Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Loveforever1 mąż współ czuję z Tobą 😂
U nas Arek i Eliza, decyzja ostateczna 🤭
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ten detektor to od którego tygodnia? Pewnie od 10 najwcześniej? 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
U nas 2 główne typy imion dla córek (oba na F- Flawia, faworyt i Fiora jako opcja nr 2) i ani jednego zgodnego dla chłopca 😂 także mam nadzieję, że te przeczucia na dziewczynkę się sprawdzą i będzie mała Flawia 🥰
Co do śluzu to zależy od dnia. Jest tak że mam kilka dni z rzędu potop białego śluzu i wtedy latam jak głupia do kibla sprawdzać, czy to czasem nie krew, a są też dni jak dziś, że żadnych odczuć w majtach 🤷🏼♀️
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Ja też nie, aż mnie korci poszperać w jakiś takich nietypowych 🤭 ale pewnie stary zaraz będzie kwękał że kombinuje 🙄
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dla dziewczynki: Liwia, Carmen, Gloria, Marta, Józefina, Noemi albo Rut. Dla chłopca: Michał,Karol, i na tym lista się kończy 😅 imion które mi się podobają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 22:19
-
Mój mąż bardzo upiera się przy Rozalii, ja nie do końca jestem przekona. Całe życie chciałam mieć Alicję, ale już mi przeszło bo za dużo tych imion dookoła. Co do chłopca przy pierwszym byliśmy zgodni, teraz bardzo podoba mi się Miłosz i Witold. Na pewno będę jeszcze "grzebać" czy coś mi bardziej odżywianie do gustu 😊3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ani0nka wrote:Ja nadal mam od czasu do czasu takie wiecie ćmienie brzucha jak na okres, w sumie nie pamietam kiedy to mija
A wiecie co mnie najbardziej właśnie zdziwiło przy porodzie? Ze skurcze (u mnie przynajmniej tak było) to nic innego jak taki właśnie ból okresowy który jest spoko bo chwile boli i daje odpocząć myślałam ze wiecie będzie taki mocny ból jak skurcz złapie w łydkę ale na szczęście nie bolało aż tak
Haha ja zdecydowanie nie miałam bólu okresowego przy porodzie 😂💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
loveforever1 wrote:Lexia ale super imiona. O takich jeszcze nie słyszałam 🙂
A dziękuję zawsze chcieliśmy imiona mało popularne. Sama mam doświadczenie bycia jedną z czterech Aleksander w jednej klasie, w roczniku było nas pewnie z 10 w moim liceum... 🤦🏼♀️ Ogółem z imionami to ja od lat już mam bzika 😉 co roku sprawdzam listy udostępniane przez gov i śledzę statystyki. Imię dla mnie musi być spoza pierwszej 100tki najpopularniejszych, nie może się zdrabniać w sposób oczywisty (typu Aleksandra- Ola, czy Dariusz- Darek), musi pasować z nazwiskiem (mamy spolszczone niemieckie) no i podobać się nam obu 😅 także wybór trudny i syn bezimienny chyba zostanie 😉👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
-
Lili90 wrote:Ja też wszystkie rzeczy po synku mam zapakowane i schowane, więc jak się okaże chłopak i tym razem to większość mam już. Oczywiście kilka rzeczy trzeba będzie wymienić, coś dokupić czego nie mielismy. Dzisiaj odprowadzają syna do przedszkola pomyślałam, że koniecznie do łupiny trzeba dokupić bazę bo zapinać dwojeke w pasy to za dużo zachodu już będzie...
Z własnego doświadczenia tym co nie maja mogę polecić czujnik oddechu, mój syn ulewał bardzo i bałam się w nocy zasnąć, normalnie spałam dopiero gdy podłączyliśmy czujnik oddechu 🙂 dla mnie to najbardziej pomocna rzeczy przy początkach.
Ooo ja też ten czujnik polecam - dwa razy nam się włączył !! Choć zdarzało się też o nim zapominać i podnosić dziecko z łóżeczka bez wyłączania czujników - wtedy alarm w całym domu 🙈
New Baby
Julia -
Sylvka wrote:Wiecie co mnie tylko dobiło. Podwyżka ceny za wizytę 😲 Ostatnio już zapłaciłam 150 zł to więcej niż zazwyczaj a teraz aż 200 zł to jest podwyżka o 50 zł. No bez jaj kuźwa! Jestem załamana. Trzy lata temu płaciłam jeszcze 100 zł za prowadzenie ciąży u tej samej lekarki.
Mój ginekolog bierze 350 🙈 a jak chodziłam do niego w ciąży z córka w 2017 roku brał 200 zł …
New Baby
Julia -
Lexia wrote:U nas 2 główne typy imion dla córek (oba na F- Flawia, faworyt i Fiora jako opcja nr 2) i ani jednego zgodnego dla chłopca 😂 także mam nadzieję, że te przeczucia na dziewczynkę się sprawdzą i będzie mała Flawia 🥰
Co do śluzu to zależy od dnia. Jest tak że mam kilka dni z rzędu potop białego śluzu i wtedy latam jak głupia do kibla sprawdzać, czy to czasem nie krew, a są też dni jak dziś, że żadnych odczuć w majtach 🤷🏼♀️
To jak na F to dla chłopca mi sie skojarzylo imie Fabian. Ostatnio u nas w rodzinie jeden sie pojawił No ale to sami musicie wybrac, wiadomo!👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:To jak na F to dla chłopca mi sie skojarzylo imie Fabian. Ostatnio u nas w rodzinie jeden sie pojawił No ale to sami musicie wybrac, wiadomo!
O nie, w życiu 😅 za popularne zdecydowanie i źle mi się kojarzy. Poza tym to na F wyszło przypadkiem 😉 ale coś z tym F owszem jest- podoba mi się też Feliks- mężowi niezbyt, a gdybym miała innego męża i inne nazwisko (😜) to optowałabym za Fiodorem dla syna 😁
Ale dla dziewczynek podobają mi się też Lea, Cyntia i Celia 😉 ale są dalej niż wyżej wymienione.
Ale znając przewrotność losu będzie chłopak i dupa blada z imieniem 😂👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):