Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylvka wrote:PaniHa codziennie udaje Ci się znaleźć tętno detektorem? Bo dziś szukam i nie mogę znaleźć, nie powiem bo dostaje już małego ataku paniki 😭Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
bridagues wrote:U nas też niedziela leniwa. Obudziłam się ze starsznymi mdłościami. Do tego -2 kg na wadze.
Co do objawów- u mnie właśnie mdłości od ok 6 tygodnia, wymiotowałam raz ale dużo razy było blisko 🤢. Odrzuciło mnie od mięsa i słodyczy, zachcianek nie mam. Piersi pełne, musiałam kupić nowe biustonosze, bo nie mieszczę się do przedciążowych, do tego są bardzo tkliwe, ciężkie i pełno na nich żyłek. No i zmęczenie wszechobecne. Ok 6-7 tyg miałam mega wzdęcia, na szczęście przeszło. Cały czas też mleczne upławy. I w zeszłym tyg wysypało mnie na plecach 😒.
Przeczuć do płci nie mam żadnych. Dla chłopca mam wszystko zostawione po synku. Ale fajnie byłoby mieć parkę 😉. Już wcześniej pisałam, że u nas z chińskiego właśnie dziewczynka, ale wiadomo sprawdzalność tej metody 50/50 😂.
Detektora nie mamy, nie miałam w poprzedniej ciąży też.
Czuję, że mnie łapie stres przed jutrzejszą wizytą. Jutro też się okaże, czy mogę wrócić do pracy- więc może słodkie lenistwo się skończy 🙃
Dobrego dnia dziewczyny!
Ja miałam wczoraj nikłą nadzieję, że mi się trochę poprawia. Nawet wreszcie zjadłam coś więcej, mimo totalnego braku apetytu. W nocy mi się śniło, że miałam ochotę na kanapli z pomidorem i szynką, zrobiłam i nawet we śnie mi smakowało. Niestety w realu, po obudzeniu okazało się, że nic z tego Dopadły mnie za to takie mdłości, że już siedziałam przy kibelku czekająć na ciąg dalszy. Obeszło się bez 🤢, ale ja chyba nie umiem wymiotować. Zwykle, gdy się czymś strułam, to tylko męczyło mnie, a wymioty nie przychodziły i teraz jest podobnie.
A na wadze już -3kg, tak więc wspaniale -
Maybelle wrote:Nie mam detektora tętna i nie zamierzam kupować. Zgadzam się z tym co pisała kiedyś Puszek. I nie przeżyłabym tego stresu 😬
Pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci, kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Pamiętacie? Ja tu na belly prowadziłam pamiętnik, więc wiem że był to dokładnie 17+3 😅Bunia89 lubi tę wiadomość
-
kasha86 wrote:A jak doszłaś do tego, że to jednak gorączka od zakażenia ? Ile to trwało?
Ja miałam CC planowane ze względu na swoją arytmię (ale chciałam też cc). Ani przez chwile nie czułam, ze nie dałam rady. Przez 9 miesięcy dbamy o to dziecko w brzuchu, rodzaj porodu nie ma wpływu na to jakimi mamami jesteśmy/będziemy. Życie pisze swoje scenariusze i nie można się nastawiać - tylko pozytywne myśli i będzie co ma być ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 11:53
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
bridagues wrote:Też myślę, że za bardzo by mnie to stresowało. Czekam aż pojawią się pierwsze ruchy. To na pewno mnie uspokoi 😉.
Pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci, kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Pamiętacie? Ja tu na belly prowadziłam pamiętnik, więc wiem że był to dokładnie 17+3 😅bridagues lubi tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Ja też nie pamiętam w którym tyg, ale wiem że dość szybko jakoś.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Dziewczyny, z tym detektorem to chyba więcej stresu, niż to warte... Prawda jest taka, że jak z dzieciem w porządku, to uda się znaleźć lub nie i wtedy bez sensu stres. A jeśli tfu, tfu, jednak zdarzy się po drodze coś złego, to sprawdzanie lub nie tętna detektorem ani niczemu nie zapobiegnie, ani też w niczym nie pomoże... 😥
U nas dziś niedziela odwiedzinowa, jedziemy do mojej koleżanki zobaczyć ich córę- w końcu po 3 miesiącach by wypadało 😅😉 a jutro z rana pobudka o świcie, żeby zdążyć zrobić badania przed pracą, ehh.👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
bridagues wrote:Pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci, kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Pamiętacie? Ja tu na belly prowadziłam pamiętnik, więc wiem że był to dokładnie 17+3 😅
Ja jakoś w 16 tc z paroma dniami poczułam ruchy. Zaraz zerkne do kalendarza czy mam zapisane.
Edit. (dokładnie 16+1)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 12:38
bridagues lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Czarna32 wrote:A jaka ta teoria z tętnem?bo o niej nie słyszałam 🙂
110-130 na chłopca, a 140-160 na dziewczynkę 😂06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
PaniHa wrote:Ja wczoraj pierwszy raz znalazłam, dzisiaj jeszcze nie próbowałam ale pamiętam że w poprzedniej ciąży nie miałam nigdy problemu ze znalezieniem..spokojnie, spróbuj za godzinkę, dwie i bardzo powoli przesuwaj, na pewno znajdziesz
Znalazłam,teraz od razu, od pierwszego przyłożenia, najwspanialszy dźwięk na świecie Dzięki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 13:25
PaniHa, Różowa_90 lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
bridagues wrote:Też myślę, że za bardzo by mnie to stresowało. Czekam aż pojawią się pierwsze ruchy. To na pewno mnie uspokoi 😉.
Pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci, kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Pamiętacie? Ja tu na belly prowadziłam pamiętnik, więc wiem że był to dokładnie 17+3 😅 -
Jakasienka wrote:o to zaraz koło mnie wstyd się przyznać, ale nawet tam nie byłam. Aczkolwiek pewnie to jest większą atrakcją dla dzieci.
Ja ruchy czułam jakoś koło 18-19 tc, mam nadzieję, że teraz poczuje szybciej. To mnie na pewno uspokoi -
Pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci, kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Pamiętacie? Ja tu na belly prowadziłam pamiętnik, więc wiem że był to dokładnie 17+3 😅Dawid i Kamil💙💙