Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasik wrote:https://zapodaj.net/55bc2b4bccae4.jpg.html
https://zapodaj.net/23029d91594a3.jpg.html
https://zapodaj.net/09fc860cb1f49.jpg.html
Myślę, że to dziewczynkaKasik lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Karo_lalala wrote:Jestem po badaniach prenatalnych.
Niestety jedno z dzieci ma NT 6,4 mm i podejrzenie wady serca ASVD..
Drugi zdrowy..
Nie mogę się pozbierać...
0 -
puszek369 wrote:Karolina poczekaj na wynik amniopunkcji może ten NT jest przez wadę serduszka. To bardzo istotne czy nie ma innych problemów maluch. Musisz porozmawiać z genetykiem w poradni genetyczne jak to widzi.
Nie myśl na razie o tym, poczekaj do wyników do echo serca. W razie co w przypadku gdyby jednak blizanik przestał się rozwijać to spokojnie drugi jest bezpieczny ( zwłaszcza że to dwukosmowkowe). Gdyby było coś nie tal genetycznie to wtedy daj znać to też są wyjscia różne, żeby zabezpieczyć drugiego malucha.
Może to okropne co teraz powiem, ale zastanawiam się, czy możliwa jest terminacja jednego, chorego dziecka, przy nie naruszeniu zdrowego. -
Karo_lalala wrote:Tak, rozmawiałam z genetykiem, podejrzewa sporo wad genetycznych dodatkowo, ale kazał czekać na wyniki krwi i proponował amniopunkcję.
Może to okropne co teraz powiem, ale zastanawiam się, czy możliwa jest terminacja jednego, chorego dziecka, przy nie naruszeniu zdrowego.
@Karo_lala sama sie zastanawiam czy tak sie da. I gdyby faktycznie dzidzius mial wiele wad to wierz mi, ze wiele z nas by chcialo tak zrobic.Różowa_90 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Karo_lalala wrote:Tak, rozmawiałam z genetykiem, podejrzewa sporo wad genetycznych dodatkowo, ale kazał czekać na wyniki krwi i proponował amniopunkcję.
Może to okropne co teraz powiem, ale zastanawiam się, czy możliwa jest terminacja jednego, chorego dziecka, przy nie naruszeniu zdrowego.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Może to okropne co teraz powiem, ale zastanawiam się, czy możliwa jest terminacja jednego, chorego dziecka, przy nie naruszeniu zdrowego.
Tak terminacja sekektywna. Nie wiem tylko czy aktualnie w naszym kraju możliwa. Jednak w razie co na pewno za granica każesz dokonać tego. Poprostu się zamyka naczynia u tego chorego i on zostaje w środku, taki płód się przestaje rozwijać i on z czasem robi się tzw papierowym płodem. Wtedy ciąża nazywa się pierwotnie bliźniacza. Po porodzie oczywiście gdzieś tam ten chory płód będzie Dla medyków zauważalny. Normalnie wtedy wypisuje się kartę urodzenia zdrowego dziecka i dla tego drugiego też. Często ciążę są pierwotnie blizniacze
Przed wyrokiem trybunału była wykonywana normalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 07:30
megson91 lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Myślę, że to dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 08:05
-
Jest tam dużo informacji przydatnych, też w jaki sposób dokonać terminacji itp.
Może przyda Ci siemegson91 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Karo_lalala bardzo mi przykroale wiedz, że nikt tu nie może Cię oceniać. Ja w pełni rozumiem, miałabym podobne myśli. I wiem, że terminacja selektywna na pewno jest możliwa, natomiast raczej z nastawieniem na wyjazd za granicę. Trudny czas przed Wami, życzę dużo siły i żebyś po drodze trafiała na samych ludzkich lekarzy, którzy będą konsultować. Ściskam mocno! 😘
Ja dziś wizytuję o 16.00, mam już 1000 myśli i stres powoli rośnie 😬😐 -
Karoola wrote:Karo la z racji słabych moich badań pappa doalczylam na fb do grupy badania w ciazy:usg prenatalne, genetyczne, amniopunkcja, pappa, terminacja
Jest tam dużo informacji przydatnych, też w jaki sposób dokonać terminacji itp.
Może przyda Ci sie
Jutro masz usg, prawda? Trzymam kciuki ❤️💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Dziewczyny, a ja mam rozkminę. Chodzi za mną pasta na kanapki z makreli, ale wiem że to raz że wędzone, dwa że makrela to syf rtęciowy. A ewentualnie śledzia takiego z puszki w sosie pomidorowym mogłabym zjeść? Normalnie aż mam ślinę po pas 😅😅
polkosia lubi tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:Jutro masz usg, prawda? Trzymam kciuki ❤️
Zobaczymy co pokaże usg.Córka w 2013 r
Kir-AA
Lexia wrote:Dziewczyny, a ja mam rozkminę. Chodzi za mną pasta na kanapki z makreli, ale wiem że to raz że wędzone, dwa że makrela to syf rtęciowy. A ewentualnie śledzia takiego z puszki w sosie pomidorowym mogłabym zjeść? Normalnie aż mam ślinę po pas 😅😅
Jem co tydzień pastę z makreli, od wielu latW ciąży też.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Cześć dziewczyny, nie było mnie tu kilka dni a tu zapisanych przeszło 20 stron 🙈 nie jestem w stanie nadrobić, także mam nadzieję że u Was wszystko dobrze
gratuluję wszelkich udanych wizyt 🥰
Karola bardzo mi przykroczy ta informacja jest na 100% pewna? Czasami z badań wychodzą różne nieprawidłowości a dzieciaczki rodzą się zdrowe..
Przytulam Cię mocno ❤️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak.