniu... ale czasem zwyczajnie mnie odrzuca od mięsa i ryb :) koleżanka polecała omega 3 firmy kfd, ale w aptece kupiam firmy sfd (o tym samym składzie)... I zastanawiam się jak jest u Was, czy bierzecie dodatkowo? Czy stawiacie wylacznie na diete?
    Ja biorę MamaDHA Premium+. Aktualnie dietę mam teraz mega ubogą 🤭.
    Pan tabletka ma fajny artykuł o suplementach w ciąży
    https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

Aga007, kasha86, Malina330, Lexia lubią tę wiadomość

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • DeLaCruz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Prenatal uno i dha

Aga007, Ani0nka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:

Ja biorę DHA MAMA Premium i osobno będę brała Magne B6. W tych suplementach jest DHA. Ryb nie jem w ogóle, bo nie lubię (oprócz owoców morza: krewetki , kalmary). Nie biorę nic dodatkowo (przed ciążą piłam oleje ale teraz nie mogę).

Aga007 lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ktoś pisał jeszcze o stopach i powiększeniu się ich rozmiaru po ciąży. Na otuchę powiem, że ja normalnie mam rozm 41/42 (przy wzroście 1,85 cm). I bardzo się bałam, że zwiększy mi się rozmiar (bo i tak już mam problem z butami). Ale wszystkie buty, które miałam wcześniej pasują także mi rozmiar pozostał 🙏🏻 Także to nie jest reguła, że stopy będą większe :)
    Zastanawiałam się czy chodziło o stopy procentowe w kredytach czy o stopy stopy 😂 nie mogę znaleźć tego posta teraz 😅. Jeśli chodzi o stopy stopy to z 39 urosły na 40 w poprzedniej ciąży. Mam nadzieję, że już więcej nie urosną. Te procentowe też by mogły nie rosnąć 🤭

kasha86 lubi tę wiadomość

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 01:03

Aga007 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Mi się stopy powiększyły po pierwszej ciąży z 39 na 41, ale po drugiej już nic 😜

Jeju to ja bym miała 44!! Boże oby nie ;)) w ogóle butów nie znajdę 🙈 a to mój duży kompleks 💁🏼‍♀️

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:

A jaki bierzesz jod? Ja też biorę osobno kwas foliowy, osobno DHA, osobno witaminę D - szukam jeszcze jodu... Nie potrafię przełknąć dużych tabletek, w formie których są witaminy dla kobiet w ciąży 🙁 Szukam wszystkiego w formie kropel lub naprawdę malutkich tabletek... Niestety, nerwica przełyku...

Aga007 lubi tę wiadomość

c55fikgnknyzdjqy.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha heparyna stracza, czasem dlugo się ją podaje i w większych dawkach. Jak majy podjerzenie właśnie zakrzepicy to panie mają usg dsimery i inne badania;) najpoważniejsze to zakrzepica płucna to faktycznie Pani w ciąży leżała na oddziale, ale wszystko było oki i urodziła naturalnie.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridagues:baardzo lubie Pana Tabletke :) wlasnie wyprobowalam kilka polecanych, ale po jedym najbardziej kompaktowym (kwas foliowy,dha, d3, jod, żelazo) Poszło mi w kosmos żelazo :D Gorna granica była 35 a ja po miesiącu suplementowania miałam 42:O

Odnośnie omega 3 to czytałam,że w ciąży wystarczy zjeść np. 150g łososia 2x w tygodniu i zapotrzebowanie jest spełnione :) Pytam, bo skoro nie szkodzi a pomaga to nie rozumiem czemu gin nie sugerowała żeby właczyc do witamin ktore biore rowniez omega-3 :)

Malina330 lubi tę wiadomość

16udvfxm4jo5afw5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz biorę pregna ( dostalam.zapas u ginekologa), a tak mam mama dha

Aga007 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bridagues wrote:
    Zastanawiałam się czy chodziło o stopy procentowe w kredytach czy o stopy stopy 😂 nie mogę znaleźć tego posta teraz 😅. Jeśli chodzi o stopy stopy to z 39 urosły na 40 w poprzedniej ciąży. Mam nadzieję, że już więcej nie urosną. Te procentowe też by mogły nie rosnąć 🤭

Aaaa hahaha matko … może to nie chodziło o stopy stopy 🙈 ale skojarzyłam, że bałam się tego w pierwszej ciąży, więc pomyślałam od razu o tym 🤣 ale było coś tam o %% - tez nie mogłam znaleźć tego wpisu :)

bridagues lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AM1606 wrote:
    A jaki bierzesz jod? Ja też biorę osobno kwas foliowy, osobno DHA, osobno witaminę D - szukam jeszcze jodu... Nie potrafię przełknąć dużych tabletek, w formie których są witaminy dla kobiet w ciąży 🙁 Szukam wszystkiego w formie kropel lub naprawdę malutkich tabletek... Niestety, nerwica przełyku...

