Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jakiś czas temu upodobałam sobie Salomeę, ale ostatecznie po namowach otoczenia zrezygnowałam. Ale myślę że walka między Salomeą a Matyldą rozegra się jak zobaczę tą małą istotę. Dla chłopca wybór jasny Leonard- mój mąż zapyziały kibic Barcelony oznajmił że zamierza wołać do potomnego Leo jak będą grać razem w piłkę 😅
-
U nas będzie Liliana albo Felicja, a dla synka Feliks albo Franciszek 💜
Póki co w domu mamy 1,5 roczną Florentynę 💜
W ogóle sprawdzałam teorie co do płci i z chińskiego kalendarza wychodzi nam chłopak, z położenia kosmowki względem pęcherzyka ciążowego też chłopak, natomiast z przyrostów bety i z tętna 150 uderzeń na minutę wychodzi dziewczynka 🙈 także pół na pół 🤪Lexia lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Ja nawet nie sprawdzam tego kalendarza, nie wierze w tego typu rzeczy
U Was jak tam leniwa niedziela czy aktywnie? Ja męża chce wyciągnąć do ogrodu świateł w Warszawie -
Lexia wrote:U mnie od dwóch dni też zmęczenie. Ale nie robię sobie drzemek, tylko poleguję 😉 no i od kilku dni zachcianką są JABŁKA. Dziennie minimum jedno, wczoraj opędzlowałam też paczkę suszonych 😅 jedynie sok jabłkowy dalej jest bleh, nigdy za nim nie przepadałam.
Wczoraj miałam też taki ciężki i napięty brzuch, dziwne uczucie. -
U nas jakieś tam luźne pomysły na imiona są, ale jeszcze poczekamy na debatę, aż poznamy płeć malucha. Chociaż podejrzewam, że dopiero jak zobaczymy to decyzja zapadnie, tak było z Hania, bo ewentualnie miała być Lidią, ale nie wyglądała 😅
U nas dzisiaj pracowity dzień, trzeba odgruzować mieszkanie, rozebrać choinkę, chociaż Hania połowę bombek już zdjęła 🙈 uszykować mała do przedszkola, bo jutro rusza po dłuższej przerwie itd. -
megson91 wrote:U nas będzie Liliana albo Felicja, a dla synka Feliks albo Franciszek 💜
Póki co w domu mamy 1,5 roczną Florentynę 💜
W ogóle sprawdzałam teorie co do płci i z chińskiego kalendarza wychodzi nam chłopak, z położenia kosmowki względem pęcherzyka ciążowego też chłopak, natomiast z przyrostów bety i z tętna 150 uderzeń na minutę wychodzi dziewczynka 🙈 także pół na pół 🤪Dawid i Kamil💙💙
-
Dzień dobry, u nas dzisiaj niedziela leniwie się zapowiada, muszę zrobić zaległe rzeczy na studia, a tak nie mamy żadnych planów.
-
U nas też niedziela leniwa. Obudziłam się ze starsznymi mdłościami. Do tego -2 kg na wadze.
Co do objawów- u mnie właśnie mdłości od ok 6 tygodnia, wymiotowałam raz ale dużo razy było blisko 🤢. Odrzuciło mnie od mięsa i słodyczy, zachcianek nie mam. Piersi pełne, musiałam kupić nowe biustonosze, bo nie mieszczę się do przedciążowych, do tego są bardzo tkliwe, ciężkie i pełno na nich żyłek. No i zmęczenie wszechobecne. Ok 6-7 tyg miałam mega wzdęcia, na szczęście przeszło. Cały czas też mleczne upławy. I w zeszłym tyg wysypało mnie na plecach 😒.
Przeczuć do płci nie mam żadnych. Dla chłopca mam wszystko zostawione po synku. Ale fajnie byłoby mieć parkę 😉. Już wcześniej pisałam, że u nas z chińskiego właśnie dziewczynka, ale wiadomo sprawdzalność tej metody 50/50 😂.
Detektora nie mamy, nie miałam w poprzedniej ciąży też.
Czuję, że mnie łapie stres przed jutrzejszą wizytą. Jutro też się okaże, czy mogę wrócić do pracy- więc może słodkie lenistwo się skończy 🙃
Dobrego dnia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 09:54
-
PaniHa codziennie udaje Ci się znaleźć tętno detektorem? Bo dziś szukam i nie mogę znaleźć, nie powiem bo dostaje już małego ataku paniki 😭3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualny
-
Margaret_ja trzymaj się w pracy dzisiaj, oby szybko i bezboleśnie zleciało
Sylvka - podobno to nie takie hop siup. Kojarzy mi się, że Puszek wspominała, że to może niepotrzebny stres wywołać.
Śpię tyle godzin, że masakra, ale minimum jedna pobudka na siku musi być 😅 sny nadal mam szalone.
Taka piękna pogoda dzisiaj, my idziemy na długi spacer, ale ponieważ męczą mnie straszne mdłości to muszę wziąć jakąś przekąskę, normalnie jak dziecko 🙈
Moja waga szaleje, raz mam 2kg na plusie od normalnej wagi, raz 1 kg na minusie, to pewnie przez wzdęcia.Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Dziewczyny, u mnie najgorsza noc póki co w tej ciąży.. Nie spałam całą noc przez mdłości, o świcie w końcu zwymiotowałam to udało się zasnąć na 2h. Już sobie przypomniałam dlaczego czekaliśmy 5 lat z kolejną ciążą 🤮 matko, jak ja już bym chciała rodzić..💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Karoola wrote:U mnie to troszkę szok zadziałal. Bo rodziłam naturalnie, rodziłam rodziłam i nagle cc... I już dziecko poza brzuchem. Może to nie były wyrzuty sumienia, tylko jakoś nie mogłam sobie poradzić z myślą że to moje dziecko, przecież rodziłam i nie urodziłam... Oczywiście to trwało chwilę. Ja ogólnie połóg miałam nie fajny bo miałam silne zakażenie a myślałam że to gorączka od nawału..
A jak doszłaś do tego, że to jednak gorączka od zakażenia ? Ile to trwało?
Ja miałam CC planowane ze względu na swoją arytmię (ale chciałam też cc). Ani przez chwile nie czułam, ze nie dałam rady. Przez 9 miesięcy dbamy o to dziecko w brzuchu, rodzaj porodu nie ma wpływu na to jakimi mamami jesteśmy/będziemy. Życie pisze swoje scenariusze i nie można się nastawiać - tylko pozytywne myśli i będzie co ma być ❤️megson91, Różowa_90 lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
Kurde jeszcze dziś się lepiej czuje i od razu fiksuje. Wczoraj bez problemu wyłapałam tętno 🙄 W poprzedniej ciąży nie miałam z tym problemu, trzeci raz szukałam i nic.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja też dzisiaj leniwie. To dlatego, że pracuję od poniedziałku do soboty, więc jeden dzień się należy😍 Za to czuję się odrobinę lepiej. Myślę, że to dlatego, że nie zrywałam się z łóżka tylko mogłam sobie poleżeć. To nawet śniadanie weszło bez problemów - jaka miła odmiana 😍 Jak jeszcze umyję zęby bez odruchu wymiotnego to już wgl będzie piękna niedzielka.
Co do imion to u nas będzie problem, dlatego czekamy na płeć, żeby połowę dyskusji uciąć😁 Będziemy mieszkać w Niemczech, a tatuś dziecka jest z Turcji także szykuje się ostra burza mózgów 😂
Miłego dnia dziewczyny ❤️ -
Ani0nka wrote:Ja nawet nie sprawdzam tego kalendarza, nie wierze w tego typu rzeczy
U Was jak tam leniwa niedziela czy aktywnie? Ja męża chce wyciągnąć do ogrodu świateł w Warszawie
o to zaraz koło mnie wstyd się przyznać, ale nawet tam nie byłam. Aczkolwiek pewnie to jest większą atrakcją dla dzieci.