💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczko moja pierwsza beta wynosiła 21.9 dwa dni przed terminem @, musiałam mieć dosyć późne zagnieżdżenie bo owulacji jestem pewna (mierzyłam temperaturę). I też się stresowałam że dziewczyny na moim miejscu mają po 100 albo 200...a to nie ma znaczenia po 48h miałam już ponad 67. Nic się nie denerwuj, wszystko będzie okej, dla spokoju ducha sprawdź przytost.
Kinaa mnie mdli praktycznie przez cały dzień, dzisiaj rano myślałam że się spóźnię na wizytę bo mnie męczyły wymioty... Ale np. wczoraj miałam trochę lepszy dzień. Różnie to byw,a nie wiem od czego zależy. Jedno wiem na pewno, nie warto się tym sugerować. Ja na początkowym etapie miałam dni w które mnie nie bolały piersi praktycznie wcale i nieraz przez to płakałam bo sobie myślałam że pewnie coś jest nie tak, a tu się okazuje że wszystko w jak najlepszym porządku. U Ciebie też tak będzieKinaa lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Nie patrz na te normy i się nic nie stresuj. Powtórz w tym samym laboratorium pomyśl sobie że kiedyś każda beta musi się zacząć rozkręcać, i pomyśl że ja startowalam z bety kilka razy niższej niż Twoja. Trzymam kciuki ale naprawdę wyluzuj bo stres to nic dobrego w ciążyIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Już nie pamiętam, czy do Was dołączałam czy nie.No trudno 😄 najwyżej witam ponownie!
Z aplikacji daty porodu wychodzą 25-29.12 ale byłam na USG 6+3 wg ostatniej miesiączki i udało się niestety uwidocznić tylko pęcherzyk ciążowy. Gin stwierdziła, że ciąża wygląda na 2 tyg młodszą i termin z USG 9.01
Następną wizytę mam mieć w przyszły poniedziałek i mam nadzieję, że jednak to nie będzie puste jajo płodowe tylko pojawi się już zarodek (najlepiej z serduszkiem).Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Sloneczko9 tak jak pisze suszarka nie denerwuj się tylko zrób w tym samym laboratorium bo wtedy jest wiarygodne ponieważ kazde laboratorium ma swoje wskaźniki błędu pomiaru i najlepiej w tych samych godzinach jeśli masz taką możliwość 😘 suszarka to mnie troszkę podbudowałas ❤️Tortie będzie wszystko w porządku :* czasem owulacja występuje później i stąd ta rozbieżność w wieku ciąży ☺️
Tortie lubi tę wiadomość
-
Nieśmiało witam się na fioletowej stronie. Według owu termin przypada mi na 17.01. pierwsze usg mam dopiero za 2 tyg( zjem paznokcie z nerwów do tego czasu) przygotujcie się na dużo głupich pytań z mojej strony bo to moja pierwsza ciąża.
Zrobiłam bete w 12 dpo 105 i dziś w 15 dpo i wyszła 410
a progesteron 27,6.
Powiem wam że jestem przerażona, zwłaszcza jak czytam wasze historie o poronieniach.
czy powinnam iść na badanie wcześniej? czy poziom progesteronu jest w normie ?
Czy przyrost bety jest okej?
