Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara, dużo zdrówka 😊 wiesz, gdzie się zarazilaś?
Ja mam cały czas bóle brzucha jak przed okresem, do tego spina się i twardnieje kilka razy dziennie. Umówiłam się na wtorek na dodatkową wizytę, martwię się, że to problem z szyjką 🙉sara9555 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny.. u mnie też chłopak 🙈. Także 3 osoby obecne na badaniu I trymestru pomyliły się jeśli chodzi o wywnioskowanie płci z wyrostka. Maluszek 309g, ok 14 cm od główki do pupki. Jednak u mnie z jednej strony gorsze przepływy, mam podwojoną dawkę heparyny, no i macica skurczona- zalecenie magnezu 6x1.
Macie maluszka 💙:
Muszę zmienić suwaczek 😅Maybelle, a.ky.ska, Lexia, _Luna_, Malina330, puszek369, Anuszka28, Różowa_90, kasha86, Sylvka, Ilonkaa lubią tę wiadomość
-
Kasik wrote:Sara, dużo zdrówka 😊 wiesz, gdzie się zarazilaś?
Ja mam cały czas bóle brzucha jak przed okresem, do tego spina się i twardnieje kilka razy dziennie. Umówiłam się na wtorek na dodatkową wizytę, martwię się, że to problem z szyjką 🙉przyszedł z katarkiem i miał 3dni, a ja 🙆♀️
Dodatkowo chodził w cienkiej kurtce i krótkim rękawku. Teraz ma 7bluz wywieszonych "na oczach" i powiedziałam mu, że jak znowu coś przyniesie do domu to go spakuję do mamy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 12:34
-
Na chłopca zawsze się może dźwignąć, trzeba o tym pamiętać 😉 dlatego te wstępne dziewczynki czasem jednak okazują się chłopcami 😉
Bridagues, gratulacje i trzymam kciuki, żeby przepływy się poprawiły 😘
Sara, zdrówka! Niech ta najgorsza faza szybko przejdzie 💪🏻sara9555, bridagues lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
O jejku to już nie pierwsza taka historia tutaj 🙈🙊 Gratuluję synka! Nie mogę się doczekać połówkowych ta niepewność mnie zje 🤦
bridagues lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Bridagues gratuluję 😘 ale super że dzidziuś już tyle waży 😍
Rany julek po tych historiach zmiany płci coś mocno powątpiewam w moją dziewczynkę. 🥺 A najgorsze, że do polowkowych u mnie jeszcze kupa czasu więc jeszcze sobie długo poczekam.. myślałam że teraz w poniedziałek na wizycie dostanę jakieś potwierdzenie, ale z tego co widzę u was jednak do polowkowych nie ma tej 100% pewności. 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 20:57
bridagues lubi tę wiadomość
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️ -
Ilonkaa wrote:Bridagues gratuluję 😘 ale super że dzidziuś już tyle waży 😍
Rany julek po tych historiach zmiany płci coś mocno powątpiewam w moją dziewczynkę. 🥺 A najgorsze, że do polowkowych u mnie jeszcze kupa czasu więc jeszcze sobie długo poczekam.. myślałam że teraz w poniedziałek na wizycie dostanę jakieś potwierdzenie, ale z tego co widzę u was jednak do polowkowych nie ma tej 100% pewności. 🙂
Mnie lekarz ostatnio 15+5 potwierdził dziewczynkę, ponoć na 100% 😅 Pokazał wargi sromowe, ujęcie nocnikowe no i niby nie ma wątpliwości 😉
Także nie przekreślaj tej poniedziałkowej wizyty, może akurat będzie pięknie widać 😊Ilonkaa lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
-
Lexia wrote:Mnie lekarz ostatnio 15+5 potwierdził dziewczynkę, ponoć na 100% 😅 Pokazał wargi sromowe, ujęcie nocnikowe no i niby nie ma wątpliwości 😉
Także nie przekreślaj tej poniedziałkowej wizyty, może akurat będzie pięknie widać 😊z nocnikowego ujęcia.
Tu córka właśnie w 18 tc
A tu w tej ciąży
Ja ogólnie też zmęczona jestem, chociaż chyba lepiej jak w 1 trymestrze. Oby ciepło się zrobiło, bo pogoda tex robi swoje, do tego ta sytuacja z wojną i ogolnie ekonomiczna nie jest zbyt optymistyczna, więc tak się dołuje od jakiegoś czasu. Z plusów rwa mi przeszła, bez fizjo No sama, więc megaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 22:33
-
puszek369 wrote:A masz to zdjęcie?? U córki w 18 tc na wizycie lekarka potwierdziła plec
z nocnikowego ujęcia.
