Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina gratulacje 🥳🥳🥳
Dziewczyny a co sądzicie o piciu rumianku i pokrzywy ? Wczoraj wieczorem wypiłam rumianek bo strasznie mnie bolał żołądek i było mi nie dobrze (skusiłam się na kawałek kiełbasy z talerza nie męża 🤦🏻♀️) a dzisiaj w toalecie rewolucję 🙈
O pokrzywę pytam ponieważ od zawsze mam zastoje wody (w ciąży to już w ogóle) i chciałam pić z raz dziennie aby woda schodziła ale internet podaje sprzeczne informacje i teraz zgłupiałam 🤭
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Maybelle wrote:Moja córka też nie miała kolek, ani żadnych alergii. A i tak mnie macierzyństwo przeczołgało na samym początku 😂
Myślę, że zmiana z 0 dzieci na 1 dziecko jest OGROMNA. I mam nadzieję, że zmiana z 1 dziecka na 2 dzieci będzie już łatwiejsza 😅
Mam nadzieję, że tak będzie. Bo mnie też przeczołgało. A teraz jak sobie czasami pomyśle, zdam sprawę , że będę mamą dwójki to łapie mnie przerażenie, aż tchu brak. Hehe oczywiście, cieszę się, ale momentami panikuję.
-
Maybelle wrote:Nawilżenie nie zaszkodzi, ale cudów nie ma co oczekiwać 😐
Edit: chociaż teraz tak patrze na Srokao i nie ma za ciekawej recenzji 😅
https://www.srokao.pl/2015/10/analiza-palmers-dla-mam.html?m=0
Polecam te strone takze do sprawdzania kosmetykow dla bobasow 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 13:50
-
bridagues wrote:Ilonkaa wyszłaś już do domu ze szpitala?
Tak wyszłam już całe szczęście, dziękuję 😘 leżę cały czas w domu. Jak skończy mi się izolacja to idę do lekarza, żeby się upewnić czy wszystko nadal ok.
Z jednej strony już tak bardzo jestem zmęczona tymi mdłościami i bólami głowy, ale z drugiej strony wiem przynajmniej, że ciaza się nadal rozwija.
Bunia89- wow! To pewnie dlatego tak mało rozstępów miałaś jeśli tak późno wyskoczył brzuszek. Chyba dużo nie przytyłas po ciąży?bridagues, kasha86 lubią tę wiadomość
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Karolina gratulacje 🥳🥳🥳
Dziewczyny a co sądzicie o piciu rumianku i pokrzywy ? Wczoraj wieczorem wypiłam rumianek bo strasznie mnie bolał żołądek i było mi nie dobrze (skusiłam się na kawałek kiełbasy z talerza nie męża 🤦🏻♀️) a dzisiaj w toalecie rewolucję 🙈
O pokrzywę pytam ponieważ od zawsze mam zastoje wody (w ciąży to już w ogóle) i chciałam pić z raz dziennie aby woda schodziła ale internet podaje sprzeczne informacje i teraz zgłupiałam 🤭 -
U mnie bardzo długo brzuch był tylko lekko wypukły, co dało się zauważyć w napraw dr obcisłych ubraniach. Myślę, że jakoś po połówce z hakiem coś tam coś tam wybrzuszyła. Teraz niestety już jest, ale myślę że to połączenie wzdęć i tłuszczyku i wałeczków a gdzieś tam trochę ciąży...
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ilonkaa wrote:Tak wyszłam już całe szczęście, dziękuję 😘 leżę cały czas w domu. Jak skończy mi się izolacja to idę do lekarza, żeby się upewnić czy wszystko nadal ok.
Z jednej strony już tak bardzo jestem zmęczona tymi mdłościami i bólami głowy, ale z drugiej strony wiem przynajmniej, że ciaza się nadal rozwija.
Bunia89- wow! To pewnie dlatego tak mało rozstępów miałaś jeśli tak późno wyskoczył brzuszek. Chyba dużo nie przytyłas po ciąży? -
Salenne Dziękuję ❤
salenne lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
PaniHa wrote:Może gdybym nie wiedziała jak to prywatnie wygląda to by uszło 🙈 Wrocław
Ooo ja też we Wro, ale właśnie nie dostałam się na to badanie 1 trym. do lux medu, bo nie było miejsc. Są chyba tylko dwie babeczki które wykonują to badanie. Jedna z nich ma całkiem dobre opinie.
Jeśli chodzi o kawę to w 1 ciąży piłam taka dla kobiet w ciąży ale już jej nie ma na rynku. I zaczelam czytać o tym, bo pamietam, że jedną kawę można było (to było 4,5 roku temu). W przeciągu tego czasu powstały jakieś nowe badania które mówią, żeby nie pic kawy, wiec ja kawę odstawiłam ale słuchajcie jest np w ETNO CAFE taka kawa bezkofeinowa (w ziarnach - ale w kawiarni mogą zmielić), ja ją pije i smakuje identycznie jak kawa normalna 👌🏼 Pije natomiast czarną herbatę.
Jeśli chodzi o to w czym prałam ciuszki maluszka to w Jelpie. Teraz piorę w tym co my, ale znów przez jakieś dwa lata będę używała JELPA dla malucha.Darinka lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Ja teraz w 3 ciąży mam juz kuleczke jak w 6mcu poprzedniej 🤦♀️od wczoraj nosze leginsy ciążowe 🙆♀️🤦♀️no ale mialam juz brzuch przed.
Ja w 1 ciąży mialam ogromny brzuch i przytylam razy 2 w drugiej brzuch maly taka kuleczka i przytylam dosłownie pare kg...takze nie ma reguły na nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 16:22
Dawid i Kamil💙💙
-
Ja nigdy nie piłam czarnej kawy, aktualnie to taka słaba z 1 łyżeczki rozpuszczalna. Ale w ciągu dnia pije ze 3 herbaty głównie wodę ale ostatnio mialam straszny ochotę i wypiłam 2 szklanki coli z lodem. Nie dajmy się zwariować chyba wszystko ale w rozsądnych ilościach nie powinno zaszkodzić.
Super fotki bliźniaków 🥰
Pytanie bo ja nie wiem czy się decydować dziewczyny które robią Nify robicie też Pappa? Czy w tedy Nifty wystarczą i zawierają to w sobie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 16:22
🩷 16.08.2022 👱♀️ -
Felinka rumianek możesz
Liść pokrzywy znajduje się według monografii ESCOP w kategorii B, czyli w grupie, w której według ogólnie przyjętych zasad surowce roślinne nie powinny być stosowane u kobiet w ciąży bez konsultacji
Jedz pietruszkę działa moczopędnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 16:23
-
antonna wrote:U nas tak bylo. Z 0 na 1 zmiana ogromna. Z 1 na 2 spoko. Ciekawe jak bedzie z 2 na 3 🙈 Tylko dodam, ze druga corka nie miala kolek, bo to duzo zmienia.
Ja kawy nie pije, bo nie lubię. I juz raczej nie zaczne jej pic 🤣 Moj maz tez nie pije kawy.
O matko jakie to pocieszające jak piszesz, że drugie dziecko kołek nie miało 🙏🏻 Moja córka miała nie typowe kolki (że krzyczała od np. 19 do 22, ale rzeczywiście płacz był wieczorem i było noszenie na raczkach w nocy w różnych godzinach).
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:O matko jakie to pocieszające jak piszesz, że drugie dziecko kołek nie miało 🙏🏻 Moja córka miała nie typowe kolki (że krzyczała od np. 19 do 22, ale rzeczywiście płacz był wieczorem i było noszenie na raczkach w nocy w różnych godzinach).
U mnie obie nie mialy kolek. Zobaczymy jak trzecie 🙈👧 2017 ❤ 👶 2021