Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
kasha86 wrote:Wiadomo ! Cieszę się, że wszystko jest ok !
Ale teraz ratujcie mnie - wczoraj się okazało, że krem który stosuje do twarzy to w ciąży nie można (dobrze się zorientować w 19 tc).
Błagam polećcie:
- tonik do demakijażu dla kobiet w ciąży (czytam te składy ale ich nie rozumiem - może być ten z Avène Eau Thermale - delikatny tonik do twarzy? Czy tam jest coś co nie jest ok ?
- krem na dzień - też używałam z Avene ale ma w składzie coś czego kobietom w ciąży nie za bardzo. Znalazłam taki - może ktoś zerknąć kto sie zna czy jest ok:
Onlybio Bakuchiol & Skwalan 50 ml
- i jakiś żel do twarzy do mycia / demakijażu - może być pianka - tutaj nie mam pomysłu
Wiem, że głównie trzeba unikać retinolu
Retinoidy - kwasowe pochodne witaminy A. Są to głównie:
- retinol (wit. A, all-trans retinol)
- palmitynian retinolu (retinyl palmitate, retinal palmitate)
- retinaldehyd (retinal)
Filtry przenikające:
- Etylhexyl Methoxycinnamate, który występuje również pod nazwą Octyl Methoxycinnamat
- Benzophenone-3 - 4
- Methylbenzylidene Camphor
- Octyl Dimethyl PABA
- Homosalate
Pochodne formaldehydu i formaliny. Najpopularniejsze to:
- Diazolidinyl Urea
- Imidazolidinyl Urea
- Benzylhemiformal
- 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol = Bronopol
- 5-Bromo-5-nitro-1,3-dioxane = Bronidox
- DMDM Hydantoin,
- Quaternium–15,
- Sodium Hydroxymethylglycinate
Triethanolamine - (TEA) trójetanoloamina, trietanolamina
Parabeny
- Methylparaben
- Ethylparaben
- Isopropylparaben
- Propylparaben
- Butylparaben
- Benzylparaben
Fenoksyetanol - Phenoxyethanol
PPD czyli p-fenylenodiamina czyli p-Phenylenediamine (Występuje w farbach do włosów)
Kwasy
Salicylic Acid (kwas salicylowy bezwzględnie)
Glicolic Acid
Maic Acid
Lactic Acid
Tartaric Acid
Citric Acid
Mandelic Acid
Fluor (w dużym stężeniu, np. Płukanki do ust)
Super...a mi kosmetyczka niespełna miesiąc temu dała serum punktowe na wypryski z kwasem salicylowy 0,5% i powiedziała, że będzie bezpieczne
Z tego co zerknęłam tak na szybko to ja używam peelingu, żelu i toniku Tołpa dermo face sebio takie antybakteryjne, na noc mam krem maskę Nacomi aqua hydra skin i nie ma w składzie nic z wymienionych przez Ciebie rzeczy, więc być może to są "bezpieczne" kosmetyczki dla nas w ciąży 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 21:20
kasha86 lubi tę wiadomość
-
Dzieki za odpowiedzi jutro umawiam się do endokrynologa. Już mi się przelało,, nie dość, ze się złe czuje boli mnie zoladek robi mi się słabo, przez pierwsze 3msce wymiotowałam strasznie to jeszcze teraz anemia
Macie coś sprawdzonego co wpłynie na poprawę wyników ? Sok z buraka to wiem, ale coś jeszcze co rzeczywiście może pomoc? Nie chce się użalać, ale dzisiaj to już miałam dola jak zobaczyłam te wyniki.. Nie dość, ze się tak złe czuje, nic mi nie smakuje, mdleje na pobieraniu krwi to jeszcze cały czas coś nie tak z moimi wynikami, dobrze ,ze z dzidzia w porządku, chociaż nadal nie znam płci. -
Maybelle wrote:Ja ostatnio polozylam córkę spać o 19 i zasnelam razem z nią. Spalam do 7.
12 godzin 🤯
Ogólnie chodzę jakas wypruta z energii i tylko bym spala. 2 trymestr z córką wspominam dużo lepiej 🙄 Chyba, że jeszcze się polepszy. Ostatnio mowilam mojej mamie, że w ciąży dowiedziałam się jak czują się starsi ludzie. Glowa chciałaby dużo, ale ciało nie nadąża 😂
Cera też mi się posypała, a nigdy nie mialam problemów z cera 😭 Wygladam tragicznie.
Sny za to mam coraz bardziej porąbane 😆
A to ja standardowo zasypiam nawet przed dziećmi 😂 spałabym do 9, ale po 6 trzeba wstać i towarzystwo ogarniać do szkoly💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Maybelle wrote:Czy wrocila Wam energia w tym 2 trymestrze? U mnie chyba jeszcze większy spadek energii niż w pierwszym 🙄
Co to jest energia...🤪ja się budzę i jestem zmęczona.
Lexia lubi tę wiadomość
-
Malina330 wrote:Super...a mi kosmetyczka niespełna miesiąc temu dała serum punktowe na wypryski z kwasem salicylowy 0,5% i powiedziała, że będzie bezpieczne
Z tego co zerknęłam tak na szybko to ja używam peelingu, żelu i toniku Tołpa dermo face sebio takie antybakteryjne, na noc mam krem maskę Nacomi aqua hydra skin i nie ma w składzie nic z wymienionych przez Ciebie rzeczy, więc być może to są "bezpieczne" kosmetyczki dla nas w ciąży 🤔
Miałam kiedyś Tołpe żel do twarzy, kremy pod oczy, na noc na dzień i peeling i moja cera po tych kosmetykach nie była fajna także u mnie się nie sprawdziło;(
No retinol i kwas salicylowy to wiem, ze zakaz ALE dermatolog z która teraz rozmawiałam przy okazji wizyty z córka powiedziała , że właśnie te moje przeciwtrądzikowe kosmetyki mogą zawierać kwas salicylowy ale zebym się nie stresowała bo pewnie nic się nie stało (może wiesz chodzi o jakieś duże ilości).
New Baby
Julia -
Dzieeeeeeń, kur... dobry🤦🏼♀️😐 Przyszłam się wynarzekać, bo mnie oszukano. Drugi trymestr, złoty czas ciąży, wyglądasz pięknie, coraz ładniej okrągleje brzuszek, libido szaleje... TIA.
Spanie ostatnio to jakaś masakra, tak samo jedzenie. Jestem śpiąca i zmęczona w połowie dnia (tak jak wtedy, gdy wstawałam po 6 do pracy), od 22 już też powoli jest coraz gorzej, ale dziś jak zrobiłam błąd i położyłam się o 23, to o 5 miałam oczy jak pięć złotych i byłam wyspana, nie było szans spać dalej- skończy się tak, że o 11.00 pewnie zaliczę drzemkę i będę trupem 🤦🏼♀️😐 Do tego ta cholerna zadyszka, którą mam od samego początku, ale jest tylko gorzej, dobija mnie męczenie się głupim wejściem na piętro lub przy czymś tak banalnym, jak sprzątanie, czy rozmowa przy jednoczesnym spacerze. A kondycji nie miałam tragicznej przed, aż się boję myśleć, co by było, gdybym prowadziła przed ciążą życie leniwca 😱
Z jedzeniem mam wrażenie, że skurczył mi się żołądek o jakąś połowę przy jednoczesnym bardziej intensywnym odczuwaniu głodu. Czyli na przykładzie kanapek- jak przed ciążą zjadałam na śniadanie dwie, tak głód teraz odczuwam tak, że zjadłabym 3, a jestem w stanie zjeść jedną i jestem pełna 😳 mega to nieintuicyjne, bo nie wiem, ile zjem, ile sobie nakładać na talerz, żeby dojeść (bo jak się ma prawie 30 lat to już jednak się od lat wie, ile mniej więcej się zjada…). A ciężko się nagle przestawić na zupełnie inny tryb jedzenia.
Libido? Co to k. jest libido? Przed ciążą to ja goniłam chłopa do łóżka i mogłabym dziennie, teraz to jakiś dramat i seks nie istnieje.
Brzuszek? Dupa nie brzuszek. Dosłownie 🤦🏼♀️ rosnę, owszem- w cyckach, dupsku, w brzuchu też, ale ni cholery to nie jest brzuszek, a bardziej wyglądam, jakbym się po prostu upasła (co na obecnej diecie zachciankowej w sumie nie jest niczym dziwnym) 🤦🏼♀️
Gdzie ten cudowny drugi trymestr, ja się pytam?! 👿😐
Wyrzuciłam to z siebie, jeeeeej. Ale dziś o tej 5 rano serio mnie szlag trafił 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 06:50
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Avaaa wrote:Dzieki za odpowiedzi jutro umawiam się do endokrynologa. Już mi się przelało,, nie dość, ze się złe czuje boli mnie zoladek robi mi się słabo, przez pierwsze 3msce wymiotowałam strasznie to jeszcze teraz anemia
Macie coś sprawdzonego co wpłynie na poprawę wyników ? Sok z buraka to wiem, ale coś jeszcze co rzeczywiście może pomoc? Nie chce się użalać, ale dzisiaj to już miałam dola jak zobaczyłam te wyniki.. Nie dość, ze się tak złe czuje, nic mi nie smakuje, mdleje na pobieraniu krwi to jeszcze cały czas coś nie tak z moimi wynikami, dobrze ,ze z dzidzia w porządku, chociaż nadal nie znam płci.
Lexia w 100% Cię rozumiem. Najgorzej z tym spaniem. Ostatnio obudziłam się o 3 i zasnąć przez godzinę nie mogłam bo dzieć się tłukł 🙈Avaaa lubi tę wiadomość
-
kasha86 wrote:Miałam kiedyś Tołpe żel do twarzy, kremy pod oczy, na noc na dzień i peeling i moja cera po tych kosmetykach nie była fajna także u mnie się nie sprawdziło;(
No retinol i kwas salicylowy to wiem, ze zakaz ALE dermatolog z która teraz rozmawiałam przy okazji wizyty z córka powiedziała , że właśnie te moje przeciwtrądzikowe kosmetyki mogą zawierać kwas salicylowy ale zebym się nie stresowała bo pewnie nic się nie stało (może wiesz chodzi o jakieś duże ilości).
Dzięki, to mnie uspokoiłaś trochęSzkoda, że u Ciebie się nie sprawdziły, musisz szukać i eksperymentować co Ci podejdzie....ja tego nie lubię. Ale jeszcze
tego co widzę to np Citric Acid mam chyba w każdym żelu pod prysznic w domu, nawet męża sprawdziłam 😅 -
Lexia podpisuje się pod Twoim wpisem, pewnie sama bym go napisała ale nie mam siły 🤣🤣🙈🙈
No nie jest łatwo, u nas jeszcze młodej wychodzą 5 i jest tragedia, jest przeokropnie marudna, ma temp i budzi się w nocy z płaczem milion razy. Po 4 takiej nocce jestem jak wampir, nie wiem jak ja ogarnę takie nocki z Alkiem 😱
Ale wczoraj wieczorem i dzisiaj rano poczyniłam pierwsze zakupy na vinted, fajne te ciuszki dla chłopców ale no jednak nie mają koronek i falbanek a nie ukrywam że jestem mistrzynią w prasowaniu tego 🤣 no nic, będzie łatwiej i szybciej= mniej odcinków serialu przy prasowaniu🤣Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
No i oczywiście jednym z pierwszych zakupów to były pieluszki, jestem uzależniona od pieluszek i kocyków 🤣🤣
Bardzo Wam polecam pieluszki z bocioland i texpol(ale nie wszystkie). Przy Meli miałam ogroooom pieluszek, oczywiście wszystkie potrzebne 🤣 w tym bardzo dużo malych ulewajek, które są niezbędne 😁 a dodam że moja mama ulala mi z 5 razy w całym życiu, ale one są dosłownie do wszystkiego 😁Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
