Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba zapytam czy mogę nagrać telefonem, bo poprzednim razem nie pytali, więc nie sądzę żeby się coś zmieniło i sami zaproonowali takie nagranie.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Różowa_90 wrote:Tak, tak samo, informacja na stronie oraz informują przy zapisach i przy potwierdzeniu, że bez osoby towarzyszącej.
Ale bardzo miło mnie zaskoczyło, że Pani doktor zapytała, czy chce nagrać badanie! Bardzo chciałam i wysłała mi na meila, także potem oglądaliśmy razem z mężem w domu 🥰 no i mamy pamiątkę ❤️
Coś cudownego ostatnio nawet oglądałam...
Z 2 ciąży nie mam i teraz też nie będę kupować u nas to kosztuje 50zl🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 18:15
Różowa_90 lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
A ja Wam powiem, że osobiście przeraża mnie USG 3d czy tam 4d,no okropne są te nagrania i zdjęcia... Bardziej mi dzieci na nich przypominają małe potworki, z dziurami w głowie i nienaturalnie ogromnymi oczami jak u kosmity 😬🙄 mój mąż dokładnie to samo, jak kiedyś mu pokazałam jakieś pierwsze lepsze z internetu, to spytał, jaką to dziecko ma wadę genetyczną 🤷🏼♀️ i raczej nie chcę mieć takiej pamiątki, jak już to po prostu zdjęcia 2d,filmik- ale też 2d i może serduszko 😉
Mommy2, DeLaCruz lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
nick nieaktualnyLexia wrote:A ja Wam powiem, że osobiście przeraża mnie USG 3d czy tam 4d,no okropne są te nagrania i zdjęcia... Bardziej mi dzieci na nich przypominają małe potworki, z dziurami w głowie i nienaturalnie ogromnymi oczami jak u kosmity 😬🙄 mój mąż dokładnie to samo, jak kiedyś mu pokazałam jakieś pierwsze lepsze z internetu, to spytał, jaką to dziecko ma wadę genetyczną 🤷🏼♀️ i raczej nie chcę mieć takiej pamiątki, jak już to po prostu zdjęcia 2d,filmik- ale też 2d i może serduszko 😉
-
Lexia wrote:A ja Wam powiem, że osobiście przeraża mnie USG 3d czy tam 4d,no okropne są te nagrania i zdjęcia... Bardziej mi dzieci na nich przypominają małe potworki, z dziurami w głowie i nienaturalnie ogromnymi oczami jak u kosmity 😬🙄 mój mąż dokładnie to samo, jak kiedyś mu pokazałam jakieś pierwsze lepsze z internetu, to spytał, jaką to dziecko ma wadę genetyczną 🤷🏼♀️ i raczej nie chcę mieć takiej pamiątki, jak już to po prostu zdjęcia 2d,filmik- ale też 2d i może serduszko 😉
W pierwszej ciąży mój mąż reagował tak samo 🙈 Był przerażony zdjęciami 3D wręcz mówił, że to brzydko wygląda i nie pozwalał mi nikomu pokazywać.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ryzyko wylicza program komputerowy wraz z danymi z usg, takie wyrwane z kontekstu wyniki nam niestety nic nie mówią.
bridagues, KarolinaŚ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylvka wrote:To widzę, że dokładnie rozumiesz o czym pisze. Mam dokładnie tak jak Ty. Będę się czuć nie spełniona. Gdyby pierwsza była dziewczynka teraz pewnie byłoby mi to obojętne. Najważniejsze żeby zdrowe, ale mimo wszystko liczę że moje przeczucia się nie potwierdzą.
