💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Chcialam ogarnąć te forum na fb, Enigvaa wyslalam ci zaproszenie do przyjaciółek, pomożesz?
Enigvaa lubi tę wiadomość
2019 II -start z badaniami
2019 VIII/IX 2x nieudana IUI
2019 XI - naturalny cud
2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
2020 IV - nasz cud włączone metyle + heparyna +acard
2020 V 11 mamy ❤
31 l -
Kinaa wrote:ja na zwolnieniu jestem od 5-6 tygodnia czyli od 4 maja, najpierw miałam wizyty co 2 tygodnie i tak też l4 ( do 12 tygodnia) ale to ze względu na 5 poronień do 11 tygodnia, potem co ok 3 tygodnie a ostatnio nawet ponad 4 tygodnie i nigdy nie było problemu z l4, z tym, że stara się wystawiać na okres max 29 dni żeby było mniejsze prawdopodobieństwo kontroli - stwierdził, że interesują się jak ktoś ma l4 powyżej 30 dni
Aili z tego co pamiętam miałaś podobne przygody i to też twoja 6 ciąża dlatego skonsultuj najpierw z lekarzem zażywanie syropu - mój gin kategorycznie zabronił mi stosowania z obawy, że mogę dostać nadmiernych skurczy i spowodować poronienie ... jedynie mogłam na czczo szklankę ciepłej wody z cytryną i łyżkę oliwy z oliwek z cytryną bo to nie powoduje skurczy jelit i faktycznie pomagało mi a miałam okropne zaparcia
Kinaa
Dzięki za ostrzeżenie, jednak lekarka mi je zaproponowała, teraz gdy czytam Twoje info, juz tego nie stosuje. Bralam 3 dni
,co drugi dzień. Jest 1) lepiej a 2) nie będę już ryzykować.
Dziś byłam na kontroli. Było Usg i jest dobrze.Uffff
17tydz 6 dn.
Usg Połówkowe nr 1 - 12 sierpnia, będzie 19 tydz 1 dn
Jest mi lepiej gdy mogę mieć kontrole z usg. Głowa mi się uspokoiła.
***Enigvaa zaakceptowałam jakis czas temu Twoje zaproszenie, co zrobic odnośnie dostępu na Fac’ie?
Pozdr EmiKinaa lubi tę wiadomość
Pozdrawiam
Emi Aili
6ciąża
Tym razem ma się udac
Podobno Baby Girl
18.08.20 = 19,6 Tydz
-
Enigvaa, ja też podesłałam. Chętnie zajrzę na Fb
Aili, gratuluję!Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Mam problem.
Dostałam wynik badania ogólnego moczu. A tam ilość bakterii określona jako "dość liczne". Objawów nie mam żadnych. Robiłam też posiew, ale wyniki będą najwcześniej pod koniec tygodnia.
Wizytę mam w poniedziałek. Lekarz prowadząca jest w tej chwili na urlopie. No i teraz nie wiem co robić. Zawracać jej tyłek mimo, że objawów nie ma? Czekać na wynik posiewu i wtedy dzwonić? Czekać do poniedziałku? Jakieś domowe sposoby - żurawiną itp.?
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
juudi wrote:Dziewczyny tak z ciekawości: czy są wśród was takie które są już na zwolnieniu lekarskim?
-
Marcelina715 wrote:Mam problem.
Dostałam wynik badania ogólnego moczu. A tam ilość bakterii określona jako "dość liczne". Objawów nie mam żadnych. Robiłam też posiew, ale wyniki będą najwcześniej pod koniec tygodnia.
Wizytę mam w poniedziałek. Lekarz prowadząca jest w tej chwili na urlopie. No i teraz nie wiem co robić. Zawracać jej tyłek mimo, że objawów nie ma? Czekać na wynik posiewu i wtedy dzwonić? Czekać do poniedziałku? Jakieś domowe sposoby - żurawiną itp.?
Jak ostatnio wyszło mi dużo bakterii w moczu to lekarka zaleciła urosept 3x1, tez nie miałam żadnych dolegliwości. Posiewu nie kazała robić tylko zwykle badanie moczu na kolejną wizytę 😉 -
Mamba91,
Dzięki za przypomnienie o tych tabletkach! Brałam je w poprzedniej ciąży. One są bez recepty, z tego co kojarzę.
Zadzwoniłam do położnej. Powiedziała, żeby nie panikować i spokojnie czekać do poniedziałkowej wizyty. Poleciła żurawit i żurawinę jako przekąskę. Zasugerowała również powtórzenie badania w piątek, aby być pewnym, że to nie zanieczyszczenie próbki.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
nick nieaktualnyMarcelina, w języku diagnostów jest chyba taka skala: nieliczne, dość liczne, liczne i bardzo liczne.
Także nie przejmowalabym się twoim wynikiem, też raz mi wyszło tak samo. Lekarz nawet tego nie skomentował. W posiewie też raczej nic nie wyjdzie. Pij więcej wody i podjadaj żurawinę. 😊Marcelina715 lubi tę wiadomość
-
U mnie też w tej ciąży wyszły bardzo liczne bakterie w polu widzenia i tylko zalecony Urosept i przeszło.
Marcelina715 lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Marcelina ja również mam liczne bakterie, po telefonie do pani ginekolog jej pierwszym pytaniem było czy są leukocyty. Mówiła że jak tego nie ma to tragedii nie ma. Natomiast po wynikach moczu też dla swietego spokoju zrobiłam posiew. W wynikach nie ma nawet antybiogramu. Lekarka jakoś się tymi bakteriami nie przyjęła,u mnie to chyba jakieś z jelit.
Marcelina715 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
migotkaa wrote:Dziewczyny ja w szpitalu ;( okropnie krwawię cały czas, niewiadomo skąd. Wczoraj wyszły na badaniu krwiaki w łóżysku i dodatkowy płat łożyska. A dzisiaj to ;( maleństwo żyje.
Najważniejsze, że jesteś teraz pod stałą kontrolą i masz zapewnioną opiekę, mocno 3mam kciuki za Ciebie i za maleństwo! Odezwij się czasem jak sytuacja 🙏✊ -
nick nieaktualny