Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarna32 wrote:Mówię Wam taka pizda bezczelna byla jestem w szoku jak można tak sie odzywać do kogokolwiek.
-
Czarna32 wrote:Bylam na ip i obrazeni że święto ze w ogóle pacjent przyszedł! ze już nie krwawie to mogę czekać bo malo lekarzy i na oddziale maja robote...godzinę ponad czekałam wrocilam do domu dzieci ogarnac a ciśnienie mam z 200 kuzwa mac...porażka dobrze z3 w tym szpitalu nie bede rodzić.
Ale obejrzal Cie ktoś? Jezeli w danym szpitalu nie ma lekarza tylko na IP (musi zejść z oddzialu), a jest zajęty bo robi cc, czy jest porod, czy nawet zaczął się obchód i chce go skończyć, a nie ma zagrożenia zycia (w tym momencie nie krwawiłas) to wiadomo, że jakby konsultacji nie ma od ręki. Gdybyś wjechała w II okresie porodu, z wypadnieta pepowina, czy coś to na pewno byłoby inaczej i natychmiast ktoś by się zjawił. Polozne na IP muszą przeprowadzić Triage i to Triage wylicza ile możesz czekać na konsultacje, tam sie otrzymuje konkretne pkt w tabeli, pewnie ktoś powiedział, że możesz dłużej czekać, gdyby po Tobie wszedł ktoś kto musi otrzymać pomoc szybciej to też by go piersszego wzięli. W święta i noce dodatkowo są tylko lekarze tylko dyżurni. Ludzie przychodzą na izbę z takimi rzeczami, że akurat Twoja sytuacja nikogo nie powinna zdziwić, ani spowodować, że miałby potraktować Cie źle. Każdy dostanie poradę. Często i 12 h się czeka i dłużej jak jest duży ruch.Różowa_90, DeLaCruz, Sylvka lubią tę wiadomość
-
Czarna32 wrote:Bylam na ip i obrazeni że święto ze w ogóle pacjent przyszedł! ze już nie krwawie to mogę czekać bo malo lekarzy i na oddziale maja robote...godzinę ponad czekałam wrocilam do domu dzieci ogarnac a ciśnienie mam z 200 kuzwa mac...porażka dobrze z3 w tym szpitalu nie bede rodzić.
Masakra 😔 Chociaz bardzo zaskoczona nie jestem Przykro mi, że cię to spotkało, noż kurcze nigdy takie sytuacje nie powinny mieć miejsca ja zawsze odnoszę wrażenie, że lekarze i inni pracownicy szpitala mają się za nadludzi za jakiś lepszy gatunek człowieka... -
A moim zdaniem to im się teraz pracować nie chce, ze wszystkim lekarze robią łaskę, pielęgniarka w punkcie pobrań mlaszcze niezadowolona bo krew musi pobrać, lekarz oczami przewraca bo przychodzisz z problemem. Prawda jest taka że większość się rozleniwiła przez pandemie i teraz spychają człowieka w potrzebie bez względu na to czy faktycznie nie mają czasu czy zwyczajnie im się nie chce
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dziewczęta 🎉🎊🤰
Ja dalej czuje się jak 💩 gdy nie zjem na czas to mam wrażenie, że dziurę coś wypali mi w żołądku, za to gdy zjem to bankowo w ciągu 5min mam mdłości. Ciężko utrafić w taki moment, że zjem coś ze smakiem i tego nie odchoruje 🙈 cera coraz lepsza, włosy też się poprawiają, tylko standardowo widzę, że w tej ciąży będzie to samo i na czole będę miała placek suchej skóry 🤦🏼♀️ w poprzedniej ciąży libido było u mnie zerowe 🤷🏼♀️ w tej chęci są, ale przez te mdłości 24h no jakoś ciężko się zebrać 😅 -
Felinka94 wrote:A moim zdaniem to im się teraz pracować nie chce, ze wszystkim lekarze robią łaskę, pielęgniarka w punkcie pobrań mlaszcze niezadowolona bo krew musi pobrać, lekarz oczami przewraca bo przychodzisz z problemem. Prawda jest taka że większość się rozleniwiła przez pandemie i teraz spychają człowieka w potrzebie bez względu na to czy faktycznie nie mają czasu czy zwyczajnie im się nie chce
Takie podejście i zachowanie jest niedopuszczalne
Mają ciężka pracę, ale człowiek w takim zawodzie musi ogarniać. -
Felinka94 wrote:A moim zdaniem to im się teraz pracować nie chce, ze wszystkim lekarze robią łaskę, pielęgniarka w punkcie pobrań mlaszcze niezadowolona bo krew musi pobrać, lekarz oczami przewraca bo przychodzisz z problemem. Prawda jest taka że większość się rozleniwiła przez pandemie i teraz spychają człowieka w potrzebie bez względu na to czy faktycznie nie mają czasu czy zwyczajnie im się nie chce
Pandemia rozleniwiła? Pandemia to naprawdę okropna sprawa. Wyobraź sobie, kiedy jakoś w marcu 2020byly plotki przynajmniej w srodowisku medycznym, że osoby na emeryturze i macierzyńskich będą musiały iść do pracy i tyle. Ja stresowałam się, spać nie mogłam, że moje 9cio miesięczne dziecko zostawię i jie będę go widzieć nie wiadomo ile. Kupiła Mm w razie w, zaopatrzyłam się także w tabletki hamujące laktacje , bo wciąż karmiłam piersią. Kiedy wróciłam do pracy przez jakiś czas musieliśmy mieć doby. Pracowałam 24 h potem wolne 24 h i tak przez tydzień, potem tydzień wolne, było to dla mnie bardzo traumatyczne. Więc naprawdę mi przykro kiedy w Waszych wpisach czytam te negatywne wypowiedzi. Wiem nie jest idealnie, czasem są czarne owce, jak w każdym zawodzie, ale nie można zakładać z góry, że każdy chce zrobić na złość i krzywdę. To chore.
