💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarka wrote:Cześć dziewczyny, można dołączyć? Co prawda mam termin na 31.12 ale dziewczyny z wątku grudniowego są już w większości na dużo dalszym etapie niż ja. To moja pierwsza ciąża, staraliśmy się okrągły rok i dzisiaj usłyszałam na wizycie serduszko. Mam nadzieję że będzie wszystko w porządku i oczywiście życzę Wam i dzidziusiom dużo zdrowia mam 27 lat i jestem z Nowego Sącza
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Ja też! Chciałabym już być po wizycie i wiedzieć, że wszystko jest w porządku. Potem będzie kilka dni spokoju i... kolejne zamartwianie się przed kolejną wizytą. A potem przed prenatalnymi. A potem przed porodem. A potem... I tak do 18-stki. A nie, czekajcie. Do końca życia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 14:00
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Suszarka wrote:Cześć dziewczyny, można dołączyć? Co prawda mam termin na 31.12 ale dziewczyny z wątku grudniowego są już w większości na dużo dalszym etapie niż ja. To moja pierwsza ciąża, staraliśmy się okrągły rok i dzisiaj usłyszałam na wizycie serduszko. Mam nadzieję że będzie wszystko w porządku i oczywiście życzę Wam i dzidziusiom dużo zdrowia mam 27 lat i jestem z Nowego Sącza
21.05.2020 zarodek 3mm ❤️ bije ❤️
14.05.2020 (35dc/18dpo) beta 7560 mlU/ml przyrost 132,7%
5.05.2020 (26 dc/9dpo) beta 171 mlU/ml progesteron 20,10 ng/ml
3.05.2020 - II 🤰
6.11.2019 (*) - 6tc
25.11.2015 👧
6.02.2014 👧
-
hej dziewczyny, jestem na grupie grudniowej, termin mam wstępnie na 30 grudnia więc takie pogranicze grudnia i stycznia tak jak Suszarka na tamtej grupie jestem "najmłodsza ciążą" i to co ja teraz przeżywam one już dawno miały stąd mój pomysł żeby uczestniczyć w obu forach jeśli oczywiście przyjmiecie mnie do swojego grona podczytuje was sobie od początku, widzę że jest dużo dziewczyn z przejściami dlatego w ramach zapoznania ze mną napiszę kilka "krótkich" zdań o sobie Pochodzę z okolic koło Oświęcimia, jestem mężatką od 6 lat i od tego czasu staramy się z mężem. na swoim koncie mam 5 nieudanych ciąż z czego 3 poronienia samoistne około 5-6 tygodnia, w czwartej usunięcie w 11 tygodniu przez niebijące serduszko (jak okazało się max dwa dni po wizycie w 7 tygodniu przestało bić bo od tamtego momentu zarodek nie urósł) i piąta ciąża pozamaciczna także przy zabiegu musieli usunąć jajowód. Po za tym pomiędzy ciążami miałam stymulacje z powodu braku przez pół roku owulacji - zakończona torbielą krwotoczną i pobytem w szpitalu a także laparoskopią zwiadowczą z udrożnieniem jajowodów i usunięciem torbieli. Jest to moja 6 i mam nadzieje pierwsza zakończona sukcesem ciąża. Siedzę na razie do piątku na urlopie , w piątek mam wizytę i jeśli będzie ok to od poniedziałku idę na l4 ( poprzednią wizytę miałam 1 maja i było widać ładny pęcherzyk ciążowy ) To tyle o mnie w razie pytań jestem do dyspozycji mam nadzieję, że was nie wystraszyłam
KateHawke, Marta..a, Edyciak, mimoftwo, Marcelina715, Mamba91, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Kinaa,
Bardzo dużo przeszłaś. Obyś tym razem została na tym wątku do samego szczęśliwego końca. Trzymam kciuki. Również mieszkam niedaleko Oświęcimia.
A u mnie dzisiaj pierwsze mdłości. Ehh, a już miałam nadzieję, że tym razem mnie to ominie. No i spać mi się chce cały czas, a tu mój starszy gagat ani myśli dać mi pospać i harcuje od bladego świtu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 17:18
Kinaa lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Witajcie dziewczyny
Ja miałam teleporade, tak jak myślałam. Mam zadzwonić w przyszłym tygodniu i wystawi mi skierowanie na usg na cito na następny tydzień więc po 25.05 dopiero usg.
Zlecił mi badania krwi ale termin dla ciężarnych dopiero na 21.05 na 10:40..
Jutro próbuje w luxmedzie może tam coś szybciej pójdzie chociaż to pierwsze usg bym chciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 18:02
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marcelina715 wrote:Kinaa,
Bardzo dużo przeszłaś. Obyś tym razem została na tym wątku do samego szczęśliwego końca. Trzymam kciuki. Również mieszkam niedaleko Oświęcimia.
A u mnie dzisiaj pierwsze mdłości. Ehh, a już miałam nadzieję, że tym razem mnie to ominie. No i spać mi się chce cały czas, a tu mój starszy gagat ani myśli dać mi pospać i harcuje od bladego świtu.
Marta..a to daj znać czy się udało, ja miałam teleporade a wizyta będzie prawdopodobnie 21.05 pani doktor ma dzwonić i mówić czy przejeżdżać 😁
21.05.2020 zarodek 3mm ❤️ bije ❤️
14.05.2020 (35dc/18dpo) beta 7560 mlU/ml przyrost 132,7%
5.05.2020 (26 dc/9dpo) beta 171 mlU/ml progesteron 20,10 ng/ml
3.05.2020 - II 🤰
6.11.2019 (*) - 6tc
25.11.2015 👧
6.02.2014 👧
-
Dziękuje za miłe przywitanie może i dużo przeszłam ale jestem już tego zdania że w końcu się uda teraz jestem jakaś taka spokojna czasem mam tylko napady paniki jak mnie brzuch zaczyna boleć no i pewnie w piątek przed wizytą będę sie denerwować jak każda z nas przed wizytą . KateHawke, Marcelina715 mozna spytać skąd dokładnie? Ja z Brzeszcz Słoneczko 1909 nie ważne jaka jest pierwsza beta ona tylko określa szacowany wiek ciąży najważniejsze po 48h powtórzyć czy jest dobry przyrost ;)co do mdłości to niestety od 5 tygodnia dokuczają mi wieczorne i trwają nadal, ale mam też tak że 2 tygodnie temu wstawałam skoro świt pełna energii, w tamtym tygodniu trzeba było mnie siłą z niego ściągnąć a w tym znów ok ma któraś tak?
-
Agape, ja też badałam TSH razem z betą. W pierwszej ciąży miałam lekka niedoczynność tarczycy i musiałam brać leki. Teraz o dziwo TSH wyszło w normie, ale pewnie będę musiała skontrolować to raz jeszcze później.
Kinaa,
Powodzenia w piątek! Jestem z Kęt. To całkiem niedaleko. Świat jest mały.Kinaa lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka.