X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje 🥳🥳🥳

Dziewczyny a co sądzicie o piciu rumianku i pokrzywy ? Wczoraj wieczorem wypiłam rumianek bo strasznie mnie bolał żołądek i było mi nie dobrze (skusiłam się na kawałek kiełbasy z talerza nie męża 🤦🏻‍♀️) a dzisiaj w toalecie rewolucję 🙈
    O pokrzywę pytam ponieważ od zawsze mam zastoje wody (w ciąży to już w ogóle) i chciałam pić z raz dziennie aby woda schodziła ale internet podaje sprzeczne informacje i teraz zgłupiałam 🤭

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wyszłaś już do domu ze szpitala?

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Moja córka też nie miała kolek, ani żadnych alergii. A i tak mnie macierzyństwo przeczołgało na samym początku 😂
    Myślę, że zmiana z 0 dzieci na 1 dziecko jest OGROMNA. I mam nadzieję, że zmiana z 1 dziecka na 2 dzieci będzie już łatwiejsza 😅

Mam nadzieję, że tak będzie. Bo mnie też przeczołgało. A teraz jak sobie czasami pomyśle, zdam sprawę , że będę mamą dwójki to łapie mnie przerażenie, aż tchu brak. Hehe oczywiście, cieszę się, ale momentami panikuję.

34bw2n0a9897alzf.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:15

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Nawilżenie nie zaszkodzi, ale cudów nie ma co oczekiwać 😐
    Na to czy wyjdą rozstępy ma wpływ baaardzo dużo czynników. Żaden balsam, oliwka czy krem magicznie nie uchroni od tego. Ale nawilżać i dbac o skórę w tym ważnym okresie warto mimo wszystko. Używam balsamu Palmer’s kakaowego. W Rossmannie na niego promka teraz.
    Edit: chociaż teraz tak patrze na Srokao i nie ma za ciekawej recenzji 😅
    https://www.srokao.pl/2015/10/analiza-palmers-dla-mam.html?m=0
    Polecam te strone takze do sprawdzania kosmetykow dla bobasow 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 13:50

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bridagues wrote:
    Ilonkaa wyszłaś już do domu ze szpitala?

Tak wyszłam już całe szczęście, dziękuję 😘 leżę cały czas w domu. Jak skończy mi się izolacja to idę do lekarza, żeby się upewnić czy wszystko nadal ok.

Z jednej strony już tak bardzo jestem zmęczona tymi mdłościami i bólami głowy, ale z drugiej strony wiem przynajmniej, że ciaza się nadal rozwija.

Bunia89- wow! To pewnie dlatego tak mało rozstępów miałaś jeśli tak późno wyskoczył brzuszek. Chyba dużo nie przytyłas po ciąży?

bridagues, kasha86 lubią tę wiadomość

ckais65gzcoqvzes.png

Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek był widoczny koło 6 miesiąca. Rodziłam w listopadzie, a wcześniej w lipcu brałam ślub i byłam tylko "lekko wybrzuszona" jak to stwierdził mój chrzestny 😂 Za to jak już zaczął rosnąć to konkretnie bo poszło 30kg na liczniku 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Karolina gratulacje 🥳🥳🥳

Dziewczyny a co sądzicie o piciu rumianku i pokrzywy ? Wczoraj wieczorem wypiłam rumianek bo strasznie mnie bolał żołądek i było mi nie dobrze (skusiłam się na kawałek kiełbasy z talerza nie męża 🤦🏻‍♀️) a dzisiaj w toalecie rewolucję 🙈
    O pokrzywę pytam ponieważ od zawsze mam zastoje wody (w ciąży to już w ogóle) i chciałam pić z raz dziennie aby woda schodziła ale internet podaje sprzeczne informacje i teraz zgłupiałam 🤭
    Rumianek na pewno możesz pić. Ja mam trochę problemów żołądkowych i codziennie wieczorem piję rumianek. Co do pokrzywy to nie wiem niestety.

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo długo brzuch był tylko lekko wypukły, co dało się zauważyć w napraw dr obcisłych ubraniach. Myślę, że jakoś po połówce z hakiem coś tam coś tam wybrzuszyła. Teraz niestety już jest, ale myślę że to połączenie wzdęć i tłuszczyku i wałeczków a gdzieś tam trochę ciąży...

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Bunia89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonkaa wrote:
    Tak wyszłam już całe szczęście, dziękuję 😘 leżę cały czas w domu. Jak skończy mi się izolacja to idę do lekarza, żeby się upewnić czy wszystko nadal ok.

Z jednej strony już tak bardzo jestem zmęczona tymi mdłościami i bólami głowy, ale z drugiej strony wiem przynajmniej, że ciaza się nadal rozwija.

