X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveforever1 wrote:
    Lexia dzięki za informację 🙂 to w sumie po co mi ta kartkę że skierowaniem dała ? Skoro to i tak nic nie zmienia 🙂

Po to, żeby nic się nie pomyliło i żebyś wiedziała, co badać 😉 morfo i mocz to tam pikuś, ale czasem tych badań jest więcej i różne.

Względem pomocy to ja jadę po weekendzie kupić produkty do paczki- podpaski, pieluchy, suchy prowiant itp. Chyba w większości miast działają punkty zbiórek, gdzie można te paczki zostawiać 😉

Różowa_90 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy Wam też zwiększył się apetyt w drugim trymestrze?
    Ja zjadłabym dzisiaj konia z kopytami. Zjem spory posiłek, a dalej mi mało... Już dzisiaj zjadłam sałatkę z kiwi, jabłka, banana, bułkę z pomidorem, mozarellą i piersią z kurczaka, na to kawa, a potem zobaczyłam zupę pomidorową w telewizji i biegiem zaraz mięso z zamrażarki, już gotował się rosół - taki dobry wyszedł, że szkoda było na pomidorówkę - zjadłam miskę tego rosołu z makaronem, mięso z rosołu, ale to jeszcze nie to... Chyba z reszty zrobię jednak tą zupę,bo mi nie da spokoju, ale bez przesady - muszę się jakoś pohamować 🙈
    Mdłości nadal są, ale mimo wszystko apetyt nie do poskromienia 😮😮😮 A to dziś 14+2, co będzie dalej... 🥴 Już nawet mąż stwierdził, że takiego brzucha nigdy nie miałam, chociaż do mojej starej wagi zostało mi jeszcze koło 15 kg - na pewno mi to wróci 😔

c55fikgnknyzdjqy.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:45

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Czarna32 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Gdzie te ubranka mozna przekazac? Mam miec synka, wiec tez mialabym co dac.
    Na fb u nas organizują w mieście zbiórki w osp sklepach i prywatnie...musiałabyś poszukać u siebie takiego ogłoszenia

Dawid i Kamil💙💙

w57v9n73bfal0428.png
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    U mnie już było przez jakiś czas lepiej i moglam jeść wszystko, a od paru dni mam od nowa mdłości i niesmak w ustach. Nie mam na nic ochoty, a jestem głodna i coś jeść muszę. Ale wmuszam w siebie bardziej niż jem z apetytem 🤢
    Niby 2 trymestr zaczęłam, a zamiast się poprawić, to mdłości wróciły od nowa 😭

W tym tygodniu, w którym jesteś teraz, miałam to samo - może źle się wyraziłam z tym drugim trymestrem - ehhhh amatorka ze mnie.. u mnie zaczęło się jak zawsze z wybiciem kolejnego tygodnia - czyli 14tc. Ale masz rację, w zeszłym tygodniu czułam się identycznie, jak Ty. Też mówiłam, że miało być lepiej, a tu coraz gorzej - na nic nie było apetytu, na wszystko bleee 🤢 Chyba wolałabym jednak ten brak apetytu, niż to co teraz - wilczy głód 🤦🏼‍♀️ za tydzień może będziesz miała to samo co ja teraz 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 13:17

c55fikgnknyzdjqy.png
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszalałam ze szczęścia <3
    Jestem po prenatalnych, dzidzia zdrowa. Termin przesunął się ponad tydzień na 31 sierpnia. Wiedziałam od początku, że mam się zapisać na sierpniówki :D
    Tak coś mi się wydawało, bo na każdej wizycie dziecko było większe niż powinno.
    Pani doktor powiedziała, że to raczej dziewczynka, ale na razie mamy się nikomu nie chwalić. Dziewczyny błagam ! Powróżcie z mojego USG! wiem, że jesteście w tym genialne, a ja tam nic nie widzę. Czy też widzicie dziewczynkę??

4e0ede59c722.jpg

988828dc5d19.jpg

23fb93694107.png

e8ad9c669dea.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 13:48

Maybelle, megson91, Lexia, Sylvka, puszek369, bridagues, Kira, Felinka94, salenne, a.ky.ska, Darinka, kasha86, antonna, Malina330 lubią tę wiadomość

ckais65gzcoqvzes.png

Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ilonkaa, AM1606 lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle mi pani doktor powiedziała dzisiaj, że jeśli o kilka dni się różni to zostawiają termin z OM, a jeśli o ponad tydzień to wtedy zmienia się TP zgodnie z badaniami prenatalnymi :) a jaka była u Ciebie długość CRL w czwartek?

Apropo samopoczucia to u mnie też był spokój 1,5 tygodnia z mdłościami i wczoraj wróciły niestety..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 13:45

ckais65gzcoqvzes.png

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Ilonkaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie u Ciebie tez kilka dni do przodu bo u mnie 7,3cm i mi wyliczyła pani doktor 13 tydzień + 3 dzień. To pewnie u Ciebie teoretycznie powinien być teraz 13 tydzień i 6 dzień?

ckais65gzcoqvzes.png

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka gratulacje! Ale się naczekałaś i nastresowałaś biedna..

Ilonkaa wg mnie to też dziewczynka po 3 zdjęciu tak wnioskuje, niech się wypowiedzą te bardziej doświadczone 😁

A propos stresu, obudziłam się w nocy jak sobie uświadomiłam co się dzieje obok
    . Znowu ogarnął mnie strach. W głowie zaczęłam analizować różne możliwości itd. Pierwsze co też pomyślałam to dokumenty, synowi na szczęście wyrobiliśmy w lecie. Jedno jest pewne nie możemy popaść w panikę i stres, bo jak to moja koleżanka dobrze zauważyła...jemu też o to chodzi. O zastraszenie, wprowadzenie strachu i zamieszenia. Ja też odcinam się od większości informacji, bo wtedy najbardziej przeżywam. Żal mi tych ludzi, tych dzieci...to moglibyśmy dobrze być my. każdy niech pomoże na tyle ile umie i jest w stanie. Jeśli ktoś jest wierzacy niech się pomodli.

Ilonkaa lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:46

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikonka na 3 zdjęciu oceniłabym na dziewczynkę:)

Ilonkaa lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....
    Puszek liczę na Twoją pomoc🙏....
    Czy te wyniki są bardzo złe i czy zagrażają dziecku? Nie mam objawów infekcji? Miesiąc temu było ok jednak teraz te wyniki nie są najlepsze. Czymś się mogę wspomóc?
    558a70b0d125.jpg

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny....
    Puszek liczę na Twoją pomoc🙏....
    Czy te wyniki są bardzo złe i czy zagrażają dziecku? Nie mam objawów infekcji? Miesiąc temu było ok jednak teraz te wyniki nie są najlepsze. Czymś się mogę wspomóc?
    558a70b0d125.jpg

Kiedyś wrzucałam info wyszperane z forum na temat fosforanow w moczu:

Znalezione na forum, ale lepiej skontaktowac sie z doktorkiem:
    "Jeżeli w moczu występują tylko fosforany, bez dodatku leukocytów czy erytrocytów to nie masz się czym martwić. Owszem główną przyczyną ich obecności jest dieta. Głównie słodkie napoje, ale i dieta bogata w warzywa. Jednak mogą też być objawem infekcji dróg moczowych bądź kamicy nerkowej. Jeżeli nie towarzyszy im wzrost ciężaru moczu, ani nie ma osadów w postaci wspomnianych leukocytów czy erytrocytów, to nie masz czym się martwić.Mozliwa przyczyna jest taka,ze w diecie wystepuje za duzp białych serow,mleka,roślin strączkowe,kalafiora,orzechow,taki przykład bo pewnie i więcej tych produktów bogatych w fosfor jest. Myślę,że po prostu najlepiej jak przeanalizujesz produkty które zjadasz pod względem fosforu i go ograniczyć a jeżeli wyniki dalej będą takie a nie inne to po prostu lekarz już CI coś zaleciWażne jest żeby nauczyć się jak najwięcej pić i jak najczęściej korzystać z toalety."

Moze troszke uspokoi :)

16udvfxm4jo5afw5.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:
    Kiedyś wrzucałam info wyszperane z forum na temat fosforanow w moczu:

Znalezione na forum, ale lepiej skontaktowac sie z doktorkiem:
    "Jeżeli w moczu występują tylko fosforany, bez dodatku leukocytów czy erytrocytów to nie masz się czym martwić. Owszem główną przyczyną ich obecności jest dieta. Głównie słodkie napoje, ale i dieta bogata w warzywa. Jednak mogą też być objawem infekcji dróg moczowych bądź kamicy nerkowej. Jeżeli nie towarzyszy im wzrost ciężaru moczu, ani nie ma osadów w postaci wspomnianych leukocytów czy erytrocytów, to nie masz czym się martwić.Mozliwa przyczyna jest taka,ze w diecie wystepuje za duzp białych serow,mleka,roślin strączkowe,kalafiora,orzechow,taki przykład bo pewnie i więcej tych produktów bogatych w fosfor jest. Myślę,że po prostu najlepiej jak przeanalizujesz produkty które zjadasz pod względem fosforu i go ograniczyć a jeżeli wyniki dalej będą takie a nie inne to po prostu lekarz już CI coś zaleciWażne jest żeby nauczyć się jak najwięcej pić i jak najczęściej korzystać z toalety."

Moze troszke uspokoi :)

Dziękuje Ci 🙏 Na pewno ostatnio więcej nabiału i może też spróbuję z tą wodą, bo to różnie bywa. Miesiąc temu miałam ok wynik czy w taki krótkim czasie pojawiłaby się kamica nerkowa???
    Dziękuje jeszcze raz za to info ❤️

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze to raczej wina diety. Sprobuj pic wiecej, najlepiej wody :)

16udvfxm4jo5afw5.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loveforever1 mi też gin zawsze daje kartkę ale to raczej po to abym wiedziała co robić (on też pracuje w szpitalu)

Sara Myślę że warto iść dla świętego spokoju. Mi gin kazał zrobić ale był pewny że to ciąża uciska. Lecz wiadomo trzeba sprawdzić dla bezpieczeństwa.

Anuszka cudowne informacje! Gratulacje 🎊 🎊 🥰

Ilonkaaa pięknie! ❤️ Obie będziemy 31 sierpnia rodzic córki 😁

U nas też chyba dziewczynka, dziś dr powiedział że już raczej nic tam więcej nie wyrośnie 😁

Tu zdjęcie całej gwiazdy :
    fb99661bc35d.jpg

Tu piękne syrki 🥰🥰:
    66a3b378e902.jpg

To kadry z nagrania prenatalnych bo dziś nawet nie było kiedy foty zrobić 😆

sara9555, bridagues, Ilonkaa lubią tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    U mnie już było przez jakiś czas lepiej i moglam jeść wszystko, a od paru dni mam od nowa mdłości i niesmak w ustach. Nie mam na nic ochoty, a jestem głodna i coś jeść muszę. Ale wmuszam w siebie bardziej niż jem z apetytem 🤢
    Niby 2 trymestr zaczęłam, a zamiast się poprawić, to mdłości wróciły od nowa 😭

Ja dzisiaj w nocy zaliczyłam dwa razy wymioty. Także piona.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało mnie tu ostatnio. Coś się ogarnąć nie mogę. Gratuluję dziewczynom ostatnich wizyt i pięknych zdrowych dzieciaczków ❤️ Ja za to antybiotyk :( Na początku tygodnia porządnie mi przewiało ucho, po dwóch dniach silnego bólu poszłam do lekarza. Początkowo dostałam krople i steryd donosowy, ale nie pomogło więc lekarka zdecydowała się na wdrożenie antybiotyku. Jestem strasznie rozbita przez to ucho, boli przez to bardzo głowa.

Dodatkowo obecna sytuacja na Ukrainie też budzi we mnie niepokój. Staram się jednak myśleć racjonalnie i w miarę pozytywnie. W poniedziałek jedziemy na zakupy żeby wesprzeć zbiórkę. Chociaż tyle możemy zrobić.

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