Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylvka wrote:
Sylvka lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Powtorz mocz. Zrobione na jałowo?? Dodatkowo zrob posiew mój mocz też źle wyszedł, ale miałam juejalowy pojemnik
Starałam się na jałowo, ale zbój wie czy wszystko zrobiłam starannie. Nie martwią mnie nie liczne bakterie, bo je zawsze mam, tylko ta reszta. Fosforany chyba raz miałam w pierwszej ciąży, ale nic pozatym. Powtórzę przy najbliższej okazji.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
loveforever1 wrote:A ja dziś zmagam sie po raz kolejny z bólem zęba a dokładnie ósemki. Byłam na sorze dostalam antybiotyk. Ledwo co mówię taki szczekoscisk mi się zrobil i strasznie boli 😥
Odkąd mnie złapało ubieram się jak bałwanek, byle jakiś mały wietrzyk mnie nie dopadł, bo dziąsła mam wrażliwe bardzo i tutaj mi się jakieś zapalenia robią raz na jakiś czas. Mi niestety puszcza po 3 dniach w takiej sytuacji, ale po 1 dniu da się wytrzymac.. -
Anuszka, Ilonkaa, Felinka94 gratuluje udanych wizyt i wyników! Super, ze wszystko dobrze, wspaniałe wiadomości 🙂
Ja w drugim trymestrze mam mniejszy apetyt niż w pierwszym. Sama jestem zdziwiona, ale może więcej stresu w ostatnim czasie i to jest tego powód. Poza tym ostatnio nie mam tak ochoty na słodkie jak wcześniej.
Wogóle mam takie dziwne wrażenie, że brzuch mi się zmniejszył, i wczoraj nie czułam tego pukania przez cały dzień, ale dzień był tak intensywny, że może go po prostu nie zauważyłam, bo to takie bardzo delikatne. Ważyłam się wczoraj wieczorem i mam o 0,5 kg mniej niż tydzień temu. No nic, dziś odpoczywam i zobaczymy. Poza tym w dalszym ciągu czuję ciągnięcia po bokach w dole brzucha. Muszę dotrwać do 8 marca, wtedy mam wizytę i mam nadzieję, że uspokoi mnie ona i będzie dobrze.
Loveforever1 współczuję bólu zęba, oby antybiotyk szybko zadziałał i Ci pomógł.
Felinka94, loveforever1 lubią tę wiadomość
-
antonna wrote:I jak? Masz wyniki???
antonna lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Maybelle wrote:Jak to się zmieniają priorytety kiedy już wie się co i jak. Dopiero po tym jak już jedno dziecko urodziłam, to zrozumiałam, że noworodek potrzebuje na prawdę niewiele i bardziej trzeba się skupić, żeby rodzice mieli łatwiej 😅
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy któreś z Was zdarzają się takie pojedyncze kłucia nie wiem jak to nazwać ale jakby od spodu okolic intymnych? Jakbym chciala dotknać miejsca odczuwania tego klucia to trafiam w kość miednicy. Albo jest w stanie któraś opisać jak odczuwa się kłucie szyjki macicy? Do wizyty jeszcze dwa tygodnie i się zastanawiam czy takie kłucia mogą świadczyć o czymś złym.
-
Świeżynka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy któreś z Was zdarzają się takie pojedyncze kłucia nie wiem jak to nazwać ale jakby od spodu okolic intymnych? Jakbym chciala dotknać miejsca odczuwania tego klucia to trafiam w kość miednicy. Albo jest w stanie któraś opisać jak odczuwa się kłucie szyjki macicy? Do wizyty jeszcze dwa tygodnie i się zastanawiam czy takie kłucia mogą świadczyć o czymś złym.
Ostatnio też miewam kłucia i w ogóle cały brzuch mnie boli, myślę że wszystko się rozciąga....wizytę mam w piątek i też się martwię. Zastanawiam się czy to nie przez stres...bardzo przeżywam wojnę bo mieszkam przy granicy, widzę te kobiety z dziećmi i płakać mi się chce 😕 zamiast organizować wyprawkę to co mogę oddaje do punktu recepcyjnego....to jakiś koszmar zero pomocy od państwa tylko ludzie sami organizują pomoc...przepraszam nie chce Was smucić ale chciałam się emocjami podzielić. W ogóle to można pić melisę w ciąży? -
Ja też już zaczynam powoli robić listę co będzie nam potrzebne i stopniowo zacznę to ogarniać. Też mam na liście nowe garnki 🤣🤣 i myślę nad Thermomixem, ale kupię prawdopodobnie jakaś używana 5, bo szkoda mi trochę kasy 😅
Możecie polecić jakąś nianię elektroniczną x kamerką?? Szukam i szukam i za dużo tego🤦🏼♀️ macie coś sprawdzonego?? -
My mamy kamerkę Xiaomi i serioooo nie wyobrażam sobie bez niej macierzyństwa! Także dla dziewczyn które będą miały pierwsze dziecko leci wielka polecajka na kamerkę/nianie z kamerą. Nawet jak Wam się wydaje to niepotrzebne. Ja dokupiłam jak mała miała 4 tygodnie a mamy mieszkanie 32metry i była mi niezbędna!Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
DeLaCruz wrote:Ja nigdy nie miałam kamerki, ale chyba się skuszę. Co polecacie?
Mamy kamerke z odbiornikiem firmy VTECH i mamy tez kamerke XIAOMI (odbiornikiem jest telefon, tablet, co tam w domu kto ma). Dla mnie wygodniejsza jest VTECH (koniecznie z opcja zdalnrgo obracania kamery). Na wyjazdy XIAOMI sie przydaje, bo ma "nieograniczony" zasięg. Kamerka VTECH sama tworzy polaczenie, wiec odbiornik musi byc w zasiegu kamery. XIAOMI łączy sie do wifi i kazde urzadzenie z dostepem do internetu odbierze obraz z kamery.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Maybelle wrote:Nie mialam kamerki i nie żałuję, a mieszkamy na 75m 😄 Teraz też nie kupuję.
Wydawało mi się, że to się przydaje bardziej gdy ma się dom piętrowy niż mieszkanie. Albo gdy dziecko śpi w osobnym pokoju.
U nas mała spala z nami. Kolejne dziecko też będzie spało z nami. A jak je położę w łóżeczku i wychodzę z pokoju, to zawsze słyszę gdy płacze.
Moje dzieci wlasnie rzadko budzily sie z płaczem, wiec dlugo by marudzily zanim bym usłyszała, dlatego bardziej komfortowo czułam sie z kamerą. Tak samo podczas drzemek jak budzily sie wczesniej niz powinny (wg mnie), to moglam szybko zareag9wac zanim sie rozbudza. Teraz jak druga corka ma juz rok to uzywam dalej do drzemek, a wieczorem jedynie jak slysze, ze płacze i tylko podgladam czy powinnam do niej isc czy nie 😅 Ale wiadomo, bez kamerki da sie zyc i u czesci rodzin sie nie sprawdzi.👧 2017 ❤ 👶 2021