Marcelina715, Suszarka, KateHawke, Kinaa, nesairah lubią tę wiadomość
-
*Agape* wrote:Ja do dr Karwasik-Kajszczarek 🙂
Polecasz? Widze, ze przyjmuje w luxnedzie. Moja jest super ale jednak prywatne wizyty kosztują, a w kuxmedzie obowiązuje moj pakiet zdrowotny więc finansowo by mnie tak nie obciążało -
Hej Angelika ja też się boję ale staram się wierzyć i mieć nadzieję, nic innego nie zrobimy. Przyrost bety masz super, progesteron moim zdaniem zacny mój wynosił około 22 i żaden z dwóch ginekologów którzy widzieli mnie w ciąży nie widział potrzeby żeby włączać sztuczny. Trzymam kciuki, a dwa tygodnie zleci szybko, zobaczysz edit: jeśli wytrzymasz i nie będzie po drodze przygód w stylu plamienia itd. to wizyta za dwa tygodnie to dobry pomysł, bo pewnie będzie już serduszko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 22:20
AngelikaSol lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Tortie witaj! Czekamy razem z Tobą na serduszko 💕
AngelikaSol pytaj śmiało! Co do maseczki ja polecam wymienić ją na przyłbicęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 22:39
Tortie lubi tę wiadomość
-
AngelikaSol wrote:Trochę się boję swoje pracy.pracuje w aptece, i w maseczce dziś już myślałam że zemdleje. I za każdym razem jak w chodzę na drabinę to zaczynam panikować że spadnę. Ale póki Dobrze się czuję nie mam żadnych plamień to chyba ok?Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Angelika Sol gratulacje ♥️ nie ma głupich pytań w tematyce ciąży każda się stresuje i zadaje nieraz tysiąc różnych pytań po to jesteśmy żeby się wspierać i odpowiadać sobie nawzajem jak coś wiemy 😘 także służymy pomocą 😁 co do wizyty jeśli to twoja pierwsza ciąża i nie masz żadnych problemów z hormonami czy chorej tarczycy to jak najbardziej za dwa tygodnie jest ok bo będziesz wiedzieć czy dobrze się zagnieździło i może nawet już serduszko ale jeśli będzie tylko pęcherzyk to też się nie martw 😁 tak jak suszarka pisała jeśli będziesz miała jakieś niepokojące objawy to dzwoń i umawiaj się na wcześniej ☺️ powodzenia 😘
-
Cześć dziewczyny!
Cieszę się, że mogę do Was dołączyć! Chwalę się dwoma kreseczkami, ale nic poza nimi jeszcze nie wiem. @ miałam 9 kwietnia, więc chyba jeszcze za wcześnie na lekarza - spokojnie czekam. W domu mam już prawie dwu i pół latka, a teraz wielką nadzieję i przeczucie na dziewczynkę (choć - jak to wszyscy mówią mając rację - nie ważne co - ważne, że zdrowe).
Nudnych ciąż!
https://zapodaj.net/7f05dddb1e32a.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 23:31
nesairah, Marcelina715, Kinaa, KateHawke lubią tę wiadomość
👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml -
AngelikaSol wrote:Nieśmiało witam się na fioletowej stronie. Według owu termin przypada mi na 17.01. pierwsze usg mam dopiero za 2 tyg( zjem paznokcie z nerwów do tego czasu) przygotujcie się na dużo głupich pytań z mojej strony bo to moja pierwsza ciąża.
Zrobiłam bete w 12 dpo 105 i dziś w 15 dpo i wyszła 410
a progesteron 27,6.
Powiem wam że jestem przerażona, zwłaszcza jak czytam wasze historie o poronieniach.
czy powinnam iść na badanie wcześniej? czy poziom progesteronu jest w normie ?
Czy przyrost bety jest okej?
Aboa witamy i Tobie również nudnej ciąży! 😘AngelikaSol lubi tę wiadomość
21.05.2020 zarodek 3mm ❤️ bije ❤️
14.05.2020 (35dc/18dpo) beta 7560 mlU/ml przyrost 132,7%
5.05.2020 (26 dc/9dpo) beta 171 mlU/ml progesteron 20,10 ng/ml
3.05.2020 - II 🤰
6.11.2019 (*) - 6tc
25.11.2015 👧
6.02.2014 👧
-
Witajcie dziewczyny! Gratulacje ❤️
Ja dziś pędzę na wizytę. Objawów jakoś mniej ostatnio, trochę się stresuję, ale mam nadzieję, że będzie już pęcherzyk.mimoftwo, Mamba91, Kinaa lubią tę wiadomość
-
AngelikaSol wrote:Trochę się boję swoje pracy.pracuje w aptece, i w maseczce dziś już myślałam że zemdleje. I za każdym razem jak w chodzę na drabinę to zaczynam panikować że spadnę. Ale póki Dobrze się czuję nie mam żadnych plamień to chyba ok?
Niby ok, ale ja bym chyba jak najszybciej chciała iść na L4 pracując w aptece. Tylko ja już jestem przewrażliwiona także też inaczej myślę.