Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Różowa_90 wrote:Dzięki dziewczyny, popatrzymy na te modele i myślę, że w większych sklepach coś znajdziemy
chyba, że mój wymyśla, nagle taki prosty chodził :p
Jeszcze mam pytanie, bardzo podobają mi się jasne wózki, o ile o gondole się tak nie boje, to czy jasna spacerówka to dobry pomysł? Może, któraś z Was miała lub planuje? Pranie tapicerki co tydzień odpada :p
Wyobraź sobie jesień:zimę i Twoje dziecko po spacerze w deszczu, błocie, roztopionym śniegu siada do jasnej spacerówkidla mnie to byłoby za dużo nerwów
poza tym wozek brudzi się od kół chociażby w bagażniku. My mieliśmy najpierw szary potem czarny i oba uwalony najbardziej od butów, kół i trochę od jedzenia
Co do wózków i ich wielkości - moim zdaniem ważna wskazówka - sprawdźcie sobie jak wózek wpasowuje się w wasz bagażnikmy mieliśmy pierwszy wózek stokke i było się trzeba nagimnastykować trochę, żeby włożyć stelaż i gondolę (nie mówić o wyjazdach gdzie było trzeba walizkę włożyć 🙈).
Spacerówkę mieliśmy Cybexa Balios S i w moim aucie było trzeba przesuwać fotele z tylu do przodu bo stelaż na szerokość się nie mieścił
New Baby
Julia -
Kasik wrote:Ja z mężem jesteśmy wysocy i bebetto nitello był dobry. Myśleliśmy o cybex balios s ale dla nas za niski.
Maybelle, ja też jestem za prywatną grupą. Dziwnie się z tym czuję, że każdy może wejść i po cichu podczytywać. Ale takie uroki forum
Cybex Balios S sprawdził nam się jako spacerówka bardzo (a oboje mamy po 184 cm). Przy pierwszym dziecku myślałam o tym, że ważne jest aby gondola była wysoko, żebym nie myślała się bardzo schylać do dziecka (szczególnie po cc). Wybraliśmy Stokke, a ja do gondoli na spacerze schyliłam się kilka razy 🙈 i tylko żeby ewentualnie wyciągnąć młodą
Teraz dla mnie ważne było, żeby kupić wozek gdzie spacerówka będzie rozkładana na płasko (nie kubełkowo).
W tym tygodniu poszalałam - kupiłam wózek, wanienke, krzesełko do karmienia (takie z wkładką New born - leży dziecko na płasko ale wysoko) - córka dużo ze mną była w kuchni kiedy gotowałam i nam się to mega sprawdziło, potem zmienia się to krzesełko z wiekiem i na końcowym etapie jest przysuwane do stołu. Teraz dla starszej kupiliśmy rok temu takie samo, żeby miała dobrą pozycje do siedzenia przy stole wiec produkt na lata
New Baby
Julia -
_Luna_ wrote:Tak z innej beczki. Wyszło słonko za chwile święta co robicie z oknami? Myjecie czy delegujecie obowiązki? Ja już się chciałam zabierać za mycie i mówiłam o tym mamie a ona mnie okrzyczała że nie mogę
(Nowy dom okna nisko nie trzeba się naskakac do pomocy myjka karcher) myć czy nie ryzykować? 🤔 oczywiście zasłony do powieszenia zostawie mężowi
Heh ja bym pewnie wymyła, ale mama się zaoferowała i jutro przyjeżdża wymyć mi oknaja w tym czasie przelecę szmatą po domu i na weekend będzie czyściutko
Anuszka28 gratulacjetrzymam kciuki za sukienkę 👌🏼
Karo_lala super wieści ! Bardzo się cieszę, że już możesz być spokojna 💕
Ilonka...bardzo mi przykro z powodu straty dziadka
New Baby
Julia -
Ale się naprodukowałam
To jeszcze dorzucę, że byłam na połówkowych we wtorek, wszystko ok, dzidziuś waży 418 g (mam wrażenie że to dużo jak na 20tc), szyjka ma 4 cm 👌🏼Wzięłam sobie opcję z nagraniem badania na pendrive (pani dr mówi, że dziewczyny często o to proszą) - i oglądam w kółkochciałam pokazać córce i (nie)mężowi bo z powodu pandemii nie można przychodzić do gabinetu z osobą towarzysząca - fajna pamiątka
Darinka, puszek369, bridagues, Kasik, Maybelle, Różowa_90, loveforever1, Karo_lalala, a.ky.ska, Kira, _Luna_, Sylvka, megson91, Malina330 lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:Ale się naprodukowałam
To jeszcze dorzucę, że byłam na połówkowych we wtorek, wszystko ok, dzidziuś waży 418 g (mam wrażenie że to dużo jak na 20tc), szyjka ma 4 cm 👌🏼Wzięłam sobie opcję z nagraniem badania na pendrive (pani dr mówi, że dziewczyny często o to proszą) - i oglądam w kółkochciałam pokazać córce i (nie)mężowi bo z powodu pandemii nie można przychodzić do gabinetu z osobą towarzysząca - fajna pamiątka
Super, że wszystko dobrze, świetna pamiątka, jak ładnie widać buźkę 🙂 u mnie na tym etapie (różnica 2 dni) młody ważył 420, całkiem sporo 😉 ale chyba lepiej więcej jak mniej😉kasha86 lubi tę wiadomość
-
Darinka wrote:Ja tak miałam w pierwszej ciąży i byłam z tego bardzo zadowolona, na każdej wizycie było wszystko ok 🙂
Darinka lubi tę wiadomość
-
_Luna_ wrote:Tak z innej beczki. Wyszło słonko za chwile święta co robicie z oknami? Myjecie czy delegujecie obowiązki? Ja już się chciałam zabierać za mycie i mówiłam o tym mamie a ona mnie okrzyczała że nie mogę
(Nowy dom okna nisko nie trzeba się naskakac do pomocy myjka karcher) myć czy nie ryzykować? 🤔 oczywiście zasłony do powieszenia zostawie mężowiDeLaCruz wrote:Mi mama pomogła, koniecznie chciała się wykazać 😉 ja mam tylko rolety rzymskie więc prosta sprawa
-
Różowa_90 wrote:Wczoraj miałam połówkowe, wszystko z dzidkiem dobrze 🥰 wstydliwy jest, buźki nie chciał pokazać, musiałam trochę pochodzić.