Sylvka, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Czarna32 wrote:Słyszałyście o tej kobiecie w ciąży bliźniaczej która zmarła?😔
Nie mnie oceniać...sprawa kontrowersyjna ale ogólnie straszna tragedia dla rodziny. -
Lexia wrote:A ja Wam powiem, że osobiście przeraża mnie USG 3d czy tam 4d,no okropne są te nagrania i zdjęcia... Bardziej mi dzieci na nich przypominają małe potworki, z dziurami w głowie i nienaturalnie ogromnymi oczami jak u kosmity 😬🙄 mój mąż dokładnie to samo, jak kiedyś mu pokazałam jakieś pierwsze lepsze z internetu, to spytał, jaką to dziecko ma wadę genetyczną 🤷🏼♀️ i raczej nie chcę mieć takiej pamiątki, jak już to po prostu zdjęcia 2d,filmik- ale też 2d i może serduszko 😉
Ale to był filmik z genetycznych, czyli 2d, Pani doktor też pokazała 3d,ale dziwnie to wyglądało 🙈Lexia lubi tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
JaSzczurek wrote:
Haha, na pewno masz piękne dzieciaki, natomiast mnie te zdjęcia dalej nie kupują 🤷🏼♀️😅 ale kwestia gustu, jak dla Ciebie to super pamiątka, to nic tylko oglądać i się nimi cieszyć 👌🏻😉
Nastawiam się na prenatalne bardziej jak na pożądne badanie, aniżeli okazję do fotek czy nawet określania płci. Wolę milion razy bardziej, żeby lekarz źle określił płeć niż pomylił się w ocenie tych ważnych aspektów, które na genetycznym się ocenia... I bardzo się tego boję, że niby będzie wszystko okej, a przy porodzie zdziwko. Szczerze mówiąc, to tego scenariusza boję się nawet bardziej, niż dowiedzenia się czarno na białym, że dziecko jest chore 😐 na razie jeszcze jestem spokojna, ale pewnie im bliżej będzie tych prenatalnych, tym bardziej będę się stresować.
Na fotki czy bawienie się w polowanie na międzynóże będzie ileś zwykłych USG u zwykłego gina, tak do tego podchodzę 😉JaSzczurek, Różowa_90, DeLaCruz lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Lexia wrote:Haha, na pewno masz piękne dzieciaki, natomiast mnie te zdjęcia dalej nie kupują 🤷🏼♀️😅 ale kwestia gustu, jak dla Ciebie to super pamiątka, to nic tylko oglądać i się nimi cieszyć 👌🏻😉
Nastawiam się na prenatalne bardziej jak na pożądne badanie, aniżeli okazję do fotek czy nawet określania płci. Wolę milion razy bardziej, żeby lekarz źle określił płeć niż pomylił się w ocenie tych ważnych aspektów, które na genetycznym się ocenia... I bardzo się tego boję, że niby będzie wszystko okej, a przy porodzie zdziwko. Szczerze mówiąc, to tego scenariusza boję się nawet bardziej, niż dowiedzenia się czarno na białym, że dziecko jest chore 😐 na razie jeszcze jestem spokojna, ale pewnie im bliżej będzie tych prenatalnych, tym bardziej będę się stresować.
Na fotki czy bawienie się w polowanie na międzynóże będzie ileś zwykłych USG u zwykłego gina, tak do tego podchodzę 😉 -
PaniHa wrote:Ja mam jutro prywatnie prenatalne i wczoraj dzwonili że mam przyjść bez osoby towarzyszącej. Właśnie wracam z usg genetycznego w luxmedzie i w sumie dowiedziałam się że ręce i nogi są, reszta ok. Totalna porażka, nie dopytywałam już później na siłę bo jak mam jutro prywatnie to szkoda było moich nerwów. Przyziernosc 1.24, kość nosowa obecna, to wyczytałam na dokumencie 🙈
Nie wiem, czy wspominałaś z jakiego miasta jesteś, ale widząc Luxmed, to chętnie dowiem się gdzie taka „fachowa” usługa.
Tez idę do Luxmedu, ale dodatkowo tez pójdę prywatnie, bo chce to usg zrobić u lepszego lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 20:48
-
Lexia wrote:
Podchodzę dokładnie tak samo, bardzo się bałam przed badaniem, bardzo, w ogóle nie myślałam o płci, a nagranie to miły dodatek
Od razu mnie umówili na badanie połówkowe, bo tam są takie terminy, gdyż naprawdę świetni specjaliści i sprzęt.
Z drugiej strony myślę, że jak ktoś skupia się mocniej na płci, to chodź trochę sobie zmniejsza stres, bo nie myśli, że a to może być źle, a tamto, więc ta metoda też ma sens stres nikomu nie służy, a wszystkie liczymy na zdrowe dzieciaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 21:02
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Jakasienka wrote:Nie wiem, czy wspominałaś z jakiego miasta jesteś, ale widząc Luxmed, to chętnie dowiem się gdzie taka „fachowa” usługa.
Tez idę do Luxmedu, ale dodatkowo tez pójdę prywatnie, bo chce to usg zrobić u lepszego lekarza.Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