PaniHa wrote:No i oczywiście jednym z pierwszych zakupów to były pieluszki, jestem uzależniona od pieluszek i kocyków 🤣🤣
Bardzo Wam polecam pieluszki z bocioland i texpol(ale nie wszystkie). Przy Meli miałam ogroooom pieluszek, oczywiście wszystkie potrzebne 🤣 w tym bardzo dużo malych ulewajek, które są niezbędne 😁 a dodam że moja mama ulala mi z 5 razy w całym życiu, ale one są dosłownie do wszystkiego 😁 -
Agata.90 wrote:Ja mam całą reklamówkę pieluszek i nie wiem po co on wogole są.Bralam do karmienia syna ale nigdy nam się nie przydały. Jeśli o mnie chodzi to dla mnie zbędna inwestycja😀
jak pieluszki są ładne i z super materiału to się je używa do wszystkiego
do przykrycia, do położenia na tym dziecka, do wózka, fotelika czy do zdjęć 🤣 No wszędzie 😁 ale miałam kilka tetrowych i nie używalam, tylko z dwa razy do wanienki na spód wrzuciłam.
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Cześć dziewczyny, czytam was od jakiegos czasu na bieżąco ale nie odważyłam się wcześniej pisac
mogę dołączyć? Termin mamy na 08m08
Mam do was pytanie. Otóż pare tygodni temu męczyłam się z zaparciami natomiast teraz jakos od 3-4 tygodni codziennie oddaje luźny stolec, prawie jak przy biegunce, ale raz dziennie, miala tak ktoras z was? Pytałam lekarza, ale powiedział że jesli jest to raz dziennie to nie ma powodow do niepokoju, ale przyznam że jest to denerwujące... -
PaniHa wrote:Każdy ma swoje preferencje
jak pieluszki są ładne i z super materiału to się je używa do wszystkiego
do przykrycia, do położenia na tym dziecka, do wózka, fotelika czy do zdjęć 🤣 No wszędzie 😁 ale miałam kilka tetrowych i nie używalam, tylko z dwa razy do wanienki na spód wrzuciłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 10:25
-
Agata.90 wrote:Do przykrycia ,do położenia miałam bambusowe.Na lato polecam .Wiadomo każdej mamie co innego się przyda.Kazda musi protestować protestować sobie
ewentualnie jeszcze muslinowe ale jednak bocioland z bambusem wygrywa i od tych zaczęłam
Czekamy na Alusia 💙💙
-
PaniHa wrote:No właśnie te moje wszystkie bambusowe
ewentualnie jeszcze muslinowe ale jednak bocioland z bambusem wygrywa i od tych zaczęłam
-
kasha86 wrote:A na jakiej stronie kupiłaś te bambusowe z bocioland ? Nie widzę ich strony www.
pandy i baloniki- są przepiękne, przed chwilą doszły
na allegro też są ale miałam bon do smyka to wykorzystałam
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Lexia współczuję, ale łącze się w bólu. Nie sądziłam, że tyle z nas tak będzie miało! Czekałam na ten magiczny II trymestr, że będę miała najlepszy czas w życiu 😂 i co? I jajco... 🙈 U mnie największy plus, że najpierw, zmniejszyły się wymioty, a potem ustąpiły. A tak, to zadyszka, problemy ze snem, zgaga, wzrost wagi, mega zaparcia i wiele, wiele innych...
Tylko gdzie zgłaszać reklamację?!
Dobrze, że dzisiaj jest piękna pogoda, bo jak jest szaroburo to już w ogóle jestem nie do życia 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 12:22
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️