Bunia89- wow! To pewnie dlatego tak mało rozstępów miałaś jeśli tak późno wyskoczył brzuszek. Chyba dużo nie przytyłas po ciąży?
    Coś około 10kg, czyli tak "książkowo", ale wszystko w brzuch miałam wrażenie, że poszło, za to teraz mam wrażenie, że już od 9tc brzuch widać 🙈😅

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja druga ciąża i mam wrazenie ze brzuch szybciej jest widoczny ale i u mnie sporo tłuszczu bo do szczuplych nie naleze ,ale ewidentnie czuje ze juz taki twardszy sie zrobil bo oponka sie nie rozlewa🤣

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciazy brzuch zaczynal powoli wychodzic w 14 tc. Ale dla innych widoczny byl w 5 msc.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salenne Dziękuję ❤

salenne lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Może gdybym nie wiedziała jak to prywatnie wygląda to by uszło 🙈 Wrocław

Ooo ja też we Wro, ale właśnie nie dostałam się na to badanie 1 trym. do lux medu, bo nie było miejsc. Są chyba tylko dwie babeczki które wykonują to badanie. Jedna z nich ma całkiem dobre opinie.

Jeśli chodzi o kawę to w 1 ciąży piłam taka dla kobiet w ciąży ale już jej nie ma na rynku. I zaczelam czytać o tym, bo pamietam, że jedną kawę można było (to było 4,5 roku temu). W przeciągu tego czasu powstały jakieś nowe badania które mówią, żeby nie pic kawy, wiec ja kawę odstawiłam ale słuchajcie jest np w ETNO CAFE taka kawa bezkofeinowa (w ziarnach - ale w kawiarni mogą zmielić), ja ją pije i smakuje identycznie jak kawa normalna 👌🏼 Pije natomiast czarną herbatę.

Jeśli chodzi o to w czym prałam ciuszki maluszka to w Jelpie. Teraz piorę w tym co my, ale znów przez jakieś dwa lata będę używała JELPA dla malucha.

Darinka lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży brzuch mi wyskoczył ok 16 tyg a teraz już w 10 tyg spodni nie dopinalam mimo że waga ta sama a teraz 13 no i jest zaokrąglony, nie da się już ukryć więc do porodu będę ogromna 😄

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Czarna32 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w 3 ciąży mam juz kuleczke jak w 6mcu poprzedniej 🤦‍♀️od wczoraj nosze leginsy ciążowe 🙆‍♀️🤦‍♀️no ale mialam juz brzuch przed.
    Ja w 1 ciąży mialam ogromny brzuch i przytylam razy 2 w drugiej brzuch maly taka kuleczka i przytylam dosłownie pare kg...takze nie ma reguły na nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 16:22

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • _Luna_ Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie piłam czarnej kawy, aktualnie to taka słaba z 1 łyżeczki rozpuszczalna. Ale w ciągu dnia pije ze 3 herbaty głównie wodę ale ostatnio mialam straszny ochotę i wypiłam 2 szklanki coli z lodem. Nie dajmy się zwariować chyba wszystko ale w rozsądnych ilościach nie powinno zaszkodzić. :)

Super fotki bliźniaków 🥰

Pytanie bo ja nie wiem czy się decydować dziewczyny które robią Nify robicie też Pappa? Czy w tedy Nifty wystarczą i zawierają to w sobie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 16:22

🩷 16.08.2022 👱‍♀️
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka rumianek możesz
    Liść pokrzywy znajduje się według monografii ESCOP w kategorii B, czyli w grupie, w której według ogólnie przyjętych zasad surowce roślinne nie powinny być stosowane u kobiet w ciąży bez konsultacji
    Jedz pietruszkę działa moczopędnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 16:23

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    U nas tak bylo. Z 0 na 1 zmiana ogromna. Z 1 na 2 spoko. Ciekawe jak bedzie z 2 na 3 🙈 Tylko dodam, ze druga corka nie miala kolek, bo to duzo zmienia.

Ja kawy nie pije, bo nie lubię. I juz raczej nie zaczne jej pic 🤣 Moj maz tez nie pije kawy.

O matko jakie to pocieszające jak piszesz, że drugie dziecko kołek nie miało 🙏🏻 Moja córka miała nie typowe kolki (że krzyczała od np. 19 do 22, ale rzeczywiście płacz był wieczorem i było noszenie na raczkach w nocy w różnych godzinach).

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    O matko jakie to pocieszające jak piszesz, że drugie dziecko kołek nie miało 🙏🏻 Moja córka miała nie typowe kolki (że krzyczała od np. 19 do 22, ale rzeczywiście płacz był wieczorem i było noszenie na raczkach w nocy w różnych godzinach).

U mnie obie nie mialy kolek. Zobaczymy jak trzecie 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