Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się już boję tego kupowania i wydatków 🙈🙈🙈 na razie jeszcze sobie tej ciąży nie uświadomiłam, abstrakcja na razie. A też do kupienia wszystko, bo pierwsze dziecko, do tego kończymy remont i auto do naprawy 😅👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
No my musimy kuoic gondole, poprzednia była strasznie wąska, że musiałam córkę przenieść do spacerówki w wieku 3 i pół msc Vasco trend sport v2. Mon oddechu sprzedałam, więc też muszę kupić. Ciuchy też Ba bieżąco wydawane były, mam te wszystkie zabawki, karuzelki itp.
Zamówiłam poduchę do.spania
-
Cześć mamusie 😁
Dawno się nie odzywałam, kompletnie nie miałam na to siły. Byłam na wizycie 23.12, był dzidziuś 8.6mm i widziałam bijące serduszko 😍
Wszystkiego najlepszego w nowym roku!
Termin na 12.08 😁Maybelle, puszek369, Mommy2, Bunia89, salenne, Różowa_90, Ani0nka, Felinka94, Malina330, Lili90, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Ja w sumie niedawno skończyłam karmić swojego dwulatka 🤭 i kura była niewypałem. Wielki rogal również. Najlepiej mi się karmiło na leżąco
-
Ja z droższych rzeczy muszę kupić gondole bo mogę wpiąć zamiast spacerówki i dostawke. Chciałabym ta chicoo hug 4 czy jakoś tak, a to trochę kosztuje 😱 zupełnie nie mamy miejsca na drugie łóżeczko, nasza 2.5 latka nadal śpi w łóżeczku niemowlęcym oczywiście bez szczebelków, bo miejsca na większe nie mamy 🙈 ubranka dla dziewczynki mam ale i tak wiem że popłynę na vinted z nowymi 🤣 uwielbiam te zakupy bobaskoweCóreczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Kciuki za wizyty dziewczyny ✊✊🍀🍀
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Powodzenia na wizytach dzisiaj!
Ja już kupiłam takie maluśkie skarpetki I♥️dad/mom. I na tym na dłuuuugo koniec. Co do rzeczy jak powiemy rodzince to liczę na siostrę i szwagierkę. Obie mają już dzieciaki odchowane i obiecywały, że dla mnie poodkładają te lepsze rzeczy. Mam nadzieję, że pamiętały 🙈Ani0nka, Różowa_90 lubią tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:U nas najdroższy zakup to będzie większy samochód 😱 żeby pomieścić 3 foteliki i psa. Mąż już odkłada 😂
My za 2 tygodnie odbieramy auto, ktore kupowalismy jak nie bylam w ciazy 😅 licze, ze sie tam trzy foteliki zmieszcza 🙈👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Maybelle wrote:Mialam wtedy kupić poduszkę z motherhood, ale w ostatniej chwili się zdecydowalam na kurę i żałuję 🙈 Dziecko mi z niej zjeżdżało, no tragedia. Nie dość, że początki karmienia piersią są tak trudne, to jeszcze poduszkę mialam do d🤣
Muszę zainwestować w lepszą, zdecydowanie 😄
Ja też mam momenty, że się ekscytuje, a czasami, na odwrót, wcale nie czuję się w ciąży i nic z tego nie będzie 🤷🏼♀️
Hormony też dodają swoje. Wczoraj się poplakalam na jakiejś reklamie. Cieszę się że chociaż wróciłam już do pracy, to może będę mniej przemyslac
Maybelle polecam ci ją bardzo, ona po 2 latach nawet nie zmieniła kształtuMaybelle lubi tę wiadomość
-
My nie mamy nic. Wszystkiego się pozbyłam...ech no niestety. Czeka nas trochę wydatków plus samochód. Do tego planujemy jeszcze ślub w kwietniu zanim się Maleństwo urodzi.
-
Ja dzisiaj też miałam wizytę u doktor LX, dała mi skierowania na badania, pobrała cytologię. W piątek idę na USG.
Wyszłam od niej strasznie zdołowana, w ogóle po wysłuchaniu mojej historii od razu zaczęła mówić o samych negatywach, o tym żebym już myślała o badaniu DNA płodu i ewentualnej amniopunkcji i przemyślała sprawę terminacji. Była niedelikatna i jakoś tak strasznie przez nią spadł mi nastrój...
Przecież kurde mogła normalnie powiedzieć o tym, że wiadomo że jest takie ryzyko ale ona nawet nie wspomniała o innym rozwiązaniu ;/ No i mówię o tym przesunięciu owulacji to też mi nagadała, że skoro mam cykle regularne to dziwne i w ogóle nie powinno się zdarzyć.. No masakra ;/04.16, 08.16, 01.17 [*]
08.19 - synek 17t[*]
01.22 - 8 t [*] -
Dlatego ja nie lubię chodzić do bab ginow, są okropne. Ja byłam u dwóch i więcej nie pójdę. Nie łam się kochana idź gdzie indziej a tamta omijaj szerokim łukiem, głupi babsztyl
-
antonna wrote:My za 2 tygodnie odbieramy auto, ktore kupowalismy jak nie bylam w ciazy 😅 licze, ze sie tam trzy foteliki zmieszcza 🙈
Pochwalisz się jakie? Szukamy czegoś z trzema fotelami w drugim rzędzie i szczerze mówiąc slabo z tym na rynku europejskim.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Margaret_ja wrote:Ja dzisiaj też miałam wizytę u doktor LX, dała mi skierowania na badania, pobrała cytologię. W piątek idę na USG.
Wyszłam od niej strasznie zdołowana, w ogóle po wysłuchaniu mojej historii od razu zaczęła mówić o samych negatywach, o tym żebym już myślała o badaniu DNA płodu i ewentualnej amniopunkcji i przemyślała sprawę terminacji. Była niedelikatna i jakoś tak strasznie przez nią spadł mi nastrój...
Przecież kurde mogła normalnie powiedzieć o tym, że wiadomo że jest takie ryzyko ale ona nawet nie wspomniała o innym rozwiązaniu ;/ No i mówię o tym przesunięciu owulacji to też mi nagadała, że skoro mam cykle regularne to dziwne i w ogóle nie powinno się zdarzyć.. No masakra ;/
Przykro mi, że Cię zdołowano. Niestety niektórzy mają problem z werbalizacją, mimo, że nie mają złych intencji. W ogóle wydaje mi się, że ginekolodzy podchodzą do ciąż bardzo zachowawczo, ja jestem emocjonalna, więc chciałabym, żeby cały świata cieszył się jak ja, a nie mnie studził, mimo, że wiaodmo, ze mam w głowie różne opcje. Spróbuj o tym myśleć zadaniowo, masz swoją historię i trzeba zrobić badania, idziesz po kolei i myślisz pozytywni, a my razem z Tobą.Maybelle, Mommy2, Ani0nka lubią tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Ani0nka wrote:Dlatego ja nie lubię chodzić do bab ginow, są okropne. Ja byłam u dwóch i więcej nie pójdę. Nie łam się kochana idź gdzie indziej a tamta omijaj szerokim łukiem, głupi babsztyl
Ja chodzę do kobitki i ma złote serce ❤️Ani0nka lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Z wyprawki nie mam nic 🙈 chcoiaż tyle, że jeden fotelik się zmieści do naszych aut, to nie trzeba kupować nowego
Mega mnie cieszy fakt kupowania tego, ale też trochę przeraża 😅
Liczę też trochę na to, że jak już powiemy ludziom o ciąży, to siostra, kuzynki i przyjaciółki czymś się podzieląPoczątek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️