Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie mam łożysko na przedniej ścianie i się po prostu nie spodziewałam, że tak to mogę poczuć 🙈 chyba że łożysko gdzieś się zaś przesunęło 🤔 jutro się okaże.
Ja to najbardziej z ciąży z Hanią pamiętam kopniaki w szyjkę macicy 🙈🤯 to była jakaś masakra dla mnie, normalnie potrafiłam podrywać się z krzesła na równe nogi, nie podejrzewałam się o taką sprawność pod koniec ciąży 😅🙈 ale fakt kopniaki w żebra też są na szczycie listy, Hania miałam wrażenie że normalnie skręcała, wciskała mi tam stopy. -
Maybelle wrote:U mnie to też już nie są bąbelki, tylko prawdziwe kopniaczki 😁
Też dużo zależy jak się dziecko ułoży, bo mam łożysko z przodu i jak tam kopie, to nic nie czuję. Ale jak przesunie się na bok, to czasem aż podskakuje 😆
Potem będziesz czuła i z przoduja w poprzednich ciążach miałam na przedniej ścianie i nogi prawie pępkiem wyłaziły 😂
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Ja,mam dzisiaj wizytę o 18.30
Byliśmy dzisiaj też w urzędzie i zaklepaliśmy datę ślubu oraz godzinę.Bunia89, Lexia, Różowa_90, antonna, Flame1991, Kasik, loveforever1, Malina330 lubią tę wiadomość
-
_Luna_ wrote:No to a propo badania moczu bo mnie czeka przed wizytą w tym tygodniu. Kładę się spać o 23 o 1-2 pierwsze siku o 4-5 drugie siku i wstaje o 8 i kolejne siku, które pobrać do badania ? 😔
Ten z 8mocz powinien być w pęcherzu ok 4h najmniej, ale też jak za wcześnie pobierzesz i oddasz do laboratorium to on za długo stoi u Ciebie (i wyniki mogą być zakłamane), a najlepiej jak do 2h jest oddany (wtedy powinien być w lodówce).
Czarna32
Co do techniki pobierania, ja, za zleceniem gina, pobieram pod prysznicem, najpierw się porządnie podmywam, odsikuje i dopiero sikam do pojemnika, wtedy nie ma szans na złe pobranie
Co do leukocytów w morfologii, to mój gin mówi, że u ciężarnych wzrastają, po prostu, bez infekcji, tak samo jak OB. Dlatego patrzy się na ten wynik bardziej liberalnie
W senie, żebyś się tak tym nie kierowała, wynik moczu ważniejszy.Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
A czy na zewnątrz czuć te ruchy/kopniaki u Was już?
Bo młody, co raz bardziej szaleje, ale mąż cały czas twierdzi, że On na zewnątrz nic nie czuję, a mi się wydaje, że czasami czuć. 🙈
Co do leginsów, to kupilam z lelosi, mieli 3 pary w cenie 2, nie są ciążowe, ale mają bardzo fajną, rozciagliwą górę, jest mi w nich bardzo wygodnie, mają ładne wzory i nie prześwitują.Minusem jest trochę cena, jak za leginsy, ale mam nadzieję, że posłużą.
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Będę miała syna
bridagues, Maybelle, Anuszka28, Lexia, sara9555, Różowa_90, antonna, megson91, Karo_lalala, Agata.90, Flame1991, Kasik, a.ky.ska, Bunia89, Sylvka, loveforever1, Malina330, puszek369, kasha86 lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Różowa_90 wrote:A czy na zewnątrz czuć te ruchy/kopniaki u Was już?
Bo młody, co raz bardziej szaleje, ale mąż cały czas twierdzi, że On na zewnątrz nic nie czuję, a mi się wydaje, że czasami czuć. 🙈
Co do leginsów, to kupilam z lelosi, mieli 3 pary w cenie 2, nie są ciążowe, ale mają bardzo fajną, rozciagliwą górę, jest mi w nich bardzo wygodnie, mają ładne wzory i nie prześwitują.Minusem jest trochę cena, jak za leginsy, ale mam nadzieję, że posłużą.
Tez mam z lelosi 😁 kupiłam przed ciążą za duży rozmiar i teraz jest w sam raz. Ten szeroki pas spokojnie na ciążowy brzuch wchodziRóżowa_90 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Różowa_90 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Kopniaczki odczuwam identycznie jak w poprzedniej ciąży, mam wrażenie, że nawet intensywniej i o tydzień szybciej poczułam, a wtedy było na tylnej.Różowa_90 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny.
Powtórzyłam badanie moczu pobralam pod prysznicem wszystko jak należy.
Bakterie nadal liczne leukocyty mniejsze ale obfity sluz liczne nabłonki plaskie i dodatkowo wyszly erytrocyty świeże w moczu.brac ten anty??Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 15:41
Dawid i Kamil💙💙
-
bridagues wrote:Czuje na zewnątrz już. Co najlepsze, na badaniach I trymestru mam zapisane w karcie z wizyty, że łożysko jest z przodu i nisko (już się martwiłam, żeby się podniosło, nie było przodujące i żeby nie nachodziło na bliznę po cc). A w poniedziałek na wizycie u prowadzącego info, że łożysko na tylnej ścianie 🤨. Czy to możliwe? Czy któryś się pomylił?
Kopniaczki odczuwam identycznie jak w poprzedniej ciąży, mam wrażenie, że nawet intensywniej i o tydzień szybciej poczułam, a wtedy było na tylnej.
Takze nie ogarniam juz.
Tez czuje szybciej ruchy niz z chlopakami ale od środka z zewnątrz nie widac.
Dwa razy mialam na tylnej ścianieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 15:00
Dawid i Kamil💙💙
-
Czarna32 wrote:Mój lekarz prywatnie twierzi z3 mam na przedniej scianie a wczoraj lekarka ze na tylnej i nisko i naciska na szyjke...
Takze nie ogarniam juz.
Tez czuje szybciej ruchy niz z chlopakami ale od środka z zewnątrz nie widac.
Dwa razy mialam na tylnej ścianieCzarna32 lubi tę wiadomość
-
PaniHa wrote:Będę miała syna
Cieszycie się czy raczej jesteście zawiedzeni? 🙈 to ja już się nie nastawiam chyba na nic... Ostatnio sugerowano chłopca?
W ogóle to gratulacje!3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
bridagues wrote:Czarna, od początku widzę, że mamy podobne perypetie z tą ciążą i lekarzami 😂Dawid i Kamil💙💙