X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Aili Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka trzymam Za Was mocno kciuki!!!

Pozdrawiam
    Emi Aili

6ciąża
    Tym razem ma się udac :)
    Podobno Baby Girl :)
    18.08.20 = 19,6 Tydz
  • Marcelina715 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa,
    Trzymam kciuki i modlę się za Was!

Listopad 2018 - syn
    Styczeń 2021 - córka.
  • migotkaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ♥️ ja nadal nie wiem co się dzieje ...nie robili później USG. Tylko przy przyjęciu takie zwykłe, bez przepływów nic. Leżę już 15h pod pompa.magnezowa. Niestety zaczęłam wymiotować i bardzo źle się czuć. Aktualnie mam przerwana pompę, lekarz ma zdecydować czy nadal puszczać.

• Marcelina715 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten strach i niepewność muszą być straszne. Bardzo Ci współczuję! Życzę Ci dużo siły.

Listopad 2018 - syn
    Styczeń 2021 - córka.
  • Kamka Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, trzymajcie się dzielnie!

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • juudi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migrotkaa trzymamy kciuki! Będzie dobrze ! 😘

ma6nky9zewfu5ea1.png
    atdchdge5fgohmhe.png
  • Marcelina715 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa,
    I jak sytuacja? Trzymasz się jakoś?

Majorka lubi tę wiadomość

Listopad 2018 - syn
    Styczeń 2021 - córka.
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka trzymaj się tam :* trzymamy mocno kciuki i czekamy na inf:*:*

ckai9jcgzvp69p78.png
  • migotkaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po USG. W poniedziałek był krwiak ...dzisiaj go nie ma. Jak do pan doktor określił: przeorganizował się. Łożysko wg niego ładne bez cech patologii, nisko. 4 innych lekarzy mówiło że wysoko, nawet wczoraj ale nie wnikam w to ;) Maleństwo ładnie rośnie, ma 4 dni opóźnienia do OM czyli tak było od początku. Szyjka zamknięta ponad 3cm. Tyle się dowiedziałam ;) tarczyca wyszła w szpitalu w porządku, natomiast stan zapalny z moczu. ile to Maleństwo już przetrzymało od początku. Musi być cholernie silne ♥ pomimo 2 pomp magnezu dalej spina mi brzuch i macicę... nerwów już nie oszukam.
    Miałam też dzisiaj konsultacje z genetykiem przez telefon. Jeżeli USG nadal będzie ok za 2 tygodnie i płeć bez problemu do okreslenia to nie zaleca amniopunkcji. Ryzyko dla mnie przy krwawieniach jest spore.

I jeszcze fajnie wyglądało jak lekarz przycisnął ręką brzuch tak mocno bo coś chciał lepiej zobaczyć, a Maluch zaczął go ręką uderzać w to miejsce 😁☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 20:09

Aili, Edyciak, Kinaa, Anita :) lubią tę wiadomość

• Mamba91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa dobrze widzieć d9bre wieści ❤️ bedzie w już tylko lepiej 🥰 dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu! 🙏 3mam kciuki za usg, oby amnio nie była potrzebna ✊

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • Marcelina715 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa,
    Kamień z serca :) dużo zdrówka dla Was!

Listopad 2018 - syn
    Styczeń 2021 - córka.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka uff, niech cię już nic nie straszy, teraz chillout i spokój do końca ciąży zarządzam! 🍀🍀🍀

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotkaa wrote:
    Ja jestem po USG. W poniedziałek był krwiak ...dzisiaj go nie ma. Jak do pan doktor określił: przeorganizował się. Łożysko wg niego ładne bez cech patologii, nisko. 4 innych lekarzy mówiło że wysoko, nawet wczoraj ale nie wnikam w to ;) Maleństwo ładnie rośnie, ma 4 dni opóźnienia do OM czyli tak było od początku. Szyjka zamknięta ponad 3cm. Tyle się dowiedziałam ;) tarczyca wyszła w szpitalu w porządku, natomiast stan zapalny z moczu. ile to Maleństwo już przetrzymało od początku. Musi być cholernie silne ♥ pomimo 2 pomp magnezu dalej spina mi brzuch i macicę... nerwów już nie oszukam.
    Miałam też dzisiaj konsultacje z genetykiem przez telefon. Jeżeli USG nadal będzie ok za 2 tygodnie i płeć bez problemu do okreslenia to nie zaleca amniopunkcji. Ryzyko dla mnie przy krwawieniach jest spore.

I jeszcze fajnie wyglądało jak lekarz przycisnął ręką brzuch tak mocno bo coś chciał lepiej zobaczyć, a Maluch zaczął go ręką uderzać w to miejsce 😁☺️
    Moim zdaniem niemożliwe, żeby krwiak zniknął w jeden dzień. Wydaje mi się, że po prostu lekarze się pomylili. Mi wmawiano długo krwiaka aż na prenatalnych gdy pokazałam zdjęcia rzekomego krwiaka lekarzowi opowiedział mi na jakim był kiedyś szkoleniu i tłumaczył mi co znaczy ślad na szarym tle dookoła "krwiaka" okazało się, że to był skurcz macicy. Możliwe, że jakbym poszła i odpoczęła na 15-20 min i wróciła to na USG już by nic nie było widać. Mówił mi, że ze swoją starą wiedzą też by mi coś wmówił, np mięśniaka i przyznał się, że sam był jednym kiedyś z tych lekarzy straszących pacjentki. Wtedy zdałam sobie sprawę, że nauka wciąż idzie do przodu a oni nie są nieomylni 😉
    W każdym razie cieszę się, że wszystko gra ☺️ życzę wszystkiego dobrego 🍀

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było :). Migotka będzie wszystko ok. U mnie wg USG termin na 29.01- CC gdzieś tydzień wcześniej, dzidzia zdrowa - już po pierwszym prenatalnym . Dziewczyny czy wy które macie mieć chłopców, czy na pierwszym prenatalnym już wiedzialyscie że raczej będzie chłopak (dziewczynki podobno później widać). Jestem prawie pewna że przy pierwszej ciąży na prenatalnych już mi ginekolog mówił że raczej chłopak ale dla pewności poczekajmy do następnej wizyty, potem się potwierdziło , a wtedy miał gorszy sprzęt, teraz ma ten lepszy z 3d i powiedział że to za wcześnie a dziecko było przodem bo sprawdzał kość nosowa itd i przez chwilę widziałam w 3 D twarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 07:48

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nattalia Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka twoje maleństwo jest tak dzielne że wytrzyma wszystko i będzie dobrze :-)

Dziewczyny czy wam też zdarzają się takie wahania nastrojów ? Od wczoraj mam taki humor że bez kija nie podchodź... Już sama denerwuję się przez to i irytuję na każdym kroku.

zud3vfxmqtq93phb.png

17.09 połówkowe ♥️
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Dawno mnie tu nie było :). Migotka będzie wszystko ok. U mnie wg USG termin na 29.01- CC gdzieś tydzień wcześniej, dzidzia zdrowa - już po pierwszym prenatalnym . Dziewczyny czy wy które macie mieć chłopców, czy na pierwszym prenatalnym już wiedzialyscie że raczej będzie chłopak (dziewczynki podobno później widać). Jestem prawie pewna że przy pierwszej ciąży na prenatalnych już mi ginekolog mówił że raczej chłopak ale dla pewności poczekajmy do następnej wizyty, potem się potwierdziło , a wtedy miał gorszy sprzęt, teraz ma ten lepszy z 3d i powiedział że to za wcześnie a dziecko było przodem bo sprawdzał kość nosowa itd i przez chwilę widziałam w 3 D twarz.
    U mnie powiedział że na 75% chłopak ale pewności nie ma. Czekam na drugie prenatalne.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nattalia wrote:
    Migotka twoje maleństwo jest tak dzielne że wytrzyma wszystko i będzie dobrze :-)

Dziewczyny czy wam też zdarzają się takie wahania nastrojów ? Od wczoraj mam taki humor że bez kija nie podchodź... Już sama denerwuję się przez to i irytuję na każdym kroku.
    U mnie też wahania nastrojów, a do tego strasznie szybko się denerwuję

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nattalia Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku tak nie miałam. Dopiero od niedawna. Humor zmienia się ot tak nagle,łapie doła albo puszczają mi nerwy aż chce mi się płakać ze złości. A to takie głupie jest bo wiem że nie mam powodu a denerwuję się i stresuje niepotrzebnie.

zud3vfxmqtq93phb.png

17.09 połówkowe ♥️
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    U mnie powiedział że na 75% chłopak ale pewności nie ma. Czekam na drugie prenatalne.
    A w którym tc byłaś?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