X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje 🥳🥳🥳

Dziewczyny a co sądzicie o piciu rumianku i pokrzywy ? Wczoraj wieczorem wypiłam rumianek bo strasznie mnie bolał żołądek i było mi nie dobrze (skusiłam się na kawałek kiełbasy z talerza nie męża 🤦🏻‍♀️) a dzisiaj w toalecie rewolucję 🙈
    O pokrzywę pytam ponieważ od zawsze mam zastoje wody (w ciąży to już w ogóle) i chciałam pić z raz dziennie aby woda schodziła ale internet podaje sprzeczne informacje i teraz zgłupiałam 🤭

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wyszłaś już do domu ze szpitala?

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Moja córka też nie miała kolek, ani żadnych alergii. A i tak mnie macierzyństwo przeczołgało na samym początku 😂
    Myślę, że zmiana z 0 dzieci na 1 dziecko jest OGROMNA. I mam nadzieję, że zmiana z 1 dziecka na 2 dzieci będzie już łatwiejsza 😅

Mam nadzieję, że tak będzie. Bo mnie też przeczołgało. A teraz jak sobie czasami pomyśle, zdam sprawę , że będę mamą dwójki to łapie mnie przerażenie, aż tchu brak. Hehe oczywiście, cieszę się, ale momentami panikuję.

34bw2n0a9897alzf.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:15

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Nawilżenie nie zaszkodzi, ale cudów nie ma co oczekiwać 😐
    Na to czy wyjdą rozstępy ma wpływ baaardzo dużo czynników. Żaden balsam, oliwka czy krem magicznie nie uchroni od tego. Ale nawilżać i dbac o skórę w tym ważnym okresie warto mimo wszystko. Używam balsamu Palmer’s kakaowego. W Rossmannie na niego promka teraz.
    Edit: chociaż teraz tak patrze na Srokao i nie ma za ciekawej recenzji 😅
    https://www.srokao.pl/2015/10/analiza-palmers-dla-mam.html?m=0
    Polecam te strone takze do sprawdzania kosmetykow dla bobasow 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 13:50

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bridagues wrote:
    Ilonkaa wyszłaś już do domu ze szpitala?

Tak wyszłam już całe szczęście, dziękuję 😘 leżę cały czas w domu. Jak skończy mi się izolacja to idę do lekarza, żeby się upewnić czy wszystko nadal ok.

Z jednej strony już tak bardzo jestem zmęczona tymi mdłościami i bólami głowy, ale z drugiej strony wiem przynajmniej, że ciaza się nadal rozwija.

Bunia89- wow! To pewnie dlatego tak mało rozstępów miałaś jeśli tak późno wyskoczył brzuszek. Chyba dużo nie przytyłas po ciąży?

bridagues, kasha86 lubią tę wiadomość

ckais65gzcoqvzes.png

Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek był widoczny koło 6 miesiąca. Rodziłam w listopadzie, a wcześniej w lipcu brałam ślub i byłam tylko "lekko wybrzuszona" jak to stwierdził mój chrzestny 😂 Za to jak już zaczął rosnąć to konkretnie bo poszło 30kg na liczniku 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Karolina gratulacje 🥳🥳🥳

Dziewczyny a co sądzicie o piciu rumianku i pokrzywy ? Wczoraj wieczorem wypiłam rumianek bo strasznie mnie bolał żołądek i było mi nie dobrze (skusiłam się na kawałek kiełbasy z talerza nie męża 🤦🏻‍♀️) a dzisiaj w toalecie rewolucję 🙈
    O pokrzywę pytam ponieważ od zawsze mam zastoje wody (w ciąży to już w ogóle) i chciałam pić z raz dziennie aby woda schodziła ale internet podaje sprzeczne informacje i teraz zgłupiałam 🤭
    Rumianek na pewno możesz pić. Ja mam trochę problemów żołądkowych i codziennie wieczorem piję rumianek. Co do pokrzywy to nie wiem niestety.

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo długo brzuch był tylko lekko wypukły, co dało się zauważyć w napraw dr obcisłych ubraniach. Myślę, że jakoś po połówce z hakiem coś tam coś tam wybrzuszyła. Teraz niestety już jest, ale myślę że to połączenie wzdęć i tłuszczyku i wałeczków a gdzieś tam trochę ciąży...

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Bunia89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Tak wyszłam już całe szczęście, dziękuję 😘 leżę cały czas w domu. Jak skończy mi się izolacja to idę do lekarza, żeby się upewnić czy wszystko nadal ok.

Z jednej strony już tak bardzo jestem zmęczona tymi mdłościami i bólami głowy, ale z drugiej strony wiem przynajmniej, że ciaza się nadal rozwija.

Bunia89- wow! To pewnie dlatego tak mało rozstępów miałaś jeśli tak późno wyskoczył brzuszek. Chyba dużo nie przytyłas po ciąży?
    Coś około 10kg, czyli tak "książkowo", ale wszystko w brzuch miałam wrażenie, że poszło, za to teraz mam wrażenie, że już od 9tc brzuch widać 🙈😅

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja druga ciąża i mam wrazenie ze brzuch szybciej jest widoczny ale i u mnie sporo tłuszczu bo do szczuplych nie naleze ,ale ewidentnie czuje ze juz taki twardszy sie zrobil bo oponka sie nie rozlewa🤣

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciazy brzuch zaczynal powoli wychodzic w 14 tc. Ale dla innych widoczny byl w 5 msc.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salenne Dziękuję ❤

salenne lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Może gdybym nie wiedziała jak to prywatnie wygląda to by uszło 🙈 Wrocław

Ooo ja też we Wro, ale właśnie nie dostałam się na to badanie 1 trym. do lux medu, bo nie było miejsc. Są chyba tylko dwie babeczki które wykonują to badanie. Jedna z nich ma całkiem dobre opinie.

Jeśli chodzi o kawę to w 1 ciąży piłam taka dla kobiet w ciąży ale już jej nie ma na rynku. I zaczelam czytać o tym, bo pamietam, że jedną kawę można było (to było 4,5 roku temu). W przeciągu tego czasu powstały jakieś nowe badania które mówią, żeby nie pic kawy, wiec ja kawę odstawiłam ale słuchajcie jest np w ETNO CAFE taka kawa bezkofeinowa (w ziarnach - ale w kawiarni mogą zmielić), ja ją pije i smakuje identycznie jak kawa normalna 👌🏼 Pije natomiast czarną herbatę.

Jeśli chodzi o to w czym prałam ciuszki maluszka to w Jelpie. Teraz piorę w tym co my, ale znów przez jakieś dwa lata będę używała JELPA dla malucha.

Darinka lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży brzuch mi wyskoczył ok 16 tyg a teraz już w 10 tyg spodni nie dopinalam mimo że waga ta sama a teraz 13 no i jest zaokrąglony, nie da się już ukryć więc do porodu będę ogromna 😄

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Czarna32 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w 3 ciąży mam juz kuleczke jak w 6mcu poprzedniej 🤦‍♀️od wczoraj nosze leginsy ciążowe 🙆‍♀️🤦‍♀️no ale mialam juz brzuch przed.
    Ja w 1 ciąży mialam ogromny brzuch i przytylam razy 2 w drugiej brzuch maly taka kuleczka i przytylam dosłownie pare kg...takze nie ma reguły na nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 16:22

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • _Luna_ Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie piłam czarnej kawy, aktualnie to taka słaba z 1 łyżeczki rozpuszczalna. Ale w ciągu dnia pije ze 3 herbaty głównie wodę ale ostatnio mialam straszny ochotę i wypiłam 2 szklanki coli z lodem. Nie dajmy się zwariować chyba wszystko ale w rozsądnych ilościach nie powinno zaszkodzić. :)

Super fotki bliźniaków 🥰

Pytanie bo ja nie wiem czy się decydować dziewczyny które robią Nify robicie też Pappa? Czy w tedy Nifty wystarczą i zawierają to w sobie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 16:22

🩷 16.08.2022 👱‍♀️
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka rumianek możesz
    Liść pokrzywy znajduje się według monografii ESCOP w kategorii B, czyli w grupie, w której według ogólnie przyjętych zasad surowce roślinne nie powinny być stosowane u kobiet w ciąży bez konsultacji
    Jedz pietruszkę działa moczopędnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 16:23

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    U nas tak bylo. Z 0 na 1 zmiana ogromna. Z 1 na 2 spoko. Ciekawe jak bedzie z 2 na 3 🙈 Tylko dodam, ze druga corka nie miala kolek, bo to duzo zmienia.

Ja kawy nie pije, bo nie lubię. I juz raczej nie zaczne jej pic 🤣 Moj maz tez nie pije kawy.

O matko jakie to pocieszające jak piszesz, że drugie dziecko kołek nie miało 🙏🏻 Moja córka miała nie typowe kolki (że krzyczała od np. 19 do 22, ale rzeczywiście płacz był wieczorem i było noszenie na raczkach w nocy w różnych godzinach).

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    O matko jakie to pocieszające jak piszesz, że drugie dziecko kołek nie miało 🙏🏻 Moja córka miała nie typowe kolki (że krzyczała od np. 19 do 22, ale rzeczywiście płacz był wieczorem i było noszenie na raczkach w nocy w różnych godzinach).

U mnie obie nie mialy kolek. Zobaczymy jak trzecie 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