💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, byłam oglądnąć wczoraj łóżeczko, które chciałam kupić chicco baby hug air 4w1 i baardzo się zirytowałam, na stronie internetowej super opis, że można uzywać jako łóżeczka do 3 roku itp i tu uwaga klops. Po pierwsze długość i szerokść jest tak mała że max do pół roku dziecko może w tym spać, potem faktycznie można uzywać jako siedziska i do karmienia ale według mnie dla max 1,5 rocznego dziecka, taki dwulatek już będzie miał baardzo ciasno i niewygodnie ( opis całkowicie nieadekwatny do wyglądu a mam porównanie bo jechałam oglądnąć je po wizycie i zabawie z właśnie 2 latkiem) opis rozszerzania dotyczy rozstawu kółek a nie samego kosza.. dodatkowo wysokość łóżeczka + stabilność całego łóżeczka lub raczej jej braku skutkuje tym że jak dziecko zacznie wstawać, wiercić się lub podnosić główke - może po prostu albo spaść z łóżeczka albo przewrócić się z koszem... także całkowicie nie polecam. Dobrze, że nie zamówiłam tylko najpierw sprawdziłam.. Stanęło na tym że przyjaciel mojego męża zaproponował, że zrobi mi łóżeczko takie jak wczoraj już miałam kupić z tych nerwów czyli takie ;https://fikimiki24.pl/lozeczka-wielofunkcyjne/klups-biale-lozeczko-kompakt-3w1-lozeczkokomodasofa-135.html?gclid=EAIaIQobChMIgeLZwrq46wIVDdGyCh35BgvQEAQYAiABEgJSxfD_BwE#/5-color-bialy
-
Miałam dzisiaj drugie prenatalne oraz echo serca Małej. Na szczęście wszystko w porządku na tę chwilę. Budowa dobra, wszystko na swoim miejscu, przepływy w normie, do serduszka też żadnych zastrzeżeń. Waga 378 w 21+0.
Zalecenia związane z niskim białkiem pappa na prenatalnych utrzymane. Leki biorę nadal. Mam być dobrej myśli z zachowaniem czujnościEdyciak, juudi, migotkaa, Mamba91, Kinaa, KateHawke lubią tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, ja miałam połówkowe w poniedziałek czyli 21+4, mała ma 472g, wszytsko w porządku nogami wyprzedza termin o dwa tygodnie, ciekawa jestem czy jej tak zostanie
Edyciak, Kinaa, KateHawke, Enigvaa lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:I tylko to z leków bierzesz?
To tylko ja jestem tak lekami obstawiona?? 😱😱
Ale trudno, aby do 32 TC dotrwać...
Jak Cie to pocieszy to Ja biorę symformin, luteinę, euthyrox, acard, neoparin, magnez i femibion2, a i wziewkę na astmę 😁Edyciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Annja korzystaj, ja biorę to co lekarka zaleca, samowolki w tym nie ma 😉 czasem się czuje jak emerytka, lek na czczo potem 3 czy 4 kolejne wieczorem inne, masakra 🤪
-
Ja oprócz Acardu biorę też, oczywiście, magnez, DHA i witaminy nie wspominałam o tym, bo to nie z powodu łożyska. Acard przepisano mi właśnie z powodu niskiego białka pappa. Jeżeli przepływy się pogorszą, to dostanę jakiś cięższy kaliber, bo Acard to tylko profilaktyka.
A suplementami obstawiłam się tylko dlatego, że wciąż karmię piersią starszego syna i nie chcę mieć niedoborów. Euthyroxu w tej ciąży nie biorę. Brałam w pierwszej. Teraz - o dziwo - tarczyca daje jakoś radę sama.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 21:35
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Annja wrote:Ja tylko femibion 2 i zastanawiam się czy to dobrze ze tylko to biorę ? 😅😅 w sumie lekarz niczego innego nie zlecił żeby brać
Ja tak samo tylko witaminki i nic więcej. To bardzo dobrze, że nie mamy potrzeby brać żadnych dodatkowych leków, ale czasami zastanawiam się czy nie za mało dbam o tą ciążę ? Chyba popadam w paranoję i szukam problemu tam gdzie go nie ma 😂
Ja w pierwszym trymestrze brałam femibion ale teraz przerzuciłam się na symvital mama. Gdzieś tam w internecie znalazłam porównanie wielu popularnych suplementów i ten akurat wyglądał pod względem składu bardzo dobrze.
17.09 połówkowe ♥️ -
nick nieaktualny
-
Gratuluję spokojnych prenatalnych, u mnie też już po
Z lekami u mnie też szaleństwo - Fraxiparine na zmianę z Neoparinem, Duphaston (ale już ostatni listek), Utrogestan, Jodid, Euthyrox, B complex, folian, Tardyferon, Vigantol, Acard, DHA i magnez. Najbardziej przeszkadzają mi dopochwoweStarania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
ja biorę od początku tylko wit D, kelp i kwas foliowy i też na każdej wizycie się pytam doktor czy coś nowego mam brać, bo wydaje mi się, że za mało mam jakoś tych leków jak czytam wpisymoja pierwsza ciąża - mój cud
dziewczynka - Eliza
połówkowe - 390 g
-
Dokładnie tak dziewczyny - jeśli ciąża przebiega bezproblemowo i jesteście zdrowe, to tylko się cieszyć, że nie musicie się faszerować Każda z nas ma inną historię - ja starałam się o dzidziutka kilka lat i jestem po in vitro, niektóre z nas mają za sobą poronienia i stąd te listy leków. Generalnie nie do pozazdroszczenia, dlatego spokojnie, farciary
Edyciak lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.