To było takie super, jak walił pupą i wtedy i czułam i widziałam co robi. Mam zwiększone opory w tętnicach macicznych, biorę nadal acard i mam mierzyć ciśnienie.
-
bridagues wrote:U mnie też na połówkowym wyszły wysokie opory. Prócz mierzenia ciśnienia i acardu masz zlecone jakieś dodatkowe badania? Ja jadę jeszcze na echo serca płodu, a z leków prócz kontynuowania acardu mam podwojoną heparynę (także 2x dziennie zastrzyk 😔). Ciśnienie kontroluje od początku ciąży, na razie wyniki są dobre.
Ja, biorę raz zastrzyk i już ledwo daje rade. Mam tyle siniaków a co dopiero jakbym miała to robić dwa razy.
Czego sie nie robi dla naszych Dzieci. ❤❤❤
-
Maybelle wrote:Dziewczyny a w czym zamierzacie trzymac niemowlaka w kuchni/salonie? Myslalam na początku o jakimś bujaku rozkładanym na płasko, ale ceny takich powalają 🙄
Chyba zdecyduję się na kosz Mojżesza, tylko z wysokim stelażem, żeby moja córka czasami nie zrobila krzywdy maleństwu 😅
Znalazlam jeden używany, mam nadzieję, że uda mi się go dostać, bo taki kosz to i tak tylko na chwilę i zaraz dziecko wyrośnie 🤔
Poprzednim razem nie mialam kosza, tylko trzymałam małą w wózku w domu jak chcialam coś ugotowac, ale teraz będę miała podwojny wózek, więc by mi całą kuchnię zawalił 😆Maybelle lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Dziewczyny a w czym zamierzacie trzymac niemowlaka w kuchni/salonie? Myslalam na początku o jakimś bujaku rozkładanym na płasko, ale ceny takich powalają 🙄
Chyba zdecyduję się na kosz Mojżesza, tylko z wysokim stelażem, żeby moja córka czasami nie zrobila krzywdy maleństwu 😅
Znalazlam jeden używany, mam nadzieję, że uda mi się go dostać, bo taki kosz to i tak tylko na chwilę i zaraz dziecko wyrośnie 🤔
Poprzednim razem nie mialam kosza, tylko trzymałam małą w wózku w domu jak chcialam coś ugotowac, ale teraz będę miała podwojny wózek, więc by mi całą kuchnię zawalił 😆
Mata piankowa na podłodze. Zastanawiam się jeszcze nad chicco baby hugMaybelle lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
bridagues wrote:Mam nadzieję, że tak jak przy synku w tym celu sprawdzi mi się kokon. Mamy salon połączony z aneksem kuchennym - rozkładałam kanapę na płasko i tam leżał dzidziuch. Chociaż nie ukrywam, że marzy mi się babybjorn 🙈 ale cena powala. Znalazłam coś podobnego firmy kinderkraft (bujaczek mimi), macie jakieś doświadczenia z nim?
Oba są za pionowe dla malucha. Jak bujak to taki na płasko.
Ja mam zamiar trzymać na puzzlach piankowych lub w chuście, a jak będzie spała, to kamerka i podgląd w telefonie, bo nie musi być obok jak śpi 😅bridagues lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Ja się zastanawiam też nad chicco baby hub właśnie z myślą o salonie bo mam dość spory wraz z aneksem kuchennym i dodatkowo do wystawiania na taras i balkon bo raczej podwójnym wózkiem ciężko będzie manewrować 😅
Maybelle lubi tę wiadomość
💑+😺
11 cs - 2cs z CLO.
3.12 - 12 dpo ⏸
5.01 Dwa maluszki 🥰
👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
07.07.2022 (34+4)
💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g -
Maybelle wrote:Na mate będę kładła, ale pod moim nadzorem a nie podczas gotowania 😆
Boję się że córka mogłaby rzucać zabawkami w niemowlaka i to byłoby niebezpieczne. Zależy mi, żeby mogło sobie spac spokojnie, kiedy będziemy coś robić w domu. Jak będzie nieodkładalne jak córka, to zostanie mi chusta 😁Maybelle lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
bridagues mi Pani Doktor zrobiła od razu echo płodu, heparyny nie mam zleconej, jedynie jeżeli ok 27 tc podniesie mi się ciśnienie, to mam się do nich wcześniej zgłosić na badanie III trymestru
Maybelle ja pożyczam kosz Mojżesza i mam nadzieję, że kupię używany leżaczek babyborn albo inny. Cena nowego... 🙈
Podoba mi się też chicco baby hugMaybelle, bridagues lubią tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Poprzednim razem nie mialam kosza, tylko trzymałam małą w wózku w domu jak chcialam coś ugotowac, ale teraz będę miała podwojny wózek, więc by mi całą kuchnię zawalił 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 15:53
Maybelle, Różowa_90, Lexia lubią tę wiadomość