Mam problemy z tarczycą i gin przepisała mi jodid (niestety jest tylko na recepte),wcześniej brałam kelp, ale w kelpie jest 150 jednostek a w jodid 200 i jodid ma maluteńkie tabletki :)

16udvfxm4jo5afw5.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AM1606 wrote:
    Pregna plus jest malusie

Aga007 lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r
    2021- 2024 ciąże biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
    Zmiana leczenia
    Szczepienia limfocytami !
    + doszedł czynnik męski - Morfologia 0%—1%
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:

Moja gin też jest zdania, że za dużo witamin to niedobrze i nawet pokusiła się, że przez to Hania była tak dużym noworodkiem 🤷🏼‍♀️ w poprzedniej ciąży brałam prenatal Duo. Teraz jak narazie biorę tylko kwas foliowy, za jakiś czas zacznę łykać witaminy, bo teraz jeszcze po przeziębieniu widzę, że skóra w kącikach ust zrobiła się tak sucha, jakby zajady mialymi się zrobić🤦🏼‍♀️ także gdzieś już może czegoś brakuje, bo jak narazie mam dietę owocowo-warzywna, trochę pieczywa, od słodkiego odrzuciło na szczęście, bo z Hania nie znałam poziomu zaslodzenia, chyba cukier z paczki bym wyjadała i zagryzał słodka bułka i nawet by mnie nie zemdliło 😅

Niby mdłości nawet już przeszły, ale z apetytem dalej ciężko, chodzę i szukam sama nie wiem czego. Dzisiaj zjadłam chleb w jajku, na obiad fasolka szparagowa i teraz myślę czy coś jeszcze, ale w sumie na nic nie mam chęci 🙈 na wadze 2,5kg mniej, ale to w sumie dobrze, bo u mnie maluch ma z czego brać 😅

Aga007 lubi tę wiadomość

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:
    Mam problemy z tarczycą i gin przepisała mi jodid (niestety jest tylko na recepte),wcześniej brałam kelp, ale w kelpie jest 150 jednostek a w jodid 200 i jodid ma maluteńkie tabletki :)

Właśnie dziś znalazłam wodę mineralną Ustronianka z jodem, która rzekomo zawiera 150 jednostek w butelce... Hmmm... Ile w tym prawdy 🤷🏼‍♀️ Zastanawiam się jednak, czy jeżeli jest to rzetelna wartość i informacja, to wypicie takiej butelki dziennie przy braku problemów z tarczyca wystarczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 22:00

Aga007 lubi tę wiadomość

c55fikgnknyzdjqy.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Kasha heparyna stracza, czasem dlugo się ją podaje i w większych dawkach. Jak majy podjerzenie właśnie zakrzepicy to panie mają usg dsimery i inne badania;) najpoważniejsze to zakrzepica płucna to faktycznie Pani w ciąży leżała na oddziale, ale wszystko było oki i urodziła naturalnie.

Oj to dobrze .. więcej pozytywnych historii i pozytywnych zakończeń poproszę :)
    Tak, d-dimery miałam tak bardzo podwyższone, że aż dostałam telefon z labolatorium i pani zaczęła od słów: tylko proszę się nie denerwować, miałam 1886,0 ng/ml (norma:0-500). Ale w ciąży podobno mogą być tak podwyższone.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 01:03

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Jeju to ja bym miała 44!! Boże oby nie ;)) w ogóle butów nie znajdę 🙈 a to mój duży kompleks 💁🏼‍♀️

Tylko, że ja mam 161cm wzrostu 🤣

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Pregna plus jest malusie

Jak bardzo malusie? 🙂🙂🙂

c55fikgnknyzdjqy.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