💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWystraszyłam się, bo miałam dziś żywo czerwone plamienia. Więc od razu do lekarza zadzwoniłam.
Na szczęście jest wszystko w porządku. Co prawda, jest delikatne krwawienie z szyjki macicy i jakby coś minimalnie wystaje, może kosmówka jest przerośnięta - tak bywa czasami. Ale nic złego nie widać. Serduszko bije, wszystko jest w porządku.
Podobno okolica 63 dnia ciąży jest newralgicznym momentem, bo wtedy ciąża przejmuje kontrolę sama nad sobą i lubią się wtedy pojawiać plamienia.Marta..a, mimoftwo, Marcelina715, Kinaa, Ewelka85, bella88, Adna, Terriann lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Wystraszyłam się, bo miałam dziś żywo czerwone plamienia. Więc od razu do lekarza zadzwoniłam.
Na szczęście jest wszystko w porządku. Co prawda, jest delikatne krwawienie z szyjki macicy i jakby coś minimalnie wystaje, może kosmówka jest przerośnięta - tak bywa czasami. Ale nic złego nie widać. Serduszko bije, wszystko jest w porządku.
Podobno okolica 63 dnia ciąży jest newralgicznym momentem, bo wtedy ciąża przejmuje kontrolę sama nad sobą i lubią się wtedy pojawiać plamienia.Edyciak lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zastanawiam się bo jutro jadziemy do teściowej powiemy jej o ciąży. I zastanawiam się czy maszynki nie wyszydelkowac malutkich bucików, czy to będzie jakieś zapeszanie? Nie żebym była zabobonną ale kiedyś słyszałam E nie powinno się ich dziergać dla dziecka przed narodzinami. Głupie rzeczy tkwią w. Ludzkie głowie7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Edyciak super że nic groźnego.
Ja padam na twarz. Chyba nie jestem w stanie pracować 8h do tego spodnie jak siedziałam mnie cisnely. A niby jak stałam było ok..
A tu młody w domu i trzeba się nim zająć. 2.06 idę do diabetologa.. Może oszczędzi mi tej krzywej 4.06 i da tylko na razie glukometr do mierzenia cukru wolałabym oszczędzić sobie tego badania..
Czy ktoś oprócz mnie już walczy z cukrem?
Jeszcze na olx zamówiłam 3 koszulki ciążowe, dwie takie do pracy a jedna letnia po prostu. 8.06 po wizycie planuje w pracy powiedzieć. To będzie już połowa 9 tygodnia a dłużej w swoich ciuchach chyba nie wytrzymam6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnySolAngelica wrote:Dziewczyny zastanawiam się bo jutro jadziemy do teściowej powiemy jej o ciąży. I zastanawiam się czy maszynki nie wyszydelkowac malutkich bucików, czy to będzie jakieś zapeszanie? Nie żebym była zabobonną ale kiedyś słyszałam E nie powinno się ich dziergać dla dziecka przed narodzinami. Głupie rzeczy tkwią w. Ludzkie głowie
-
SolAngelica wrote:Dziewczyny zastanawiam się bo jutro jadziemy do teściowej powiemy jej o ciąży. I zastanawiam się czy maszynki nie wyszydelkowac malutkich bucików, czy to będzie jakieś zapeszanie? Nie żebym była zabobonną ale kiedyś słyszałam E nie powinno się ich dziergać dla dziecka przed narodzinami. Głupie rzeczy tkwią w. Ludzkie głowie
Ja tam kończę co mam zaczęte i będę robić, mam w planach kocyk, misia przytulisia, czapeczke jak juz bede znala plec
W koncu mam czas na szydelko🔸28 lat
Sol, z doświadczenia ci powiem że człowiek potem myśli że wszystko przez to, że się zapeszyło. Ale tak nigdy nie jest. Ja ci proponuję zamiast bucików wydziergać taką jakby serwetkę z bucikami i do tego włożyć zdjęcie USG - wilk syty i owca cała 😁
Enigvaa misia przytuliska bym chętnie podglądnęła jakiego chcesz uszyć 😍 -
Edyciak dobrze, że nic groźnego
Marta..a a czemu nie pójdziesz na L4? Mi lekarka nic ostatnio nie wspominała, ale ja jestem na zasiłku opiekuńczym (choć o to też nie pytała), ale na kolejnej wizycie już powiem, że chcę przejść na L4. W pracy dopytują kiedy wrócę, a nie chcę ich zwodzić dłużej, poza tym zasiłek póki co tylko do 14 czerwca.
SolAngelica ja tam nie wierzę w takie zabobony wydziergałabym -
alicante wrote:Nie wierz w zabobony dziergaj
My zamówiliśmy koszulkę "super starszy brat" i tak powiemy teściom i rodzicom
Też planowaliśmy tak powiedzieć. Ja widziałam koszulki z napisem BĘDĘ STARSZYM BRATEM -
Jak tylko udziergam to wrzucę. tego co kończę robię na zamówienie dla małego Karola następne już będą dla nas,chciałabym zrobić taką główkę z kocykiem, chciałabym zrobić smerfa. No i chciałabym zamówić wełnę z merinosa i zrobić kocyk 😍
Mamba91, KateHawke lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Ja w pierwszej ciąży powiedziałam dajac moim rodzicom i teścia bodziaka rozm 50 a to było jakoś w końcówce 2 miesiąca i nic nie zapeszylismy ubranka dla dziecka kupiłam po usg genetycznym pierwsze bo nie mogłam się powstrzymać.. niestety nigdy ich nie założyłam dziecku bo rozm 56 był odrazu na niego za mały ^^
Nie wierze w takie zabobony..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Enigvaa mu się chyba bardzo polubimy .
Moją pierwszą myślą jak dowiedziałam się że idę na L4 było ale będę miała czasu na szydełko. Jak mija koleżanka zaszła w ciążę z poprzedniej pracy to zraz jej kocyk robiłam
Marta..a, Edyciak, PatkaPP, Gosia1234 lubią tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
hej nie było mnie dwa dni ale czułam się wypruta nic tylko spać do tego wczoraj wizyta u mamy i teściowej więc po powrocie zjadłam kolacje i od razu do łóżka. Gratuluje wszystkim dotychczasowych wizyt :* Co do blizn cesarskich nie wypowiem się bo nie wiem ale wierzę, że będzie wszystko w porządku Edyciak cieszę się, że to nic groźnego Co do ubrań dziewczyny ważyłam sie dzisiaj i zamiast przytyć schudłam ale brzuch mam jak balonik ubrałam sukienkę rozkloszowaną żeby zatuszować bo nie chce, żeby ktokolwiek się domyślał już a tu lipa musiałam kombinować ze swetrem także chyba z powodu mojego wzrostu i postury (154 cm wzrostu i na dzień dzisiejszy 46kg (przed wszystkimi operacjami, ciążami ważyłam i tak max 40kg ale przed tą ciąża tak 48-50kg)) będzie szybciej widać choć łudziłam się, że skoro nie biorę zastrzyków to tak nie będzie
-
Zaczęłam od miśków. W sumie sama nie lubię długich projektów ale czasem już tak wychodzi. Piękna mycha. Ja ogólnie lubuje się w włóczce takiej puchatej. Typu dolphin baby7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
Próg 12.66