Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo_lalala wrote:Jestem po badaniach prenatalnych.
Niestety jedno z dzieci ma NT 6,4 mm i podejrzenie wady serca ASVD..
Drugi zdrowy..
Nie mogę się pozbierać...
Masz jakies dodatkowe badania do zrobienia?czy to juz pewne?
Trzymaj się jakośDawid i Kamil💙💙
-
Drugi zdrowy..
Nie mogę się pozbierać...Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Drugi zdrowy..
Z taką wadą serca "da się żyć", po korekcji chirurgicznej oczywiście. Bardziej martwi to NT. Dostałaś wskazówki co teraz robić? Skierowanie na dalsze badania?💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
_Luna_ wrote:Z tego co doczytałam to podwyższone nt może świadczyć o wadzie serca wiec może to połączone.
Trzymaj sie, przytulam 😗
Tak u nas w rodzinie byl taki przypadek. Dziecko genetycznie zdrowe, ale mialo zwezona aorte przy sercu i potrzebna byla operacja.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Kesi 🙋🏻♀️ wrote:Dziewczyny ja się tak wcisnę na chama bo bardziej udzielam się na wątku mam po in vitro 🙂 a termin mam na 18 sierpnia z dzisiejszych prenatalnych. Widzę że rozmawiacie o płci u mnie dziś wyszło że chłopak ! I pytanie na ile to się może zmienić to moje zdjęcie :
https://zapodaj.net/baa229d0fb8ff.jpg.html
Mi się wydaje że jajka jak nic 🤭
Gratuluję wizyty;)
-
Drugi zdrowy..
Bardzo mi przykro,
Mam wadę serca ASVD. Jestem po jednej operacji, która miałam w wieku 2 mcy. Jak masz jakieś pytania lub chcesz pogadać to możesz pisać 😘
Przytulam Cię 🥰Karoola, Kira, megson91, Felinka94, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Hej, dziękuję za słowa otuchy. Są to bliźniaki dwukosmówkowe, dwuowodniowe. Będę robić amniopunkcję, tylko muszę ustalić z moim ginekologiem, co dalej? Czy tylko od dzieciątka chorego, czy od dwóch? Na pewno istnieje ryzyko poronienia przy amniopunkcji. Z drugiej strony, chcę wiedzieć. Odniosłam wrażenie, że lekarz u którego robiłam badania prenatalne dał mi do zrozumienia, że może to dziecko nie przeżyć. Nie dopytywałam, bo byłam i nadal jestem w szoku. Czy przy takiej kombinacji jedno z maluchów ma szansę na przeżycie, gdy niedaj Bóg się coś stanie drugiemu?
Lekarz przepisał mi tabletki uspokajające na noc... Ciężki czas przede mną. -
Karo_lalala trzymaj się! Moja znajoma miała dziecko z wadą serduszka i operowali je w Łodzi tam jest podobno jakiś super szpital, niestety nie znam końca tej historii, bo przestałyśmy razem pracować.
Mam nadzieję, że wszystko się jeszcze ułoży dobrze.
-
Karo_lalala wrote:Hej, dziękuję za słowa otuchy. Są to bliźniaki dwukosmówkowe, dwuowodniowe. Będę robić amniopunkcję, tylko muszę ustalić z moim ginekologiem, co dalej? Czy tylko od dzieciątka chorego, czy od dwóch? Na pewno istnieje ryzyko poronienia przy amniopunkcji. Z drugiej strony, chcę wiedzieć. Odniosłam wrażenie, że lekarz u którego robiłam badania prenatalne dał mi do zrozumienia, że może to dziecko nie przeżyć. Nie dopytywałam, bo byłam i nadal jestem w szoku. Czy przy takiej kombinacji jedno z maluchów ma szansę na przeżycie, gdy niedaj Bóg się coś stanie drugiemu?
Lekarz przepisał mi tabletki uspokajające na noc... Ciężki czas przede mną.
Nie myśl na razie o tym, poczekaj do wyników do echo serca. W razie co w przypadku gdyby jednak blizanik przestał się rozwijać to spokojnie drugi jest bezpieczny ( zwłaszcza że to dwukosmowkowe). Gdyby było coś nie tal genetycznie to wtedy daj znać to też są wyjscia różne, żeby zabezpieczyć drugiego malucha.