Apropo uruchamiania po cc ja nigdy nie podciągałem pacjentki właśnie żeby komuś nic nie naderwać, wwspierałam ręką,barierkami. Pacjentka miała sama wstać, żeby nie było jak u Ciebie Sara, zresztą dla mojego.kregoslupa tex nie byłoby to dobre, a jeszcze trochę lat pracy przede mną, jestem pewna, że ktoś mógłby napisać, a tej się nie chciało.mnie podnieść..... więc czego byśmy nie zrobili jako.medycy zawsze będzie źle.megson91, Różowa_90, DeLaCruz, Malina330, bridagues, kasha86 lubią tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Przykre jest to co piszesz. Nie chciałam póki co pisać o tym,ale jestem polozna pracuje na porodówce. Wkładam ogrom serca w moja pracę, aby pacjentki były szczęśliwe i miały godny porod, a dzieci były zdrowe. Niestety jak jest 2 lekarzy, a czasem jeden na oddziale, nie wiem jaki.to szpital to naprawdę często nie ma czasu zejść, a kiedy nie ma stanu zagrożenia zycia to tym bardziej zrozumiałe jest czekanie. Jeżeli na s por w tym czasie byłby II okres nie mógłby wyjść, u nas akurat izba ma swojego lekarza, ale pacjentki często czekają po kilkanaście godzin, bo są pilniejsze przypadki. Od tego jest Triage.
Pandemia rozleniwiła? Pandemia to naprawdę okropna sprawa. Wyobraź sobie, kiedy jakoś w marcu 2020byly plotki przynajmniej w srodowisku medycznym, że osoby na emeryturze i macierzyńskich będą musiały iść do pracy i tyle. Ja stresowałam się, spać nie mogłam, że moje 9cio miesięczne dziecko zostawię i jie będę go widzieć nie wiadomo ile. Kupiła Mm w razie w, zaopatrzyłam się także w tabletki hamujące laktacje , bo wciąż karmiłam piersią. Kiedy wróciłam do pracy przez jakiś czas musieliśmy mieć doby. Pracowałam 24 h potem wolne 24 h i tak przez tydzień, potem tydzień wolne, było to dla mnie bardzo traumatyczne. Więc naprawdę mi przykro kiedy w Waszych wpisach czytam te negatywne wypowiedzi. Wiem nie jest idealnie, czasem są czarne owce, jak w każdym zawodzie, ale nie można zakładać z góry, że każdy chce zrobić na złość i krzywdę. To chore.
Apropo uruchamiania po cc ja nigdy nie podciągałem pacjentki właśnie żeby komuś nic nie naderwać, wwspierałam ręką,barierkami. Pacjentka miała sama wstać, żeby nie było jak u Ciebie Sara, zresztą dla mojego.kregoslupa tex nie byłoby to dobre, a jeszcze trochę lat pracy przede mną, jestem pewna, że ktoś mógłby napisać, a tej się nie chciało.mnie podnieść..... więc czego byśmy nie zrobili jako.medycy zawsze będzie źle.
Moze jestem bezczelna a może opryskliwa, mówię co myśle, a że mam doświadczenie duże z opieką lekarską to i stąd opinia taka a nie inna.Mommy2 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Wiecie co, jest nowy rok, nowe nadzieję. Uważam, że obecnie jest tyle nienawiści wśród ludzi, człowiek człowiekowi wilkiem, są grupy zawodowe na które jest coraz większy hejt, a hejt nigdy nie jest dobry. Są środowiska w których jest źle i w których jest dobrze, ale trzeba spojrzeć szerzej, a nie tylko ze swojego punktu widzenia.
Ale moje przesłanie jest takie, bądźmy dla siebie, chcoiaż tutaj, milsze, jesteśmy różne, mamy różne zawody, wiek, sytuacja życiowa, poglądy, hobby itp, ale łączy nas piękny stanpuszek369, vesper, Ani0nka, Felinka94, salenne, Maybelle, antonna, megson91, bridagues, kasha86 lubią tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Bożenko czy Wy tez macie takie beznadziejne sny teraz? To jest jakaś masakra co noc się budzę bo jakiś sen (zazwyczaj koszmar) mi się śni... 🤔
-
Różowa masz rację.
Przepraszam za tamten post napisany w nerwach, niestety taka już jestem że co myśle to mówie niespecjalnie dobierając słowa.
Puszek, przepraszam.
Cos do snów, ja nie mam żadnych bo jeszcze zanim dowiedziałam się o ciąży to budzę się w nocy milion razy i nie mogę potem zasnąć 🙄puszek369, Różowa_90 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Mojemu też dziś śniły się jakieś głupotki, może coś w powietrzu
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualny
-
Rzadko mi się coś śni, ale wczoraj przed zaśnięciem miałam jakieś takie dziwne wizję, może się stresuje przed poniedziałkową wizytą.
Jak coś w hm fajne spodnie ciążowe na promce są, naprawdę wygodne.
Któraś z Was będzie robić testy typu nifty harmonony ?
-
nick nieaktualny