Tu córka właśnie w 18 tc
A tu w tej ciąży
Ja ogólnie też zmęczona jestem, chociaż chyba lepiej jak w 1 trymestrze. Oby ciepło się zrobiło, bo pogoda tex robi swoje, do tego ta sytuacja z wojną i ogolnie ekonomiczna nie jest zbyt optymistyczna, więc tak się dołuje od jakiegoś czasu. Z plusów rwa mi przeszła, bez fizjo No sama, więc mega
Puszek, nie mam zdjęcia, po prostu w trakcie USG lekarz przyłożył głowicę tak, żeby było widać nocnikowo i tłumaczył- ogółem widać było przerwę z dwoma zgrubieniami po bokach i gin mówił, że to wargi sromowe. Potem jeszcze od boczku ją pokazał po całości i aż dopytałam, czy to serio dziewczynka, bo te wargi mega mocno odstawały 😅 ale stwierdził, że tak, że po prostu są opuchnięte i mogą tak odstawać.
Dopytałam, na ile procent ta dziewczynka i lekarz stwierdził, że on mówi, jak jest na 100%- mam nadzieję, że po prostu serio było już ewidentnie widać, że tam nic więcej się nie rozwinie 😉
Jak patrzę na Twoje zdjęcie z obecnej ciąży to u mnie wyglądało to zupełnie inaczej i według mnie u Ciebie jest tam ewidentny siusiak 👌🏻😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 23:49
sara9555 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
-
Lexia wrote:Puszek, nie mam zdjęcia, po prostu w trakcie USG lekarz przyłożył głowicę tak, żeby było widać nocnikowo i tłumaczył- ogółem widać było przerwę z dwoma zgrubieniami po bokach i gin mówił, że to wargi sromowe. Potem jeszcze od boczku ją pokazał po całości i aż dopytałam, czy to serio dziewczynka, bo te wargi mega mocno odstawały 😅 ale stwierdził, że tak, że po prostu są opuchnięte i mogą tak odstawać.
Dopytałam, na ile procent ta dziewczynka i lekarz stwierdził, że on mówi, jak jest na 100%- mam nadzieję, że po prostu serio było już ewidentnie widać, że tam nic więcej się nie rozwinie 😉
Jak patrzę na Twoje zdjęcie z obecnej ciąży to u mnie wyglądało to zupełnie inaczej i według mnie u Ciebie jest tam ewidentny siusiak 👌🏻😁
Teraz mam.prenatalne 31.03 ;p
Sylvka lubi tę wiadomość
-
Sylvka magne b6 jest ok, też na początku brałam 2x1. To lek, więc dobrze, trzeba uważać na suplementy z magnezem. Aktualnie biore magne b6 forte 6x1.
Ilonkaa trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ❤️
A u mnie dziś połóweczka 💙
puszek369, Lexia, Ilonkaa, _Luna_, Sylvka, a.ky.ska, Różowa_90 lubią tę wiadomość
-
Bridagues dziękuję 😘 zazdroszczę poloweczki 💓 Ja już tak jej wyczekuje jakby to był niewiadomo jaki moment przełomowy 🙈 mam takie wrażenie, że jak się ma poczucie, że jest już druga połowa to szybciej ten czas leci. Ma któraś z was aplikacje ciąża+? Ja mam i tą i preglife i nijak mi się zgadzają wymiary dzidziusia z USG do tej aplikacji. Ciekawa jestem czy u was też odbiegają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2022, 10:49
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️ -
Ilonkaa wrote:Bridagues dziękuję 😘 zazdroszczę poloweczki 💓 Ja już tak jej wyczekuje jakby to był niewiadomo jaki moment przełomowy 🙈 mam takie wrażenie, że jak się ma poczucie, że jest już druga połowa to szybciej ten czas leci. Ma któraś z was aplikacje ciąża+? Ja mam i tą i preglife i nijak mi się zgadzają wymiary dzidziusia z USG do tej aplikacji. Ciekawa jestem czy u was też odbiegają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2022, 11:01
-
Ilonkaa mi nigdy te pomiary nie zgadzają sie z tymi wartościami w aplikacjach, dlatego przestałam się nimi przejmować 😀😀
Dziewczyny czy wy już czujecie ruchy regularnie? Ja ostatnio jakos tydzień temu dośc fajnie czulam przez kilka dni w podbrzuszu samym, a od piątku nic i trochę się martwię.. -
Gosia24 wrote:Ilonkaa mi nigdy te pomiary nie zgadzają sie z tymi wartościami w aplikacjach, dlatego przestałam się nimi przejmować 😀😀
Dziewczyny czy wy już czujecie ruchy regularnie? Ja ostatnio jakos tydzień temu dośc fajnie czulam przez kilka dni w podbrzuszu samym, a od piątku nic i trochę się martwię..