💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama bąbelka wrote:Miałam mieć w czwartek pierwszą wizytę na nfz. Dziś dostałam sms z przychodni, że doktor połączy się ze mną na teleporadach ciekawe jak będzie wykonywać usg piersi i cytologię, bo bylismy na to umówieni
Zupełnie nie wyobrażam sobie telewizyty u ginekologa :o w mojej przychodni na szczęście normalnie przyjmują. Jedynie miałam taką rozmowę z lekarzem rodzinnym, ale Panie z recepcji powiedziały że jeśli będzie konieczna normalna wizyta to się odbędzie.Majorka lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
o kurcze ale wywołałam temat wigili i teraz czytam i mam ochotę już jeść to wszystko u mnie najpierw jest barszcz z uszkami z grzybami i kapustą i/lub fasolą białą, potem żurek taki jałowy gęsty z ziemniakami i/lub kaszą (mniam) i karpik panierowany , kapusta z grzybami i fasolą na ciepło, chałka, miód, kompot z suszów (którego nie lubie fuj) i oczywiście potem na stół wjeżdża sałatka jarzynowa, różne ciasta, ciasteczka, pierniczki, owoce U teściów jest jeszcze zupa rybna gotowana na głowach karpi ale ja tego nie jadam i nie patrzę nigdy jak moja teściowa je potem te głowy bo mnie to obrzydza
Jeśli chodzi o objawy to mam ciągniecie w pachwinach i od niedawna jakby motylki w brzuchu co jakiś czas ( podobno to już ledwo wyczuwalne ruchy dziecka ) czasem też poczuje jakby bulgotki jak się obraca młody o 180 stopni ale kopniaków ani konkretnych ruchów nie czuje jeszczeMajorka, *Agape*, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, chciałam się przywitać i do Was dołączyć, początki ciąży były trochę nerwowe przez komplikacje, ale na szczęście teraz jest już wszystko dobrze.
U mnie ciąża po ivf, pierwszy transfer udany 3 lata starań.
Pozdrawiam ☺️angelika1995, juudi, Kinaa, Gaja88, Mamba91, Marcelina715, Ewelka85, KateHawke, poprostuinna, bella88, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Dziewczyny, a powiedzcie mi czy miewacie bóle brzucha? Ostatnio coraz częściej ćmi mnie brzuch, tak jak przed miesiączką. Wspominałam o tym lekarzowi i mówił żeby się nie martwić, ale teraz ten ból pojawia się coraz częściej i zaczynam się trochę stresować...
Miewam pobolewania brzucha, ślę bym to bardziej nazwała takie ból uciskowy, lekko rozpierajacy, bardziej jak przy wzdęciach, ale gin jak ostatnio byłam na wizycie i badał brzuch to mówi, że miękki i nie widać nic niepokojącego, doraźnie nospe zalecił,okresowo tak może być.Gaja88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie prenatalne też ok, nie ma sie do czego przyczepić z usg,czekam na wyniki z krwi. Lekarz stwierdził ze jego zdaniem dziewczynka, a tydzień temu było ze chłopak ale robił przez brzuch to może nie bylo az tak dobrze widac? 🤪 Za 3 tygodnie wizyta u mojej lekarki to może się uda wtedy określić 😁
*Agape*, antonna, Gaja88, bella88, Edyciak, PatkaPP, Kinaa lubią tę wiadomość
-
*Agape* wrote:Żeby mieć nową podstawę musisz mieć pełne kalendarzowe 3 miesiące przerwy od poprzedniego zwolnienia (w tym przypadku byłyby to miesiące: sierpień, wrzesień, październik), więc w tym przypadku nie będziesz miała nowej podstawy, bo żeby mieć, musiałabyś iść na kolejne zwolnienie dopiero w listopadzie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny