💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
SolAngelica wrote:Zaczęłam od miśków. W sumie sama nie lubię długich projektów ale czasem już tak wychodzi. Piękna mycha. Ja ogólnie lubuje się w włóczce takiej puchatej. Typu dolphin baby
Próbowałam nią roboć,ale to wszystko jest wtedy takie ogromne i puchate na razie nie zmieniam bo mam z 10kg tej kupionej 😂 taak,promocje są zgubne🔸28 lat
Dziewczyny a macie do polecebia wzór na kocyk na szydełku? Też bym chciała merino zrobić ale nie potrafię wzorów szukać.. rok temu synkowi na roczek robiłam okrągłe podkładki i jakoś szło.. myślę że kocyk bez wzoru, tylko jendnokokorowy bym dała radę.. tylko wzór i ile motkow6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEdyciak dobrze ze wszystko ok. Gratuluję pozostałych wizyt. 😀
A mnie niepokoi dość mocny ból jajnika. Promieniuje do pleców. Raz boli mocniej a raz slabiej ale jak czasem zakuje to szok. Tak mam z 1 godz już.. Dzieciaki nie pomagają swiruja a córka jakiś bunt ostatnio przechodzi.. -
Edyciak dobrze ze wszystko w porządku. Już nie mogę się doczekać końca pierwszego trymestru, wtedy odetchnę z ulgą.
Ja mojemu mlodemu kupiłam koszulkę "awansowałem na starszego brata" i pojechałam do mamy w odwiedziny. Nie spodziewała się nas bo mieszkamy 200 km od siebie wiec była mile zaskoczona a jeszcze jak zobaczyła koszulkę młodego to widziałam że jej się oczy zaszkliły. W pierwszej ciąży natomiast wręczyłam jej zapakowane w torebkę buciki i zdjęcie usg. To wszystko było przykryte sterta chusteczek więc musiała się do tego dogrzebać ale wtedy się rozpłakała ze szczęścia. Tym bardziej że termin porodu pokrywał mi się z 2 rocznica śmierci taty. Razem siedziałyśmy i ryczalysmy. -
Ja już po wizycie. Ciąża o tydzień młodsza, bo z OM to 6+5,a pokazuje 5+6 z obliczeń lekarza. Nie wiem czy to przypadkiem nie jest coś złego. Ale serduszko było to najważniejsze. Lekarz wspomniał, że pęcherzyk spłaszczony i chyba to go nie pocieszylo. Ogólnie raczej nie będę do tego lekarza chodziła, nie był zbyt wylewny i miał gorszy sprzęt już moja lekarka do której chodziłam w ciąży z synkiem. Szkoda, że ona nie przyjmuje z uwagi na swoją ciążę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLara, u mnie na pierwszej wizycie pęcherzyk też nie był stricte okrągły, tylko wydłużony. Ale w opisie USG lekarz napisał, że okrągły. Mówił, że na tym etapie czasami tak wygląda i jest to normą. Teraz jest normalnie okrągły. Dziś też widziałam.
Muszę o tym poczytać, dlaczego ciąża wychodzi młodsza lub starsza niż z om. Owszem, czasami owulacja może się przesunąć.. -
Nie wiem kiedy miałam owulacja, bo z mężem poprostu się nie zabezpieczalismy, ale nie liczyliśmy dni płodnych itp. Trudno mi więc stwierdzić czy faktycznie ciąża powinna być młodsza i to trochę mnie martwi
-
Lara wrote:Nie wiem kiedy miałam owulacja, bo z mężem poprostu się nie zabezpieczalismy, ale nie liczyliśmy dni płodnych itp. Trudno mi więc stwierdzić czy faktycznie ciąża powinna być młodsza i to trochę mnie martwi
A srednio jakiej dlugosci masz cykle? moze tu wina. U mnie tak jest - dlugie cykle wiec i owulacja pozno.🔸28 lat
Lara wrote:Nie wiem kiedy miałam owulacja, bo z mężem poprostu się nie zabezpieczalismy, ale nie liczyliśmy dni płodnych itp. Trudno mi więc stwierdzić czy faktycznie ciąża powinna być młodsza i to trochę mnie martwi
Lara ja mam normalnie owulacje 13 dnia cyklu (cykle 28 dniowe) tym razem była 20 dnia cyklu. Pewnie u ciebie tez się przesunęła.
-
Lara spokojnie moja ciąża też jest młodsza o tydzień to wsporej mierzę kwestia późniejszej owulacji albo zagnieżdżenia7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Marta..a wrote:Dziewczyny a macie do polecebia wzór na kocyk na szydełku? Też bym chciała merino zrobić ale nie potrafię wzorów szukać.. rok temu synkowi na roczek robiłam okrągłe podkładki i jakoś szło.. myślę że kocyk bez wzoru, tylko jendnokokorowy bym dała radę.. tylko wzór i ile motkow
Enigvaa lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-