Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż ma siostrę o 8 lat starsza i maja bardzo dobre relacje.
Ja też po cichu liczyłam że skoro 1 mam synka to fajnie by było mieć parkę ale l dal mi 2 synka do brzucha.Cieszmy się tym co mamy I tym że są zdrów te nasze bobasy w brzuchach.kasha86 lubi tę wiadomość
-
Wiadomo ! Cieszę się, że wszystko jest ok !
Ale teraz ratujcie mnie - wczoraj się okazało, że krem który stosuje do twarzy to w ciąży nie można (dobrze się zorientować w 19 tc).
Błagam polećcie:
- tonik do demakijażu dla kobiet w ciąży (czytam te składy ale ich nie rozumiem - może być ten z Avène Eau Thermale - delikatny tonik do twarzy? Czy tam jest coś co nie jest ok ?
- krem na dzień - też używałam z Avene ale ma w składzie coś czego kobietom w ciąży nie za bardzo. Znalazłam taki - może ktoś zerknąć kto sie zna czy jest ok:
Onlybio Bakuchiol & Skwalan 50 ml
- i jakiś żel do twarzy do mycia / demakijażu - może być pianka - tutaj nie mam pomysłu
Wiem, że głównie trzeba unikać retinolu
Retinoidy - kwasowe pochodne witaminy A. Są to głównie:
- retinol (wit. A, all-trans retinol)
- palmitynian retinolu (retinyl palmitate, retinal palmitate)
- retinaldehyd (retinal)
Filtry przenikające:
- Etylhexyl Methoxycinnamate, który występuje również pod nazwą Octyl Methoxycinnamat
- Benzophenone-3 - 4
- Methylbenzylidene Camphor
- Octyl Dimethyl PABA
- Homosalate
Pochodne formaldehydu i formaliny. Najpopularniejsze to:
- Diazolidinyl Urea
- Imidazolidinyl Urea
- Benzylhemiformal
- 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol = Bronopol
- 5-Bromo-5-nitro-1,3-dioxane = Bronidox
- DMDM Hydantoin,
- Quaternium–15,
- Sodium Hydroxymethylglycinate
Triethanolamine - (TEA) trójetanoloamina, trietanolamina
Parabeny
- Methylparaben
- Ethylparaben
- Isopropylparaben
- Propylparaben
- Butylparaben
- Benzylparaben
Fenoksyetanol - Phenoxyethanol
PPD czyli p-fenylenodiamina czyli p-Phenylenediamine (Występuje w farbach do włosów)
Kwasy
Salicylic Acid (kwas salicylowy bezwzględnie)
Glicolic Acid
Maic Acid
Lactic Acid
Tartaric Acid
Citric Acid
Mandelic Acid
Fluor (w dużym stężeniu, np. Płukanki do ust)
New Baby
Julia -
Hej dziewczyny. Choć nie ma mnie na liście to również mam termin na sierpień, dokładnie 22. Ale podczytuje was od dłuższego czasu
mam pytanie, czy którejś z was zmieniła się płeć z badań prenatalnych? Tzn lekarz sugerował dziewczynkę a na kolejnych okazało się, ze jednak chłopiec i na odwrót? Mój lekarz powiedział w 12t1d płeć i ze daje na nią 85% i wiem ze to dużo i nie łudziłam się za bardzo na zmianę, ale mój mąż mi miesza w głowie, ze on jest pewny ze będzie ta druga płeć i nawet imienia nie chce zacząć wybierać, bo mowi, ze „jeszcze nie wiadomo co będzie” 🙈 dajcie znać, czy była u którejś z was taka sytuacja, czy raczej w obecnych czasach takie pomyłki się nie zdarzają
Ruzia
-
Czy TSH 3,810 powinnam konsultować u Endokrynologa robione w 15 tygodniu ciąży
Na początku ciąży miałam 3,64 i właśnie ginekolog do którego chodziłam na NFZ uznal, ze jest Ok, jak poszłam prywatnie to właśnie kazała mi powtórzyć teraz, bo według niej było za wysokie i jak teraz tez takie wyjdzie to mam się udać do endokrynologa.
-
Avaaa wrote:Czy TSH 3,810 powinnam konsultować u Endokrynologa robione w 15 tygodniu ciąży
Na początku ciąży miałam 3,64 i właśnie ginekolog do którego chodziłam na NFZ uznal, ze jest Ok, jak poszłam prywatnie to właśnie kazała mi powtórzyć teraz, bo według niej było za wysokie i jak teraz tez takie wyjdzie to mam się udać do endokrynologa.
Moim zdaniem też za wysokie i skonsultowała bym się z Endo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 16:55
Avaaa lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ruzia wrote:Hej dziewczyny. Choć nie ma mnie na liście to również mam termin na sierpień, dokładnie 22. Ale podczytuje was od dłuższego czasu
mam pytanie, czy którejś z was zmieniła się płeć z badań prenatalnych? Tzn lekarz sugerował dziewczynkę a na kolejnych okazało się, ze jednak chłopiec i na odwrót? Mój lekarz powiedział w 12t1d płeć i ze daje na nią 85% i wiem ze to dużo i nie łudziłam się za bardzo na zmianę, ale mój mąż mi miesza w głowie, ze on jest pewny ze będzie ta druga płeć i nawet imienia nie chce zacząć wybierać, bo mowi, ze „jeszcze nie wiadomo co będzie” 🙈 dajcie znać, czy była u którejś z was taka sytuacja, czy raczej w obecnych czasach takie pomyłki się nie zdarzają
Jak widać tu ostatnio na grupie, te pomyłki zdarzają się bardzo często 😊3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
kasha86 nic nie polecę, ale podziękuję za przydatną ściągnę i zebranie wszystkiego w jednym miejscu, bo sama przeanalizuje kosmetyki jakie używam teraz, bo przyznam, że niczego nie zmieniłam, używam tego co przed ciążą 🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 19:02
kasha86 lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Czy wrocila Wam energia w tym 2 trymestrze? U mnie chyba jeszcze większy spadek energii niż w pierwszym 🙄
-
Ruzia wrote:Hej dziewczyny. Choć nie ma mnie na liście to również mam termin na sierpień, dokładnie 22. Ale podczytuje was od dłuższego czasu
Heju mnie nie było przewidywań płci. Ja z resztą uważam, że to trochę takie wróżenie. Po 15-16tyg można coś bardziej realnego zobaczyć 😉
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Avaaa wrote:Czy TSH 3,810 powinnam konsultować u Endokrynologa robione w 15 tygodniu ciąży
Za wysokie. Leć do endokrynologa.Avaaa lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Maybelle wrote:Czy wrocila Wam energia w tym 2 trymestrze? U mnie chyba jeszcze większy spadek energii niż w pierwszym 🙄
Bardzowreszcie nie leżę cały dzień na kanapie albo rzygając nad kiblem. Nawet trochę w domu ogarniam, jestem w stanie normalnie funkcjonować. Chociaż łatwo się zasapuję i popołudniu zazwyczaj już sił brakuje, ale przynajmniej jestem w stanie coś porobić jak człowiek 😜
💙 2014
❤️ 2016
-
U mnie to samo, jest gorzej niż było. Zmęczenie i zadyszka, totalny brak siły i zjazdy energii 😐
Co do TSH, to w ciąży max 2.5.
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
U mnie lepiej pod względem wymiotów i mdłości, rano mnie jeszcze męczy przy myciu i po myciu zębów, ale nie zawsze. Jednak szybko się męcze i bolą mnie krzyże, ciężko mi się schyla... Ogólnie liczyłam na to, że będzie znacznie lepiej..3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Co z tego, że wróciła energia skoro nie można jej używać? 😁
Nagle dostaję osłabienia i ataku gorąca albo bólów kręgosłupa. Nieważne, czy tylko się pogibam tańcząc, czy posprzątam chociaż trochę wykonując kilka skłonów 🤷♀️ -
Ja miałam mieć dzisiaj USG, ale rano odwołali, bo babeczka się rozchorowała. Ja od kilku dni cały czas zasmarkana, ale co Hania przyniesie z przedszkola ja odrazu podlapuje i tak smarkamy razem. Dzisiaj po pracy coś zaczęło mnie w kościach łamać, no i się nawywijało, bo wyszedł mi pozytywny test na covid🙈 ale delikatny stan podgorączkowy plus coś tam łamie w kościach i taki ucisk na klatce piersiowej, mam tylko nadzieję, że się nie pogorszy. Hania trochę kaszle i ma katar, ale tez piątki jej idą.