💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
LaBellePerle wrote:Laski, ja to sie prawie nie udzielam, bo mam takie problemy z ogarnieciem heparyny na ryczałt,ze juz nie mam siły nawet myslec o ciążach i wchodzić na forum... Na infolinii nfz mówią inaczej, lekarze swoje. Wczoraj juz po prostu siedzialam i plakalam. Czekan jeszcze żeby hematolog zmieniła mi parr linijek w zaświadczeniu i sprobouje u rodzinnego.
O kurcze, a z czego to wynika? Nikt nie chce wypisać? -
Ja mam wizytę z usg 26.05 umówiona. Luxmedu to wogole wizyta będzie z usg a nie osobno ale zero badań krwi do wizyty, dopiero na niej da mi skierowanie i założy kartę ciąży itp .
Na poniedziałek mam znowu teleporade w enel medzie żeby dostać skierowanie na usg no kosmos jakis nie wiem gdzie mam chodzić tu czy tu..
Witam ciężarne nudnych ciąż sto lat dla małego!
Ja nadal czuje się super, lekko czuje podbrzusze i tyle. Mam tylko jakies wrazenie ze mnie niektore spodnie cisna juz. Mdlości mam takie malutkie, szybciej robię się głodna. Zmęczona jestem ale mam teściów na głowie, chodzę do pracy i jakoś spać nie mogę. Więc to pewnie dlatego to zmęczenia a nie ciąża
Co do ananasa to ja bym nie jadła, skoro wierzysz że zadziałał w ciąży to teraz pewnie bym wierzyła że by mógł zaszkodzić, tak jak olej z wiesiolka. Niby dużo sluzu ale mikroskurcze macicy po owuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 11:48
*Agape* lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyLaBelle, ja też niestety mam pełnopłatna.. i chyba nic nie będę kombinować. Jeszcze ten koszt jest do przełknięcia. Jedna dziewczyna ma jutro konsultację online z hematologiem, jeśli jej przepisze, to i ja się do niego umówię. Ale przecież twoja hematolog wypisała zalecenia, to co jest nie tak?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynesairah wrote:O kurcze, a z czego to wynika? Nikt nie chce wypisać?
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Chodzi o koszt. Na ryczałt np Clexane kosztuje 35 zł, a na 100% 112 zł, czyli wtedy miesięczny koszt to około 340 zł. Niemało.. a żeby było na ryczałt to lekarz hematolog, immunolog lub genetyk musi dać takie zalecenia. Mi genetyk nie dał, niestety... Spróbuję może u hematologa.
To widzę, że sprawa dość skomplikowana, myślałam, że ginekolog może też przepisać. Ja żadnych badań nie miałam w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, a moja ginekolog powiedziała ostatnio że będzie trzeba pomyśleć o heparynę (za względu na dwa poronienia), ciekawa jestem co dziś powie. -
*Agape* wrote:Nesairah o której masz wizytę?
O 16 i już siedzę jak na szpilkach... Ostatnio mam takie bezobjawowe dni, że już zdążyłam sobie nawkręcać różne rzeczy.
Dziś z ciekawości na owulaka nasikałam, bo tyle słyszałam o tym, że w ciąży testy owu wychodzą pozytywne. U mnie się potwierdziło, krecha tak bordowa, że nawet na owulację takiej nie miałam -
Poczekajcie dziewczyny, ja miałam nieraz bezobjawowe dni i nieraz płakałam że na pewno to oznacza najgorsze. A od 6+0 zaczęły się turbo mdłości i wymioty. Chociaż mnie takie objawy cieszą bo zawsze się czuję troszkę spokojniejszaIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Hej Dziewczyny. I ja bym nieśmiało chciała się przyłączyć. Mam 2 synkow. Miesiąc temu odstawiłam młodszego od piersi, a wczoraj.. niespodzianka a to test z dziś. Niedowierzam , a jednocześnie bardzo się cieszę. Aplikacja mi wylicza na 22 stycznia. A ja nie wiem jak sie za to zabrać. Chyba teraz inaczej wygląda umawianie sie do lekarza?
Edyciak, Marta..a, PatkaPP, KateHawke, Marcelina715 lubią tę wiadomość
-
*Agape* wrote:Tym razem musi być wszystko dobrze! 🙂
Nie wiem jak to jest, że na wizyty wszystkich tutaj osób czeka się prawie tak, jak na swoją 🤷🏻♀️
Ja też raczej bezobjawowo na razie, czasem mdli jak jestem głodna, brzuch pobolewa, jakbym miała zakwasy. A aktualnie mam zgagę 🤷🏻♀️
Zniosę jajko przez ten tydzień 🙄
Mnie też zgagi dopadły i senność, po za tym w sumie nic więcej. Wczoraj może takie pulsowanie w podbrzuszu, porównać bym to mogła do podskakującej membrany głośnika rozkręconego na maxa 😂😂
makalotia witamy ❤️😘 co do wizyt to chyba zależy od Twojego lekarza. Ja zadzwoniłam i termin miałam za 3 dni, a z racji tego, że u mnie było bardzo wcześnie (byłam pewna, że wizytę będę miała znacznie później) to miałam tylko teleporade i 21 maja prawdopodobnie po rozmowie z panią doktor będę jechała do gabinetu 😊*Agape* lubi tę wiadomość
21.05.2020 zarodek 3mm ❤️ bije ❤️
14.05.2020 (35dc/18dpo) beta 7560 mlU/ml przyrost 132,7%
5.05.2020 (26 dc/9dpo) beta 171 mlU/ml progesteron 20,10 ng/ml
3.05.2020 - II 🤰
6.11.2019 (*) - 6tc
25.11.2015 👧
6.02.2014 👧
-
nick nieaktualnynesairah wrote:To widzę, że sprawa dość skomplikowana, myślałam, że ginekolog może też przepisać. Ja żadnych badań nie miałam w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, a moja ginekolog powiedziała ostatnio że będzie trzeba pomyśleć o heparynę (za względu na dwa poronienia), ciekawa jestem co dziś powie.
-
*Agape* wrote:Ja od paru miesięcy nie potrafię spędzić dnia bez zaglądania na forum 😅🤷🏻♀️
Ja idę 19go na USG, a na wizytę normalną pewnie tydzień później.
Luxmed, więc albo USG albo wizyta 🤷🏻♀️
Ja mam pakiet medyczny w Enel Med - w ich głównych placówkach też tak jest, że nie ma na wizycie USG, ale za to w placówkach współpracujących już jest normalnie. Teraz idę do lekarki z placówki współpracującej, wizyte i USG mam w pakiecie. Może w Luxmedzie też tak jest? -
*Agape* wrote:Ja od paru miesięcy nie potrafię spędzić dnia bez zaglądania na forum 😅🤷🏻♀️
Ja idę 19go na USG, a na wizytę normalną pewnie tydzień później.
Luxmed, więc albo USG albo wizyta 🤷🏻♀️
Jak to? Mi lekarz dzisiaj powiedział z luxmedu że na wizycie zrobimy usg odrazu?
W enel medzie jest osobno na pewno, bo tak prowadziłam poprzednią ciąża i na genetyczne, polowkowe i iii trymestr kierowali mnie do placówki współpracującej bo mają za słaby sprzęt.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka